Lublin czy Rzeszów ???
Proboszcz_Dobrodziej pisze:.Osobiście chciałbym,żeby Lublin był w barażach,a moze i wszedł do extraklasy.Zawsze lubiłem wyjazdy do Lublina,bo macie fajny stadion (dobra widoczność na tor) i bar z browarkiem na stadionie. Nie lubie tylko zdradzieckiego sprzedawcy kiełbasek u was na stadionie, bo kiełbaski ma nieświeże! Wracając do józków, to proponuję,żebyzebrać ich wszystkich w wielkim silosie na zboże, jeden na drugim. Nastepnie przez dziurkę ze szlaufa wpuścic im tam trochę cyklonu-B i ich troszke podtruć.Nie wszystko na raz, pomału, tak,aby sie męczyli.NBastepnie przez klapę w dachu proponuje jeszcze półżywych józków zalać betonem
Co do lubelskich pedaów (do wczoraj mieli u mnie jako taki szacunek) to mam wielką nadzieje,że ta sprzedaż meczu stanie wam kością w gardle,i że właśnie te dwa punkty zabrakną wam w ogólnym rozrachunku do wejścia. Jesteście godni swoich spedalonych ukraińskich kolegów. Wstyd,srom i hańba!!! Powinno sie was wszystkich otruć tym gazem,którego użyto na meczu w Gdańsku. Mam nadzieje,że przeczyta ten tekst jakiś prokurator,i zajmie sie aferą kupczenia meczami przez wieśniaków z Lublina i ćwokoukraińców z mojżeszowa. Precz z Kuciapszczakiem! Precz z Winiorzem! Precz z całym mojżeszowskim zdradzieckim plemieniem! Powinno sie profilaktycznie zastrzelić na miejscu każdego,kto z mojżeszowa!!!
Nooo, Lublin tez nie byl taki czysty. Ja tylko przypomne rok 1994 i slynny mecz Apator - Motor wygrany przez lublinian 45-44. Dzieki temu pozniej utrzymali sie w ekstraklasie.
To rzeczywiście były jaja. Ja prawdę mówiąc mam do dziś mieszane uczucia. Mieszane dlatego, że to my mieliśmy większego pecha - upadki Kępy i szalejącego Staszka, który nie jezdził do konca zawodów. Oglądałem ten mecz kilka razy i nie zauważylem większych wałków ze strony Apatora. W pierwszym biegu, Krzyżak bardzo ostro zaatakował prowadzącego Kępę, jakby zupełnie nie wziął kasy. Nie sugeruję, że mecz nie był kupiony (chodzą o tym legendy), ale zauważ Jasiek, że Apator przegrywając wtedy tracił szanse na mistrzostwo Polski. Stawka była dla nich zbyt duża żeby opchnąć mecz jakiemuś outsiderowi.
Jesli chodzi o matactwa Rzeszowa, to bez watpienia najslynniejsze (obok tej godziny 11 rano) bylo to z 1984 roku, kiedy zremisowali z Unia Leszno, przegrywajac 25-41 po 11 wyscigach, a Mariusz Okoniewski hamowal nogami by nie wyprzedzic Antoniego Krzywonosa, ktoremu zerwal sie lancuch.
Właśnie na ten mecz się powoływałem w poprzednich wpisach - widzę że kolega to jakiś starszy rocznik, może nawet mój rówieśnik
- Sprawiedliwy
- Szkółkowicz
Jasiek_Sydney pisze:Jesli chodzi o matactwa Rzeszowa, to bez watpienia najslynniejsze (obok
tej godziny 11 rano) bylo to z 1984 roku, kiedy zremisowali z Unia Leszno,
przegrywajac 25-41 po 11 wyscigach, a Mariusz Okoniewski hamowal
nogami by nie wyprzedzic Antoniego Krzywonosa, ktoremu zerwal sie
lancuch.
Trzeba także powiedzieć iż Unia dostała za to po tyłku, gdyż odebrano jej tytuł DMP.
Jasiek_Sydney pisze:Nooo, Lublin tez nie byl taki czysty. Ja tylko przypomne rok 1994 i slynny mecz Apator - Motor wygrany przez lublinian 45-44. Dzieki temu pozniej utrzymali sie w ekstraklasie.
Mecz - legenda, ponoć w obie strony był pohandlowany
A co do 19.IX - coś mi mówi ze jak nic nie obejdzie się bez jakiś dziwnych zdarzeń

Paradoksalnie mecz podwyższonego ryzka korupcyjnego może być rzeczywiście straszakiem na naszych. Ja się jednak obawiam, że Rzeszów nie będzie miał żadnych skrupułów żeby mecz kupić. Ostatnie mecze drukują jak się patrzy, co z pewnością niemało ich kosztuje. Nie sądzę żeby "ryzykowali" u nas uczciwej jazdy, bo przegrają. Kwestia jak zachowają się nasi. Najbardziej podejrzani są Franek i Peter i nie zazdroszczę im prawdę mówiąc. Nie sądzę żeby ktoś chciał kupować mecz od Jelenia czy Trumny. Grzecho jest zbyt poważnym facetem, żeby robić podejście, a Tomek - chyba jest jeszcze za słaby, żeby decydować o obliczu zespołu. I wierzę w jego czyste intencje.
-
Michael
Gelo pisze:Paradoksalnie mecz podwyższonego ryzka korupcyjnego może być rzeczywiście straszakiem na naszych. Ja się jednak obawiam, że Rzeszów nie będzie miał żadnych skrupułów żeby mecz kupić. Ostatnie mecze drukują jak się patrzy, co z pewnością niemało ich kosztuje. Nie sądzę żeby "ryzykowali" u nas uczciwej jazdy, bo przegrają. Kwestia jak zachowają się nasi. Najbardziej podejrzani są Franek i Peter i nie zazdroszczę im prawdę mówiąc. Nie sądzę żeby ktoś chciał kupować mecz od Jelenia czy Trumny. Grzecho jest zbyt poważnym facetem, żeby robić podejście, a Tomek - chyba jest jeszcze za słaby, żeby decydować o obliczu zespołu. I wierzę w jego czyste intencje.
Mania przeladowcza Gelo??? Szkoda, ze gdy byłes u nas na meczu nikt nie wpadł na pomysł, zeby karetke zamówić...w kierunku Jarosławia.
TAK KUPIMY TEN MECZ - z Frankowem juz sie dogadali, teraz zostaje tylko Truminski (olimpiade zrobi, a nikt sie go nie bedzie specjalnie czepiał) no i jeszcze Karlsson, ale on dopiero gdy przyjedzie do nas na WSK zabrać swoj sprzet i busa.
Także pilnujcie swoich....
Mania przeladowcza Gelo??? Szkoda, ze gdy byłes u nas na meczu nikt nie wpadł na pomysł, zeby karetke zamówić...w kierunku Jarosławia.
TAK KUPIMY TEN MECZ - z Frankowem juz sie dogadali, teraz zostaje tylko Truminski (olimpiade zrobi, a nikt sie go nie bedzie specjalnie czepiał) no i jeszcze Karlsson, ale on dopiero gdy przyjedzie do nas na WSK zabrać swoj sprzet i busa.
Ty sobie kolego nie żartuj, bo przewały Waszego klubu już śmieszne nie są. A stawka jest wysoka.
Gelo pisze:Mania przeladowcza Gelo??? Szkoda, ze gdy byłes u nas na meczu nikt nie wpadł na pomysł, zeby karetke zamówić...w kierunku Jarosławia.
Ty sobie kolego nie żartuj, bo przewały Waszego klubu już śmieszne nie są. A stawka jest wysoka.
Ale ja sobie nie żartuje - wręcz przeciwnie. Mecz już jest kupiony...
Możecie miec pretensje tylko i wylacznie do swoich zawodników, którzy tak Was ,,kochają,,
strongu a co sie dzieje z czarli gjedde czarli bo podobno:
przynajmniej na stronie moglibyscie pisac po Polsku
Niespodziwano słabo pojechał dziś obcokrajowiec Marmy Rzeszów - Charlie Gjedde w lidze szwedzkiej. Jego drużyna Vargarna Norrköping przegrała bardzo wysoko z Piraterną Motalą 56:28, a Duńczyk wywalczył 6 punktów i jeden bonus. Zawody zakończono po 14 biegu.
Shack pisze:strongu a co sie dzieje z czarli gjedde czarli bo podobno:Niespodziwano słabo pojechał dziś obcokrajowiec Marmy Rzeszów - Charlie Gjedde w lidze szwedzkiej. Jego drużyna Vargarna Norrköping przegrała bardzo wysoko z Piraterną Motalą 56:28, a Duńczyk wywalczył 6 punktów i jeden bonus. Zawody zakończono po 14 biegu.
hmm niespodziwano sie tak łatwego zwyciestwa Stali w Lublnie.......
Kezman juz w tej chwili przygotowuje sie do napisania relacji z tego meczu na stonie głównej...wiec z tąd ta pomyłka
- Proboszcz_Dobrodziej
każdy moje zdanie zna- że najgorszy TOMASZ REMPAÅA!!!!!!
Przypomniał mi sie jeszcze jeden wałek ukraińców,właśnie w meczu w Lublinie, o ile dobrze sobie przypominam to gdzies w 95 roku. Mianowicie ŚLĄCZKA zajebiscie zaczął płakać ,że przy starcie lubelski podprowadzający trzymał go za rękę i biedny Ślączka nie mógł wystartować. Obecna na meczu telewizja w parkingu pokazała Ślączce nagrany fragment biegu,w którym ewidentnie widac,że podprowadzający Ślączki nie trzymał- a Ślączka na to- ze on wie lepiej, i dalej płakał! Mojrzeszów zawsze lubił zaprzeczać faktom oczywistym. Nigdy nie pogodza sie z tym,że są najbardziej badziewnym klubem, na środku miasta mają pomnik wielkiej kuciapy, a wiekszośc mieszkańców w mojrzeszowie jest mała,ruda i pryszczata (np Kezman)
Co do takiego wyglądu ukraińców,mam pewna swoja teorie.Mianowicie,kiedy Niemcy w czasie II wojny swiatowej szli zdobywac moskwę, stawali na ciupcianie w mojrzeszowie.Puźniej spod Moskwy uciekajac,równiez zachaczyli o mojrzeszów,żeby pociupciać.Stad własnie tak duzo rudych potomków fryców w mojrzeszowie.Są tez potomkami chłoporobotników- więc od dzwigania homonta są niscy.Pryszcze natomiast im urosły po mutacji,jaka nastapiła po wybuchu w elektrowni atomowej,w pobliskim Czarnobylu
Przypomniał mi sie jeszcze jeden wałek ukraińców,właśnie w meczu w Lublinie, o ile dobrze sobie przypominam to gdzies w 95 roku. Mianowicie ŚLĄCZKA zajebiscie zaczął płakać ,że przy starcie lubelski podprowadzający trzymał go za rękę i biedny Ślączka nie mógł wystartować. Obecna na meczu telewizja w parkingu pokazała Ślączce nagrany fragment biegu,w którym ewidentnie widac,że podprowadzający Ślączki nie trzymał- a Ślączka na to- ze on wie lepiej, i dalej płakał! Mojrzeszów zawsze lubił zaprzeczać faktom oczywistym. Nigdy nie pogodza sie z tym,że są najbardziej badziewnym klubem, na środku miasta mają pomnik wielkiej kuciapy, a wiekszośc mieszkańców w mojrzeszowie jest mała,ruda i pryszczata (np Kezman)
Co do takiego wyglądu ukraińców,mam pewna swoja teorie.Mianowicie,kiedy Niemcy w czasie II wojny swiatowej szli zdobywac moskwę, stawali na ciupcianie w mojrzeszowie.Puźniej spod Moskwy uciekajac,równiez zachaczyli o mojrzeszów,żeby pociupciać.Stad własnie tak duzo rudych potomków fryców w mojrzeszowie.Są tez potomkami chłoporobotników- więc od dzwigania homonta są niscy.Pryszcze natomiast im urosły po mutacji,jaka nastapiła po wybuchu w elektrowni atomowej,w pobliskim Czarnobylu
Moi drodzy parafianie
Dajcie hojnÄ… dziÅ› ofiare
Bym mógł wozić czarną dupe
moim nowym JAGUAREM
UNIA TARNÓW- DRUŻYNOWY MISTRZ POLSKI 2004 i 2005!!!
moim nowym JAGUAREM
strongu pisze:Kezman juz w tej chwili przygotowuje sie do napisania relacji z tego meczu na stonie głównej...wiec z tąd ta pomyłka
Już Ci dzisiaj na twoim forum pisałem żebyś zajrzał do słownika. Skończyły sie wakacje i teraz będziesz musiał pisac wypracowania, więc wypadałoby nie robić błędów, bo mama znów wleje w pupe za złe oceny
P.S.Sorry admini, ale nie mogłem sie powstrzymać, ten gość prezentuje tak żałosny poziom że się niedobrze robi.
mikas pisze:strongu pisze:Kezman juz w tej chwili przygotowuje sie do napisania relacji z tego meczu na stonie głównej...wiec z tąd ta pomyłka
Już Ci dzisiaj na twoim forum pisałem żebyś zajrzał do słownika. Skończyły sie wakacje i teraz będziesz musiał pisac wypracowania, więc wypadałoby nie robić błędów, bo mama znów wleje w pupe za złe oceny![]()
P.S.Sorry admini, ale nie mogłem sie powstrzymać, ten gość prezentuje tak żałosny poziom że się niedobrze robi.
Ale za to jest niebywale konsekwentny
- Proboszcz_Dobrodziej
przed wojna mojrzeszów to była typowa wioska,zarośnieta haszczami.Po wojnie stała sie mekką małorolnych chłopów oraz roboli z OHP-u którzy tutaj własnie masowo zwalili sie budowac Polske Ludową. Moja teorię potwioerdza to,ze mieszkańcy rzeszowa są strasznie tępi (jak przystało na potomków chłoporoboli) ,a ich tępotę wykazał dobitnie narodowy test inteligencji, w którym własnie mojrzeszów zajął ostatnie miejsce
Moi drodzy parafianie
moim nowym JAGUAREM
moim nowym JAGUAREM
Prymus pisze:Ej ludzie ustawcie sie i pobijcie od razu!
Ee tam! zaraz bić. Ja na przykład po przeczytaniu Proboszcza, Strongu i kilku innych na ten temat to się nieźle pośmiałem. Z niecierpliwością będę czekał na dalszą wymianę uprzejmości rzeszowsko-tarnowskich na naszym forum.
A tak na marginesie to wkoło tego meczu zaczyna sie naprawdę dużo dziać. Widać, że działacze rzeszowscy ostro się wzieli do roboty. Na szczęście my TEŻ mamy wpływowych ludzi którzy za nami staną.
Ciekawe kto tam tak mocno miesza? Jedyną osobą, która wie o co chodzi jest Haehne ( chociaż zarzeka się, że nic nie ma wspólnego z zespołem ale chyba wyczuł kasę z Marmy i już ustawił sie przy korycie) bo reszta to albo niekumata albo nie ma stażu i znajomości.
Bimmer pisze:Niech nikt się nie waży zbanować Proboszcza, bo chociaż łamie wszelkie regulaminy, to przy każdym jego poście można się spłakać ze śmiechu!![]()
![]()
Podpisuje się pod tym obiema rękami
- Jasiek_Sydney
- Kontakt:
Niech nikt się nie waży zbanować Proboszcza, bo chociaż łamie
wszelkie regulaminy, to przy każdym jego poście można się spłakać ze śmiechu!
I za to go wlasnie lubimy.
sciagnac bana - wlasnie za to, ze swoja niechec do Rzeszowa potrafi
wyrazic w tak zabawny sposob. Szkoda, ze ogromna wiekszosc
pozostalych dyskutantow z Tarnowa czy Rzeszowa nie potrafi pojsc
w jego slady.
Ale i tak najlepsze sa teksty o Driverze i NetFansach.
Regards from Sydney
Jasiek
Jasiek
mikas pisze:Bimmer pisze:Niech nikt się nie waży zbanować Proboszcza, bo chociaż łamie wszelkie regulaminy, to przy każdym jego poście można się spłakać ze śmiechu!![]()
![]()
Podpisuje się pod tym obiema rękamiNawet jak najeżdza na Lublin to robi to w taki sposób,że wszystko mu można wybaczyć
Dawno się tak nie uśmiałem
Głupio mi było się z tym wychylać ale ja też sie popłakałem ze śmiechu.