Play Off - TŻ Sipma - Wybrzeże Gdańsk 41:37

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Zulu
Junior

#276 Postautor: Zulu » 1 września 2004, o 15:48

harry pisze:A pro po meczu Rzeszów - Gdańsk. W dzisiejszym TŻ wyczytałem, że Jamroży z Opola dziękuje działaczom za pożyczenie silnika na niedzielny mecz ( z Grudziądzem) od ...... Chrzanowskiego. Czyli jak ktoś dobrze napisał Chrzanik jeździł na silniku od kosiarki, Podejście godne sportowca i tych słow że jeżdżą do końca i fer. Dlatego tak Kościecha się tłumaczył i mu było wstyd. Ciekawe czy Opole jeździ coś 12. 09.? :lol: 8) :twisted:

Harry, jednak nie uwierzę, że Chrzanek ma tylko dwa silniki - jeden od GM-a i jeden od kosiarki. Nie wiem, czy to podejście godne żuzlowca, ale mimo wszystko jakoś bardziej mnie przekonuje stawienie sie na wyjazdowym meczu i odjechanie go chociażby na silniku od kosiarki niż olanie sprawy i wyjazd nad jezioro ze względu na "brak sprzętu' :lol: .

harry
Trener

#277 Postautor: harry » 1 września 2004, o 15:53

Tu chodziło o pieniądze na wyjazd a wyjazd do Gdańska jest droższy od wyjazdu nad jeziorko!
A skąd wiesz że połowie drużyny nie pożyczył? Tylko inni nie potrafili podziękować? Idzie zima każdy grosz sie przyda

Zulu
Junior

#278 Postautor: Zulu » 1 września 2004, o 16:30

Ano nie wiem. Z drugiej jednak strony, jeżeli w meczu z nami zaprezentuje równie olewczy stosunek do tego sportu - to chyba nie będę go potępiał.
Obawiam się jednak, że działacze znad Wisłoka już go odpowiednio zmotywowali. Poza tym zastanawiam się, czy nieoczekiwaną (?) nieobecność Bjerre na meczu Wybrzeża ze Stalą można traktować jako zwiastun absencji Karlssona w meczu z Rzeszowem na naszym torze ? W sumie nie byłoby to dla mnie dużym zaskoczeniem.

„ - Bjerre potwierdziÅ‚ przyjazd i wystawiÅ‚ nas do wiatru - powiedziaÅ‚ trener Dzikowski. - ProszÄ™ nie szukać sensacji. To jedyna wersja. Nie wiemy co siÄ™ staÅ‚o. Jeżeli zawodnik nie wyjaÅ›ni przyczyn absencji zostanÄ… wobec niego wyciÄ…gniÄ™te konsekwencje. Zgodnie z warunkami kontraktu. ”
/– cyt. za Dziennikiem BaÅ‚tyckim/.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#279 Postautor: Talib » 1 września 2004, o 16:36

Bjerre miał podpisany kontrakt bodajże na 6 meczów, pojechał w 2 i miał szanse pojechac jeszcze w 2, ponieważ w ostanim meczu z Gorzowem miejsce w składzie jest ponoć zaklepane dla Kargera. Klub go olał, on olał klub, albo zażądał jakiejś rekompensaty finansowej nie do zaakceptowania dla Wybrzeża. W związku z tym raczej nie doszukiwał bym się udanej próby przekupienia go przez Rzeszów.

Zulu
Junior

#280 Postautor: Zulu » 1 września 2004, o 20:16

Talib pisze:Bjerre miał podpisany kontrakt bodajże na 6 meczów, pojechał w 2 i miał szanse pojechac jeszcze w 2, ponieważ w ostanim meczu z Gorzowem miejsce w składzie jest ponoć zaklepane dla Kargera. Klub go olał, on olał klub, albo zażądał jakiejś rekompensaty finansowej nie do zaakceptowania dla Wybrzeża. W związku z tym raczej nie doszukiwał bym się udanej próby przekupienia go przez Rzeszów.

To byłoby dziwne. Olać to można niewypłacalny klub w drugiej lidze, ale nie całkiem spore pieniążki, które można zarobić na torze, startując w takim klubie jak Wybrzeże. A Bjerre, jak sam piszesz, w tym sezonie sobie sporo nie pojeździł (czytaj: nie zarobił). Zresztą to, że zawodnik jest skonfliktowany z klubem - może być potencjalnie wodą na młyn dla tego rodzaju nie do końca uczciwych zachowań. Bo z moralnego punktu widzenia chyła łatwiej jest sprzedać mecz jeżdżąc w klubie, który twoim zdaniem zachowuje się wobec Ciebie nie fair...