Apator Toruń - Motor Lublin 44:46 (39:51) 25.07.2021 g. 19:15
Re: Apator Toruń - Motor Lublin ?:? (39:51) 25.07.2021 g. 19:15
A to tylko Grisza potrafi przeczytać tor w pierwszym biegu? Serio nikt inny po przejechaniu 4 kółek nie czuje czy tor jest przyczepny lub nie i nie potrafi tego następnie w parku maszyn przekazać innym?
W ogóle nie kupuję tej teorii, że po pierwszym biegu zawodnicy sprzedają na szybko info o torze pozostałym. Przecież nie ma żadnych szans zrobić korekt przed biegiem drugim, a i zapewne trzecim.
Moim zdaniem po to jest próba toru i tu powinni jeździć najbardziej doświadczeni i w oparciu o to oraz obchód każdy zakłada to, co uważa. Właśnie pierwsza seria jest weryfikacją tych przeczuć i po pierwszych startach każdy robi niezbędne korekty. Nie po jednym biegu pierwszej pary.
Kubera jest świetnym startowcem i aż prosi się, żeby jechał jak najwięcej po równaniach i w pierwszym biegu. M.in. dlatego, że jest w tym sezonie wolny po trasie, a wyprzedzanie po "świeżym" torze jest znacznie trudniejsze niż po odsypanym.
Moim zdaniem po to jest próba toru i tu powinni jeździć najbardziej doświadczeni i w oparciu o to oraz obchód każdy zakłada to, co uważa. Właśnie pierwsza seria jest weryfikacją tych przeczuć i po pierwszych startach każdy robi niezbędne korekty. Nie po jednym biegu pierwszej pary.
Kubera jest świetnym startowcem i aż prosi się, żeby jechał jak najwięcej po równaniach i w pierwszym biegu. M.in. dlatego, że jest w tym sezonie wolny po trasie, a wyprzedzanie po "świeżym" torze jest znacznie trudniejsze niż po odsypanym.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Dokładnie tak. Kiedy ktoś to przekaże Jackowi? Email klubowy milczy.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
blajar pisze:Kubera jest świetnym startowcem i aż prosi się, żeby jechał jak najwięcej po równaniach i w pierwszym biegu. M.in. dlatego, że jest w tym sezonie wolny po trasie, a wyprzedzanie po "świeżym" torze jest znacznie trudniejsze niż po odsypanym.
Kubera po rownaniach, Grisza wrecz przeciwnie, do tego zamienic Grisze i MM numerami startowymi zeby to Grisza jechal z juniorami
takie to proste i wszyscy to widza, oprocz naszego zajebistego sztabu
METHANOL ADVENTURE TEAM
Była świetna okazja do przetestowania zmian podczas meczu z Zieloną. Przespana. No chyba, że szykują "mega zaskoczenie" przeciwnika na PO 
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Z Zielonką była okazją do testowania jak już Komandos nie jechał trzeba było nawet Kariona puścić .
Nie znacie się... Okazja do testowania i budowania zawodników jest w pierwszej rundzie, gdy walka o bonus jest wielką niewiadomą :D Jak już wszystko jest wiadome, mamy pewny bonus, to wtedy trzeba jechać do końca, dobić i zgnoić przeciwnika żeby nie wyszedł z 30...
Raf pisze:Nie znacie się... Okazja do testowania i budowania zawodników jest w pierwszej rundzie, gdy walka o bonus jest wielką niewiadomą :D Jak już wszystko jest wiadome, mamy pewny bonus, to wtedy trzeba jechać do końca, dobić i zgnoić przeciwnika żeby nie wyszedł z 30...
:D i to już kilka razy takie budowanie następowało, czasami mam wrażenie że oni nie pamiętają na czym polega ten sport :)
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Na który sektor kupujecie bilety na Apator?
Ja wziąłem na niebieski. Pisałem do KS Toruń, odpisali że w miarę możliwości będą nas przerzucać do sektora żółtego. Mogą być cyrki xD
nie będzie cyrków, po prostu oficjalnie nie mogą otworzyć sektora gości, a w praktyce będzie otwarty :)
W dużym pokoju, w loży z miejscem leżącym i ze stolikiem pod kufel.KrzyczącyK1b1c pisze:Na który sektor kupujecie bilety na Apator?
łosiem pisze:Ja wziąłem na niebieski. Pisałem do KS Toruń, odpisali że w miarę możliwości będą nas przerzucać do sektora żółtego. Mogą być cyrki xD
też wziąłem niebieski. W 2019 roku nikt na MA nie sprawdzał czy jestem z Torunia czy z Lublina.
Wziąłem zielony, bo są tańsze niż niebieski. Mam nadzieję, że uda się przejść na żółty.
KrzyczącyK1b1c pisze:Na który sektor kupujecie bilety na Apator?
Na profilu Speedway Lublin na facebooku, Magda Czechowska napisała co następuje: "Na Toruń, kupujemy bilety w strefie zielonej , sektory od 28-31 ..ochrona nas przeprowadzi na sektor gości.."
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Mam nadzieję, że nasze spotkanie będzie komentował Noskowicz. Wtedy 3 punkty mamy niemal z urzędu.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Kolejny raz Meyze.
kibicLBN pisze:Mam nadzieję, że nasze spotkanie będzie komentował Noskowicz. Wtedy 3 punkty mamy niemal z urzędu.
Noskowicz komentował jakieś z naszych wyjazdowych zwycięstw?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Wiem, że facet przynosi szczęście gościom i na 10 komentowanych spotkań, 8 wygrywają goście i są to nie raz, nie dwa, wyraźne niespodzianki.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
ale on raczej komentuje mecze popołudniowe,a nie wieczorne. Więc większe prawdopodobieństwo, że będzie we Wrocku. No i oby tam nie przyniósł wygranej gości :)
A teraz niespodzianką będzie jak Toruń wygra. Tak samo myślałem przed wyjazdem do Grudziądza. Co z młodym Jackiem Holderem? Już zdrowy? On nie miał połamanego żebra albo żeber?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
- Retrospeedway
- Senior
Laguta w ogóle nigdzie nie jeździ ani w Szwecji ani w turniejach indywidualnych.
To chyba najmniej jeżdżący zawodnik w ekstralidze.Tylko Motor i dwa mecze w Szwecji.
Buczkowski tylko w Motorze i w dwóch eliminacjach IMP.
Hampel pojechał jeden mecz w Lejonen i go nie chcą bo za słaby.
O zwycięstwie w Toruniu mowy nie ma,sukcesem będzie te 40 punktów.
To chyba najmniej jeżdżący zawodnik w ekstralidze.Tylko Motor i dwa mecze w Szwecji.
Retrospeedway pisze:Laguta w ogóle nigdzie nie jeździ ani w Szwecji ani w turniejach indywidualnych.
Ty tak na serio? dalej żyjesz potęgą Apatora za czasów Pera Jonssona? Chociaż wtedy też z nimi wygrywaliśmy... Apator jest niemal pewny utrzymania to po pierwsze, my jesteśmy mocno zdeterminowani aby wejść do 4, to po drugie. Po trzecie jedziemy na MotoArenie, tor w miarę łatwy do odczytania i z zasady większości naszych zawodników pasujący. Pytanie więc, dlaczego mamy przegrać?
Retrospeedway pisze:Laguta w ogóle nigdzie nie jeździ ani w Szwecji ani w turniejach indywidualnych.
To jeździ czy nie jeździ?
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata