Możemy sobie gadać o szkoleniu i o tym jak to podkupywanie jest źle. I ja się zgadzam w obu kwestiach. Ale to nagle nie spowoduje, że w 2022 magicznie pojawi się w Lublinie gość u21 na poziomie Eligi. Nie, nie pojawi się. Więc możemy taki stan zaakceptować i ruszać po medale z Rachubikien albo Szpytma, albo idziemy na zakupy.
Przyjemski ma chyba 3-letni kontrakt, a do tego wątpię, żeby już za rok pchal się do Eligi. Za dwa? Mozliwe, ale też nie można wykluczyć, że Polonia będzie już wtedy w Elidze. Poza tym to będzie licytacja na gruby hajs. Dlatego bardziej skłaniałbym się ku opcji szukania chłopaków, którzy jeździć umieją, ale niekoniecznie mają na czym. Zakladajac, że Cierniak będzie wtedy wciąż w Motorze i do tego będzie w Top 3 juniorów w Pl, to ten drugi u21 może być trochę słabszy
Motor Lublin - Falubaz Zielona Góra 58:32 (104:76), 02.07.2021
Re: Motor Lublin - Falubaz Zielona Góra 58:32 (104:76), 02.07.2021
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Re: Motor Lublin - Falubaz Zielona Góra 58:32 (104:76), 02.07.2021
Flagg pisze:Drugi Polak to jedno, ale trzeba też powoli myśleć o zastępstwie dla Wiktora. Przyszły sezon będzie ostatnim na juniorce. Wątpliwe, byśmy do tego czasu doczekali się sensownego wychowanka, więc chcąc nie chcąc, trzeba będzie, jak Rusko, ruszyć na zakupy.
Dokładnie trzeba myśleć juz o juniorze. Myślałem o Majcherze z Rzeszowa, ale to taki trochę kamikadze. Ja bym dobił CKM i wziął Kowalskiego :)