Krzysztof Buczkowski

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

Re: Krzysztof Buczkowski

#201 Postautor: Kargolo » 2 czerwca 2021, o 21:38

Oglądałem dzisiaj powtórkę na nsport.
Jeszcze raz wielki szacunek za trzymanie Doyle'a w 14 ale i równie szybkiego Jaimona w 13 biegu.
Dwa cholernie istotne wyścigi na zwycięstwo w meczu i Krzycho pokazał klasę, jazda obronna na mega wysokim poziomie. Dodatkowo rozdzielenie Pitera i Jasona odważnym wejściem między dwóch w drugim łuku.
Od momentu ogłoszenia transferu wierzyłem w Buczka i w końcu pojechał tak, jak oczekiwałem.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Kaman
Kadrowicz

#202 Postautor: Kaman » 3 czerwca 2021, o 07:39

Kargolo pisze:Oglądałem dzisiaj powtórkę na nsport.
Jeszcze raz wielki szacunek za trzymanie Doyle'a w 14 ale i równie szybkiego Jaimona w 13 biegu.
Dwa cholernie istotne wyścigi na zwycięstwo w meczu i Krzycho pokazał klasę, jazda obronna na mega wysokim poziomie. Dodatkowo rozdzielenie Pitera i Jasona odważnym wejściem między dwóch w drugim łuku.
Od momentu ogłoszenia transferu wierzyłem w Buczka i w końcu pojechał tak, jak oczekiwałem.

Są dwie możliwości Drabik/Smyk albo odbudowa Buczka na dłużej. Innych seniorów Polaków na poziomie nie ma. Dudek? Apator Rysio Kowalski magnes. Spadek GKM czy Falubaz ciężko stwierdzić na tym etapie. Co do Dudka uważam jednak, że po spadku nadal będzie jeździł w barwach Falubazu, dlaczego ? ma lokarnych sponsorów - Impex, Legarto, Monster bardziej przestiżowy czy nawet Garcarki co Zmarzlika mają. Po co miałby tutaj przyjść. Można mówić Azoty Puławy, Bogdanka, ale chyba kilometrówka swoje zrobi. Drabik to jednak inwestycja przyszłościowa, choć Swiącik będzie zdeterminowany by go pozyskać. Brakuje dobrych Polaków na rynku. Pieszczek, Musielak ten drugi w taśme wjeżdza notorycznie nie radzi sobie z presją. Ciekawy jestem jaką wizje ma Kępa po sezonie.

Awatar użytkownika
ptgt
Senior

#203 Postautor: ptgt » 3 czerwca 2021, o 08:17

Monster nie jest sponsorem lokalnym.
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata

GlacaLBN

#204 Postautor: GlacaLBN » 21 czerwca 2021, o 16:58

Dobrze idzie odbudowa zawodnika, w sumie idealnie się zebrało dwóch Krzyśków i zarazem najgorsza dwójka seniorów w pge.
Max Fricke jechał mpkiem 14 w stronę zygmuntowskich.

SwiDarek
Junior

#205 Postautor: SwiDarek » 2 lipca 2021, o 13:07

Pomimo kilku "wyskoków" formy Buczka w kilku meczach - jego "odbudowa" powinna następować w pierwszoligowym GKM-ie, który niechybnie zmierza w kierunku tejże właśnie ligi.
Zawalczyłbym o Drabola na następny rok. Uważam, że Dudki/Zimne/Pawlickie nie będą w zasięgu a Drabol jak najbardziej - w Czewie spalona ziemia, we Wrocku raczej też... Termos i pewnie kilka klubów położy na stole worki z sianem - ale tego dobra akurat u nas w LBN nie brakuje.
DON'T THINK!!! DRINK!!!

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#206 Postautor: Kargolo » 2 lipca 2021, o 13:13

Ja też jestem zwolennikiem Maksa. Młody, utalentowany (wbrew opinii Gela :) ), no i wartość dodana do siły zespołu jeśli zastąpi Buczka.
Wciąż mam w pamięci akcję a'la Screen między Griszę i Wiktora.
Myślę, że Częstochowa, Toruń i beniaminek powalczą. Reszta ekip pewnie nie będzie miała ciśnienia.
W tym roku Buczek, KK, Przemek mogą zostać zastąpieni w Ekstralidze przez pierwszoligowców jak Oskar Fajfer czy Tofik. Przydałoby się odświeżenie ligi :)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
ptgt
Senior

#207 Postautor: ptgt » 2 lipca 2021, o 13:13

SwiDarek pisze:Uważam, że Dudki/Zimne/Pawlickie nie będą w zasięgu a Drabol jak najbardziej - w Czewie spalona ziemia, we Wrocku raczej też... Termos i pewnie kilka klubów położy na stole worki z sianem - ale tego dobra akurat u nas w LBN nie brakuje.

Piotr zapewnie nie, ale Przemysław to akurat realna opcja, tylko czy oby o takie wzmocnienie nam chodzi? Również optowałbym za opcją Drabika, chociaż zagadką jest jak na niego wpłynie rok absencji.
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata

SwiDarek
Junior

#208 Postautor: SwiDarek » 2 lipca 2021, o 13:23

ptgt pisze: chociaż zagadką jest jak na niego wpłynie rok absencji.

Jeśli "głodem jazdy" to takiego kata mordercę nam trzeba
DON'T THINK!!! DRINK!!!

go!
Trener

#209 Postautor: go! » 2 lipca 2021, o 13:42

Na Interii wczoraj pisali, ze nie otworzyl nawet drzwi ojcu, ktory przyjechal negocjowac kontrakt dla Wlokniarza. Ale ile w tej telenoweli prawdy?

Awatar użytkownika
istred
Trener

#210 Postautor: istred » 2 lipca 2021, o 13:48

To niezła patola, żeby ojciec przyjeżdżał do syna negocjować kontrakt w imieniu klubu.

Dla mnie Maksym jest ogromną zagadką. Nie znam go, nie mam zamiaru wypowiadać się na temat jego stanu zdrowia, ale końcówka ubiegłego sezonu pokazała, że jest jakiś problem, który wyeliminował go z jazdy na żużlu. Nie wiemy czy ten problem minął. Jeśli nie, to kontraktowanie takiego zawodnika wiąże się z ogromnym ryzykiem. Zarówno dla klubu jak i dla zawodnika.

SwiDarek
Junior

#211 Postautor: SwiDarek » 2 lipca 2021, o 13:49

info na interii jest z wiadomych kuluarów... przecież ostaświński był wycieraczką...
DON'T THINK!!! DRINK!!!

go!
Trener

#212 Postautor: go! » 2 lipca 2021, o 13:55

SwiDarek pisze:info na interii jest z wiadomych kuluarów... przecież ostaświński był wycieraczką...

Arkadiusz Adamczyk doniosl takie trudne sprawy

Flagg
Trener

#213 Postautor: Flagg » 2 lipca 2021, o 13:57

Nie pojechał negocjowac kontraktu, tylko załagodzić konflikt, bo bez zgody na lini ojciec - syn nie ma co marzyć o młodym w Czewie.

tak czy siak, wiarygodność artykułu na poziomie kosmitów w Klewkach.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
jacur78
Senior

#214 Postautor: jacur78 » 2 lipca 2021, o 14:13

istred pisze:To niezła patola, żeby ojciec przyjeżdżał do syna negocjować kontrakt w imieniu klubu.

Dla mnie Maksym jest ogromną zagadką. Nie znam go, nie mam zamiaru wypowiadać się na temat jego stanu zdrowia, ale końcówka ubiegłego sezonu pokazała, że jest jakiś problem, który wyeliminował go z jazdy na żużlu. Nie wiemy czy ten problem minął. Jeśli nie, to kontraktowanie takiego zawodnika wiąże się z ogromnym ryzykiem. Zarówno dla klubu jak i dla zawodnika.

Sorry Istred, ale zupelnie sie nie zgadzam. Ryzyko dla klubu? Jakie mianowicie? Nie zapominaj, ze przychodzilby za goscia ktory ma srednia 1.2. To co, gorzej pojedzie? Drabik to zdecydowanie najlepsza z realnych opcji. No chyba ze ZG jednak spadnie...
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart

Awatar użytkownika
istred
Trener

#215 Postautor: istred » 2 lipca 2021, o 14:17

Nie chcę wdawać się w szczegóły, ale mieliśmy już różne tragedie w żużlu, w lubelskiej drużynie również. Najpierw trzeba być w pełni zdrowym żeby myśleć o sporcie.

Awatar użytkownika
jacur78
Senior

#216 Postautor: jacur78 » 2 lipca 2021, o 14:41

No dobra, tyle ze latke chorego mozna przypiac wszystkim zuzlowcom, i to bez wyjatku. Jaki bowiem normalny czlowiek wsiada na motor bez hamulcow i sciga sie z rywalami osiagajac predkosci rzedu 120km/h? Przyjmujesz zalozenie, ze Drabik mial jakis uraz psychiczny, a ja zakladam, ze zwyczajnie sie chwilowo zniechecil.
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#217 Postautor: Kshyhu » 2 lipca 2021, o 15:19

A ja pewnie narażę się wielu, ale Drabikowi w Motorze mówię głośne "nie". Nie wyobrażam sobie oklaskiwania buca, który pozdrawia własnego psa, żeby zrobić ojcu na złość. Dla mnie oprócz walorów stricte sportowych ogromne znaczenie ma to, jakim ktoś jest człowiekiem.
Motor mocnyj!

Awatar użytkownika
istred
Trener

#218 Postautor: istred » 2 lipca 2021, o 15:31

Bez żartów. Tak długo jak interesuję się żużlem nie znam innej sytuacji żeby zawodnik porzucił występy dla swojego klubu w kluczowej części sezonu bo "zwyczajnie chwilowo się zniechęcił".
Człowiek, którego stan psychiczny jest przynajmniej zadowalający, ma świadomość swoich zobowiązań i nie zaniedbuje ich z powodu "chwilowego zniechęcenia". Szczególnie, że to nie jedyny przejaw tego, że może być jakiś problem. Zresztą, nawet żeby przyjąć teorię o "chwilowym zniechęceniu" to skąd pewność, że ta chwila minęła?

Nie chcę drążyć dalej. Dyskutowanie o czyimś zdrowiu nie jest dla mnie komfortowe, tym bardziej przekonywanie, że coś jest nie tak.

Odnosząc się jedynie do ewentualnego zakontraktowania to Drabik jest na pewno świetnym zawodnikiem i w Motorze byłby wzmocnieniem, ale pod warunkiem, że będzie w pełni zdrowy. W tym momencie na to, że jest w pełni zdrowy nie wskazuje kompletnie nic.

CKM1946
Zawodowiec

#219 Postautor: CKM1946 » 2 lipca 2021, o 15:50

Z Drabikiem nie wiadomo jak jest dokładnie. Adamczyk wali w Włókniarz jak w bęben od początku sezonu i teraz posunał się o krok za daleko.

Sławek Drabik a tylko od niego mogło takie info wyjść nie rozmawia już z dziennikarzami od dawna , wyjątkiem jest Makuch ze SF ale to jest Częstochowianin z przeszłością w klubie.

Kolejna gówno afera z Drabikiem w tle wtedy kiedy ten chłopak potrzebuje spokoju i odcięcia się od toksycznego środowiska jakim jest żużel.

KrzysiekS
Senior

#220 Postautor: KrzysiekS » 2 lipca 2021, o 15:53

Drabik pękł. Posklejać się może i da, ale tego co było już nie będzie. Równie dobrze można zostać przy Buczku.

SwiDarek
Junior

#221 Postautor: SwiDarek » 2 lipca 2021, o 15:54

Na chwile "zniechęcenia" u Drabola mogła wpłynąć myśl, że oto został przez Spartę konkretnie wydymany w kakao z powodu gierek z POLADA. Że jest delikatnie "stuknięty"??? No kurde zastanówcie się czyj ojciec przykuł czyją matkę kajdankami do kaloryfera, żeby po kontuzji na mecz pojechać... toć jabłko od jabłoni nie pada zbyt daleko... Drabik senior wszak pod kopułą na konkretnie napie$%^&one.
DON'T THINK!!! DRINK!!!

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#222 Postautor: Cz@rek » 2 lipca 2021, o 16:07

Kshyhu pisze:A ja pewnie narażę się wielu, ale Drabikowi w Motorze mówię głośne "nie". Nie wyobrażam sobie oklaskiwania buca, który pozdrawia własnego psa, żeby zrobić ojcu na złość. Dla mnie oprócz walorów stricte sportowych ogromne znaczenie ma to, jakim ktoś jest człowiekiem.

Nie narażasz się ,nieoficjalnie słyszałem że w klubie myślą podobnie i raczej nie pójdą w zawodników z którymi może być "nie żużlowy problem". Lubimy grzecznych ,fajnych chłopaków ,którzy mogą się łatwo z integrować z resztą zespołu. ;)

Kalhorn
Junior

#223 Postautor: Kalhorn » 2 lipca 2021, o 17:18

1. Dlaczego wątek o Drabiku jest w tym temacie?
2. Drabik to ryzyko i ja bym jednak stawiał na inną opcje. Niech go biorą inni chętni. Mi tu za bardzo śmierdzi opcją typu "Hlib" "A.Gollob" czy nasz "MŚ.juniorow".
3. A w klubie jak zwykle sami amatorzy! Nikt "Mr.Kuluara" nie zatrudnił jako dyrektora sportowego . No...wstyd! :D

ps. Wątek ciekawy ale nie do tematu "Buczka". A co jak Buczek "kotleta strzeli?" ;)

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#224 Postautor: kibicLBN » 2 lipca 2021, o 22:50

Powracając do tematu samego Buczka, chyba już wiemy że stawianie na niego było bardzo chybionym pomysłem. Budowalim, budowalim ale nie zbudowalim.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Badzia
Szkółkowicz

#225 Postautor: Badzia » 2 lipca 2021, o 23:10

Akurat w kontekście dzisiejszego meczu nie widzę podstaw żeby Buczka krytykować. Punktów może i nie przywiózł zbyt wiele ale przegrał tylko z Zagarem, Dudkiem i Fricke’m. Dwa razy pokonał Protasa. Wygrywaliśmy biegi z jego udziałem i w mojej ocenie, jako druga linia, zrobił dokładnie to czego można było od niego oczekiwać.