Motor Lublin w sezonie 2021
Re: Motor Lublin w sezonie 2021
Jak jest przyczyna, że nasz najlepszy rajder BRAK ZAWODNIKA jest uwzględniony jako zawodnik zastępowany w rundzie rewanżowej?
Oraz dlaczego brak Wiktora?
Motor Lublin:
1. Mikkel Michelsen
2. Jarosław Hampel
3. Grigorij Laguta
4. Brak zawodnika
5. Dominik Kubera
J1. Mateusz Cierniak
Motor Lublin:
1. Mikkel Michelsen
2. Jarosław Hampel
3. Grigorij Laguta
4. Brak zawodnika
5. Dominik Kubera
J1. Mateusz Cierniak
od 1988 tylko SPEEDWAY
MIERZWIN pisze:Jak jest przyczyna, że nasz najlepszy rajder BRAK ZAWODNIKA jest uwzględniony jako zawodnik zastępowany w rundzie rewanżowej?
Motor Lublin:
1. Mikkel Michelsen
2. Jarosław Hampel
3. Grigorij Laguta
4. Brak zawodnika
5. Dominik Kubera
J1. Mateusz Cierniak
OK speedwayekstraliga. Buczek za niska średnia
Ostatnio zmieniony 1 czerwca 2021, o 19:57 przez Kaman, łącznie zmieniany 1 raz.
-
SpeedwayGMtwitter
- Junior
- Kontakt:
Przecież W.Lampart ma 4 średnią (lepszą od Buczkowskiego) dlatego nie jest uwzględniany jako junior. To samo w Częstochowie najlepsza średnia J.Miśkowiaka. 1-5 to tylko seniorzy.
https://speedwayekstraliga.pl/zawodnicy ... ligi-2021/
Brak zawodnika to zdaje się junior Wiktor Lampart. W Częstochowie Brak zawodnika jest wręcz liderem zespołu.
Edit:
SpeedwayGMtwitter mnie uprzedził.
Brak zawodnika to zdaje się junior Wiktor Lampart. W Częstochowie Brak zawodnika jest wręcz liderem zespołu.
Edit:
SpeedwayGMtwitter mnie uprzedził.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Kuluar dalej swoje. Zmarzlik przyjedzie do Lublina pościgać się na torze i negocjować kontakt z Motorem. Czyli znowu te całe darkowe "wtajemniczeni mówią..." i "tajemnicą poliszynela jest...". Szok, że mu się ciągle chce.
https://sport.interia.pl/zuzel/news-zuz ... Id,5292578
https://sport.interia.pl/zuzel/news-zuz ... Id,5292578
Tak zwanych "luzowan" ciag dalszy:
Zawodnicy będą mogli wyjść i podziękować fanom za doping pod następującymi warunkami:
zawodnicy i osoby ze sztabu szkoleniowego wychodzą pieszo po meczu na tor (zabrania się wychodzenia do pasa bezpieczeństwa),
zawodnicy i osoby ze sztabu szkoleniowego nie mogą przekraczać środka toru i zbliżać się do bandy wokół toru,
organizator zawodów nie może dopuścić do przebywania kibiców w pasie bezpieczeństwa.
Jako pierwsi z nowych regulacji skorzystają fani Motoru Lublin. 20 czerwca na stadionie przy Al. Zygmuntowskich rozegrany zostanie bowiem zaległy mecz PGE Ekstraligi, w którym "Koziołki" zmierzą się z Moje Bermudy Stalą Gorzów.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
https://sport.interia.pl/zuzel/news-zuz ... sOjfpuTvRE
Chyba nasz Jack trochę pomylił się w obliczeniach?
KrzyczącyK1b1c pisze:https://sport.interia.pl/zuzel/news-zuzel-motor-lublin-straci-miejsce-w-play-off-jacek-ziolkowsk,nId,5312966?fbclid=IwAR2wabqoCO-087Dv01nUbG5X_aHHTkQb0HmvWdRWfa03QplQYsOjfpuTvRE
W zasadzie założenia są prawidłowe, bo trzeba wygrać 3 spotkania, ale i moim zdaniem obronić 1 bonus, bo bez tego Włókniarz nas może wyprzedzić. No i jest jeszcze kilka szczęśliwych dla nas wariantów innych spotkań, np. wygrana Apatora z Unią, czy Zielonej z Czewą, albo GKM z Czewą, ale żeby nie oglądać się na innych trzeba obronić bonus ze Spartą i wygrać w Toruniu.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Leniu pisze:KrzyczącyK1b1c pisze:https://sport.interia.pl/zuzel/news-zuzel-motor-lublin-straci-miejsce-w-play-off-jacek-ziolkowsk,nId,5312966?fbclid=IwAR2wabqoCO-087Dv01nUbG5X_aHHTkQb0HmvWdRWfa03QplQYsOjfpuTvRE
W zasadzie założenia są prawidłowe, bo trzeba wygrać 3 spotkania, ale i moim zdaniem obronić 1 bonus, bo bez tego Włókniarz nas może wyprzedzić. No i jest jeszcze kilka szczęśliwych dla nas wariantów innych spotkań, np. wygrana Apatora z Unią, czy Zielonej z Czewą, albo GKM z Czewą, ale żeby nie oglądać się na innych trzeba obronić bonus ze Spartą i wygrać w Toruniu.
No właśnie :) o tym Jaca już nie wspomniał, a to wydaje się chyba trudniejsze niż wygrana w Toruniu :)
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Czewa wcale też łatwo mieć nie będzie. Niedziela mecz z Falubazem, który wygląda trochę lepiej niż jeszcze niedawno i wcale medaliki nie muszą wygrać. Jeśli dobrze pamiętam w kolejnej kolejce na Włókniarz przyjeżdża Stal i kto ten mecz wygra? Według mnie Gorzów.
Pytanie też czy wystartuje Madsen, który sam twierdzi, że walczy z czasem i bólem.
-
CKM1946
- Zawodowiec
Saeyl pisze:Pytanie też czy wystartuje Madsen, który sam twierdzi, że walczy z czasem i bólem.
Madsen normalnie jedzie w niedziele.
Wszyscy normalnie pojadą. Janowski, Madsen i Gleb. Mieli i mają czas się podleczyć różnymi sposobami. Pewnie profesjonalne rehabilitacje wjechały jak u nas w medi sports. Janowski pewnie walnie komplecik.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Sami tego nie ujedziemy. Pozostaje się modlić aby ktoś za nas wyjął kasztany z ognia i przegrał mecz który musi wygrać.
Do czego się tu modlić? Jeśli nie ujedziemy przynajmniej 38 punktów to nie widzę żadnych argumentów przemawiających za tym, że powinniśmy znaleźć się w PO. Przy dzisiejszych warunkach, gdzie o wszystkim decydują minimalne detale, drużynie "aspirującej" do walki o medale, przegrywać więcej niż 10 punktami nie przystoi.
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata
Zwróć uwagę, że Sparta w Lublinie dostała więcej niż 10 punktami, a jest przecież głównym faworytem do złotego medalu. Stal i Włókniarz również już przegrywały do 38. Może i taka porażka jak w Częstochowie nie przystoi, ale takie rzeczy zawsze się zdarzały i będą się zdarzać.
Jak to co? Będzie gadanie przez całą zimę, że zabrakło punktu biegowego do play-offów ;)
Nie bardzo rozumiem marudzenia w stylu "po co nam play-offy, skoro jesteśmy beznadziejni". W sporcie trzeba walczyć o jak najwyższe miejsce. Nie wiem jak wy, ale ja chętnie obejrzę cztery dodatkowe mecze Motoru, nawet jeśli miałyby być przegrane.
Nie bardzo rozumiem marudzenia w stylu "po co nam play-offy, skoro jesteśmy beznadziejni". W sporcie trzeba walczyć o jak najwyższe miejsce. Nie wiem jak wy, ale ja chętnie obejrzę cztery dodatkowe mecze Motoru, nawet jeśli miałyby być przegrane.
kdsz pisze:Nie bardzo rozumiem marudzenia w stylu "po co nam play-offy, skoro jesteśmy beznadziejni". W sporcie trzeba walczyć o jak najwyższe miejsce. Nie wiem jak wy, ale ja chętnie obejrzę cztery dodatkowe mecze Motoru, nawet jeśli miałyby być przegrane.
Mam wrażenie, że piszą to ludzie, którzy nie mieli nigdy do czynienia ze sportem.
Pamiętam, że nawet jak jechałem na jakieś ćwierćfinały mistrzostw Polski i byliśmy skazani na pożarcie przeciw Stalowej Woli czy Krakowa to cieszyłem się, że sprawdzę się z najlepszymi w Polsce i osiągnąłem z drużyną najwyższy poziom na jaki w danym momencie było nas stać.
Trzeba walczyć, wykorzystywać swoje atuty i słabości przeciwnika aby zająć jak najwyższe miejsce.
I dokładnie tak jak piszesz, trzeba walczyć do końca, nawet jak mamy przegrać te 4 dodatkowe spotkania. Z drugiej strony dlaczego mielibyśmy zakładać taki scenariusz w tak nieprzewidywalnym sporcie jak żużel, gdzie jeden silnik z duńskiego Korniszona robi Pana Żużlowca Korneliussena, który nie odstaje od absolutnej czołówki światowej w DPŚ?
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
-
SpeedwayGMtwitter
- Junior
- Kontakt:
Dzisiejsza wygrana Stali Gorzów w Częstochowie bardzo korzystna dla nas.
Nawet przy wygranej Częstochowy w Grudziądzu: powinien nam wystarczyć do play-off bonus w Toruniu (40pkt) i wygrana u siebie z Grudziądzem.
http://symulator.pokredzie.pl/
Nawet przy wygranej Częstochowy w Grudziądzu: powinien nam wystarczyć do play-off bonus w Toruniu (40pkt) i wygrana u siebie z Grudziądzem.
http://symulator.pokredzie.pl/
Wow. 39/17 dla gosci. Niezle. Chyba sluszne wnioski autor z tego wyciagnal. Pasujemy sie na start, a potem im gorzej wyprzedzac tym lepiej. Wyniki bronia tej taktyki, choc z typowo lubelską to niewiele ma ona wspolnego :)
Drugim ośrodkiem, który doczekał się nowego wychowanka, jest Motor Lublin. Na torze w Krośnie egzamin na licencję "Ż" pozytywnie przebrnął Jan Młynarski, urodzony w roku 2006. Będzie on mógł zatem brać udział w zawodach młodzieżowych, a w rozgrywkach ligowych może wystąpić najwcześniej w przyszłym sezonie.
Mam nadzieję,że to nie kolejny junior na sztukę.
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/95307 ... kresie-tra
Wygląda na to, że Jakub Kępa przewiduje roszady w składzie Motoru wyłącznie na pozycjach polskich seniorów. Chcieć nie zawsze znaczy móc, ale jest to ważna deklaracja prezesa.
Wygląda na to, że Jakub Kępa przewiduje roszady w składzie Motoru wyłącznie na pozycjach polskich seniorów. Chcieć nie zawsze znaczy móc, ale jest to ważna deklaracja prezesa.