Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

Re: Żużel w TV

#11026 Postautor: tezetomaniak » 4 czerwca 2021, o 09:03

Daria Kabała-Malarz ma większą wiedzę niż 95% kibiców.
Majewski ty uju!

Czarek
Trener

#11027 Postautor: Czarek » 4 czerwca 2021, o 09:14

tezetomaniak pisze:Daria Kabała-Malarz ma większą wiedzę niż 95% kibiców.
Majewski ty uju!

Śmiem wątpić. Raczej występowało u niej (bo jest już chyba poza branżą) "gadanie" z kartki i jedynie w charakterze odpytującej, a nie komentującej. Ale niech będzie. Mamy jedną kobietę, która coś tam wie. No rzeczywiście płeć nie ma tu nic do rzeczy...
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#11028 Postautor: GIGI » 4 czerwca 2021, o 09:41

A kto to wogole jest ten ekspert? Olkowicz, Noskowicz czy inny Majewski? Ekspertem moze byc tylko i wylacznie osoba ktora dobrze ''liznela'' tego sportu. Ekspertem dla mnie jest Cegielski, Jablonski, Bajerski....... reszta to tylko osoby ktore sie zuzlem interesuja tak samo jak my.

Kaman
Kadrowicz

#11029 Postautor: Kaman » 4 czerwca 2021, o 09:49

GIGI pisze:A kto to wogole jest ten ekspert? Olkowicz, Noskowicz czy inny Majewski? Ekspertem moze byc tylko i wylacznie osoba ktora dobrze ''liznela'' tego sportu. Ekspertem dla mnie jest Cegielski, Jablonski, Bajerski....... reszta to tylko osoby ktore sie zuzlem interesuja tak samo jak my.

Dziwne rozumowanie. Jak Słupski nie był zawodnikiem to nie może sędziować? Borek grał w młodzieżowych u siebie tak jak ja BKS Lublin. Czy to znaczy, że ekspertem się rodzimy czy trzeba doświadczenia?

Flagg
Trener

#11030 Postautor: Flagg » 4 czerwca 2021, o 09:58

Czyli Wiktor Lampart jest/może być ekspertem żużlowym, a Marcin Kuźbicki, czy Sławek Kryjom już nie?
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#11031 Postautor: GIGI » 4 czerwca 2021, o 10:04

Kaman pisze:
GIGI pisze:A kto to wogole jest ten ekspert? Olkowicz, Noskowicz czy inny Majewski? Ekspertem moze byc tylko i wylacznie osoba ktora dobrze ''liznela'' tego sportu. Ekspertem dla mnie jest Cegielski, Jablonski, Bajerski....... reszta to tylko osoby ktore sie zuzlem interesuja tak samo jak my.

Dziwne rozumowanie. Jak Słupski nie był zawodnikiem to nie może sędziować? Borek grał w młodzieżowych u siebie tak jak ja BKS Lublin. Czy to znaczy, że ekspertem się rodzimy czy trzeba doświadczenia?

To jest moje zdanie. Przeciez nie musisz sie z nim zgadzac. Sedzia dba o to aby zwody przebiegly zgodnie z regulaminem. Ja tez interesuje sie zuzlem od lat 80-tych. Byc moze moja wiedza jest troche wieksza od mlodych fanow zuzla ale wcale nie czyni mnie to ekspertem.

Flagg
Trener

#11032 Postautor: Flagg » 4 czerwca 2021, o 10:11

No ok, ale to, że ktoś kiedyś jeździł na motocyklu żużlowym może go jedynie upoważniać do roli eksperta w kwestii prowadzenia takiego motocykla. natomiast sport żużlowy to przeciez masa innych rzeczy jak przygotowanie i stan toru, przygotowanie i dopasowanie sprzętu, wiedza o mocnych i słabszych stronach zawodników, kwestie taktyczne w prowadzeniu zespołu i masa innych czynników. Sama jazda na motocyklu żużlowym, a nawet bycie profejsonalnym zawodnikiem takiej wiedzy Ci nie daje.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

go!
Trener

#11033 Postautor: go! » 4 czerwca 2021, o 10:15

GIGI pisze:To jest moje zdanie. Przeciez nie musisz sie z nim zgadzac. Sedzia dba o to aby zwody przebiegly zgodnie z regulaminem. Ja tez interesuje sie zuzlem od lat 80-tych. Byc moze moja wiedza jest troche wieksza od mlodych fanow zuzla ale wcale nie czyni mnie to ekspertem.

W sumie to obaj macie swoja racje. Wiadomo, ze wiekszosc krytykow sztuki w zyciu nie namalowali zadnego obrazka czy nie nakrecili zadnego filmu. Ale to oni decyduja co jest wartosciowe artystycznie a co nie.
Taki Maklowicz jak gotuje to odechciewa sie jesc, ale ma jakis tam pewnie wysublimowany smak i tworzy kanony kulinarne. A z drugiej strony, byli zawdnicy w sekundzie widza, co sie wydarzylo na torze, co bylo przyczyna takiego a nie innego zachowania. Zwykly komentator-kibic zuzla przewaznie zgaduje albo sie domysla.

SpeedwayGMtwitter
Junior
Kontakt:

#11034 Postautor: SpeedwayGMtwitter » 4 czerwca 2021, o 10:15

18:00 BETARD SPARTA Wrocław – ZOOLESZCZ DPV LOGISTIC GKM Grudziądz
Komentarz: Piotr Olkowicz, Jacek Frątczak

20:30 ELTROX WŁÓKNIARZ Częstochowa – MOTOR Lublin
Komentarz: Michał Korościel, Marcin Kuźbicki

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#11035 Postautor: GIGI » 4 czerwca 2021, o 10:18

go! pisze:
GIGI pisze:To jest moje zdanie. Przeciez nie musisz sie z nim zgadzac. Sedzia dba o to aby zwody przebiegly zgodnie z regulaminem. Ja tez interesuje sie zuzlem od lat 80-tych. Byc moze moja wiedza jest troche wieksza od mlodych fanow zuzla ale wcale nie czyni mnie to ekspertem.

W sumie to obaj macie swoja racje. Wiadomo, ze wiekszosc krytykow sztuki w zyciu nie namalowali zadnego obrazka czy nie nakrecili zadnego filmu. Ale to oni decyduja co jest wartosciowe artystycznie a co nie.
Taki Maklowicz jak gotuje to odechciewa sie jesc, ale ma jakis tam pewnie wysublimowany smak i tworzy kanony kulinarne. A z drugiej strony, byli zawdnicy w sekundzie widza, co sie wydarzylo na torze, co bylo przyczyna takiego a nie innego zachowania. Zwykly komentator-kibic zuzla przewaznie zgaduje albo sie domysla.

Fajne podsumowanie. Lubie to ;)

Awatar użytkownika
istred
Trener

#11036 Postautor: istred » 4 czerwca 2021, o 12:07

Przecież ani Anita ani Kuźbicki nie występują w roli eksperta. Tak samo Dryla. To są komentatorzy, którzy jakas wiedzę o żużlu mają, ale nie na poziomie eksperckim (pozwalajacym widzom cokolwiek tłumaczyć czy być autorytetem) tylko na poziomie pozwalającym prowadzenie merytorycznej dyskusji. Pewnie każdy z nas mógłby podobną rolę w magazynie pełnić. Rolę ekspertów teoretycznie pełnią Cegielski, Dolomosiewicz... Przecież nie każdy gość magazynu musi być ekspertem.

Osobiście nie wiem jaką rolę w magazynie ma pełnić Anita, ale nie sądzę żeby poza aparycja była wartością dodana. Jej przemyślenia nie są zbyt głębokie, a w dyskusji nie mówi nic odkrywczego. Dużo lepiej wypowiada się Kuźbicki. Inna sprawa, że magazyn Eleven ma pomprostu inna formulwi, mniej ekspercką i merytoryczną, a bardziej luźna i swobodna.

Z kolei w Magazynie Ekstraligi wszyscy uczestnicy potrafią coś ciekawego powiedzieć, zabrać istotny głos w dyskusji. A Majewski? Majewski prowadzi ten magazyn. On nie ma formułować wyszukanych wypowiedzi a jedynie poprowadzić cała dyskusje w ten sposób żeby była ciekawa dla widza.

Marcelina z kolei sprawia wrażenie jakby miała naprawdę nieźle pojęcie o żużlu, ale mnie razi jej trajkowtanie. Dykcja, tempo mówienia zdecydowanie do poprawy.

Mi najbardziej odpowiadała Joanna Cedrych, która miała i wiedze o żużlu i niezły warsztat dziennikarski.
Ostatnio zmieniony 4 czerwca 2021, o 12:18 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#11037 Postautor: grzesieck » 4 czerwca 2021, o 12:15

istred pisze:A Majewski? Majewski prowadzi ten magazyn. On nie ma formułować wyszukanych wypowiedzi a jedynie poprowadzić cała dyskusje w ten sposób żeby była ciekawa dla widza.

niestety kompletnie mu to nie wychodzi
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
istred
Trener

#11038 Postautor: istred » 4 czerwca 2021, o 12:19

Po części się zgadzam. Prowadzi ten magazyn według scenariusza, pilnuje czasu. Niewiele poza tym.

blajar
Trener

#11039 Postautor: blajar » 4 czerwca 2021, o 17:51

Na przykładzie ostatniego magazynu i dzisiejszego studio przedmeczowego widać, że ta ekstraligowa "klika" mocno się trzyma, wspiera i lobbuje.
W magazynie, Cegła: Kasprzak musi jechać, Kasprzak musi jechać, Kasprzak musi jechać.
W studio przedmeczowym: dobrze, że Kasprzak jedzie, Kasprzak powinien jechać.
"Czy Miesiąc zasłużył na odsunięcie?" Cisza, "Kasprzak musi jechać".
Mam nadzieję, że nie zrobi nawet 2pkt. i skończy się to pie*****nie, choć pewnie zaraz będzie tłumaczenie, że za mało jazdy ma.
Paweł nie pojechał rewelacyjnie ale też nie pojechał źle. Wszedł w tę Eligę z marszu i poradził sobie całkiem nieźle.

Oho, Olkowicz-Frątczak. Ciekawe czy dziś Frątczak też będzie stopował gadułę próbując wracać do tematu meczu.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
papi
Trener

#11040 Postautor: papi » 4 czerwca 2021, o 18:12

Mozna Olkowicza lubic albo nie, ale nikt mnie tak nie irytuje jak Fratczak. On chyba ma przekonanie, ze jest glowna gwiazda kazdej transmisji

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#11041 Postautor: Kargolo » 4 czerwca 2021, o 18:25

Tak się zastanawiałem dlaczego Miesiąca odsunęli od składu.
Pierwszy bieg Siwego DJa pokazał, że Ślączka jednak ma łeb na karku. Mecz i tak na straty, więc po prostu chce raz i porządnie, do końca sezonu zakończyć dyskusję o Kasprzaku ;)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Kalhorn
Junior

#11042 Postautor: Kalhorn » 4 czerwca 2021, o 18:27

blajar pisze:
Oho, Olkowicz-Frątczak. Ciekawe czy dziś Frątczak też będzie stopował gadułę próbując wracać do tematu meczu.

Już stopuje! :D
I bardzo dobrze. Zawodnicy pod taśmą, a Olkowicz nadal swoje monologi snuje o "dupie marynie". Jakoś nie trawie typa. Tak jakby zawody dla niego były tylko tłem, a cała atrakcja transmisji polegała na pochwaleniu się czego on tam się nie dowiedział za kulisami i jakiej wiedzy statystycznej on to nie ma.

blajar
Trener

#11043 Postautor: blajar » 4 czerwca 2021, o 18:28

Nie trawię jednego i drugiego. Strasznie ciężko mi się ten mecz ogląda :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

ezbeg
Trener

#11044 Postautor: ezbeg » 4 czerwca 2021, o 18:32

Występy Kasprzaka w GP będą masochizmem. Te wspaniałe pojedynki z Berntzonem o 15 miejsce.

Awatar użytkownika
rieper
Junior

#11045 Postautor: rieper » 4 czerwca 2021, o 18:35

Za rok Cysio idzie do Rawicza, niech się tłuką o punkty z Balińskim :D

Ramian1
Senior

#11046 Postautor: Ramian1 » 4 czerwca 2021, o 18:37

Ten sezon będzie emocjonujący nie tylko jeśli chodzi o play offy, będzie walka kto jest najgorszy, pogrom dziś może być lepszy jak w zielonej ostatni. Krzychu to chyba ciężko będzie miał w negocjacjach nawet w 1 lidze w przyszłym roku...

Awatar użytkownika
papi
Trener

#11047 Postautor: papi » 4 czerwca 2021, o 18:38

Ktos ostatnio mowil, ze z perspktywy rywalizacji Kasprzak-Miesiac to jest mecz pulapka i pewnie zaden wolalby nie jechac.
Co do komentatorow, Olkowicz mial jeszcze ok 30 sekund i mowil, ze juniorzy GKM zdobyli wiecej punktow od mlodziezowcow Sparty, slyszalem z jego strony duzo gorsze madrosci :)

ezbeg
Trener

#11048 Postautor: ezbeg » 4 czerwca 2021, o 18:47

rieper pisze:Za rok Cysio idzie do Rawicza, niech się tłuką o punkty z Balińskim :D

Kępa rzucił klątwę za poprzedni rok. Chciał iść do nas, ale uległ urokowi osobistemu Grzyba, podpisał w Gorzowie i stracił miejsce w składzie mimo parzystego sezonu na rzecz gościa. Później co prawda wszedł do GP, ale sezon na straty. A teraz męki Kej Keja w pięknym mieście nadwiślańskim, ale przynajmniej pojeździ sobie tramwajem po Grudziądzu :lol:

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#11049 Postautor: tezetomaniak » 4 czerwca 2021, o 18:55

Sędziowska kompromitacja Lisa...wszyscy startują równo, a ten chyba uderzył czołem w pulpit i przerwał wyścig.

Awatar użytkownika
Rusek
Kadrowicz

#11050 Postautor: Rusek » 4 czerwca 2021, o 18:56

tezetomaniak pisze:Sędziowska kompromitacja Lisa...wszyscy startują równo, a ten chyba uderzył czołem w pulpit i przerwał wyścig.

Może Kasprzak ma wygrać wyścig ;-)
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'