Motor Lublin - Unia Leszno (30.05.2021 g.19:15)
Re: Motor Lublin - Unia Leszno (30.05.2021 g.19:15)
Juventus F.C., tak samo jak żaden londyński klub nie ma miasta w nazwie
Z tzw. Glasgow Rangers jest podobna sytuacja.
Miłościwie nam rządzący tak wspierają klub, a potem dziwić się że na różnych mediach społecznościowych przez kibiców z tzw. Polski A nasz klub jest wyzywany od pisowskich
, a jak odejdą od władzy to wrócimy "na swoje miejsce do 2 ligi".
Miłościwie nam rządzący tak wspierają klub, a potem dziwić się że na różnych mediach społecznościowych przez kibiców z tzw. Polski A nasz klub jest wyzywany od pisowskich
Poprawcie mnie jeśli się mylę.
Jednak czy jeśli klub jest spółką to firma nie wspiera go poprzez wejście w skład zarządu ?
W sensie, czy to nie jest tak, że przy wspieraniu spółki firma może odejść tylko w momencie aż znajdzie kogoś na swoje miejsce ?
Jednak czy jeśli klub jest spółką to firma nie wspiera go poprzez wejście w skład zarządu ?
W sensie, czy to nie jest tak, że przy wspieraniu spółki firma może odejść tylko w momencie aż znajdzie kogoś na swoje miejsce ?
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld
Bogdanka to raczej sponsor (zwykły kontrahent, z który zawiera się umowę), a nie inwestor (akcjonariusz Spółki).
Jakby Bogdanka wchodziła do spółki to raczej by o tym wyraźnie pisano.
Jakby Bogdanka wchodziła do spółki to raczej by o tym wyraźnie pisano.
ezbeg pisze:Z tzw. Glasgow Rangers jest podobna sytuacja.
Miłościwie nam rządzący tak wspierają klub, a potem dziwić się że na różnych mediach społecznościowych przez kibiców z tzw. Polski A nasz klub jest wyzywany od pisowskich, a jak odejdą od władzy to wrócimy "na swoje miejsce do 2 ligi".
To rzeczywiście problem, zwłaszcza w kontekście tego, że np. Bartosz Zmarzlik jest jeźdźcem Orlenu, a Motor najwięcej kasy dostał od ratusza, który jest w rękach całkiem innej opcji. :)
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Zanim się napisze kolejną politycznie podszytą głupotę przypominam - na 70 lat żużla w tym mieście mamy jeden medal mistrzostw Polski. Można być wyznawcą partii z poparciem 11% ale... pecunia non olet...
DrPaiHiWo pisze:Poprawcie mnie jeśli się mylę.
Nie. Zakup akcji to zmiana własnościowa (ktoś "kupuje" klub) i to zwykle skutkuje zmianami w zarządzie - czyli osobach które tym klubem/spółka zarządzają a czym innym jest sponsoring, który polega na tym, że firma wykupuje reklamę od klubu.
Z tego co wiem to Motor nie ma w akcjonariacie żadnych sponsorów, ale bardzo łatwo to sprawdzić.
Czekam na moment kiedy w piątkowy wieczór z dumą będę opuszczać Częstochowę, z podniesionym czołem, jako kibic lidera-hegemona ekstraligi z 14 punktami w tabeli, będąc żegnany przez zdejmowane z częstochowskich głów czapki w geście uznania 
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
kibicLBN pisze:Czekam na moment kiedy w piątkowy wieczór z dumą będę opuszczać Częstochowę, z podniesionym czołem, jako kibic lidera-hegemona ekstraligi z 14 punktami w tabeli, będąc żegnany przez zdejmowane z częstochowskich głów czapki w geście uznania
Lubię to !
kibicLBN pisze:Czekam na moment kiedy w piątkowy wieczór z dumą będę opuszczać Częstochowę, z podniesionym czołem, jako kibic lidera-hegemona ekstraligi z 14 punktami w tabeli, będąc żegnany przez zdejmowane z częstochowskich głów czapki w geście uznania
KibicLBN, wstawaj ze*** się ;)
A na poważnie, scenariusz piękny, tylko na ile realny
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Chłopaki dadzą radę, ja w nich wierzę ;)
Szkoda, że ja nie mogę przy tym być.
Musi mi wystarczyć dzisiejsze liderowanie po półmetku :)
PS: Prośba, może zostawcie z kilka biletów Częstochowianom, żeby miał kto te czapki z głów zdejmować :D
Musi mi wystarczyć dzisiejsze liderowanie po półmetku :)
PS: Prośba, może zostawcie z kilka biletów Częstochowianom, żeby miał kto te czapki z głów zdejmować :D
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Ja się nie spodziewałem, że kiedykolwiek łatwiej będzie mi zaliczyć najprawdopodobniej 3 wyjazdy niż jeden mecz domowy.
Kto nadzoruje przygotowanie toru na dzisiejszy mecz? Komisarz, czy robimy sami?
Szybki typ. 49:41
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart
Ciekaw jestem Dominika.. Przed meczem wyglądał na mocno zestresowanego. Aby presja go nie przerosła.
Michelsen - Le professeur. Raczej nie odda dziś nawet punktu.
Profesor jazdy antyzespołowej...
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Sasień to normalny jest? Pawlicki ma defekt a ten przerywa i powtarza w 4.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Po kontakcie na 1 luku zerwało mu łańcuch i przebilo oponę. Miał specjalnie upaść?
Mikkel po biegu przeprosił Mateusza, ale holowanie go to było zbyt duże ryzyko.
Mikkel po biegu przeprosił Mateusza, ale holowanie go to było zbyt duże ryzyko.
Buczkowski trójka, ciekawe czy jednorazowy wybryk, czy coś się ruszy
Holowanie to jedno, ale mógł chociaż mu w ścieżkę nie wjeżdżać.
Richie Faulkner:
Z takim Buczkiem, to my zajedziemy w tym sezonie bardzo daleko...
papi pisze:Po kontakcie na 1 luku zerwało mu łańcuch i przebilo oponę. Miał specjalnie upaść
Ok. Na stadionie nie widać. Emocje. Dzięki za info.
Martwi słaba dyspozycja Jarka i Griszy. Oby się obudzili.
Ostatnio zmieniony 31 maja 2021, o 20:12 przez Perez, łącznie zmieniany 1 raz.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Widać, że dla nas to mecz o play-off. Powietrze drży od wyładowań elektrycznych. Oby się udało dowieźć przewagę do końca.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"