Żużel w TV
Re: Żużel w TV
Ciężko mi uwierzyć, że Kacper Gomolski będzie tak punktował do końca sezonu. Pod formą Jepsen Jensen, a Holta nie będzie w play-off nadwyrężał zdrowia w stykowych sytuacjach. Wydaje się, że Bydgoszcz z Przyjemskim i Gałą może być groźna. Tylko póki co mecze przegrywa Zengota. No i Krosno też może pokonać Rybnik. Curzytek i Janik nie są bez szans z juniorami ROWu, a seniorzy póki co są szybsi.
Nie zaskoczy mnie finał Ostrów-Krosno.
Po dwóch pechowych porażkach w pierwszych meczach nasi ulubieńcy wyglądają coraz solidniej. Jako jedyni w lidze mają juniora, który może zrobić różnicę, jak Nicolai ogarnie się na dobre to będą groźni dla każdego.
W Krośnie czynnikiem X jest Szczepaniak. Tofik i Barney są bardzo mocni, Vaszek i Wojdyło wożą pojedyncze trójki, jak Szczepan utrzyma formę, będą głównym kandydatem do awansu. Problemem brak solidnych młodzieżowców, ale w sumie tylko Ostrovia ma wyraźnie lepszych.
Podobną rolę do Mateusza ma Zengi w Bydgoszczy, ale ten z kolei zawodzi na całej linii, stąd brak zwycięstw Polonii.
Rybnik kompletnie nie przekonuje. Przegrał u słabej Łodzi, zremisował u słabego Wybrzeża, rzutem na taśmę obronił bonusa w Gnieźnie. Na ten moment w ogóle nie wyglądają mi na finalistę ligi.
O Tarnowie napisano już chyba wystarczająco dużo. Jestem zdumiony, że drużyna z Tungatem i PUKiem nie może wygrać meczu w 1 LŻ a czasem rozpaczliwie walczy o 30 pkt.
Gdańsk jak to Gdańsk. Od paru lat są dla mnie synonimem kompletnej żużlowej klapy. Coś jak Lublin 2006. Ładnie wyglądające w programie nazwiska, które jeżdżą straszny piach. U nas taka sytuacja była przez rok, Wybrzeże powtarza ten schemat od 2018 roku. Aktualnie też nie zanosi się tam na playoffy.
Po dwóch pechowych porażkach w pierwszych meczach nasi ulubieńcy wyglądają coraz solidniej. Jako jedyni w lidze mają juniora, który może zrobić różnicę, jak Nicolai ogarnie się na dobre to będą groźni dla każdego.
W Krośnie czynnikiem X jest Szczepaniak. Tofik i Barney są bardzo mocni, Vaszek i Wojdyło wożą pojedyncze trójki, jak Szczepan utrzyma formę, będą głównym kandydatem do awansu. Problemem brak solidnych młodzieżowców, ale w sumie tylko Ostrovia ma wyraźnie lepszych.
Podobną rolę do Mateusza ma Zengi w Bydgoszczy, ale ten z kolei zawodzi na całej linii, stąd brak zwycięstw Polonii.
Rybnik kompletnie nie przekonuje. Przegrał u słabej Łodzi, zremisował u słabego Wybrzeża, rzutem na taśmę obronił bonusa w Gnieźnie. Na ten moment w ogóle nie wyglądają mi na finalistę ligi.
O Tarnowie napisano już chyba wystarczająco dużo. Jestem zdumiony, że drużyna z Tungatem i PUKiem nie może wygrać meczu w 1 LŻ a czasem rozpaczliwie walczy o 30 pkt.
Gdańsk jak to Gdańsk. Od paru lat są dla mnie synonimem kompletnej żużlowej klapy. Coś jak Lublin 2006. Ładnie wyglądające w programie nazwiska, które jeżdżą straszny piach. U nas taka sytuacja była przez rok, Wybrzeże powtarza ten schemat od 2018 roku. Aktualnie też nie zanosi się tam na playoffy.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Ja napiszę jeszcze raz nie znam szczegółów więc moge się mylić ale jakby mieli Ljunga zamiast Milika to według mnie skład seniorski petarda. Moim zdaniem był to błąd odpuścic Ljunga po jednym meczu jak cała drużyna dała ciała.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Ale czy Ljung by na pewno lepiej jeździł? On i w lidze zagranicznej zdobył miesiąc temu 2 punkty tylko. Chyba po tym dzwonie w tamtym roku, gdzie uderzył głową w słup coś się poprzestawiało mu w głowie i to już nie jest ten sam zawodnik.
Krosno do Eligi nie pójdzie. Raz, że póki co ich nie stac, a dwa, z tym stadionem Elipa będzie im robić mega problemy.
Wielu porównuję ich do Lublina, ale u nas jednak potencjał finansowo-kibicowski jest nieporównywalnie większy niż w Krośnie.
Wielu porównuję ich do Lublina, ale u nas jednak potencjał finansowo-kibicowski jest nieporównywalnie większy niż w Krośnie.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Flagg pisze:Krosno do Eligi nie pójdzie. Raz, że póki co ich nie stac, a dwa, z tym stadionem Elipa będzie im robić mega problemy.
Bardziej ich stać na ten moment niż Grudziądz. Ekstraliga daje teraz kilka baniek za sezon tylko głupi by nie skorzystał. To samo dotyczy Łodzi. Tam stadion już jest ekstraligowy.
Najwyżej Krosno wynajmie stadion w Rzeszowie na czas dostosowania swojego. Za takie miliony od TV głupi by nie skorzystał.
Ale takie miliony, to dostanie każdy. Do tego one zdaje się maks być jakoś regulowane przez Elipe? A nie, że idzie przelew od tv do klubu i hulaj dusza?
I jeśli awansują, to wróżę im niestety los Rybnika.
I jeśli awansują, to wróżę im niestety los Rybnika.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Poza tym te miliony są chyba w drugim sezonie?
Taki awans może ustawić drużynie najbliższe 3-4 lata. Nawet w przypadku spadku z ligi będą mieli w kolejnym sezonie dużą przewagę nad pierwszoligowcami.
Redaktorzyna pyta się Przyjemskiego, czy jest drugim Gollobem
https://www.youtube.com/watch?v=25C8xGm-Pl4
Na szczęście młodzieniec ma więcej rozumu, niźli zadający mu pytanie wyżej wspomniany redaktorzyna i rzecze do niego, że jest po prostu Wiktorem Przyjemskim. Irytuje mnie strasznie ostatnio robienie z tych młodych chłopaków, którzy coś potrafią takich gwiazd. Nie dość że wytwarzają presję, to dla kogoś podatnego na sodówkę, to jest woda na młyn, mam nadzieję że te młode chłopaki sobie z tym poradzą.
https://www.youtube.com/watch?v=25C8xGm-Pl4
Na szczęście młodzieniec ma więcej rozumu, niźli zadający mu pytanie wyżej wspomniany redaktorzyna i rzecze do niego, że jest po prostu Wiktorem Przyjemskim. Irytuje mnie strasznie ostatnio robienie z tych młodych chłopaków, którzy coś potrafią takich gwiazd. Nie dość że wytwarzają presję, to dla kogoś podatnego na sodówkę, to jest woda na młyn, mam nadzieję że te młode chłopaki sobie z tym poradzą.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Ogólnie te wywiady w trakcie lub tuż po meczu/zawodach to jest coś, czego chyba nikt w Polsce nie potrafi robić.
A to Lorek gada coś w języku zrozumiałym tylko dla siebie, a to bałwan z TVP wyskakuje Adamowi Kszczotowi z tekstem "Twój trener powiedział, że już nigdy nie będziesz tak szybki jak w Rio", a to następny pyta debiutującego 16-latka wprost czy jest drugim Gollobem.
Banda kretynów bez wyczucia.
A to Lorek gada coś w języku zrozumiałym tylko dla siebie, a to bałwan z TVP wyskakuje Adamowi Kszczotowi z tekstem "Twój trener powiedział, że już nigdy nie będziesz tak szybki jak w Rio", a to następny pyta debiutującego 16-latka wprost czy jest drugim Gollobem.
Banda kretynów bez wyczucia.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
W Zielonej szykuje się mecz, który powinni puszczać po 23.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Obstawiacie że coś się opóźni nasz mecz? Bo już chyba trochę w plecy z czasem jest.
Raczej wątpię, jadą normalnie
Nie, planowo idzie. Mieli o 16:30 zacząć i tak poszło mniej więcej.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
I jeszcze ten Cieślak w studiu, którego rozumie się co 3 słowo.
Coś mi się powaliło że o 16. Spasiba
- niespokojny
- Trener
Bieg 3 coś wspaniałego.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Okręt zwany Falubazem osiada właśnie dupą na mieliźnie jak mawiał klasyk 
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Oj tu grubo może być jak się dopasuje sparta bardziej.
- tezetomaniak
- Trener
Beton jakiego nigdy w ZG nie było, ściganie jakiego nigdy w ZG nie było :)
Patrząc na ten mecz to Grudziądz w walce o utrzymanie nie jest wcale bez szans.
Pierwsza liga, pierwsza liga Falubaz :)
A za rok na Z5: Patryk Dudek Patryk! :)