Pada... nie pada... czyli temat dla meteorologów :p
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Re: Pada... nie pada... czyli temat dla meteorologów :p
No według Norwegów to pogoda wygląda bardzo mizernie.
Z tymi prognozami to ocipieć można. Kompletna zmiana, dziś jakieś niewielkie deszcze, jutro praktycznie bez opadów. Najwyraźniej jedziemy :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Jak pogoda? Bo w nocy padało i rano to samo w Lubartowie.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
meteo pokazuje, że ma padać do 17 (Aktualnie w Lublinie pada). Tylko ze te prognozy są tak zmienne, że wcale się nie zdziwię, jak za kilka godzin wjedzie aktualizacja i będzie "brak opadów" :)
Właśnie w Lublinie przestało padać, ale padało również w nocy.
Pytanie jak ten deszcz wpłynie na tor. Czy będziemy zagubieni? Obawiam się że tak...
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
No i znowu zaczyna padać. Na 14-17 też mają przyjść jakieś większe opady. Chyba o atucie toru to my dzisiaj możemy zapomnieć.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Są przesłanki, by odwołać mecz? Przyznam, że nie znam się na tych procedurach.
KrzyczącyK1b1c pisze:Są przesłanki, by odwołać mecz? Przyznam, że nie znam się na tych procedurach.
Na czubach też delikatne daje deszczykiem.
Max Fricke jechał mpkiem 14 w stronę zygmuntowskich.
Saeyl pisze:No i znowu zaczyna padać. Na 14-17 też mają przyjść jakieś większe opady. Chyba o atucie toru to my dzisiaj możemy zapomnieć.
Niekiedy atut własnego toru przy dużej jego znajomości w przypadku opadów potrafi być większy, ale najczęściej tak bywało lata temu kiedy to częściej się ścigano na namoczonej nawierzchni
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
kibicLBN pisze:Saeyl pisze:No i znowu zaczyna padać. Na 14-17 też mają przyjść jakieś większe opady. Chyba o atucie toru to my dzisiaj możemy zapomnieć.
Niekiedy atut własnego toru przy dużej jego znajomości w przypadku opadów potrafi być większy, ale najczęściej tak bywało lata temu kiedy to częściej się ścigano na namoczonej nawierzchni
Mi się przypomina mecz z Włókniarzem z ubiegłego roku, gdzie też było tak chłodnawo, zaczął siąpić deszcz przez cały mecz, aż się człowiekowi wstawać bić brawo nie chciało, a jaki wynik był i na czyją korzyść to chyba wszyscy pamiętają ;)
Ja zas pamiętam też mecze kiedy wszyscy mówili że gospodarzom będzie trudniej , bo po deszczu tor może ich zaskoczyć, tymczasem lali gości bardziej niż ktokolwiek mógłby przypuszczać, po prostu oni wiedzieli co robić z przełożeniami a goście na mokrym jechali pierwszy raz. także na dwoje babka wróżyła, tylko pojawią się niepewność.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
kibicLBN pisze:Ja zas pamiętam też mecze kiedy wszyscy mówili że gospodarzom będzie trudniej , bo po deszczu tor może ich zaskoczyć, tymczasem lali gości bardziej niż ktokolwiek mógłby przypuszczać, po prostu oni wiedzieli co robić z przełożeniami a goście na mokrym jechali pierwszy raz. także na dwoje babka wróżyła, tylko pojawią się niepewność.
Ile lat temu były te mecze?
Ja rozumiem, że można dać się zaskoczyć jak rok temu z włókniarzem, bo tam prognozy nie pokazywały deszczu, a do tego zaczęło padać tuż przed spotkaniem. Ale dzisiaj? W klubie chyba siedzą prognozy, widzieli, że zagrożenie opadami wczoraj i dzisiaj było spore, więc tłumaczenia, że "tor był inny niż na treningu" będą wyjątkowo słabe, bo kuźwa było to wręcz oczywiste
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Zobaczymy, pytanie czy oni trenowali w tym roku w ogóle na mokrzejszym torze czy aby na suchym i betonowym.
A tymczasem znowu pada :)
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Zerkam na kamerkę internetową w Parku Ludowym i wygląda to mega kiepsko :/
Zgadzam się z Flaggiem. Deszcz był do przewidzenia.
Pewnie na sędziego czekają i zapadnie decyzja. Wg mnie mecz będzie odwołany
Na wrotkowie caly czas pada
Problem w tym że o 16 ma przejść już. Może ekstraliga chcieć to pojechać.
Ostatnio zmieniony 30 maja 2021, o 13:11 przez waha, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak na moje to będzie telewizja pewnie naciskać żeby jechać, bo w końcu magazyn z Lublina dzisiaj ;)
Saeyl pisze:Zobaczymy, pytanie czy oni trenowali w tym roku w ogóle na mokrzejszym torze czy aby na suchym i betonowym.
Nie wiem, czy trenowali, ale są profesjonalistami, zarabiają nie mała kasę, więc oczekiwałbym, że potrafią ogarnąć takie rzeczy. Mecz na 99,9% ma status zagrożonego, co i tak nie powinno nam robic większej różnicy, bo (i słusznie) my ubijamy od początku sezonu.
Też bym wolał, żeby przełożyli na jutro albo wtorek i byśmy sobie pojechali sklejeni jak z Wrockiem, ale niestety na takie rzeczy też trzeba być przygotowanym.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Magazyn sobie mogą robić ;..
waha pisze:Problem w tym że o 16 ma przejść już. Może ekstraliga chcieć to pojechać.
Problem w tym że co godzinę mamy inną prognozę.
Nie zapomnę jak w Łodzi w 2009 bodajże przyjechałem w południe, wszedłem na tor i o mało się na błocie nie wywróciłem, mecz był o 15 czy 16 i kurzyło się tak, że świata nie było widać.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
kibicLBN pisze:waha pisze:Problem w tym że o 16 ma przejść już. Może ekstraliga chcieć to pojechać.
Problem w tym że co godzinę mamy inną prognozę.
Nie zapomnę jak w Łodzi w 2009 bodajże przyjechałem w południe, wszedłem na tor i o mało się na błocie nie wywróciłem, mecz był o 15 czy 16 i kurzyło się tak, że świata nie było widać.
Zgaduję, że wtedy w Łodzi upał nadszedł po opadach?