Motor Lublin - Apator Toruń ( 7.05.2021 g 18 )
Re: Motor Lublin - Apator Toruń ( 7.05.2021 g 18 )
ale tam nie ma Jamroga, a zamiast Griszy jest Klindt. No i czy to taki stary post? Czym jest półtora roku w niewiarygodnie długiej historii Twojej obserwacji żużla?
W mojej ocenie Retro zwyczajnie się myli wielu sprawach, a szczególnie w ocenie siły naszych rywali. Nie zmienia to postaci rzeczy, ze zamieszcza tu swoje przemyślenia. Przemyślenia ktorych się boi się sformułować w kategoryczny sposob. Wydaje mi się że kategoryzowanie jego wypowiedzi jako "męczące bzdury" nie jest na miejscu. Widocznie potrzeba mu wiecej danych i po pogromie Apatora w piatek, zapewnie już nie będzie szedl w zaparte ;)
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart
jacur78 pisze:Widocznie potrzeba mu wiecej danych i po pogromie Apatora w piatek, zapewnie już nie będzie szedl w zaparte ;)
No nie wiem. Apator jest zbyt potężny, by wyraźna porażka z Włókniarzem na swoim torze czy ew. wtopa w Lublinie cokolwiek w tej materii mogły zmienić. Albo jesteś dobry, albo słaby, tak po prostu jest. Wyniki uzyskane na torze mogą co najwyżej zniekształcić rzeczywistość. W ogóle opieranie się na wynikach spotkań jest jakieś takie... prymitywne. Prawdziwy ekspert z wieloletnim stażem nie da się nabrać na tanie sztuczki w postaci zwycięstw słabszych z lepszymi.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
A to nie kolega Retro wieścił kategorycznie, że Leszno wywiezie w 2020 z Lublina pewne 2 pkt i każdy kto sądzi inaczej jest amatorem nie znającym się na żużlu?
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Pewnie dlatego, że mamy 2021 rok i fora nie są już aż tak popularne jak 10 lat temu, a dyskusje przenoszą się na szeroko pojęte media społecznościowe. Chociaż, oczywiście nie można wykluczyć również możliwości, że to forum to pewnie grupa ludzi opłacana przez [tu wstaw co chcesz] wzajemnej adoracji i niedopuszczająca do głosu wolnych i niezależnych myślicieli idących pod prąd.Retrospeedway pisze:Jak myślicie dlaczego w mieście gdzie na żużel jest zapotrzebowanie kilkudziesięciu tysięcy kibiców,na tym forum wypowiada się max 15 osób?
To akurat istotna informacja i pozwala skonstruować pewne wnioski, ale oszczędzę sobie już tych złośliwości.Retrospeedway pisze:Dla twojej informacji ja mam pewnie tu największy staż jeżeli chodzi o mecze żużlowe.Możesz to sprawdzić pytając o mnie byłego prezesa Jarosława lub Jacka.
To jak pewien starszy pan zajmujący się polityką o dwuczłonowym nazwisku chętnie wygłaszający swoje myśli o słynnym austriackim akwareliście, autostradach, olimpiadach dla niepełnosprawnych czy szachach dla debilijacur78 pisze:W mojej ocenie Retro zwyczajnie się myli wielu sprawach, a szczególnie w ocenie siły naszych rywali. Nie zmienia to postaci rzeczy, ze zamieszcza tu swoje przemyślenia. Przemyślenia ktorych się boi się sformułować w kategoryczny sposob.
Motor mocny
- Retrospeedway
- Senior
Nie odpowiadam nie dlatego że nie wiem co odpowiedzieć,tylko to jest temat sportowy odnośnie meczu a nie prywatne wycieczki.Nie lubię czegoś takiego na forach sportowych,że więcej jest prywatnych wojen niż rozmowy konkretnie o danym wydarzeniu.
Bardzo jestem ciekawy jak na twardym wypadnie właśnie Jack, bo że Lambo będzie miał pod górkę to jestem pewny.
- Retrospeedway
- Senior
Opony marki anlas na których startuje Robert Lambert gorzej spisują się na bardzo twardych torach.
Czytałem o tym artykuł z tydzień temu.Jako że jestem bezrobotny od kilku miesięcy z powodu covid mam sporo czasu i oglądałem stare mecze z udziałem Krzysztofa Buczkowskiego.W 2019 w pierwszym meczu sezonu jak wygralismy z Grudziądzem 49-41 i Krzysztof zrobił dobre punkty,identycznie kantował motocykl w łukach jak robi to teraz,czyli to nie jest nowy błąd tego zawodnika.On chyba tego błędy który go spowalnia na wirażach nie wyeliminuje tak jak Paweł Miesiąc słabego momentu startowego.Liczę jednak że Krzysztof co najmniej będzie wygrywał z Adrianem Miedzińskim.
Czytałem o tym artykuł z tydzień temu.Jako że jestem bezrobotny od kilku miesięcy z powodu covid mam sporo czasu i oglądałem stare mecze z udziałem Krzysztofa Buczkowskiego.W 2019 w pierwszym meczu sezonu jak wygralismy z Grudziądzem 49-41 i Krzysztof zrobił dobre punkty,identycznie kantował motocykl w łukach jak robi to teraz,czyli to nie jest nowy błąd tego zawodnika.On chyba tego błędy który go spowalnia na wirażach nie wyeliminuje tak jak Paweł Miesiąc słabego momentu startowego.Liczę jednak że Krzysztof co najmniej będzie wygrywał z Adrianem Miedzińskim.
Jestem daleki od typowania wyniku, bo jest to extraliga i tutaj nie ma słabeuszy. Każdy z seniorów toruńskich może zrobić jutro naprawdę porządny wynik i nasze typowane przez wieku wysokie zwycięstwo nie będzie takie proste.
Natomiast w głębi duszy mam nadzieję że rozjedziemy Toruń
Natomiast w głębi duszy mam nadzieję że rozjedziemy Toruń
Pytanie co z torem po ostatnich opadach?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Grisza jedzie - całe szczęście trafiło na żużlowca, w dodatku rosyjskiego: https://www.przegladsportowy.pl/zuzel/p ... je/78bt4s6
A co ma nie jechać? Kasa leży na torze.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
dokladnie,tym bardziej ze to lewa reka wiec garsc ketonalu i do boju.
never ride faster than your angel can fly
Był w ogóle w tym tygodniu trening pierwszej drużyny?
Każdemu jego Everest...
Kubera i Lampart trenowali we wtorek, a w środę Michelsen bodajże. O reszcie nic nie słyszałem.
No tak właśnie się zastanawiałem o jakim treningu lublinian (Motoru) piszą...
Każdemu jego Everest...
Czyli tak jak niektórzy przewidywali, pewnie jak mecz będzie pod kontrolą, to Grisza w drugiej połowie sobie odpocznie, a pojeżdżą młodzi
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
- Retrospeedway
- Senior
Witam Panów,jakie nastroje będziemy dziś się cieszyć z awansu czy płakać?
Do awansu jeszcze daleko :)
Flagg pisze:Czyli tak jak niektórzy przewidywali, pewnie jak mecz będzie pod kontrolą, to Grisza w drugiej połowie sobie odpocznie, a pojeżdżą młodzi
Z pod kontrolą może się zrobić bez kontroli, nie idźmy zmysłem taktycznym Źiółka. Kwestia bonusa rownie istotna. Od początku do końca najmocniejszym składem w danym dniu.
Retrospeedway pisze:Witam Panów,jakie nastroje będziemy dziś się cieszyć z awansu czy płakać?
Mam pytanie. Czy jeśli dzisiaj Toruń dostanie 20+, to skasujesz konto na forum?
Kaman pisze:Flagg pisze:Czyli tak jak niektórzy przewidywali, pewnie jak mecz będzie pod kontrolą, to Grisza w drugiej połowie sobie odpocznie, a pojeżdżą młodzi
Z pod kontrolą może się zrobić bez kontroli, nie idźmy zmysłem taktycznym Źiółka. Kwestia bonusa rownie istotna. Od początku do końca najmocniejszym składem w danym dniu.
Ale to przeciez Ziółek będzie o tym decydować, a nie my :) a historia uczy, że lubi oszczędzać zawodników kosztem ewentualnej walki o bonus. Dlatego myślę, że Grisza pojedzie 2-3 biegi i jak będzie bezpiecznie to prysznic
składając taką propozycję Retrospeedway'owi honor nakazywałby wskazać przy jakim innym wyniku sam zamierzasz zlikwidować swoje konto :)
... dajcie żyć Retrospeedway'owi ... dajcie żyć temu forum :)
... dajcie żyć Retrospeedway'owi ... dajcie żyć temu forum :)

Flagg pisze:
Ale to przeciez Ziółek będzie o tym decydować, a nie my :) a historia uczy, że lubi oszczędzać zawodników kosztem ewentualnej walki o bonus. Dlatego myślę, że Grisza pojedzie 2-3 biegi i jak będzie bezpiecznie to prysznic
Grisza jak pojedzie 2-3 biegi to może pojechać do końca. Nie jest zbyt zarobiony na razie w tym sezonie :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Raf pisze:
Mam pytanie. Czy jeśli dzisiaj Toruń dostanie 20+, to skasujesz konto na forum?
Protestuję :) Koloryt zawsze mile widziany :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz