V Runda Play-Off: Stal Gorzów - Tż Lublin 45:45

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Shack
Administrator

#126 Postautor: Shack » 29 sierpnia 2004, o 19:59

Krzyś pisze:k...dno,k...dno,k...dno jak tak można, przecież oni się skompromitowali w Gorzowie...Ślijmy gratulacje do Rzeszowa.

sam jestes dno, ze swoim poziomem myslenia. Zdaje się, że ten remis pozwoli nam nawet na potkniecie z Lotosem.

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#127 Postautor: Apocalips » 29 sierpnia 2004, o 20:15

Z Lotosem będzie o niebo łatwiej wygrać niż z Rzeszowem. Rzeszów jest w gazie, a Gdańsk już sobie odpuszcza, bo jak inaczej można wytłumaczyć sobie postawę zawodników Gdańskich z wyjątkiem Kościechy :?: Chrzanek zawodnik przyszłorocznego cyklu GP zdobywa 5 czy 6 pkt. w sześciu startach :?: Ok spoko jeździ już o pietruszkę, ale niech w Lublinie pojedzie na takim samym poziomie, bo inaczej będzie można mieć podejrzenia o korupcję :wink: Jednak coś czuję, że z Wybrzeżem łatwo sobie poradzimy, bardziej się obawiam jednak potyczki ze Stalą. Mam nadzieję, że tym razem będziemy mieli atut swojego toru i sędzia nie będzie niejaki Zdzisław F. z Krakowa poszukiwany za niszczenie Polskiego Czarnego Sportu... a wszystko rozegra się w sportowej walce na torze.

Pozdrawiam :twisted:

P.S. A Hlib niech się nauczy panować nad emocjami.... Bo trafi w końcu kosa na kamień :twisted:
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

elmo

#128 Postautor: elmo » 29 sierpnia 2004, o 20:21

obiektywnie patrzac na sklady... na postawe zawodnikow podczas ostanich meczy to stal jest faworytem u was !! moim zdaniem powinnismy wygrac bez problemow.. ale sa niespodzianki a wasza wygrana bedzie takowa.. pozdr ze slonecznego rzeszowa :P

Krychs
Senior

#129 Postautor: Krychs » 29 sierpnia 2004, o 20:44

No i mamy remis. Szkoda, że nie 2 pkt, ale...

Uważam, że nie jest to zły wynik. Jechaliśmy przecież w krajówce bez naszego najlepszego zawodnika Petera Karlssona. Cieszy przede wszystkim dobra forma Grzesia Knappa, w końcu dwócyfrówka Franka i najlepszy występ w tym sezonie Jelenia ( czyżby wskazówki Marka Kępy z treningu pomogły :) ) Sebastian 8 pkt. czyli całkiem nieźle, Piszczyk po kontuzji więc nikt od niego cudów nie wymagał. Trudno oceniać Dawida po jednym nieudanym biegu, a Ojciec udowadnia, że coraz bliżej żużlowej emerytury.
Wydaje mi się, że mecz w Gorzowie to jednak dobry prognostyk na decydujące batalie. Kiedy do składu powróci Peter za Ojca i Pisczo potrenuje w spokoju przez 2 tygodnie powinno być dobrze.

Geest
Senior

#130 Postautor: Geest » 29 sierpnia 2004, o 21:09

Hlib z Flisem we dwoch remis zalatwili? jeszcze bylo zz za Palucha, na ktorym niemalo uciulali. costam zarzucil Hucko, Rajkowski robil co mogl. a my to ilu zawodnikow mielismy? Mordel - statysta, Piszcz jeszcze nie do konca sprawny, ale chwala mu za walke (szczegolnie, ze wcale nie bezowocna). zostaja Jelen, Trumna, Knapp, Franek + Dawid, ktory dzisiaj tez byl statysta. poza tym gorzowski tor.
ja tam bym nie plakal. Piszcz bedzie zdrowial, Peter za Mordela i baraze mamy, chociaz sedzia nam latwo skory nie sprzeda (bo komu innemu sprzedal juz d...).

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#131 Postautor: maestro76 » 29 sierpnia 2004, o 21:21

gratulacje dla calej druzyny!
ten jeden punkcik bardzo wyjasnil sytuacje-teraz wystarczy raz wygrac i mamy baraze!
prawdopodobnie stanie sie to juz 12 wrzesnia bo gdanszczanom specjalnie sie nie widzi ostra jazda po bandach
pozdr
never ride faster than your angel can fly

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#132 Postautor: grzesieck » 29 sierpnia 2004, o 21:36

Przykro mi maestro ale nie do konca, nawet jesli wygramy z Gdanskiem to przeciez nie mozemy sobie pozwolic na poraznke ze Stala bo wtedy to wlasnie oni wchodza do barazy... Innymi slowy z Gdanskiem mozemy sobie pozwolic na porazke, a z Rzeszowem trzeba koniecznie wygrac. mam racje czy sie pomylilem?zamotana ta tabela w tym roku :wink:
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#133 Postautor: maestro76 » 29 sierpnia 2004, o 21:42

faktycznie...na tzlublin.com jest nie aktualna tabela-myslalem ze jest tylko pkt roznicy-coz trzeba ukraincow rozjechac :D
pozdr
never ride faster than your angel can fly

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#134 Postautor: dilucio » 29 sierpnia 2004, o 21:44

no to 19 wrzesnia zapowiada sie ekstra meczyk chyba dawno takiego waznego w lublinie nie bylo!!

JAG
Senior

#135 Postautor: JAG » 29 sierpnia 2004, o 21:45

meczu nie będę komentować bo nie oglądałam(chetnie poczytam relacje naocznych swiadków :) ) ale nasi kibice to mieli wejście!!!!!!!! :wink:
a tak serio to najlepsze przed nami,mam nadz.

Michael

#136 Postautor: Michael » 29 sierpnia 2004, o 22:10

Zieje z naszej druzyny.To jest druzyna ktora chce jezdzic w barazach?O ekstralidze juz nie wspomne.Podziekujmy teraz trenerowi.Ze wystawial do skladu Jureczka.Czy ja przesadzam ?Nie :!: Teraz wlasnie po tym jak jezdzi Seba widac wszystko.Jakby on jezdzil przynajmniej w jednym meczu wczesniej(np. w Reszowie) to bysmy wygrali.Teraz to moge powiedziec.I nie liczylibyscie tabeli, ile Rzeszow ma punktow ile my i gdzie mozna wygrac a gdzia nie mozna.I zaznaczam nie robie z Seby zadnego gwiazdora tylko mowie ze jest solidny i widac ze chce.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#137 Postautor: Cz@rek » 29 sierpnia 2004, o 22:10

Czy Mordel się zrechabilitował :?: Jak myślicie :?:
Jeden jego pkt.więcej i mecz do przodu ale z drugiej strony
jeden pkt.mniej i mecz w plecy.
Ja osobiście jednak liczyłem na znacznie lepszą postawę,po jego
deklaracjach naprawdę myślałem ze da z siebie wszystko.
Chyba że 2 pkt. to wszystko na co go stać...

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#138 Postautor: grzesieck » 29 sierpnia 2004, o 22:12

Cytat z http://www.przegladzuzlowy.pl

Na pochwałę zasÅ‚uguje również postawa Sebastiana TrumiÅ„skiego. Po zakoÅ„czonym biegu numer pięć, gdy PaweÅ‚ Hlib zjeżdżaÅ‚ do parku maszyn, zawodnik z Rzeszowa nie zdążyl wychamować, a jego motocykl uderzyÅ‚ w „Hlipka”. Zawodnicy jednak szybko wyprostowali całą sytuacjÄ™, a TrumiÅ„ski po wyÅ›cigu czternastym podjechaÅ‚ do spikera zawodów i publicznie przeprosil Hliba za caÅ‚e zamieszanie.

Nie poznaje Seby normalnie... :lol:
[/url]
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Maciek
Szkółkowicz
Kontakt:

#140 Postautor: Maciek » 29 sierpnia 2004, o 22:24

Nie wiem jak bylo na meczu ale sadze ze postawa w dzisiejszym meczu byla bardzo dobra mariusza frankowa 10pkt chyba zrehabilitowal si za poprzednie kiepskie wystepy moze zacznie jezdzic no i wtedy knapp franki jelen peter moze piszczyk doloczy i moze uda sie wejsc do ekstraligi jestem dobrej mysli:D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

KrzyÅ›
Junior

#141 Postautor: KrzyÅ› » 29 sierpnia 2004, o 22:41

Shack pisze:
Krzyś pisze:k...dno,k...dno,k...dno jak tak można, przecież oni się skompromitowali w Gorzowie...Ślijmy gratulacje do Rzeszowa.

sam jestes dno, ze swoim poziomem myslenia. Zdaje się, że ten remis pozwoli nam nawet na potkniecie z Lotosem.

A ja myslałem że mecze się wygrywa na torze, a nie na papierze...Co ty człowieku piszesz? Jaka porażka z Gdańskiem? Jak przegramy z Gdańskiem to musimy wygrać z Rzeszowem i to odpowiedną różnica punktów...więc skończ już z tymi swoimi obliczeniami bo to jest żałosne...

Michael

#142 Postautor: Michael » 29 sierpnia 2004, o 22:52

Wlasnie ne bawcie sie w zadne wyliczenia.To sa kpiny.Trzeba wygrywac to co sie da (a mozna wszystko, trzeba tylko chciec).A jak klub chce oszczedzac bo Peter drogi i nie ma kasy to z czym do ekstraligi :?: Pytam sie :?: :!:

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#143 Postautor: mikas » 29 sierpnia 2004, o 22:54

Dla mnie Franków narazie jeszcze sie nie zrehabilitował, ma przed sobą jeszcze mam nadzieje 4 mecze, dopiero po nich bedzie mozna mowic o ewentualnej rehabilitacji. Poza tym czekam na ocene jego dzisiejszej jazdy przez tych co byli jej naocznymi świadkami, bo jednak jakichś super zawodników to on nie objechał. Pierwszy start przywożą z Sebą Hucke i Rajkesa na 5:1 mysle ze kazdy inny wynik jak wygrana w tym biegu Mario to byłby wstyd, w drugim starcie dojeżdza za Hlibem ostatni Dąbrowski, 3 start za Flisem wykluczony Brzozowski, czwarty bieg za Hlibem ostatni Dąbrowski, i w 15 biegu daje sie wyprzedzic gdy jechali z Grześkiem na 5:1 i z wygranej robi sie remis. Jeśli to ma byc rehabilitacja to sorki, ale mnie nie przekonuje. No ale poczekam jeszcze na ocenę jego jazdy przez ekipe wyjazdową, ciekawe jak oni ocenią jego jazdę w tym spotkaniu
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#144 Postautor: mikas » 29 sierpnia 2004, o 22:59

Michael pisze:Wlasnie ne bawcie sie w zadne wyliczenia.To sa kpiny.Trzeba wygrywac to co sie da (a mozna wszystko, trzeba tylko chciec).A jak klub chce oszczedzac bo Peter drogi i nie ma kasy to z czym do ekstraligi :?: Pytam sie :?: :!:

Sorry, że post pod postem.

Nie sztuką jest wejsc do E-ligi takim nakładem kosztów jak Gdańsk, sztuką jest wejść kosztem jak najmniejszym. My narazie jestesmy na dobrej drodze do barazy i przy odrobinie szczęście możemy w nich powalczyć. Powiedz mi co mają powiedzieć w Ostrowie z taką kasą i teraz jeżdząc w drugiej lidze?? Tego byś chciał?? U nas pieniądze wydaje sie bardzo rozważnie i za to cenię całe kierownictwo naszego klubu. A jak Ci nie odpowiadają wyniki drużyny, to nikt Cię na stadion na siłę nie ciągnie. Do Rzeszowa czy Tarnowa nie jest daleko możesz jeżdzic tam na każde spotkanie zamiast przychodzić na Zygmuntowskie.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

KrzyÅ›
Junior

#145 Postautor: KrzyÅ› » 29 sierpnia 2004, o 23:11

Michael pisze:Wlasnie ne bawcie sie w zadne wyliczenia.To sa kpiny.Trzeba wygrywac to co sie da (a mozna wszystko, trzeba tylko chciec).A jak klub chce oszczedzac bo Peter drogi i nie ma kasy to z czym do ekstraligi :?: Pytam sie :?: :!:

Wiesz oni idą Siwkowym myśleniem "odpuszczamy mecze z łatwiejszymi przeciwnikami ( nie oszukujmy się dzisiejszy skład Gorzowa był podany nam na tacy), a wygrywamy z najlepszymi u siebie" Gdzie tu logika i rozsądek? Szkoda mi Petera bo, to profesjonalista, który znalazl zatrudnienie w nie profesjonalnym klubie...Ale w przyszłym sezonie bedzie już bardziej uważny...

P.s.
Rozumiem że Peter kosztuje ale powstaje pytanie?Po co nam tak dobry i drogi zawodnik skoro nas na niego nie stać? Jakie były plany przed sezonem? Gdzie ci sponsorzy którym na trybunie podaje się piwko?

Michael

#146 Postautor: Michael » 29 sierpnia 2004, o 23:11

A Rzeszow.Nie licza kasy.Wiem ze nasz klub jest solidny ze mysla w nim co niektorzy.Ale wystawienie do skladu nic nie kosztuje.Mowie to w kontekscie Seby.

woocash
Szkółkowicz

#147 Postautor: woocash » 29 sierpnia 2004, o 23:16

ogolnie rzecz ujmujac remis zawsze lepszy od porazki,ktora wielu z kibicow zakladalo. nie ma co rozpatrywac i gdybac co by bylo gdyby byl karlsson,po prostu trzeba przyjac do wiadomosci ze nie bylo finansow na jego sciagniecie i tyle i nie mozna rozpatrywac,ze jak teraz nie bylo kasy na sciagniecie petera to nie mamy z czym wchodzic do ekstraligi. jednakze moim skromnym zdaniem to dobrze ze u nas na kazda wydana zlotowke patrzy sie kilkakrotnie i pieniadze wydaje sie z rozwaga,bo co to za sztuka wydac kase i nie miec nic na pozniej i klepac bide z nedza do konca sezonu i nie miec nawet na przyszly sezon. jak juz kiedys ktos wspomnial na tym forum lepiej ogladac solidna 1-wszo ligowa druzyne z czolowki niz zamykajaca tabele bez srodkow na normalne funkcjonowanie. a ekstraliga ... bedzie lub nie, jak nie teraz to mam nadzieje w niedalekiej przyszlosci

Krychs
Senior

#148 Postautor: Krychs » 29 sierpnia 2004, o 23:18

Michael pisze:A Rzeszow.Nie licza kasy.Wiem ze nasz klub jest solidny ze mysla w nim co niektorzy.Ale wystawienie do skladu nic nie kosztuje.Mowie to w kontekscie Seby.

Ale przecież Seba pojechał w Gorzowie. Więc o co chodzi?

Awatar użytkownika
kuki
Kontakt:

#149 Postautor: kuki » 29 sierpnia 2004, o 23:25

Panowie mecz był nasz tyle że postawa Dawida Stachyry który żadnego punktu nie zrobil daje nam remis bo gdyby zdobylchociaż jeden punkt byśmy wygrali ale Jurek Mordel nie lepiej pojechal.Poprostu dziś traciliśmy miejsca wychodziliśmy na 5:1 jedziemy i dojeżdżamy na 3:3.Ładnie pojechaldziś Mariusz Franków jak i Daniel Jeleniewski może ostatnia pomoc Marka Kępy przy startach Jelenia pomogła??teraz musimy wygrać te dwa mecze i mamy baraże!!
DuMnY z Tż RuLeZu KiNg!!
http://WWW.DAWIDSTACHYRA.PRV.PL <==ZaPrAsZaM

E-MAIL: mailto:kuki-lbn@o2.pl
GG:4271574

TÅ» SIPMA LUBLIN

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA CAŁEGO TŻL I TY TEŻ TRZYMAJ SIĘ

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#150 Postautor: mikas » 29 sierpnia 2004, o 23:26

KrzyÅ› pisze:P.s.
Rozumiem że Peter kosztuje ale powstaje pytanie?Po co nam tak dobry i drogi zawodnik skoro nas na niego nie stać? Jakie były plany przed sezonem? Gdzie ci sponsorzy którym na trybunie podaje się piwko?

Jeśli jeździ w naszej drużynie w większości spotkań to chyba jednak nas na niego stać. Nie było na niego stać żadnej innej pierwszoligowej drużyny przed sezonem, no może oprócz Gdańska, ale oni mieli inną koncepcje budowy drużyny i na dodatek o wiele droższą. A to że nie na wszystkie mecze trzeba Go zabierać to chyba jest oczywiste. Mogliśmy to spotkanie wygrać nawet bez Petera gdyby Franków w ostatnim biegu dowiózł 2pkt. I co wtedy byś wychwalał kierownictwo klubu jacy to oni nie są wspaniali bo zaoszczędzili na Peterze?? Zyczę Ci aby do Twoich wypowiedzi wkradło sie troche rozsądku. A jak chcesz mieć Petera na każdym meczu to napewno nic nie stoi na przeszkodzie abyś jego występy sfinansował.
MOTOR LUBLIN
Obrazek