Motor Lublin - Apator Toruń ( 7.05.2021 g 18 )
- Retrospeedway
- Senior
Re: Motor Lublin - Apator Toruń ( 7.05.2021 g 18 )
Ciągle piszecie że 43 punkty Torunia w Lesznie to jest zamazany obraz tej ekipy.
W Toruniu Miśkowiak i Jeppesen zrobi razem 21 punktów.To jest właśnie zamazany obraz,w Lublinie zrobili w sumie 7 punktów.Tylko dzięki tym dwóm zawodnikom Włókniarz wygrał mecz w Toruniu niespodziewanie.
Zostawiając lidera Madsena,Lindgren 5,Smektała 6,Woryna 1 - przecież to jest tragiczny występ.
Tak samo jak Buczkowski w Grudziądzu robiąc 8 punktów zrobił to samo co Jeppesen czyli jeden wystrzał w sezonie.
Włókniarz nie ma totalnie drużyny,a Ks Toruń ma 4 seniorów którzy z rezerwami taktycznymi są w stanie zbliżyć się do remisu bez pomocy słabszych kolegów.
Zapytam was jeszcze tak,Gdyby Lampart zrobił 13 punktów na Motoarenie czy Motor byłby w stanie przegrać ten mecz? pytanie nie jest podchwytliwe.
W Toruniu Miśkowiak i Jeppesen zrobi razem 21 punktów.To jest właśnie zamazany obraz,w Lublinie zrobili w sumie 7 punktów.Tylko dzięki tym dwóm zawodnikom Włókniarz wygrał mecz w Toruniu niespodziewanie.
Zostawiając lidera Madsena,Lindgren 5,Smektała 6,Woryna 1 - przecież to jest tragiczny występ.
Tak samo jak Buczkowski w Grudziądzu robiąc 8 punktów zrobił to samo co Jeppesen czyli jeden wystrzał w sezonie.
Włókniarz nie ma totalnie drużyny,a Ks Toruń ma 4 seniorów którzy z rezerwami taktycznymi są w stanie zbliżyć się do remisu bez pomocy słabszych kolegów.
Zapytam was jeszcze tak,Gdyby Lampart zrobił 13 punktów na Motoarenie czy Motor byłby w stanie przegrać ten mecz? pytanie nie jest podchwytliwe.
Ja postawie inne. Jakim cudem ten wyrównany i mocny Apator pozwolił Miskowiakowi i Jeppesenowi zrobić 21 punktów na ich torze? W Lubline zrobili 7.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
W sumie nie za bardzo rozumiem o co walczysz. Jeżeli chcesz przestrzec przed huraoptymizmem to w porządku. Ale nie bądźmy hipokrytami. Jesteśmy zdecydowanym faworytem i każde inne rozwiązanie jak nasza wygrana trzeba będzie uznać za sensację. Te oczywiście się w sporcie zdarzają. Ale wyjazdowy Miedziak, Chris czy juniorzy to nie jest Janowski czy Artiom.
Retrospeedway pisze:Madsen ... J. Holder 11,60 do 11,20
Lindgren ... Lambert 7,80 do 8,80
Smektała ... Ch. Holder 6,60 do 8,20
Jeppesen ... Przedpełski 4,60 do 8,20
Woryna ... Miedziński 2,40 do 5,00
Suma średnich seniorów :
Włókniarz : 33 punkty
Ks Toruń : 41 punkty
Pozamiatane ?
Nie uważasz, że porównywanie średnich jeszcze przed połową sezonu, kiedy drużyny jeździły z innymi rywalami jest delikatnie ujmując niemiarodajne?
Porównaj średnie z ubiegłego sezonu. Choćby Miedzińskiego i Woryny, którzy jeździli w tej samej drużynie i z tymi samymi rywalami i w tych samych warunkach.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2021, o 15:37 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.
Retrospeedway pisze:Ciągle piszecie że 43 punkty Torunia w Lesznie to jest zamazany obraz tej ekipy.
To albo oceniamy stan faktyczny, albo oceniamy potencjaly. Ok, Miskowiak zaskoczyl, Jeppesen po trosze tez, ale Lindgren, Smektała, Woryna, pojechali ponizej mozliwosci... W kolejnym meczu Misiek moze zrobic 2, a Fredka i Smyk 22. Na takiej wlasnie logice, Leszno zbudowalo swoja potege i stad sie wzielo nazywanie ich hydra...
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart
Pamiętajmy o jednej ważnej kwestii. To w zeszłym roku ustabilizowaliśmy przygotowanie i spasowanie z naszym torem.
W zeszłym roku na tym torze ze składu Apatora jechali:
1) Paweł Przedpełski w barwach Włókniarza (8 +1 w 5 biegach) - w pamiętnym meczu w mżawce - gdzie nasi zupełnie pogubili ze spasowaniem,
2) Robert Lambert w barwach ROW-u (14 w 7 wyścigach).
Reszta była u nas w sezonie 2019 kiedy tor był zupełnie inny.
Jeżeli pojedziemy w normalnych warunkach pogodowych to stawiam na nasze wysokie zwycięstwo - podobne rozmiarem to tego nad Spartą.
W zeszłym roku na tym torze ze składu Apatora jechali:
1) Paweł Przedpełski w barwach Włókniarza (8 +1 w 5 biegach) - w pamiętnym meczu w mżawce - gdzie nasi zupełnie pogubili ze spasowaniem,
2) Robert Lambert w barwach ROW-u (14 w 7 wyścigach).
Reszta była u nas w sezonie 2019 kiedy tor był zupełnie inny.
Jeżeli pojedziemy w normalnych warunkach pogodowych to stawiam na nasze wysokie zwycięstwo - podobne rozmiarem to tego nad Spartą.
Patrzę na ustawienie Torunia i Łaguta musi być pod 10 według mnie. Inaczej to będzie strzał w stopę.
Spod 10 pojedzie 2 x przeciwko juniorom Torunia i raz przeciwko Miedzińskiemu. Naprawdę chcemy marnować naszego najlepszego zawodnika na walkę z 3 najsłabszymi ogniwami rywala?
4 Bieg: Ch. Holder - Lewandowski
7 Bieg: J. Holder - Żupiński
9 Bieg: Miedzinski - Przedpełski
13 Bieg: J.Holder - Lambert
IMO poświecanie go tylko na 3 stosunkowo słabe pary rywala tylko po to, żeby zabiezpieczyć bieg 13 nie jest najlepszym pomysłem.
4 Bieg: Ch. Holder - Lewandowski
7 Bieg: J. Holder - Żupiński
9 Bieg: Miedzinski - Przedpełski
13 Bieg: J.Holder - Lambert
IMO poświecanie go tylko na 3 stosunkowo słabe pary rywala tylko po to, żeby zabiezpieczyć bieg 13 nie jest najlepszym pomysłem.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Przecież będąc pod 9 i tak jedzie dwa razy z Buczkiem w parze. W biegu 7 i 9. Więc poświęcasz go tylko na jeden bieg. I to nawet nie taki łatwy bo jednak na Holdera.
A i Lamparta dałbym na 15.
A i Lamparta dałbym na 15.
Racja.
Ale z drugiej strony to i tak trochę loteria, bo do końca nie wiadomo, który z seniorów Torunia wystrzeli i bedzie groźniejszy. Jechanie 11 biegu Buczkiem i Kubera to też ryzyko. Może pójść taktyk za Miedziaka (bo najpewniej j za niego będą iść) i też możemy mieć ciepło.
Tak czy siak, bez względu na ustawienie powinniśmy ten mecz spokojnie wygrać
Ale z drugiej strony to i tak trochę loteria, bo do końca nie wiadomo, który z seniorów Torunia wystrzeli i bedzie groźniejszy. Jechanie 11 biegu Buczkiem i Kubera to też ryzyko. Może pójść taktyk za Miedziaka (bo najpewniej j za niego będą iść) i też możemy mieć ciepło.
Tak czy siak, bez względu na ustawienie powinniśmy ten mecz spokojnie wygrać
Ja mam zawsze wrażenie że nasz Duet nie patrzy na skład awizowany rywali tylko wie swoje i ch... To jest twardy skład i będę zaskoczony jeśli coś się w tej materii kiedyś zmieni. Ja też bym dał kiedyś wkońcu Buczka pod 9 Lagute pod 10 i być może bym zamienił juniorów miejscami.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Skład awizowany na piątkowy mecz EWINNER Klub Sportowy Toruń:
[emoji2397] Grigorij Laguta official
[emoji2389] [emoji2388] Krzysztof Buczkowski
[emoji2389] [emoji2389] Jarek Hampel - Oficjalna Strona
[emoji2389] [emoji2390] Mark Karion Racing
[emoji2389] [emoji2391] Mikkel Michelsen #155
[emoji2389] [emoji2392] Wiktor Lampart #47
[emoji2389] [emoji2393] Mateusz Cierniak Racing #842
Trener: Maciej Kuciapa Racing
[emoji2397] Grigorij Laguta official
[emoji2389] [emoji2388] Krzysztof Buczkowski
[emoji2389] [emoji2389] Jarek Hampel - Oficjalna Strona
[emoji2389] [emoji2390] Mark Karion Racing
[emoji2389] [emoji2391] Mikkel Michelsen #155
[emoji2389] [emoji2392] Wiktor Lampart #47
[emoji2389] [emoji2393] Mateusz Cierniak Racing #842
Trener: Maciej Kuciapa Racing
Łaguta nie jedzie w meczu z powodu urazu ręki, o ktorym pisałem wcześniej. Informacja pochodzi z wiarygodnych źródeł.
A coś więcej informacji? Złamana?
Info z pierwszej... ręki?
Jeżeli to prawda to fatalna wiadomość. U nas ZZ nie będzie tak ładnie punktować jak we Wrocławiu (zakładam że możemy robić ZZ).
Jeżeli to prawda to fatalna wiadomość. U nas ZZ nie będzie tak ładnie punktować jak we Wrocławiu (zakładam że możemy robić ZZ).
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Jeśli to prawda a wiele na to wskazuje to mamy problem.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Maxx pisze:Jeśli to prawda a wiele na to wskazuje to mamy problem.
A co na to wskazuje prócz informacji od Torsena?
Mamy problem? Serio?
Bez Łaguty nagle Hampel i Michelsen zaczną przegrywać w Lublinie z Chrisem i Miedzińskim?
Nawet bez Griszy powinno być pewne zwycięstwo, a naszemu Rosjaninowi życzę powrotu do zdrowia.
Nie wiem czy dobrze widziałem w tv, ale ręka wyglądała chyba raczej na odparzoną, tak jakby przeszorował nią po torze. Czy on w pozostałych biegach nie miał jednej rękawiczki od innej pary? Mogłem trochę niewyraźnie widzieć, bo byłem po kilku piwach, więc jak piszę głupoty to sprostujcie :)
Bez Łaguty nagle Hampel i Michelsen zaczną przegrywać w Lublinie z Chrisem i Miedzińskim?
Nawet bez Griszy powinno być pewne zwycięstwo, a naszemu Rosjaninowi życzę powrotu do zdrowia.
Nie wiem czy dobrze widziałem w tv, ale ręka wyglądała chyba raczej na odparzoną, tak jakby przeszorował nią po torze. Czy on w pozostałych biegach nie miał jednej rękawiczki od innej pary? Mogłem trochę niewyraźnie widzieć, bo byłem po kilku piwach, więc jak piszę głupoty to sprostujcie :)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
RadeKas pisze:Info z pierwszej... ręki?
A to do ZZ nie trzeba zwolnienia na 14 dni? Bo jeśli tak to nie wiem od kiedy to L4 obowiązuje ale może być nie jeden, a dwa mecze absencji.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Jeżeli się szybko wyliże i wypada tylko na tydzień, to zrezygnowałbym z potencjalnej zz-tki. Reszta powinna Apatora ogarnąć.
blajar pisze:RadeKas pisze:Info z pierwszej... ręki?
A to do ZZ nie trzeba zwolnienia na 14 dni? Bo jeśli tak to nie wiem od kiedy to L4 obowiązuje ale może być nie jeden, a dwa mecze absencji.
15 włączając dzień zawodów. Więc zz obejmie Leszno nawet w wypadku gdyby Griszka miał zwolnienie od niedzieli. Chyba że się mylę. Niech ktoś poprawi.
Jeżeli mała kontuzja to lepiej bez zz według mnie. Chyba że nie jest w stanie się wylizać na Leszno.
Kargolo pisze:Mamy problem? Serio?
Miał inna rękawiczkę, dobrze widziałeś. A odnośnie tych "pewnych zwycięstw" to ostatnie z nich miało być w Grudziądzu...
MOTOR LUBLIN
- Retrospeedway
- Senior
Trochę mi się nie chce wierzyć w to info,bo gdyby tak było nie ustawialiby go pod numerem 9.
ZZ to jest wedle regulaminu minimum 14 dniowe zwolnienie.
Kupy to się nie trzyma
ZZ to jest wedle regulaminu minimum 14 dniowe zwolnienie.
Kupy to się nie trzyma
Czyli co? Karion zostaje w składzie i jedzie min. dwa biegi (ewentualnie dwa kolejne juniorzy), a Domin zamiast Kariona, zmienia Griszę?
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
A po co ma Karion jechać bieg jakikolwiek?
Juniorzy wraz z Dominem obsłużą cztery starty Griszy i Kariona. (2x juniory po dwa razy, 4x Domin) i zostanie jeszcze jeden start Dominika na nominowane. W nominowanych pojedzie Buczek, Mały, MM no i Domin. Chyba że taktyki będziemy musieli robić.
Juniorzy wraz z Dominem obsłużą cztery starty Griszy i Kariona. (2x juniory po dwa razy, 4x Domin) i zostanie jeszcze jeden start Dominika na nominowane. W nominowanych pojedzie Buczek, Mały, MM no i Domin. Chyba że taktyki będziemy musieli robić.