Nasi rywale - 2021
Re: Nasi rywale - 2021
Moze po meczu na Motorarenie przestanę czytać te bzdury o mocy Apatora. Dla nas to zły wynik, bo to CKM jest naszym rywalem do PO a nie Apator..
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart
Nie chodzi o jakąś wielką moc apatora, tylko niewątpliwy potencjał jaki wykazali. Dziś zawiódł ważny element układanki - Chris Holder i nie byli w stanie tego załatać, zwłaszcza że poniżej oczekiwań zaprezentował się też Lambert. To nie znaczy wcale, ze jak przyjadą do nas to nie będą trzymać wyniku do 15. czy 14. biegu. Szczerze jestem bardzo zaskoczony ich porażką, w dodatku tak wyraźną. A Częstochowie to obojętne gdzie jadą, wszędzie wyjazd.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
- Retrospeedway
- Senior
jacur78 pisze:Moze po meczu na Motorarenie przestanę czytać te bzdury o mocy Apatora. Dla nas to zły wynik, bo to CKM jest naszym rywalem do PO a nie Apator..
Ta wygrana jest nam jak najbardziej na rękę i dobrze że Włókniarz wygrał,Częstochowa nie jest naszym żadnym rywalem do playof.Dzisiejsza wygrana to zasługa Jakuba Miśkowiaka ale on nie będzie tak jeździł w każdym meczu,zresztą u nas chyba zrobił 0,2,0.To samo Jepsenen to taki jednorazowy wystrzał.Woryna i Smektała słabo.Lingdren słabo.Włókniarz Częstochowa miał dziś farta że niespodziewanie przypasował tor Jeppesenowi i Miśkowiak pojechał mecz życia.Włókniarz wróci do normy w kolejnych meczach.
Ale to jest właśnie Toruń. Tam nie ma kto łatać. No bo kto? Przedpełski? Miedziak? Chris? Czy juniorzy? Dla mnie ta porażka nie jest zadnym zaskoczeniem, jedynie postawa Miskowiaka i Jeppesena, bo spodziewałem się takich występów jednak po Smyku i Lindgrenie.
Jeśli o nas mówimy, że nie mamy liderów, to co ma powiedzieć Toruń? Lambo to nie jest zawodnik na regularne +10 pkt, tak samo Przedpełski, Chris to druga linia z wystrzałami, o Miedziaku nie wspomnę. Jedynie Jack ładnie śmiga, lepiej niż przypuszczałem. Oni póki co wygrali u siebie z dwiema najgroszymi drużynami w lidze, pozostałe mecze przegrali. I w ogóle nie będę ździwiony jak przegrają następne 4.
Jeśli o nas mówimy, że nie mamy liderów, to co ma powiedzieć Toruń? Lambo to nie jest zawodnik na regularne +10 pkt, tak samo Przedpełski, Chris to druga linia z wystrzałami, o Miedziaku nie wspomnę. Jedynie Jack ładnie śmiga, lepiej niż przypuszczałem. Oni póki co wygrali u siebie z dwiema najgroszymi drużynami w lidze, pozostałe mecze przegrali. I w ogóle nie będę ździwiony jak przegrają następne 4.
Ostatnio zmieniony 16 maja 2021, o 17:35 przez Flagg, łącznie zmieniany 1 raz.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Jak bardzo lubiłem Chrisa i uważam go za jednego z najładniej jeżdżących zawodników świata to zakładać, że beniaminek oparty na liderach, których w Ostrowie woził Jeppesen - będzie się bił o medale to trzeba być... optymistą :) Obraz Apatora przesłania mała przegrana w Lesznie. Dzisiaj pojechali z najlepszą drużyną wyjazdową i zostali ustawieni w szeregu. Skończy się pewnie 6 miejscem. Z Miedziakiem i bez juniorów cudu nie będzie.
Retrospeedway pisze:jacur78 pisze:Moze po meczu na Motorarenie przestanę czytać te bzdury o mocy Apatora. Dla nas to zły wynik, bo to CKM jest naszym rywalem do PO a nie Apator..
Ta wygrana jest nam jak najbardziej na rękę i dobrze że Włókniarz wygrał,Częstochowa nie jest naszym żadnym rywalem do playof.Dzisiejsza wygrana to zasługa Jakuba Miśkowiaka ale on nie będzie tak jeździł w każdym meczu,zresztą u nas chyba zrobił 0,2,0.To samo Jepsenen to taki jednorazowy wystrzał.Woryna i Smektała słabo.Lingdren słabo.Włókniarz Częstochowa miał dziś farta że niespodziewanie przypasował tor Jeppesenowi i Miśkowiak pojechał mecz życia.Włókniarz wróci do normy w kolejnych meczach.
Grunt to znaleźć wytłumaczenie w każdej sytuacji. Nawet gdy się trąbi od początku sezonu, że Apator to kawał drużyny, a Włókniarz to leszcze, a tu Włókniarz wygrywa w Toruniu. I to wyraźnie.
Po prostu trzeba do końca sezonu wygrać wszystko u siebie + urwać coś w Toruniu. Takie rezultaty na pewno dadza PO, w zależności jak będą jechać inni - może się okazać, że wystarczy sporo mniej. Apator dziś pokazał, że nie jest zespołem na 4, bez względu na to, co widzi Pan Retro
Ponieważ Częstochowa leży wszystkim nie jesteśmy tam bez szans.
Retrospeedway pisze:jacur78 pisze:Moze po meczu na Motorarenie przestanę czytać te bzdury o mocy Apatora. Dla nas to zły wynik, bo to CKM jest naszym rywalem do PO a nie Apator..
Bez urazy kolego, ale zwyczajnie się mylisz. Apator nie ma zawodnika pokroju Leona, reszta skladu jest na porównywalnym poziomie, a wielka przewaga CKM sa juniorzy. Do "trzymania wyniku" na wyjezdzie wystarczy 2 spasowanych grajkow. Do wygrywania meczow, potrzeba 5... Ty dokonałeś analizy mocy druzyny po łatwych wygranych u siebie z outsiderami, nie bacząc na potencjal zawodniczy obu drużyn. Tu właśnie kilku zawodników CKM rokuje nadzieję na poprawę, a Toruń jedzie ponad stan (szczególnie Jack)
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart
Gelo pisze:Ponieważ Częstochowa leży wszystkim nie jesteśmy tam bez szans.
Oczywiście, że nie. Tak samo jak w Toruniu.
Jednak jak Częstochowa się dogada w końcu ze swoim torem to będą groźni dla każdego. Toruń natomiast powyżej pewnego poziomu, blisko którego już je, nie podskoczy.
- Retrospeedway
- Senior
jacur78 Masz racje,ale to tylko lepiej dla nas po tym wyniku Włókniarza Ks Toruń odpadł z walki o playof.
Włókniarz ma u siebie Stal Gorzów która wygra tam bez problemu i Motor który na tamtym torze czuje się jak ryba w wodzie.Wyjazdy Gorzów,Leszno,Wrocław, wszystko za zero punktów.Matematycznie Włókniarz może dojechać do max 12-13 punktów a do playof potrzebne będzie 17-18 punktów.
Włókniarz ma u siebie Stal Gorzów która wygra tam bez problemu i Motor który na tamtym torze czuje się jak ryba w wodzie.Wyjazdy Gorzów,Leszno,Wrocław, wszystko za zero punktów.Matematycznie Włókniarz może dojechać do max 12-13 punktów a do playof potrzebne będzie 17-18 punktów.
W ogóle walka o utrzymanie może być w tym sezonie dużo ciekawsza niż ta o PO. O ile byłem przekonany, że poleci GKM i dla mnie nadal jest faworytem do spadku, tak już nie tak zdecydowanym jak jeszcze nie dawno. Nie wynika to z nagłego wzrostu siły ekipy z Grudziądza, a bardziej słabości Zielonej Góry. Natomiast Toruń w sumie jeszcze do końca nie wiemy na co ich tak naprawdę stać.
Toruń ma generalnie dość ciekawy kalendarz. W tej rundzie jeszcze wyjazdy do Gorzowa i Lublina (2 porażki), a w rundzie rewanżowej jadą aż 4 mecze u siebie, ale wszystkie z drużynami typowanymi do PO: Leszno, Wrocław, Lublin, Gorzów. Wyjazdy do Czewy, Zielonej i Grudziądza. W mało realnym scenariuszu, ale nie niemożliwym, robią do końca sezonu....0 punktów. Choć w równie mało realnym, ale nie niemożliwym, mogą zrobić ich 10-14.
Ogólnie mam wrażenie, że Toruń, Zielona i Grudziądz w bezpośrednich meczach podzielą się między sobą punktami i o utrzymaniu zdecydują bonusy i punkty zdobyte u siebie na czołowej piątce (wyjazdy raczej wszystkie w palnik). I tutaj na chwilę obecną najlepiej wypada...Grudziądz, który ma takich oczek aż 3 (2 za Spartę i 1 za Motor). Zielona i Toruń nie mają żadnego, przy czym Falubaz przegrał juz 2 domowe mecze z takimi zespołam, a Toruń jeden.
Toruń ma generalnie dość ciekawy kalendarz. W tej rundzie jeszcze wyjazdy do Gorzowa i Lublina (2 porażki), a w rundzie rewanżowej jadą aż 4 mecze u siebie, ale wszystkie z drużynami typowanymi do PO: Leszno, Wrocław, Lublin, Gorzów. Wyjazdy do Czewy, Zielonej i Grudziądza. W mało realnym scenariuszu, ale nie niemożliwym, robią do końca sezonu....0 punktów. Choć w równie mało realnym, ale nie niemożliwym, mogą zrobić ich 10-14.
Ogólnie mam wrażenie, że Toruń, Zielona i Grudziądz w bezpośrednich meczach podzielą się między sobą punktami i o utrzymaniu zdecydują bonusy i punkty zdobyte u siebie na czołowej piątce (wyjazdy raczej wszystkie w palnik). I tutaj na chwilę obecną najlepiej wypada...Grudziądz, który ma takich oczek aż 3 (2 za Spartę i 1 za Motor). Zielona i Toruń nie mają żadnego, przy czym Falubaz przegrał juz 2 domowe mecze z takimi zespołam, a Toruń jeden.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Mam podobne zdanie. Też stawiałem GKM jako pewniaka do spadku, ale teraz bliżej jest ZG. Wg moich obliczen do utrzymania w tym sezonie moze nawet wystarczyć 6-7 pkt czyli GKMowi potrzebne są minimalne wygrane z Toruniem i ZG u siebie. Zakladam ze ZG zrobi jedynie jeden bonus (na GKM) oraz 2 pkt u siebie z Toruniem
Jak to jest z banem dla Świącika na pobyt w parku maszyn? Chyba była taka kara, prawda? Z jakiegoś powodu nie obowiązywała w Toruniu. Już się skończyła, czy może została skrócona dzięki bohaterskim czynom pana Michała w postaci ugaszenia pożaru i uratowania jeża?
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Przegląd sportowy pisze:(...)kara została skrócona o połowę, co w praktyce oznacza, że nigdy nie została wyegzekwowana, bo jak wiemy zimą na żużlu się nie jeździ.
https://www.przegladsportowy.pl/zuzel/p ... ry/vgyge09
papi pisze:Przegląd sportowy pisze:(...)kara została skrócona o połowę, co w praktyce oznacza, że nigdy nie została wyegzekwowana, bo jak wiemy zimą na żużlu się nie jeździ.
https://www.przegladsportowy.pl/zuzel/p ... ry/vgyge09
Dzięki za link. Nie ma to jak przykładna kara
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Teraz trzymam kciuki za Pawła i Gkm. Chociaż Leszno ich pewnie połknie na spokojnie.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Paweł wyglądał na szybszego i od Emila i od Przema :D
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
No w Częstochowie to nie będziemy faworytami. A z obecną formą Jarka i Domina, to się obawiam tego meczu.
KrzyczącyK1b1c pisze:No w Częstochowie to nie będziemy faworytami. A z obecną formą Jarka i Domina, to się obawiam tego meczu.
A z formą Lindgrena i Madsena...
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
ravajas pisze:KrzyczącyK1b1c pisze:No w Częstochowie to nie będziemy faworytami. A z obecną formą Jarka i Domina, to się obawiam tego meczu.
A z formą Lindgrena i Madsena...
Przy tej jeździe Miśkowiaka to Lindgren jest zbędny.
KrzyczącyK1b1c pisze:No w Częstochowie to nie będziemy faworytami. A z obecną formą Jarka i Domina, to się obawiam tego meczu.
Trzeba też zauważyć, że Częstochowa chyba jeździ na wszystkich torach dobrze oprócz swojego
No jak Gorzów umoczy dziś to my dalej na czele :D Misiek Junior dziś wymiata
-
Maretzky76
- Szkółkowicz
Miśkowiak wygrał chyba los na loterii silnikowej, trzeci mecz z rzędu nie łapany przez rywali.