Motor Lublin w sezonie 2021
Re: Motor Lublin w sezonie 2021
Jaby coś na canal+ family 3 wiraż z Jackiem Ziółkowskim
Nie wiem,czy to powtórka, dla mnie premiera :)
Nie wiem,czy to powtórka, dla mnie premiera :)
nic
never ride faster than your angel can fly
https://sport.interia.pl/eksperci/dariu ... Id,5193544
Stary, dobry, prymitywny Ostaf...
Stary, dobry, prymitywny Ostaf...
- niespokojny
- Trener
Profesor gdybologii. A gdyby Kuba zaplacil to by wyrzucil pieniadze w bloto. Podejrzewam ze ta cala sytuacja dodatkowo zmobilizowala Dominika.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Boli go Wielki Motor i dobrze ma boleć.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
nie przez przypadek ten Pan zmienia często miejsce pracy
O absencji Taia Woffindena w Betard Sparcie już nie wspomnę
Uwielbiam ta idiotyczna konstrukcje, zwłaszcza wśród dziennikarzy, o ile można tego człowieka tak nazywać.
Drugi błąd to napisanie że 2 mecze były przełożone przez pogodę, krótka pamięć...
Stop makin' stupid people famous.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Szybka reakcja PGE Ekstraligi na otwarcie (częściowe) stadionów. Mecz z Grudziądzem przełożony z 14 na 15 maja (sobota).
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Chyba liczą na +30 stopni w dzień :D
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
I za to należą im się pochwały. Niby decyzja wydawała się oczywista, ale bałem się, że bedą się zasłaniać telewizją, terminarzem czy innymi pierdołami.
tak bez zbędnych ceregieli podjęli szybko decyzję korzystną i dla klubów, jak i dla kibiców
A godzina 21 może być związana z tym, że o 18:30 jedzie I liga na Nsport +. Może nie chcą by oba spotkania Elipy i I ligi się nakładały (bo o 16:00 juz sie na siebie nakladaja)
tak bez zbędnych ceregieli podjęli szybko decyzję korzystną i dla klubów, jak i dla kibiców
A godzina 21 może być związana z tym, że o 18:30 jedzie I liga na Nsport +. Może nie chcą by oba spotkania Elipy i I ligi się nakładały (bo o 16:00 juz sie na siebie nakladaja)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
- Retrospeedway
- Senior
Który to mecz był taki że skończył się ok pierwszej w nocy?
Na pewno to był jakiś ligowy mecz po 2010 roku.
Wiadomo coś na temat wizyty Żuka na Zygmuntowskich.
Czysta kurtuazja czy coś ciekawego padło ?
Czysta kurtuazja czy coś ciekawego padło ?
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld
oby nie nadzieja na nowy stadion :)
Jakby Unia sypneła groszem to kto wie ?
Trzeba jednak być realistą.
Miasto ma inne dużo większe problemy na głowie.
Trzeba jednak być realistą.
Miasto ma inne dużo większe problemy na głowie.
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld
Pada tu trochę głosów że przyszły sezon może być najlepszą okazją do ataku na DMP, pod warunkiem uzupełnienia składu jednym mocnym Polakiem i podmianką Mikkela na jakąś "prawdziwą petardę".
Jak dla mnie to ta okazja, kto wie czy nie najlepsza jest tu i teraz. Mamy wyrównany skład, młodzieżowców lepszych zdecydowanie od swoich rówieśników (może nie zdecydowanie ale jednak też względem Czewy) i do tego będących realnym zagrożeniem dla seniorów ekip przeciwnych. Hampel jedzie najlepiej od lat, Grisza i Mikkel są w stanie jeszcze poprawić wyniki, Kubera jako U24 to na razie absolutna czołówka, a sytuacja innych drużyn wygląda dla nas ciekawie:
Leszno - mam wrażenie że utrata juniorów i w ogóle odejście z klubu na przzestrzeni lat Hampela, Kubery, Smektały nie tylko wyrwało kilka zębów hydrze ale też wpłynęło na utratę części team spirit, poza tym ... ile qrwa można wygrywać :)
Wrocław właśnie zaliczył kontuzję Taia, któremu powrót na tor zaczyna się ślimaczyć. Zastanawiam się czy Sparta nie powtórzy przypadku Falubazu sprzed kilku lat, który jechał jak wściekły tak długo jak mieli ZZ za Hampela, a po jego powrocie na play-off przygaśli. Jeśli Tai'owi będą dokuczać więzadła ścięgna itp to jego forma może być daleko od optymalnej.
Gorzów a zwłaszcza Zmarzlik i Vaculik zaczęli tak mocno, że zadyszka może przyjść pod koniec sezonu. Poza tym jak obaj liderzy zaczną robić wyniki na poziomie 11-12 pkt (zamiast obecnych 14-15) to może Grzyb tak skutecznie wmówi im że są w głębokim kryzysie że jeszcze bardziej się pogubią ..:)
Na drodze do finału stanie nam pewnie ktoś z tej trójki. My potrzebujemy tylko regularnie wrzucać kamyczki takie jak np. wygrana w Grudziądzu (choćby w stosunku 44:45 co biorę w ciemno) czy ogrywanie wszystkich na własnym torze. Na koniec już tylko będzie brakować żeby Buczkowski się ogarnął i w półfinale strzelił wzorem Staszka Burzy p-ko Gnieznu jakieś niespodziewane 8+4 na własnym torze .. po tym to już tylko finał w którym wszystko zdarzyć się może.
Bardzo daleki byłbym też od oddawania Michelsena. Wypadki w ZG nie przesłaniają mi tego, że w tym roku nasz foszasty Duńczyk jest bardzo szybki i na koniec sezonu może się okazać że to my będziemy go gorąco zachęcać, żeby chciał pozostać na kolejny sezon w Lublinie.
Jak dla mnie to ta okazja, kto wie czy nie najlepsza jest tu i teraz. Mamy wyrównany skład, młodzieżowców lepszych zdecydowanie od swoich rówieśników (może nie zdecydowanie ale jednak też względem Czewy) i do tego będących realnym zagrożeniem dla seniorów ekip przeciwnych. Hampel jedzie najlepiej od lat, Grisza i Mikkel są w stanie jeszcze poprawić wyniki, Kubera jako U24 to na razie absolutna czołówka, a sytuacja innych drużyn wygląda dla nas ciekawie:
Leszno - mam wrażenie że utrata juniorów i w ogóle odejście z klubu na przzestrzeni lat Hampela, Kubery, Smektały nie tylko wyrwało kilka zębów hydrze ale też wpłynęło na utratę części team spirit, poza tym ... ile qrwa można wygrywać :)
Wrocław właśnie zaliczył kontuzję Taia, któremu powrót na tor zaczyna się ślimaczyć. Zastanawiam się czy Sparta nie powtórzy przypadku Falubazu sprzed kilku lat, który jechał jak wściekły tak długo jak mieli ZZ za Hampela, a po jego powrocie na play-off przygaśli. Jeśli Tai'owi będą dokuczać więzadła ścięgna itp to jego forma może być daleko od optymalnej.
Gorzów a zwłaszcza Zmarzlik i Vaculik zaczęli tak mocno, że zadyszka może przyjść pod koniec sezonu. Poza tym jak obaj liderzy zaczną robić wyniki na poziomie 11-12 pkt (zamiast obecnych 14-15) to może Grzyb tak skutecznie wmówi im że są w głębokim kryzysie że jeszcze bardziej się pogubią ..:)
Na drodze do finału stanie nam pewnie ktoś z tej trójki. My potrzebujemy tylko regularnie wrzucać kamyczki takie jak np. wygrana w Grudziądzu (choćby w stosunku 44:45 co biorę w ciemno) czy ogrywanie wszystkich na własnym torze. Na koniec już tylko będzie brakować żeby Buczkowski się ogarnął i w półfinale strzelił wzorem Staszka Burzy p-ko Gnieznu jakieś niespodziewane 8+4 na własnym torze .. po tym to już tylko finał w którym wszystko zdarzyć się może.
Bardzo daleki byłbym też od oddawania Michelsena. Wypadki w ZG nie przesłaniają mi tego, że w tym roku nasz foszasty Duńczyk jest bardzo szybki i na koniec sezonu może się okazać że to my będziemy go gorąco zachęcać, żeby chciał pozostać na kolejny sezon w Lublinie.

Trochę życzeniowe myślenie...
Raczej chodzi o to, że wszyscy widzą, że do walki o mistrza Polski Motorowi w tym sezonie może zabraknąć argumentów. Są po prostu drużyny silniejsze na papierze od nas, a my mamy co najmniej jeden bardzo słaby punkt.
Co nie oznacza przecież, że jak się nadarzy szansa na walkę o DMP to ktoś w klubie zamierza taką walkę odpuścić.
Zgadzam się co do tego, że nad wymianą Michelsena powinniśmy się dwa razy zastanowić.
Raczej chodzi o to, że wszyscy widzą, że do walki o mistrza Polski Motorowi w tym sezonie może zabraknąć argumentów. Są po prostu drużyny silniejsze na papierze od nas, a my mamy co najmniej jeden bardzo słaby punkt.
Co nie oznacza przecież, że jak się nadarzy szansa na walkę o DMP to ktoś w klubie zamierza taką walkę odpuścić.
Zgadzam się co do tego, że nad wymianą Michelsena powinniśmy się dwa razy zastanowić.
Z tej 4ki najmniej boje się Gorzowa. Kiepska juniorka, bardzo słaby U24, Vacul zawsze końcówkę sezonu ma słabą. Póki co chłopaki jadą tam na swojego maksa. Według mnie największe rezerwy ma Leszno i spodziewam się ich w finale w tym roku. Trochę jeszcze popracują nad dopasowaniem sprzętu do toru, juniorzy się rozjeżdżą i ta drużyna będzie rosła z biegiem sezonu.
W tym sezonie nie ma drużyn bez dziur. Każdy jakąś ma. Wrocek ma juniorów, którzy jako tako jeźdżą tylko na swoim torze, podobnie Gorzów, który do tego ma lekką dziurę na U24. Leszno juniorów nie ma w ogóle. My mamy Buczka i niepewnych liderów. Tak na dobrą sprawę, wszystko się może wydarzyć. Na chwilę obecną najmocniej wygląda Gorzów, ale wystarczy, że lekki zjazd zaliczy Woźniak albo Thomsen i już Zimny z Vaculem tego nie połatają (A Vacul nie będzie do końca sezonu robić 2,5 na bieg. Jestem tego niemal pewien).
Przy tak słabej Czewie, dostaliśmy Play-Off niemal podane na tacy. Grzechem byłoby tego nie wykorzystać. A same PO to już zupełnie inna historia.
Przy tak słabej Czewie, dostaliśmy Play-Off niemal podane na tacy. Grzechem byłoby tego nie wykorzystać. A same PO to już zupełnie inna historia.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Ogólnie wszystkim na dobre wyszło rozbicie leszczyńskiej hydry. Liga jest mega ciekawa, na ten moment Gorzów jest mocny, zaraz za nim Lublin, Wrocław i Leszno.
Falubaz mocno cieniuje, a zwycięstwo GKM ze Spartą zapaliło w Grudziądzu światełko w tunelu. Walka o 7 miejsce też może być ciekawsza niż w ostatnich kilku latach.
Częstochowa znowu ma problemy u siebie, ale raczej nie będzie słabsza od Zielonej Góry i Grudziądza dzięki ogromnej przewadze formacji młodzieżowej.
Toruń sklecił skład bez gwiazd, ale słabość Falubazu i odejście Artioma z GKM dadzą im pewne utrzymanie.
Ciekawie, ciekawie. Co weekend siadamy jak do telenoweli, jak mawiał klasyk. Fajnie, że niedługo część z nas pojawi się również na trybunach ;)
Falubaz mocno cieniuje, a zwycięstwo GKM ze Spartą zapaliło w Grudziądzu światełko w tunelu. Walka o 7 miejsce też może być ciekawsza niż w ostatnich kilku latach.
Częstochowa znowu ma problemy u siebie, ale raczej nie będzie słabsza od Zielonej Góry i Grudziądza dzięki ogromnej przewadze formacji młodzieżowej.
Toruń sklecił skład bez gwiazd, ale słabość Falubazu i odejście Artioma z GKM dadzą im pewne utrzymanie.
Ciekawie, ciekawie. Co weekend siadamy jak do telenoweli, jak mawiał klasyk. Fajnie, że niedługo część z nas pojawi się również na trybunach ;)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Jakkolwiek, jak to z kibicami bywa, jest to rozumowanie trochę życzeniowe, to już jest nas co najmniej garstka, która wierzy, zajdziemy w tym sezonie wysoko. W tej grupie jest też nasz były trener Grzegorz Dzikowski, który popełnił niedawno felieton-analizę na SF i daje nam spore szanse (znaleźć tego nie mogę już). Oczywiście z poziomu fotela kibicowskiego, a w niedalekiej przyszłości miejsca na stadionie
, jest łatwo stukać w klawiaturę i układać tabelę, ale takie nasze prawo.
Ja upatruję naszą drogę do sukcesu w wyrównanym składzie we wszystkich formacjach, (bez dziur lub z minimalną ilością, żeby nie pastwić się kolejny raz nad "najsłabszym" seniorem) i względnej stabilności finansowej klubu. Ważne, aby omijały nas kontuzje.
Ja upatruję naszą drogę do sukcesu w wyrównanym składzie we wszystkich formacjach, (bez dziur lub z minimalną ilością, żeby nie pastwić się kolejny raz nad "najsłabszym" seniorem) i względnej stabilności finansowej klubu. Ważne, aby omijały nas kontuzje.
nic
Retrospeedway pisze:Który to mecz był taki że skończył się ok pierwszej w nocy?
Na pewno takiego meczu nie było.
Liczba defektów w tym sezonie (moze nie być w 100% dokladna, bo np. Buczek nie ma oficjalnie defektu, bo dojechał do mety, a Kubera ma W, zamiast D, a obu policzyłem jako defekt. W innych klubach też takie sytuacje mogłby mięc miejsce):
Lublin - 8
Czestochowa - 3
Zielona Góra - 3
Leszno - 2
Toruń, Wrocław, Gorzów, Grudziądz - 0
A tutaj już dokładna klasyfikacja wszystkich literek w tym sezonie:
Lublin - 15 (dodałem D Buczka, które oficjalnie jest jako 0)
Grudziadz - 6
Leszno - 6
Czewa - 5
Zielona - 4
Wroclaw, Gorzow, Toruń - 3
To jest jakiś absurd. W całym pooprzednim sezonie mieliśmy 11 literek...
Lublin - 8
Czestochowa - 3
Zielona Góra - 3
Leszno - 2
Toruń, Wrocław, Gorzów, Grudziądz - 0
A tutaj już dokładna klasyfikacja wszystkich literek w tym sezonie:
Lublin - 15 (dodałem D Buczka, które oficjalnie jest jako 0)
Grudziadz - 6
Leszno - 6
Czewa - 5
Zielona - 4
Wroclaw, Gorzow, Toruń - 3
To jest jakiś absurd. W całym pooprzednim sezonie mieliśmy 11 literek...
Lubelski Węgiel Bogdanka został sponsorem strategicznym żużlowego Motoru Lublin.
I co ciekawe info:
To dobrze, że mamy wsparcie ws. stadionu i z partii rządzącej i opozycji, czyli partii prezydenta miasta. Może się coś dorzucą do budowy ;)
I co ciekawe info:
– Będzie fedrować kolejne dziesięciolecia i będzie wspierał lubelski sport, kulturę i lubelskie sprawy społeczne – zapewnił wiceminister Soboń.
Była też mowa o nowym stadionie. Mówił o tym i Soboń i marszałek województwa, Jarosław Stawiarski. Ten z kolei jasno powiedział, że nowa arena musi powstać, bo inaczej kibice będą jeździli na mecze Motoru Lublin do innych miast.
To dobrze, że mamy wsparcie ws. stadionu i z partii rządzącej i opozycji, czyli partii prezydenta miasta. Może się coś dorzucą do budowy ;)