Mikkel Michelsen

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
SwiDarek
Junior

Re: Mikkel Michelsen

#251 Postautor: SwiDarek » 4 maja 2021, o 14:21

Wiecie że facet dojrzewa do 16 roku życia a później już tylko rośnie??? Każdy z nas jest młody - choćby i wiekiem stary...
DON'T THINK!!! DRINK!!!

KrzyczącyK1b1c
Trener

#252 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 4 maja 2021, o 21:54

https://sport.interia.pl/zuzel/news-zuz ... ign=chrome

Nie mam pojęcia czy to prawda, ale jeśli tak, to...

Flagg
Trener

#253 Postautor: Flagg » 4 maja 2021, o 22:06

No, tak był spakowany i pod prysznicem, że na falubaz.tv widać jak po 14 biegu stoi w kevlarze obok Cierniaka i Kuciapy (10:20)

Tez mnie doszły głosy, że to MM przyfoszł, ale cała resztę to sobie Ostafa sam dospiewal
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Deri
Senior

#254 Postautor: Deri » 4 maja 2021, o 22:08

Flagg pisze:No, tak był spakowany i pod prysznicem, że na falubaz.tv widać jak po 14 biegu stoi w kevlarze obok Cierniaka i Kuciapy (10:20)

Tez mnie doszły głosy, że to MM przyfoszł, ale cała resztę to sobie Ostafa sam dospiewal
Dlatego w sezonie 2022 zastąpi go Emil:)Jakub stara robić sie domowa atmosfere w klubie a takich aktorów i nerwusów .Się eliminuje
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p

KrzyczącyK1b1c
Trener

#255 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 4 maja 2021, o 22:17

Flagg pisze:No, tak był spakowany i pod prysznicem, że na falubaz.tv widać jak po 14 biegu stoi w kevlarze obok Cierniaka i Kuciapy (10:20)

Faktycznie. To trzeba być totalnym dzbanem, by nawet tego nie zweryfikować.

Deri
Senior

#256 Postautor: Deri » 4 maja 2021, o 22:22

U Klocowej czy Barona za takie zachowanie to przez miesiąc motory juniorom by zapychał:)
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p

Flagg
Trener

#257 Postautor: Flagg » 4 maja 2021, o 22:29

Deri pisze:

Dlatego w sezonie 2022 zastąpi go Emil:)Jakub stara robić sie domowa atmosfere w klubie a takich aktorów i nerwusów .Się eliminuje

A potem co? Kołodziej albo Pawlicki za Buczka? Nie za dużo tego Leszna w Lublinie? Ja wiem, że nie możemy narzekać na nadmiar medali, ale czy po prostu stopniowe wykupywanie tych, co te medale seryjnie zdobywaja to jest właściwą droga? Jasne, potrzebujemy na gwałt lidera pokroju Emila, a MM jest jaki jest, ale to poniekąd nasz MM. Nie mamy swoich wychowanków w składzie, to człowiek chociaż identyfikuje się z tymi, co zaczynali wielka karierę w Motorze, właśnie MM czy Lampart. Tylko oni plus Grisza zostali z tych, co jadą z nami od 2019 roku. Dla mnie jakiś to sentyment ma i chyba wolałbym np srebro wywalić, one tym składem, niż złoto z ekipą dopakowana Zmarzlikiem, Emilem cy innym Madsenem
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Retrospeedway
Senior

#258 Postautor: Retrospeedway » 4 maja 2021, o 22:30

To kłamstwo w transmisji tv było pokazane jak Michelsen ogląda przebieg 15 biegu na telebimie ubrany w kevlar.

Awatar użytkownika
MIERZWIN
Senior

#259 Postautor: MIERZWIN » 4 maja 2021, o 22:37

Z fejsa Dariusza JACKA Sajdaka:
"Po pierwsze, gdyby zabrał motocykle przed zwolnieniem ich przez komisarza technicznego, 3 punkty Mikkela zostałyby odebrane i Motor by przegrał mecz. Po 2 jeśli dobrze rozumiem angielski, Mikkel Michelsen nie nazwał nikogo głupkiem, tylko zadał pytanie... a po 3, zaraz po zakończeniu spotkania, MM osobiscie dziękował mi w parkingu jak i wszystkim osobom z zespołu za dobrą robotę i wygrany mecz... wiec zadam pytanie: Panie Dariusz Ostafiński czy mamy do czynienia z medialnym "grilowaniem" mojego kolegi z drużyny??"
od 1988 tylko SPEEDWAY

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#260 Postautor: Kargolo » 4 maja 2021, o 23:13

Mamy do czynienia z kolejnymi wypocinami rasowego debila i bajkopisarza lepszego od Brzechwy.
Nie wiem po co w ogóle wstawiacie jego debilizmy i podbijacie zasięgi.
A jak już musicie to dajcie znać, że to ten kretyn, żebym wiedział żeby nie otwierać linka.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
papi
Trener

#261 Postautor: papi » 5 maja 2021, o 08:24

Z w/w profilu Darka Sajdaka trafiłem na inny. Nie ze wszystkim się zgadzam, ale kilka celnych strzałów poszło :)

Jacek Sowa pisze:MICHELSEN NIE TRZYMA CIŚNIENIA?
Jestem fanem żużla od dawna, a wraz ze skokiem technologicznym ta napędzająca wszystkim adrenalinę dyscyplina jest coraz bardziej widowiskowa, choć nie zawsze ciekawsza.
Puste z powodu zarazy trybuny nie sprzyjają atrakcyjności widowiska, pozbawionego ryku silników i zapachu spalonego metanolu. Ale zaraza dosięgnęła wszystkich, także i tych, którzy te widowiska komentują. Hitem sieci stało się niedawno starcie prowadzącego relację w Canal+ Marcina Majewskiego z duńskim zawodnikiem Motoru Lublin, Mikkelem Michelsenem. O ile był niezbyt wyszukany żart dziennikarza, skierowany do trapionego defektami żużlowca, o tyle ten miał prawo być wściekły, gdy uciekały punkty drużynie, której jest filarem. Mikkelsen w swej pracy ryzykuje zdrowiem, Majewski co najwyżej hemoroidami…
Najgorsze jest jednak to, że w komentatorskich fotelikach zasiadają często ludzie, którzy w niewybredny sposób kpią z zawodników, sami nie będąc orłami; tu „królem defektu” jest bez wątpienia Mirek Jabłoński, którego osiągnięcia można by spisać na rękawach drugorzędnych klubowych kevlarów, które przywdziewa. Stronę Majewskiego wziął także dorabiający do emerytury ekspert, Jan Krzystyniak, oburzony, że Duńczyk obraża telewizję, która daje na żużel miliony, z których Michelsen wszakże korzysta.
Otóż nie, panie Janie, on zarabia na chleb a telewizja ma z jego wyników tylko profity. Ten wybitnie utalentowany zawodnik w ciągu swej zaledwie sześcioletniej kariery dokonał kilkakrotnie więcej niż pan przez dwadzieścia lat swej kariery! Mikkel ma w swym sportowym portfolio medale indywidualnych mistrzostw świata Europy juniorów i seniorów, Danii i Szwecji, a kto wie, czy w tym roku także nie najlepszej ligi żużlowej świata, jak dmą w trąby spece od żużla. Ten młody jeszcze człowiek talentem dorównuje Bartkowi Zmarzlikowi i tylko w ubiegłych dwóch sezonach zdobył blisko 50 punktów w Grand Prix, gdzie udział większości telewizyjnych „ekspertów” był tylko w sferze marzeń!
Być może Michelsen pojechał za ostro w mediach, ale on zawsze jeździ ostro na torze i nie płacą mu za piękne słówka w wywiadach. Nie on pierwszy i nie ostatni, mocne słowa potrafił rzucić Tomasz Gollob, Nicki Pedersen czy nawet Fredrik Lindgren. Ale to panowie na fotelikach mają trzymać język na wodzy, skoro ich pracodawcy płacą tak ciężkie miliony na żużel. Nawet jeśli nie podoba im się jakiś Duńczyk, jeżdżący na silniku duńskiego tunera…

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#262 Postautor: kdsz » 5 maja 2021, o 10:07

Z powyższego wpisu wynika, że prawo publicznego wyrażania opinii przysługuje wyłącznie medalistom mistrzostw świata. Inna sprawa, że cytowanie prostackich wypowiedzi "ekspertów" pokroju Krzystyniaka trudno wytłumaczyć inaczej niż chęcią zwiększenia klikalności.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#263 Postautor: Gelo » 5 maja 2021, o 19:50

Taka ciekawostka. Oczywiście nikt nie będzie sobie łamał języka Egonem Olsenem ale spikerzy prowadzący dzisiejszą ligę duńską czytają nazwisko Mikkela jako "Mikielsn" Natomiast szokiem jest Andreas Lyager. Okazuje się że to... "Luje" :)

Kaman
Kadrowicz

#264 Postautor: Kaman » 5 maja 2021, o 21:09

Gelo pisze:Taka ciekawostka. Oczywiście nikt nie będzie sobie łamał języka Egonem Olsenem ale spikerzy prowadzący dzisiejszą ligę duńską czytają nazwisko Mikkela jako "Mikielsn" Natomiast szokiem jest Andreas Lyager. Okazuje się że to... "Luje" :)

Pracując z Norwegami lata temu wiesz jak się wymawia Solskjaer ? Sulsjer :)

Awatar użytkownika
Retrospeedway
Senior

#265 Postautor: Retrospeedway » 5 maja 2021, o 21:24

Michelsen dziś 14 punktów w 6 biegach ale to słaba liga duńska więc nie ma co wyciągać wniosków.

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#266 Postautor: Kshyhu » 5 maja 2021, o 21:27

SyFy pokazują 16+1... ;)
Motor mocnyj!

Awatar użytkownika
Retrospeedway
Senior

#267 Postautor: Retrospeedway » 5 maja 2021, o 21:30

15 minut temu pokazywali 14 punktów.Ja nie wiem kto tam pracuje że zmieniają punktacje.
Meczu nie widziałem to nie wiem jak było naprawdę.

Flagg
Trener

#268 Postautor: Flagg » 5 maja 2021, o 21:35

16+1 w ostatnim biegu to Michelsen jechał w żółtym kasku, a nie Tungate

Kaman
Kadrowicz

#269 Postautor: Kaman » 5 maja 2021, o 21:36

Awatar użytkownika
mundzio
Zawodowiec

#270 Postautor: mundzio » 8 maja 2021, o 12:08

Mikkel Michelsen nie będzie dobrze wspominać wyjazdowego meczu Motoru Lublin w Zielonej Górze. Jego drużyna wygrała, ale Duńczyk zaliczył trzy defekty. Jakby tego było mało, teraz została na niego nałożona kara finansowa.

Jak udało nam się ustalić, 26-letni Duńczyk będzie musiał zapłacić łącznie 10 tysięcy złotych, a kwota zostanie przekazana na cele charytatywne. Mikkel Michelsen został ukarany przez Komisję Orzekającą Ligi. Z naszych informacji wynika, że informacja na ten temat dotarła już do żużlowca.

Część kary ma związek z wydarzeniami, do których doszło tuż po zakończeniu spotkania Marwis.pl Falubaz Zielona Góra - Motor Lublin. Przypomnijmy, że lublinianie wygrali to spotkanie 46:44, ale zawodnik gości był po nim wściekły, bo pojawił się na torze cztery razy i zaliczył aż trzy defekty.

Po meczu Marcin Majewski napisał na Twitterze, że Michelsen jest królem defektów, a zawodnikowi takie określenie nie przypadło do gustu. Jeden z liderów Motoru w odpowiedzi określił szefa żużla w Canal+ królem głupoty. Zdaniem Komisji Orzekającej Ligi przekroczył w tym przypadku granicę dobrego smaku.

To jednak nie wszystko, bo KOL dopatrzyła się także u Michelsena nieprofesjonalnego zachowania wobec operatora kamery podczas meczu w Zielonej Górze. Do analizy posłużył w tym przypadku materiał filmowy, który realizowała telewizja nSport+

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#271 Postautor: ravajas » 8 maja 2021, o 12:17

Kaman pisze:
Gelo pisze:Taka ciekawostka. Oczywiście nikt nie będzie sobie łamał języka Egonem Olsenem ale spikerzy prowadzący dzisiejszą ligę duńską czytają nazwisko Mikkela jako "Mikielsn" Natomiast szokiem jest Andreas Lyager. Okazuje się że to... "Luje" :)

Pracując z Norwegami lata temu wiesz jak się wymawia Solskjaer ? Sulsjer :)

Ja natomiast będąc w Szwecji kilkanaście lat wstecz dowiedziałem się, że nazwę jednego z większych miast w tymże kraju wymawia się Jetteborj.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#272 Postautor: Kargolo » 8 maja 2021, o 12:18

A jaką karę nałożyli na Marcina "KoBSa" Majewskiego?
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Czarek
Trener

#273 Postautor: Czarek » 8 maja 2021, o 12:24

Kargolo pisze:A jaką karę nałożyli na Marcina "KoBSa" Majewskiego?

Dobre pytanie. Koleś zaczął od ośmieszania zawodnika, który ripostował pytaniem. MM powinien się odwołać.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
jacur78
Senior

#274 Postautor: jacur78 » 8 maja 2021, o 18:31

Czarek pisze:
Kargolo pisze:A jaką karę nałożyli na Marcina "KoBSa" Majewskiego?

Dobre pytanie. Koleś zaczął od ośmieszania zawodnika, który ripostował pytaniem. MM powinien się odwołać.

100% racji.
Prowokatorem tego zdazenia byl M.Majewski. Reakcja MM byla odpowiedzia na agresywne zachowanie redaktora. W wywiadzie z Musialem, M.Majewski uzywal argumentacji, ze on przeciez nie obrazil MM, ale czy na pewno? Owszem, nie uzyl obrazliwych sformulowan, ale ewidentie wpis M.Majewskiego byl zwyczajna prowokacja. Pytanie, po co to zrobil?
Wyobrazam sobie sytuacje w ktorej redaktorowi powinie sie noga na wizji. Czy to jest powod aby z usmiechem na ustach wyskoczyc publicznie i powiedziec: "ALE SIE PANU NIE UDAL PROGRAM. M MAJEWSKI KROLEM TELEWIZYJNYCH POMYLEK? Teraz dodajmy do tego aspekt finansowy i fakt ze MM stracil jakies 30,000 zlotych w te kilkadziesiat minut. Jak mozna oczekiwac, ze chlop nie zareaguje na prowokacje w takiej sytuacji?
Zachowanie Majewskiego bylo zwyczajnie niestosowne i on pierwszy powinien przeprosic.
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#275 Postautor: GIGI » 8 maja 2021, o 19:54

Ta kara to chyba z d....y wzieta. Lekka przesada. Majewski zaczepil a Mikkel oberwal. Na jego miejscu 90% zawodnikow zareagowaloby tak samo. Myslalem ze Majewski to bardziej rozgarniety czlowiek. Mikkel powinien sie odwolac.