Falubaz Zielona Góra - Motor Lublin (30.04.2021 g. 20:30)

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

Re: Falubaz Zielona Góra - Motor Lublin (30.04.2021 g. 20:30)

#376 Postautor: DrPaiHiWo » 2 maja 2021, o 22:01

A kto decyduje o obsadzie trenera ?

Poza tym chyba niektórzy mają problemy z pamięcią.

Pozwolę sobie przypomnieć jak awansowaliśmy do 1 ligii za Sprawki.
Naszym trenerem był Dzikowski, który wcześniej zastapił Wilka.
Sezon w 1 lidze zaczął się tak niefortunnie, że pierwsze 3 mecze zaczęliśmy na wyjeździe.
Co było prawdopodobne, przegraliśmy wszystkie trzy.
Kibice się jednak tak wzburzyli, że zażądali zwolnienia trenera.
A Sprawka posłuchał i szybko zatrudnił Wardzałę.

Czy jednak jego metodyka zarządzania klubem aby na pewno była odpowiednia ?
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld

Flagg
Trener

#377 Postautor: Flagg » 2 maja 2021, o 22:07

a) Ile lat jeszcze będziemy żyć przeszłością? Obecny Motor Lublin jedzie już 5 sezon. Myslę, że to juz odpowiedni czas, żeby przestać używac argumentu "cieszmy się tym, co mamy, bo w 95 to..."

b) Powtórzę - Forum jest od tego, by kibice mogli dyskutować i wyrażać swoją opinię. My tutaj nikogo nie zwolnimy, nie mamy prakycznie zadnej mocy sprawczej. I nie powinniśmy mieć. Jeśli miałoby być inaczej, to tylko źle by świadczyło o Kubie Kępie. Ale myślę, że on akurat udowodnił juz nie raz, że zarządzania klubem, to uczyć go nie trzeba5
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

blajar
Trener

#378 Postautor: blajar » 2 maja 2021, o 22:07

Mnie się jednak wydaje, że "dzisiejsza" sytuacja jest kompletnie inna. Nie przegraliśmy 3 meczów z rzędu. Nawet więcej, wygraliśmy 3 mecze z rzędu, a mimo to lista baboli menedżerskich w wykonaniu p. Ziółkowskiego niebezpiecznie rośnie i ludzie mający choćby średnie pojęcie o żużlu to widzą. Do tego dochodzą niefortunne wypowiedzi do mediów.

Edit: Kwestią nie jest to, gdzie jesteśmy mimo dziwnych decyzji menedżera tylko gdzie moglibyśmy być unikając ich.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

#379 Postautor: DrPaiHiWo » 2 maja 2021, o 22:21

Rozumiem obiekcje ale jak już kibice chcą pisać petycję, to chyba ktoś bez czapki za długo chodził.

Każdy lubelski kibic powinien sobie zadać podstawowe pytanie:
„CZY CHCĘ ŻEBY MOTOR BYŁ PROFESJONALNIE ZARZĄDZANYM KLUBEM ?”.

Jeśli odpowiedź brzmi „TAK”, wtedy trzeba sobie wbić do głowy, że w profesjonalnie zarządzanym klubie kibic nie ma NIC do powiedzenia w ustalaniu składu i zarządzania obsadą trenerską. Bo za to odpowiada dyrekcja/prezes/rada nadzorcza. Tych zaś mamy wyśmienitych.

Jeśli odpowiedz brzmi „NIE”, to śmiało, można pisać petycje tudzież ustalać skład.
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld

blajar
Trener

#380 Postautor: blajar » 2 maja 2021, o 22:29

Nie, no fanem petycji nie jestem. Mam nadzieję, że wystarczająco dużo osób czyta forum :)
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#381 Postautor: ravajas » 2 maja 2021, o 22:47

DrPaiHiWo pisze:Każdy lubelski kibic powinien sobie zadać podstawowe pytanie:
„CZY CHCĘ ŻEBY MOTOR BYŁ PROFESJONALNIE ZARZĄDZANYM KLUBEM ?”.

Jeśli odpowiedź brzmi „TAK”, wtedy trzeba sobie wbić do głowy, że w profesjonalnie zarządzanym klubie kibic nie ma NIC do powiedzenia w ustalaniu składu i zarządzania obsadą trenerską. Bo za to odpowiada dyrekcja/prezes/rada nadzorcza. Tych zaś mamy wyśmienitych.

.
BARDZO DOBRE! BARDZO!
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#382 Postautor: Speedway » 3 maja 2021, o 00:02

Mimo wszystko inaczej brzmi nasze popierdywanie w topicu meczowym, a inaczej powazna akcja do mediow. Nawet ze swiadomoscia, ze sama w sobie jest skazana na Shawshank. Wlasnie w momencie gdy jestesmy na gorze, moze zabrzmiec powazniej.
Kuba robi kurewnie dobra robote w wielu aspektach, ale osobiscie dla mnie jest dziwne ze jednoczesnie przystaje na zenade w postaci pseudoszkolki oraz jakis pojebany triumwirat w prowadzeniu druzyny. Co o tym zaczynam myslec? Ze chocby bylo ich w sztabie siedmiu to i tak w meczach decyduje Kuba, tylko w przeciwienstwie do Mrozka w bialych rekwiczkach. A my sobie mscimy na Jacka, ktory ma do gadania jak przyslowiowy Zyd.

Przeciez przyznacie ze Kuba jest naprawde ogarniety i nie jest pajacem, jakich wielu na prezesowskich stolkach. Czy w kwestii taktyki przystawallby bez wlasnego blogoslawienstwa na takie cyrki? Moim zdaniem to gosc, ktory nie zdzierzylby autonomicznego czlowieka na posadzie trenera. Jest w pewnych wzgledach identyczny jak Mrozek, ale umie zamknac sie kiedy trzeba i walic farmazonem do mediow.
Obrazek

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#383 Postautor: Maxx » 3 maja 2021, o 07:46

Zasada jest prosta i jasna. Sztab szkoleniowy a w tym Jacek Ziółkowski rozliczani są z osiąganych wyników drużyny. A te jak wiadomo są póki co bardzo dobre. I choćby z tej przyczyny wszelkie niedorzeczne petycje można o kant d...py potłuc. Kolejna sprawa to medialny smród, który tego typu zagrywki mogłyby spowodować. Komu i czemu miałoby to służyć? Zamiast wspierać to rozpierdzielać? Szczyt głupoty.

blajar
Trener

#384 Postautor: blajar » 3 maja 2021, o 10:11

Maxx pisze:Zasada jest prosta i jasna. Sztab szkoleniowy a w tym Jacek Ziółkowski rozliczani są z osiąganych wyników drużyny. A te jak wiadomo są póki co bardzo dobre. I choćby z tej przyczyny wszelkie niedorzeczne petycje można o kant d...py potłuc. Kolejna sprawa to medialny smród, który tego typu zagrywki mogłyby spowodować. Komu i czemu miałoby to służyć? Zamiast wspierać to rozpierdzielać? Szczyt głupoty.

Co do zasady, zgoda ale można tez popatrzeć na temat z nieco innego punktu widzenia. Jak pompa zaczyna przeciekać to nie czekasz aż jeb**e tylko naprawiasz mimo, że przecież działa :)

Co do petycji to zgadzam się. Raz, że będzie to medialnie działanie na szkodę Klubu, dwa, że nikt tego poważnie nie weźmie i rozejdzie się raczej na zasadzie "o co tym oszołomom chodzi?", trzy, oznaczałoby publiczne przyznanie się Zarządu do zamykania oczu na coś, co widzą zwykli kibice. Śledź też nie poleciał od razu po meczu w Gdańskiem, Klub poczekał spokojnie do końca sezonu. I chyba to dość jasno pokazuje, w jaki sposób działa J. Kępa, tj. nie wykonuje żadnych nerwowych ruchów.
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#385 Postautor: Perez » 3 maja 2021, o 10:19

Jasne że tak. Tylko że sezon idzie cały czas do przodu a babole jakie były takie i pewnie będą. Poza tym brak komunikacji i charyzmy. Oby to nie zaważyło znowu na jakiejś porażce. Ja już widzę oczyma wyobraźni np.brak bonusa we Wrocławiu. Możemy tylko zasypać skrzynkę e-mail klubu do granic możliwości z troski o klub i jak najlepszy wynik.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

blajar
Trener

#386 Postautor: blajar » 3 maja 2021, o 10:26

No to raczej trzeba się zastanowić, dlaczego, mimo tych baboli, nic się w temacie sztabu szkoleniowego nie dzieje. My widzimy tyle, ile gdzieś niechcący kamera pokaże albo sam wielki strateg chlapnie w wywiadzie.

Poza tym, jak się coś pisze to przede wszystkim konkrety. Kiedy, gdzie, co się stało i co spowodowało. Po to, żeby rozmowę sprowadzić do konkretów, a nie że "my coś widzimy", "nam się wydaje", "coś wygląda" bo wystarczy, że druga strona powie "ja to widzę inaczej" i temat zamknięty.

Obstaję przy swoim zdaniu, że petycja to kompletnie chybiony pomysł.
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
istred
Trener

#387 Postautor: istred » 3 maja 2021, o 10:58

Mnie z kolei zastanawia dlaczego ludzie nie mają odwagi podpisać się imieniem i nazwiskiem pod czymś tylko chcą się podpisywać jakimś niezidentyfikowanym podmiotem typu... "Kibice Motoru Lublin"?

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#388 Postautor: Perez » 3 maja 2021, o 11:05

Przepraszam bardzo. Imię i nazwisko mam w nazwie e-mail. Więc w czym problem? Już może mnie sprawdzili w klubie. Btw. Blajar przecież konkrety masz jak na dłoni w każdym meczu.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
spokojny
Junior

#389 Postautor: spokojny » 3 maja 2021, o 11:18

Odnosnie postrzegania duetu manago przez zawodnikow:
Mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że jest to świetny duet. Bardzo dobrze nam się współpracuje z Maćkiem i Jackiem. Myślę, że jest to dobre dla całej drużyny, że mamy takich fachowców, wartościowych ludzi, którzy prowadzą ten zespół.

https://www.speedwaynews.pl/aktualnosci/item/72529-jaroslaw-hampel-bylismy-naprawde-dobrze-przygotowani-do-tego-meczu#

Z petycja bym sie wstrzymal. Klub stawia na zaufanie i efekty. Zarowno zaufanie jak i efekty (wygrane) bronia trenerow wiec nie ma o czym dyskutowac, a psucie atmosfery jakimis naciskami kibicow nic nie pomoże. Nie jestesmy tez w parkingu i nie znamy wszystkich czynnikow stojacymi za konkretnymi decyzjami.
Ostatnio zmieniony 3 maja 2021, o 11:22 przez spokojny, łącznie zmieniany 1 raz.

blajar
Trener

#390 Postautor: blajar » 3 maja 2021, o 11:21

spokojny pisze:Odnosnie postrzegania duetu manago przez zawodnikow:
Mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że jest to świetny duet. Bardzo dobrze nam się współpracuje z Maćkiem i Jackiem. Myślę, że jest to dobre dla całej drużyny, że mamy takich fachowców, wartościowych ludzi, którzy prowadzą ten zespół.

https://www.speedwaynews.pl/aktualnosci/item/72529-jaroslaw-hampel-bylismy-naprawde-dobrze-przygotowani-do-tego-meczu#

Poprawka: to raczej odnośnie postrzegania w mediach :)
Jak widać, Jarek wie, że nie robi się publicznie we własne gniazdo, nie róbmy tego i my :)
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
spokojny
Junior

#391 Postautor: spokojny » 3 maja 2021, o 11:30

Ja mysle ze Jarek by nie uzywal slow '' z czystym sumieniem moge powiedzieć '' gdyby tak rzeczywiscie nie bylo. Można uzyc duzo bardziej wymijajacych slow zeby w mediach wyjsc z twarza i nie mydlic oczu.

Awatar użytkownika
Vaginator
Senior

#392 Postautor: Vaginator » 3 maja 2021, o 12:27

Lepiej spójrzcie jakie babole popełniają w innych klubach w tym roku..
Śledź przegrał mecz z beznadziejnym GKM.
Ślączka nie potrafi wycisnąć ze swoich zawodników nic. Idiotyczne zmiany za Krakowiaka. Słabe prowadzenie meczu w Toruniu.
Baron przegrał mecz ze Stalą przygotowaniem toru.
Świderski robi jakieś dziwne roszady z Jeppesenem, Kowalskim, Świdnickim.
Chomski to legenda wielbłądów. Póki co jedzie na formie Zmarzlika i Vacula. Do czasu.
Żyto - może bez wielkich błędów, ale słuchając jego wypowiedzi w mediach, to czasem aż wstyd za jego prostactwo.
Cieślak - jak wyżej.
Bajerski - póki co łatwy terminarz, więc nie miał gdzie spartolić zmian.

Ziółkowski i Kuciapa to dobry duet trenerski. Najważniejsze, że potrafią przygotować powtarzalny tor i póki co Janowski ani Laguta nie potrafili go rozpracować. A Michelsena po 3 defektach puściłby tylko głupi w 14 biegu. Hampela bolała noga w Zielonej Górze, a co dopiero mówić tydzień wcześniej, dwa dni po upadku podczas meczu ze Spartą. On nie ma 20 lat. Protasiewicz już drugi tydzień po upadku w IMP jedzie piach, bo go boli...

Flagg
Trener

#393 Postautor: Flagg » 3 maja 2021, o 12:30

Vaginator pisze: A Michelsena po 3 defektach puściłby tylko głupi w 14 biegu.

No ale ZIółkowski przecież chciał puścić MM w 14 biegu... ;) Sam się do tego przyznał
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Czarek
Trener

#394 Postautor: Czarek » 3 maja 2021, o 12:34

Flagg pisze:
Vaginator pisze: A Michelsena po 3 defektach puściłby tylko głupi w 14 biegu.

No ale ZIółkowski przecież chciał puścić MM w 14 biegu... ;) Sam się do tego przyznał

:)
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Vaginator
Senior

#395 Postautor: Vaginator » 3 maja 2021, o 12:37

Mecz wygrany, nie ma co gdybać. Jedyne do czego można się ewidentnie przyczepić to marne efekty szkolenia. Jak to jest, że taki Kokin prawdopodobnie przy mniejszych nakładach finansowych potrafi wypuścić w DMPJ niepokonany skład, a nasi ledwo składają się w łuk. A co do prowadzenia drużyny seniorskiej zastrzeżeń mieć nie można...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#396 Postautor: Gelo » 3 maja 2021, o 12:39

Ja mam zastrzeżenia jednak. Z której strony by tego nie ugryźć i jakby tego nie tłumaczyć "wewnętrznymi sprawami" tak babole są babolami. Ja zapewne jestem głupi ale bym puścił MM w 14tym po trzech defektach. Jeżeli górę biorą fochy zawodnika to znaczy że trener nie cieszy się autorytetem. I to też niczyja wina poza trenerem.
Ostatnio zmieniony 3 maja 2021, o 12:51 przez Gelo, łącznie zmieniany 2 razy.

Czarek
Trener

#397 Postautor: Czarek » 3 maja 2021, o 12:49

Gelo pisze:Ja mam zastrzeżenia jednak. Z której strony by tego nie ugryźć i jakby tego nie tłumaczyć "wewnętrznymi sprawami" tak babole są babolami. Ja zapewne jestem głupi ale bym puścił MM w 14tym po trzech defektach. Jeżeli górę biorą fochy zawodnika to znaczy że trener nie cieszy się autorytetem. I to też niczyja wina poza trenerem.

Poza tym czy przepisy zabraniają by zawodnik zmienił dętki (bo to one, a nie opony pękają) na inne, tzn. co stało na przeszkodzie by Michelsen to zrobił i pojechał w nominowanych?
PS. Pomijam fakt, że zawodnicy leją na menadżera jak pies na drzewo, co nie powinno mieć miejsca w profesjonalnym klubie, a u nas trwa od co najmniej 3 lat.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

L(o)katy
Szkółkowicz

#398 Postautor: L(o)katy » 3 maja 2021, o 14:09

Przyczyny braku posłuchu trenera czy menadżera to trafnie zdiagnozował kolega Speedway kilka postów wyżej. W naszym klubie nie jest to wyłącznie spowodowane tym, że Jacek Ziółkowski osobowościowo przywódcą nie jest a Maciek Kuciapa ma krótki staż trenerski tylko tym że taki układ odpowiada K. Kępie.
Mnie natomiast zastanawia taki duży spokój z jakim większość forumowiczów przyjęła fakt, że nasi juniorzy powozili na obcym torze tamtejszych seniorów. Owszem były gratulacje ale takie trochę jak po spodziewanym i oczekiwanym wyniku :) ... a przecież 16+2 to jakaś skrajna rewelacja!:)). Lampart na takim poziomie ostatnio jechał 2 lata temu na Motoarenie a Cierniak dopiero zaczął. Jeżeli młodzi będą w stanie regularnie na wyjazdach ogrywać liderów to my tę ligę przeokrutnie ... :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#399 Postautor: Gelo » 3 maja 2021, o 14:22

Właśnie "dzięki" fantastycznej postawie juniorów babole trenerskie są bardziej widoczne. Umówmy się - z przebiegu meczu w ZG powinno być 35:55 nawet przy defektach 40:50. A byliśmy pół kroku od największego frajerstwa w historii żużla. To niepokojące w kontekście półfinałów/finałów gdzie dojdzie presja stawki. A juniorzy robią znakomitą robotę - to oczywiste. Wielki szacunek dla prezesa za ściągnięcie Matiego. Trzeba mieć nadzieję, że utrzyma taką formę jak zrobi się cieplej...

Awatar użytkownika
Vaginator
Senior

#400 Postautor: Vaginator » 3 maja 2021, o 14:27

Gelo pisze:Ja mam zastrzeżenia jednak. Z której strony by tego nie ugryźć i jakby tego nie tłumaczyć "wewnętrznymi sprawami" tak babole są babolami. Ja zapewne jestem głupi ale bym puścił MM w 14tym po trzech defektach. Jeżeli górę biorą fochy zawodnika to znaczy że trener nie cieszy się autorytetem. I to też niczyja wina poza trenerem.

Autorytetem nie cieszą się również Kępa i Więckowski, więc najlepiej wymieńmy ich wszystkich :) Ale jakie 35:55? Skoro było 44:46, to znaczy, że taki wynik jest najbliższy prawdzie. Defekty to tylko i wyłącznie wina naszej drużyny i losowości, która odgrywa w sporcie dużą rolę. Para Fricke - Zagar jest bardzo mocna i nic w tym dziwnego, że 14 bieg wygrali 5:1. Czy jechałby Buczek, czy Michelsen, czy Kubera była spora szansa na 5:1 dla gospodarzy.

Można się zastanowić, czy w 12 biegu nie powinien jechać Buczek, bo Osyczkę objechałby na pewno. Ale czy wygrałby z Frickiem? Może zamiast 5:1 byłoby 3:3? Ryzyko sztabu się opłaciło. A ich decyzja broni się świetnie ;) Juniorzy objeżdżają będącego w szczytowej formie Fricke na 5:1! Za dużo narzekania... Co prawda w przypadku taśmy w nominowanych zablokowali sobie manewry taktyczne, ale z drugiej strony nie można oczekiwać, że Cierniak i Lampart będą przywozili za każdym razem punkty w nominowanych.