Krzysztof Buczkowski

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

Re: Krzysztof Buczkowski

#101 Postautor: Gelo » 27 kwietnia 2021, o 00:08

Też mam niedosyt i to obu bonusów. Ale to nie Buczek będzie o nie walczył. Jesteśmy wiceliderem i mamy rezerwy. Największe u Griszy.

Awatar użytkownika
mundzio
Zawodowiec

#102 Postautor: mundzio » 27 kwietnia 2021, o 08:00

Perez pisze:Zobaczymy czy ten luzik wystarczy na obronę bonusa. Powinno być +16/18 dla nas. Jeśli tak to nie będziemy się czepiać że Buczek jechał w 14 i przywiózł 0. Oby

w ubiegłym roku gorszym składem prawie wygraliśmy to o jakim braku bonusu mowa? :cool:

Awatar użytkownika
papi
Trener

#103 Postautor: papi » 27 kwietnia 2021, o 08:04

w ubieglym roku było -20

Awatar użytkownika
mundzio
Zawodowiec

#104 Postautor: mundzio » 27 kwietnia 2021, o 08:10

papi pisze:w ubieglym roku było -20

no tak, to było 2 lata temu kiedy prawie wygraliśmy jeszcze gorszym składem :cool:

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#105 Postautor: Perez » 27 kwietnia 2021, o 11:37

Jasne, tylko że każdy mecz jest inny. Mam nadzieję że nie skończy się na -14 lub wiecej w rewanżu. A ten mecz 2 lata temu kozak. Tor był taki jaki powinien być wszędzie. Krawężnik chodził i szeroka chodziła czego chcieć więcej kurła?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

rafir
Junior

#106 Postautor: rafir » 27 kwietnia 2021, o 12:44

Gelo pisze:Są trzy aspekty. Po pierwsze kibice chwalą Buczka na fejsie za wolę walki. Ja wiem, że większość chodzi na żużel od dwóch/trzech lat ale w końcu oprócz wyniku chodzi też o widowisko a Krzysiek trochę wiatru robi. Po drugie Buczek zawsze miał dość agresywny balans z zarzucaniem tyłkiem i kantowaniem z wyjścia. W 2019 było tak samo ale wtedy miał dobrą szafę na taki styl. Po trzecie przed chwilą oglądałem magazyn Eleven, w którym porównano Buczka do Woryny. Dołomisiewicz skwitował postawę Woryny jednym zdaniem - jego sprzęt nie jedzie. Albo trzeba kupić nowy albo dostrajać obecny do skutku.

https://youtu.be/tQEIUSnHyYs?t=1852
Proszę. Łamał się po swojemu ale tak wypuszczał maszynę, że nie wytracał przy tym prędkości. Zupełnie inna jazda, zupełnie inny zawodnik.
Teraz powinien tak długo kręcić kółka na Z5 i dopasowywać sprzęt aż osiągnie ten efekt.
Nawierzchnia diametralnie się nie zmieniła. W drugiej fazie zawodów też ścieżka środkiem toru chodzi, co udowodnił wolny tego dnia Magic, mijając go jak szkółkowicza.

SwiDarek
Junior

#107 Postautor: SwiDarek » 27 kwietnia 2021, o 14:18

Widziałem... kopara opadła i cofam wszystko co napisałem o Buczkowskim... jednak teraz jedzie jak jakiś piedro%^ny paralita i powinien grzać ławę dopóki mu nie przejdzie... w sumie nie dawałbym mu jednak ani jednego biegu w meczu i traktował jak drugi kevlar. Przecież to co on teraz wyrabia na torze w porównaniu do tamtego biegu to jest poziom szkółkowicza i to "średniego sortu".

I jeszcze jedno - jak Łełek jest wolny to zdecydowanie powinien na trening na Z5 przyjechać - choćby po to, żeby Buczkowski poczuł presję - albo się bierze do roboty albo niech spada bo chyba szkoda czasu.
DON'T THINK!!! DRINK!!!

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#108 Postautor: Kshyhu » 27 kwietnia 2021, o 14:26

Spokojnie, Kolego, chyba Cię leciutko poniosło...
Motor mocnyj!

SwiDarek
Junior

#109 Postautor: SwiDarek » 27 kwietnia 2021, o 14:30

Kshyhu pisze:Spokojnie, Kolego, chyba Cię leciutko poniosło...

może... ale obejrzyjcie sobie wszystkie biegi Buczka z tego sezonu - on jednak w każdym jedzie jak paralita... toż na Jamroga się lepiej paczało
DON'T THINK!!! DRINK!!!

mema
Senior

#110 Postautor: mema » 27 kwietnia 2021, o 15:10

SwiDarek pisze:

Widziałem... kopara opadła i cofam wszystko co napisałem o Buczkowskim... jednak teraz jedzie jak jakiś piedro%^ny paralita i powinien grzać ławę dopóki mu nie przejdzie... w sumie nie dawałbym mu jednak ani jednego biegu w meczu i traktował jak drugi kevlar. Przecież to co on teraz wyrabia na torze w porównaniu do tamtego biegu to jest poziom szkółkowicza i to "średniego sortu".

I jeszcze jedno - jak Łełek jest wolny to zdecydowanie powinien na trening na Z5 przyjechać - choćby po to, żeby Buczkowski poczuł presję - albo się bierze do roboty albo niech spada bo chyba szkoda czasu.

W ostatnim Tygodniku Źużlowym jest wywiad z Kubą i mówi wyraźnie ze nie było i nie ma tematy Pawła Miesiąca w Motorze.Nawet nie rozmawiali.

SwiDarek
Junior

#111 Postautor: SwiDarek » 27 kwietnia 2021, o 15:23

W takim wypadku wygląda na to, że nawet nie ma kim postraszyć Buczka. Nie chcę być złym prorokiem ale po przejrzeniu jego biegów z tego roku nie wróżę nam spektakularnego wzrostu jego formy. W Gorzowie było jeszcze jako tako (choć na rozkładzie miał dość - delikatnie mówiąc nieszałowych przeciwników) - dwa ostatnie mecze to równia pochyła.
Jeśli to kwestia sprzętu to chyba łatwe do załatwienia... no chyba, że kasa na przygotowanie do sezonu zatkała dziury po nienajlepszym sezonie w Grudziądzu i skończyło się na serwisie tych szaf jakie zostały po sezonie 2020 a te są padliną - to mamy błędne koło.
DON'T THINK!!! DRINK!!!

KrzyczącyK1b1c
Trener

#112 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 27 kwietnia 2021, o 15:36

mema pisze:
SwiDarek pisze:

W ostatnim Tygodniku Źużlowym jest wywiad z Kubą i mówi wyraźnie ze nie było i nie ma tematy Pawła Miesiąca w Motorze.Nawet nie rozmawiali.

Były jakieś ciekawe smaczki?

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#113 Postautor: radonis » 27 kwietnia 2021, o 15:41

mema pisze:
SwiDarek pisze:

Przejrzałem dwa ostatnie wydania TŻ (w tym dzisiejsze) i nie widzę wywiadu z Kubą...

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#114 Postautor: Cooper » 27 kwietnia 2021, o 15:51

SwiDarek pisze:W takim wypadku wygląda na to, że nawet nie ma kim postraszyć Buczka.

Ale tu wcale nie chodzi o "straszenie" Buczka, bo tak naprawde to nie ma go kim straszyc, a poza tym raczej to do niczego nie doprowadzi. Buczkowi nie jest potrzebny bat tylko cierpliwa praca.

Co nie znaczy, ze podczas meczow mamy go wystawiac kosztem lepszych kolegow. Zwlaszcza, ze mamy kim zastepowac.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Jacki1973

#115 Postautor: Jacki1973 » 27 kwietnia 2021, o 16:17

Coś mi umknęło? Buczkowski został menadżerem? Sam siebie zmienił w 13 , a wystawił w 14 biegu? Chyba nie lubi pechowej liczby? Większość ma pretensje że pojechał w 14 biegu , ale sam siebie do niego nie nominował. Przyczepić się można jak pojechał ,a nie dlaczego . Decyzja więc musiała wyjść od kogoś ze szkoleniowców. Buczek być może został zapytany czy pojedzie? Co miał odpowiedzieć? Nie jadę. Puść młodego , żeby na forum nie gadali.
Wynika z tego raczej błąd sztabu ,niż z winy samego Buczka.
Może warto założyć temat "Babole Sandała&Spółki".

mema
Senior

#116 Postautor: mema » 27 kwietnia 2021, o 17:51

radonis pisze:
mema pisze:
SwiDarek pisze:

Przejrzałem dwa ostatnie wydania TŻ (w tym dzisiejsze) i nie widzę wywiadu z Kubą...

Nr 17 z dnia 25.04.2021 str 6

KrzyczącyK1b1c
Trener

#117 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 27 kwietnia 2021, o 18:55

https://www.lubelska.tv/wiadomosci/9666 ... l_-uzlRS2Q

Szkoda, że Tomek Maciuszczak nie zapytał o powody wystawienia Buczka w nominowanym.

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#118 Postautor: radonis » 27 kwietnia 2021, o 19:53

mema pisze:
radonis pisze:
mema pisze:W ostatnim Tygodniku Źużlowym jest wywiad z Kubą i mówi wyraźnie ze nie było i nie ma tematy Pawła Miesiąca w Motorze.Nawet nie rozmawiali.

Nr 17 z dnia 25.04.2021 str 6
Dzięki. Mam wersję elektroniczną i ostatni numer jest z 2.05.2021 :)

Wysłane z mojego SM-G981B przy użyciu Tapatalka

SwiDarek
Junior

#119 Postautor: SwiDarek » 28 kwietnia 2021, o 09:42

Cooper pisze:
Ale tu wcale nie chodzi o "straszenie" Buczka, bo tak naprawde to nie ma go kim straszyc...

W obecnej formie Buczka to pewnie większością pierwszoligowców z drużyn z pierwszej czwórki ligi??? Taki Musielak to by go nosem wciągnął i wypierdział na pierwszym łuku tak, że Buczek by do Grudziądza kajakiem odpłynął.
Niestety z dostępnych na rynku zawodników - chyba faktycznie nie ma kim. Miesiącem??? Ja bardzo lubię Łełka - ale to chyba nie jest jednak opcja... chyba, że Łełek ma kosmiczny sprzęt i życiową formę... tak czy siak sprawdziłbym jego możliwości... bo Krzysio raczej jest w czarnej dupie i nie wygrzebie się z niej do końca sezonu - kolejnego zresztą.
DON'T THINK!!! DRINK!!!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#120 Postautor: Gelo » 28 kwietnia 2021, o 09:57

Maniek Wardzała zdaje się potwierdzać moje obserwacje: "Oczywiście oglądałem ten mecz tylko w telewizji, ale nawet z tej perspektywy było widać, że zawodnik za mocno wyłamuje motocykl, a przez to strasznie go wstrzymuje i niepotrzebnie traci prędkość. Nawet gdy jechał na drugiej pozycji, to kurczowo trzymał kierownicę i nie pozwalał motocyklowi osiągnąć odpowiedniej prędkości. Poza tym składał się w łuk wcześniej niż inni, a w ten sposób skracał sobie proste. Po tym co widziałem, nie sądzę, by problemem Buczkowskiego były słabe motocykle. Jeśli zmieni technikę, to różnica będzie zauważalna od razu"

Flagg
Trener

#121 Postautor: Flagg » 28 kwietnia 2021, o 10:01

No tak, bo Musielak ma bogatą i udokumentowana historię zdobywania punktów w Elidze :) No ale skoro chłopak właśnie woził w I lidze potentatów z Ostrowa, to wiadomo, że lepszy od Buczka.

Czekaj, a ten Jamróg, którego tutaj od czci i wiary odsądzaliśmy i zsyłaliśmy na I-ligowe zesłanie nie trzepie w tej 1 lidze dwucyfrówek?

Zaraz się okaże, że Marcel Kajzer w sumie by robił lepsze punkty od Buczka.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

SwiDarek
Junior

#122 Postautor: SwiDarek » 28 kwietnia 2021, o 10:09

@Flagg

Nie zasłaniajmy się historią w ekstralidze - taki argument to żaden argument. W zasadzie dla mnie to kontrargument - szczególnie jak drugi sezon z rzędu rajder z ligi jest bez formy/sprzętu.
DON'T THINK!!! DRINK!!!

Flagg
Trener

#123 Postautor: Flagg » 28 kwietnia 2021, o 10:17

...szczególnie jak drugi sezon z rzędu rajder z ligi jest bez formy/sprzętu.

Nie jest dla Ciebie argumentem historia 4 sezonów, które Musielak spędził w Elidze i nigdy nie przeskoczył średniej 1.32, ale jest argumentem to, że w miniony weekend objechał Walaska i Gapinskiego. Super.

Twoja niechęć do Buczka zaczyna już przybierać formę wręcz groteskową.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

SwiDarek
Junior

#124 Postautor: SwiDarek » 28 kwietnia 2021, o 10:20

@Flagg

Nie jest. Bo forma jednego idzie w górę a drugiego w dół.

Dobra. nie psioczę więcej na Buczka - do piątkowego meczu autobanuję się w tym wątku.
DON'T THINK!!! DRINK!!!

Awatar użytkownika
Retrospeedway
Senior

#125 Postautor: Retrospeedway » 28 kwietnia 2021, o 11:02

Od Laguty wymagamy 12-13 Michelsena 10-12 Hampela 8-10 Kubery 8-10 Juniorów 7-8.Pomijając Buczkowskiego minimalne wymagania od tej 6 zawodników 12+10+8+8+7 = 45 pkt.Krzysztof niech robi 3-4 punkty i starczy.
Przeanalizowałem rozgrywki w tamtym sezonie i przegraliśmy jeden mecz u siebie i wygraliśmy dwa wyjazdy w Rybniku i Częstochowie.Gdyby w tym roku było dokładnie tak samo jedna porażka u siebie ze Stalą Gorzów i dwie wygrane w Grudziądzu i Częstochowie.To w tym roku już na 100% to da playof.W tamtym roku były dwie słabe drużyny Rybnik i Grudziądz na który robili inni dużo punktów.W tym roku Grudziądz jest słaby ale Ks Toruń dość silny i już na tych dwóch ekipach nie będą tak punktować inni.