Krzysztof Buczkowski

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Cooper
Trener

Re: Krzysztof Buczkowski

#76 Postautor: Cooper » 26 kwietnia 2021, o 16:56

Gelo pisze:Przeciez Lampart pojechał za Buczka w trzynastym. Przywiózł ZERO.

A wcześniej przywiózł DWA RAZY Artioma Lagute. A Buczek Liszke i Curzytka. I również miał zero w poprzednim biegu. 14 bieg był po równaniu i swiezo po 13 biegu gdzie jechał Wiktor, który był wczoraj szybki ze startu. Celem tercetu szkoleniowego jest jak najlepszy wynik, wystawiając Buczka nie daliśmy sobie na to większej szansy. W imię "budowania"?

Inna sprawa, że mecz ułożył się tak, że Sparta miała silna obsadę w 14 biegu i było wiadomo, że będzie ciężko. Jedyna szansę można było upatrywać w wygraniu startu, nie wiem skąd wiara, że zrobiłby to Buczkowski, a nie Lampart.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#77 Postautor: Gelo » 26 kwietnia 2021, o 17:12

Wszystko fajnie ale czemu służą te dywagacje? Ponawiam pytanie. Wyrzuciłbyś Buczka? Zakontraktował Miesiąca? A może Jelenia? Psioczenie kibicowskie na Krzyśka i przytaczanie jego wyników niczego nie zmieni. Ziółkowski powiedział jasno - będą stawiać na Buczka i nie dopuszczą do sytuacji walki o skład
Dla mnie to zamyka temat.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#78 Postautor: Cooper » 26 kwietnia 2021, o 20:27

Jeździłbym juniorami i Kubera do oporu, żeby jak najwyżej wygrywać mecze. Rok temu nie robiliśmy taktycznych, w tym roku dajemy 6x kręcić kółka w trakcie waznych meczów gościowi, który wygrywa max z Curzytkiem i Liszka., na dodatek dostaje nominowany bieg. Jak Buczek wróci z formą - proszę bardzo, niech jeździ i 6 biegów co mecz. Na razie jest najsłabszy i 2 to max na co obiektywnie zasługuje. Niestety, równiez nad tym ubolewam, bo liczyłem na niego. Na szczęście juniorzy odpalili, jest kim jechać, trzeba ich tylko w program wpisywać, a to jeszcze bardziej zaprocentuje, czy nie?

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#79 Postautor: Maxx » 26 kwietnia 2021, o 21:27

Odnośnie juniorów to ciekaw jestem występu w Zielonej Wiktora. Mam nadzieję, że rzeczywiście wszystko poukładał i żaden tor nie będzie problemem.

blajar
Trener

#80 Postautor: blajar » 26 kwietnia 2021, o 21:35

Ja bym jednak, na miejscu Klubu, z Krzyśkiem pogadał, żeby pojeździł u nas i podszkolił trajektoriu na łukach bo prędkość w sprzęcie było wczoraj widać. Jest z nami i pewnie to i tańsze i dające więcej szans na lepsze punkty niż szukanie kogoś w Jego miejsce. Juniorzy są juniorami i choćby z tego faktu wynika, że w jednym meczu pojadą lepiej, w innym gorzej. Dla Mateusza to pierwszy rok na ekstraligowych torach. Wiktor ma więcej doświadczenia ale też co mecz nie będzie pewnie po min. 7pkt robił.

Edit: mały kamyczek do ogródka Wiktora (nie umniejszając Mu niczego) - podobnie, jak w latach poprzednich im dalej w las (zarówno w pojedynczym biegu, jak i w całym spotkaniu), tym coś ten Wiktora sprzęt bardziej puchnie.
Ostatnio zmieniony 26 kwietnia 2021, o 21:41 przez blajar, łącznie zmieniany 1 raz.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#81 Postautor: Cz@rek » 26 kwietnia 2021, o 21:37

Gelo ma rację ,czytam te kolejne komentarze ale nie wiem czemu mają służyć?. Nie ma na rynku nikogo pewniejszego na rynku krajowym od Buczka-dodatkowo mamy póki co dobre zabezpieczenie w postaci Kubery i juniorów (dla nich to nawet lepiej że dostają dodatkowe biegi). A sam Krzychu moim zdaniem też robi postęp jego jazda z Częstochową i Wrocławiem to niebo a ziemia-może punktów jeszcze z tego mocnych nie było, a nawet blokowanie lepszego zawodnika okrążenie czy dwa też paradoksalnie pomagało partnerowi z pary który był z przodu. Moim zdaniem będziemy mieli jeszcze z tego zawodnika dobre wsparcie w tym sezonie.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#82 Postautor: Cooper » 26 kwietnia 2021, o 21:44

No ale uciekamy od meritum - dyskusja się zaczęła od sensu wystawienia go w 14. biegu. Uważam, że bezazasadna. Argumenty padły, ze trzeba go budować, że szarpał itd. Ja uważam, że niczym nie zasłużył w trakcie meczu na ten zaszczyt, a co więcej, decyzja ta wpłynęła negatywnie na wynik meczu. Nie rozumiem czemu biegu nie dostał Lampart, który miał świetne 3 biegi, czy nawet Cierniak, który też przecież blokował Janowskiego, a pokonał tych samych rywali, co Buczek. Tylko dlatego, że są juniorami?

Odwróćmy sytuację - Buczek robi 7 punktow, przywozac 2x Artioma, Lampart ma 2 pkt zrobione na Liszcze i Curzytku. W 14 biegu jedzie Lampart. Fair? Ok?
Ostatnio zmieniony 26 kwietnia 2021, o 21:47 przez Cooper, łącznie zmieniany 1 raz.

blajar
Trener

#83 Postautor: blajar » 26 kwietnia 2021, o 21:45

Tu pełna zgoda. Ja też kompletnie nie rozumiem tej decyzji. Gdyby nie powtórka XV i piękna jazda defensywna Mikiego w powtórce mogłoby się skończyć 50:40 (aż nie do uwierzenia).
Edit: ja kompletnie nie kupuję tłumaczenia, że Jarek umówił się z Dominikiem, że jak będzie w nominowanych, to odda bieg Dominikowi. Jako menedżer idę do obu i pytam "a co, jak będziecie w nich obaj?" i ładnie proszę Jarka o przygotowanie do XV, a Dominika do XIV. Kropka. Jeśli Jarek twierdzi, że nie da rady bo noga po tej heroicznej pogodni za Janowskim po zewnętrznej bardzo dokucza, witam w XIV Wiktora, który chwile wcześniej pojechał i ma wiedzę co do stanu nawierzchni i spasowania więc wie, co poprawić. Ma na to czas przed nominowanymi. Wiem, proste zza monitora no ale za żadną cholerę nie jestem w stanie zrozumieć Krzyśka w XIV.
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#84 Postautor: Maxx » 26 kwietnia 2021, o 21:52

Buczek w 14 biegu to zagrywka czysto psychologiczna a nie sportowa i tyle. W klubie chcą dać chłopakowi szansę na przełamanie. Wczoraj akurat nie wypaliło ale nie winiłbym nikogo za ten ruch. Trzeba szukać możliwości żeby zawodnika "zbudować". Jak dla mnie słuszna koncepcja.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#85 Postautor: Gelo » 26 kwietnia 2021, o 21:52

Są trzy aspekty. Po pierwsze kibice chwalą Buczka na fejsie za wolę walki. Ja wiem, że większość chodzi na żużel od dwóch/trzech lat ale w końcu oprócz wyniku chodzi też o widowisko a Krzysiek trochę wiatru robi. Po drugie Buczek zawsze miał dość agresywny balans z zarzucaniem tyłkiem i kantowaniem z wyjścia. W 2019 było tak samo ale wtedy miał dobrą szafę na taki styl. Po trzecie przed chwilą oglądałem magazyn Eleven, w którym porównano Buczka do Woryny. Dołomisiewicz skwitował postawę Woryny jednym zdaniem - jego sprzęt nie jedzie. Albo trzeba kupić nowy albo dostrajać obecny do skutku.

blajar
Trener

#86 Postautor: blajar » 26 kwietnia 2021, o 21:54

Teoria spiskowa, możecie się pośmiać :)
Menago: Krzysiek, w 13 poleci za Ciebie Wiktor. Jak przywiezie 0 to oddam Ci ten start w 14 :)
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#87 Postautor: Maxx » 26 kwietnia 2021, o 21:56

Sama szafa, choćby najlepsza bez grajka nie pojedzie.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#88 Postautor: Gelo » 26 kwietnia 2021, o 21:59

Jasne. Ale nie szukałbym przyczyny w głowie. W Lublinie może mu brakować tylko ptasiego mleczka. On też wie że teraz jedzie o swoją przyszłość.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#89 Postautor: Maxx » 26 kwietnia 2021, o 22:03

Dlatego Grześ Buczek robi co może, żeby zmienić tą sytuację. Tylko czasem jak się za bardzo chce to sam wiesz co wychodzi...

KrzysiekS
Senior

#90 Postautor: KrzysiekS » 26 kwietnia 2021, o 22:06

Ten XIV bieg to miał być chyba taki billboard do Buczka i do reszty żużlowej Polski. Coś w stylu: UFAMY CI TRZYM WIDELEC
Czyli znając żużel za tydzień Miesiąc u nas ;););)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#91 Postautor: Cooper » 26 kwietnia 2021, o 22:11

Gelo pisze:Są trzy aspekty. Po pierwsze kibice chwalą Buczka na fejsie za wolę walki. Ja wiem, że większość chodzi na żużel od dwóch/trzech lat ale w końcu oprócz wyniku chodzi też o widowisko a Krzysiek trochę wiatru robi.

Przekonales mnie. Jak nie zrobimy bonusa na Sparcie i zabraknie nam go do wejścia do play-off to przynajmniej powspominamy sobie we wrzesniu jak Krzysiek super robił wiatr wożąc Liszke i Curzytka, tracac wszystko na trasie, co się dało. Super że poszedł w tym 14, było dobre show, świetnie w parze z Grisza pojechał, widowiskowo.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#92 Postautor: Perez » 26 kwietnia 2021, o 22:15

Cooper jak to mówią. Tylko osioł nie zrozumie...
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#93 Postautor: Gelo » 26 kwietnia 2021, o 22:21

Cooper pisze:
Gelo pisze:Są trzy aspekty. Po pierwsze kibice chwalą Buczka na fejsie za wolę walki. Ja wiem, że większość chodzi na żużel od dwóch/trzech lat ale w końcu oprócz wyniku chodzi też o widowisko a Krzysiek trochę wiatru robi.

Przekonales mnie. Jak nie zrobimy bonusa na Sparcie i zabraknie nam go do wejścia do play-off to przynajmniej powspominamy sobie we wrzesniu jak Krzysiek super robił wiatr wożąc Liszke i Curzytka, tracac wszystko na trasie, co się dało. Super że poszedł w tym 14, było dobre show, świetnie w parze z Grisza pojechał, widowiskowo.
serio nie kumam tego podejścia. Nie.podoba Ci się Buczkowski? Napisz smsa do Kępy, że jest kretynem, że z nim podpisał i że jako kibic natychmiast żądasz zwolnienia z wilczym biletem, bo wygrał z Curzytkiem i Liszką. Pewnie zostaniesz wysłuchany...

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#94 Postautor: Perez » 26 kwietnia 2021, o 22:30

Ty też nie rozumiesz że nie chodzi o to czy ktoś się komuś podoba tylko chodzi o 14 bieg że nie powinno go tam wtedy być?
Ostatnio zmieniony 26 kwietnia 2021, o 23:49 przez Perez, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#95 Postautor: Cooper » 26 kwietnia 2021, o 22:37

Gelo pisze:Nie.podoba Ci się Buczkowski? Napisz smsa do Kępy, że jest kretynem, że z nim podpisał i że jako kibic natychmiast żądasz zwolnienia z wilczym biletem, bo wygrał z Curzytkiem i Liszką. Pewnie zostaniesz wysłuchany...

Eee, a to nie wystarczy komentarz na fejsie?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#96 Postautor: Gelo » 26 kwietnia 2021, o 22:45

Perez pisze:Ty też nie rozumiesz że nie chodzi o to czy ktoś się komuś podoba tylko chodzi o 14 bieg że nie powinno tam wtedy go być?

Nie widzę tu problemu. Mecz wygrany, Lampart przywiózł zero w biegu wcześniejszym, Ziółek deklarował, że będą budować Buczka tym bardziej, że odsunęli go po dwóch zerach z Czewą. Czy się to opłaci nie wie nikt. Biorę jeszcze poprawkę, że nie znamy zakulisowych sytuacji.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#97 Postautor: istred » 26 kwietnia 2021, o 22:48

Gelo już kiedyś napisał, że Buczek jest fajny i będzie szedł w zaparte choćby w pięciu kolejnych meczach przywoził audi.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#98 Postautor: Cooper » 26 kwietnia 2021, o 22:55

Gelo pisze: Ziółek deklarował, że będą budować Buczka tym bardziej, że odsunęli go po dwóch zerach z Czewą. Czy się to opłaci nie wie nikt.

Przypomne, że "dzięki" tej decyzji w 14. biegu był wynik 1:5. Czyli na razie jesteśmy na minusie w wyniku tego "budowania". Może w Zielonej odrobi i przywiezie 5:1 dla nas. Oby!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#99 Postautor: Gelo » 26 kwietnia 2021, o 22:56

Jest fajny, bardzo go lubię - bo to sympatyczny, niekonfliktowy facet i waleczny ambitny żużlowiec. Ale nie będę szedł w zaparte. Moja cierpliwość też ma swoje granice :) Woryna, Miedziński, Kasprzak, Karczmarz - to też są problemy. U nas mamy dobrych juniorów i Domina z rezerwy (oby do końca sezonu). Więc u nas jest luzik. Dla Buczka jak nie będzie robił 5 punktów nie będzie usprawiedliwienia i nawet robienie wiatru nie będzie okolicznością łagodzącą
Nie można wszystkiego tłumaczyć kontuzją sprzed roku

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#100 Postautor: Perez » 26 kwietnia 2021, o 23:59

Zobaczymy czy ten luzik wystarczy na obronę bonusa. Powinno być +16/18 dla nas. Jeśli tak to nie będziemy się czepiać że Buczek jechał w 14 i przywiózł 0. Oby
Ostatnio zmieniony 27 kwietnia 2021, o 00:14 przez Perez, łącznie zmieniany 1 raz.