Motor Lublin - Eltrox Włokniarz Częstochowa (3.04.2021 g.18:00)
Re: Motor Lublin - Eltrox Włokniarz Częstochowa (3.04.2021 g.18:00)
Rozpiska jakbys ktoś szukał

Ostatnio zmieniony 20 kwietnia 2021, o 15:21 przez Flagg, łącznie zmieniany 1 raz.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
- Retrospeedway
- Senior
Flagg pisze:Rozpiska jakbys ktoś szukał
Ta rozpiska jest zła.W pierwszym biegu jadą zawodnicy 9 i 11.
Wreszcie jakiś konstruktywny post, brawo :) i dziekuję za zwrócenie uwagi
Faktycznie rozpiska byla wedle starego programu, juz poprawione na ten wlasciwy
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Gelo pisze:Ma to o tyle uzasadnienie że 9tka jako pierwsza wyjeżdża swoje starty w zasadniczej. Także w razie słabszego meczu Buczka - w czterech ostatnich wyścigach nie pojedzie.
Ok. A nie jest tak że dali Domina z Jarkiem bo to jego idol?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Mecz prawdy dla Wiktora. Jak przytrzyma za sobą Jeppesena i Miśkowiaka to powinno być dobrze :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Flagg pisze:Wreszcie jakiś konstruktywny post, brawo :) i dziekuję za zwrócenie uwagi
Może byś podrzucił nową rozpiskę menadżerowi, bo ten chyba ciągle korzysta ze starej.
Dość równo te pary mamy porozkładane. W zasadzie poza biegiem 11 w pozostałych zawsze mamy jakiegoś mocnego zawodnika na tego teoretycznie słabszego. Moim zdaniem po stronie Włókniarza jest znacznie więcej potencjalnych dziur punktowych. Do tego postawa juniorów w starciach ze Smykiem, Woryną i Jeppesenem może być dla nas kluczowa i wcale nie stoimy w nich na pozycji przegranej. Lindgren też niezbyt pewnie wyglądał u siebie w meczu z Lesznem. Oby się król lubelskiego toru wjeździł przed meczem i odpowiednio ustawił to mam nadzieję na 5 z przodu.
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Włókniarz ma swoje problemy, myślę że wygramy to w miarę na spokojnie.
Stawiam 49:41.
Mecz z nimi przy Z5 w 2019 i ostatni bieg Griszy i Mikkela to jeden z fajniejszych momentów od powrotu do Eligi :D
Stawiam 49:41.
Mecz z nimi przy Z5 w 2019 i ostatni bieg Griszy i Mikkela to jeden z fajniejszych momentów od powrotu do Eligi :D
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Też jestem dość dziwnie spokojny, że 2 pkt zostaną w Lublinie. Ale to jedno z tych spotkan, gdzie samo zwycięstwo to za malo. Trzeba naklepac też małych punktów, bo bonus z Czewa bedzie niezwykle istotny. Oby była 5 z przodu.
Zamieniłbym juniorów numerami, licząc że Cierniak zrobi pkt na Jeppesenie. A tak to git.
Co do meczu to pesymistą jestem, głównie przez pogodę. Brak treningów wpłynie negatywnie na wynik. Mecz na styku według mnie i to mocnym styku.
Co do meczu to pesymistą jestem, głównie przez pogodę. Brak treningów wpłynie negatywnie na wynik. Mecz na styku według mnie i to mocnym styku.
- Retrospeedway
- Senior
Pan Flag jest dziwnie spokojny i bardzo dobrze bo to łatwy mecz a wyjazd w Częstochowie i tak wygramy,małe punkty nie potrzebne są do niczego w tym dwu meczu.
Panie Waha mecz na styku? Jak Włókniarz ma jednego lidera Madsena,Lindgrena którego nie wiadomo czy nazwać liderem i trzech zawodników na 0/5 punktów na wyjeździe.Kim on mają zrobić wynik na styk? Z rezerw taktycznych dużo nie pociągną.Jeżeli Pan się boi o mecz u siebie z tak słabym Włókniarzem to jak przyjedzie Leszno,Wrocław,Gorzów,Toruń i Zielona Góra które to ekipy mają mocniejszych seniorów od Włókniarza to nie będzie co z nas zbierać? Z tego wynika że jedziemy o utrzymanie.
Panie Waha mecz na styku? Jak Włókniarz ma jednego lidera Madsena,Lindgrena którego nie wiadomo czy nazwać liderem i trzech zawodników na 0/5 punktów na wyjeździe.Kim on mają zrobić wynik na styk? Z rezerw taktycznych dużo nie pociągną.Jeżeli Pan się boi o mecz u siebie z tak słabym Włókniarzem to jak przyjedzie Leszno,Wrocław,Gorzów,Toruń i Zielona Góra które to ekipy mają mocniejszych seniorów od Włókniarza to nie będzie co z nas zbierać? Z tego wynika że jedziemy o utrzymanie.
Zielona mocniejsza od Czewy? No nie powiedziałbym.
Co do liderów to my nie mamy wcale :)
Otóż to. Nie mamy zawodnika pokroju Madsena. Nie mamy zawodnika nawet pokroju Lindgrena, a nasz kapitan odpuszcza SEC przez finanse. Mamy za to na razie najsłabszego juniora w lidze a przyjeżdża tercet najsilniejszych juniorów. Jak jeszcze Jeppesen pojedzie porównywalnie z Dominem to mecz na styku gotowy niestety.
waha pisze:Zielona mocniejsza od Czewy? No nie powiedziałbym.
To nie są leszcze Stefan
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
- Retrospeedway
- Senior
Gelo pisze:Otóż to. Nie mamy zawodnika pokroju Madsena. Nie mamy zawodnika nawet pokroju Lindgrena, a nasz kapitan odpuszcza SEC przez finanse. Mamy za to na razie najsłabszego juniora w lidze a przyjeżdża tercet najsilniejszych juniorów. Jak jeszcze Jeppesen pojedzie porównywalnie z Dominem to mecz na styku gotowy niestety.
8.Grigorij Laguta śr.bieg 2,17 - pierwszych miejsc 32 więcej niż Leon Madsen i Taj Woffinden.
12.Mikkel Michelsen śr.bieg 2,00 - pierwszych miejsc 23 więcej niż Fredrik Lindgren.
Z tego wynika że Piotr Pawlicki i Janusz Kołodziej nie są liderami bo mieli słabsze średnie od Laguty i Michelsena.
Laguta i Michelsen w sumie na czwartym miejscu przyjechali 13 razy a Madsen z Lindgrenem 16 razy.
My chyba oglądamy inny speedway....
Perez pisze:waha pisze:Zielona mocniejsza od Czewy? No nie powiedziałbym.
To nie są leszcze Stefan
A Kto? :)
A tak poważnie to Griszka daje trochę więcej zespołowi niż Mikkel. MM obecnie, no średniakiem jest. Taka prawda. Jeżeli chcemy myśleć o medalach, to trzeba zbudować skład inaczej. Albo wymienić MM na kogoś z prawdziwego topu.
Chyba tak. Ja jeszcze oglądam GP :) Jeżeli liderem nie jest AKTUALNIE trzeci żużlowiec świata to kto nim jest? Znam spadające od trzech lat statystyki ligowe Freda, widzę jak jedzie dotychczas w tym roku. Tylko to nic nie znaczy. Jak trafi z silnikiem jak na początku sezonu 2018 to zdubluje wszystkich naszych zawodników. Oby nie. Jest jakiś kryzys i trzeba go wykorzystać. Ale drugiego wicemistrza świata nie wolno lekceważyć.Retrospeedway pisze:My chyba oglądamy inny speedway....
Ostatnio zmieniony 20 kwietnia 2021, o 19:04 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli możemy mówić, że Griszka nie jest liderem w Lublinie, to ja się pytam, a kto i gdzie jest?! Grisza lata po lubelskim torze... ale to nie o to chodzi. Ja Was trochę nie rozumiem. Po cholerę przewidujecie wynik w meczu dużyn, z których jedna ani razu nie pojechała jeszcze na wyjeździe, a druga ani razu nie pojechała u siebie? Może być tak, że bedzie na torze w LBN petarda jak rok temu, a może tak nie być. Dajcie chłopakom pojechać choć jeden mecz i dopiero potem cokolwiek przewidujcie. Na ten moment to wróżenie z fusów.
To zawsze wróżenie z fusów jest. Ale do tego forum służy. Może ktoś z nas będzie miał rację, może nie. Ale każdy ma prawo się wypowiadać, jeżeli robi to kulturalnie. Co do liderów to właśnie chodzi o to by jeździli również petardę na wyjazdach.
Gelo pisze:Chyba tak. Ja jeszcze oglądam GP :) Jeżeli liderem nie jest AKTUALNIE trzeci żużlowiec świata to kto nim jest? Znam spadające od trzech lat statystyki ligowe Freda, widzę jak jedzie dotychczas w tym roku. Tylko to nic nie znaczy. Jak trafi z silnikiem jak na początku sezonu 2018 to zdubluje wszystkich naszych zawodników. Oby nie. Jest jakiś kryzys i trzeba go wykorzystać. Ale drugiego wicemistrza świata nie wolno lekceważyć.Retrospeedway pisze:My chyba oglądamy inny speedway....
Nie no Gelo, ale nie mieszajmy dwóch różnych systemów Lindgrenowych. Fredka w SGP to jedno, a Fredka w lidze to drugie. W lidze Szwed miał wiecej wpadek w ostatnich dwóch latach niż Grisza i MM. NIe jest żadnym, liderem. Mecze na poziomie 7=8 pkt nie są w jego przypadku niczym niezwykłym. Przy czym z trą różnicą, że Fredka potrafi zaliczać wtopy nawet u siebie, a Griszy praktycznie się to w zeszłym roku nie zdarzało. Ja bym w każdym razie nie wymienił ani Griszy, ani MM za Lindgrena. A że jak trafi silnik to będzie latać? Tak chyba można powiedzieć o niemal kazdym żużlowcu z szerokiej światowej czołówki.
Problem w tym, że my właśnie mamy dwóch takich Lindgrenów. Jakbyśmy mieli jednego Madsena i jednego Lindgrena, to byśmy się bili rok temu z srebro z Wrockiem i Gorzowem.
Tylko, że Lindgren nie należy do szerokiej światowej czołówki. On należy do wąskiej światowej czołówki. I właśnie dlatego w każdej chwili może odpalić. W Lublinie nawet przy wahaniach formy zawsze jeździł dobrze.
Dokładnie to samo mam na myśli co Flagg. Grisza aspiruje do miana lidera, ale ciągle mu trochę brakuje. A MM według mnie zatrzymał się w rozwoju. Jest dobrym zawodnikiem, ale nie liderem. Przez przepis o u24 jeszcze ważniejsi stali się liderzy. Rok temu można było zbudować zespół bardziej równy i na tym zyskiwać, nam zabrakło niewiele w poprzednim sezonie a walczyli byśmy o medale. Według mnie zdecydowali juniorzy o tym że nie dostaliśmy się do PO, oraz rotowanie 5 seniorem.
Umówmy się. O tym że nie było nas w playoff zdecydowała słaba jazda Wiktora.
Moim zdaniem przegraliśmy w Zielonej i w Grudziądzu :)
Fredka to niewiadoma. Może pojechać na 13, a może na 7. Po jednym meczu w Czewie ciężko wyrokować. Mam nadzieję, że trójka naszych liderów będzie z nim regularnie, w tym meczu, wygrywać.
Fredka to niewiadoma. Może pojechać na 13, a może na 7. Po jednym meczu w Czewie ciężko wyrokować. Mam nadzieję, że trójka naszych liderów będzie z nim regularnie, w tym meczu, wygrywać.
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Ja liczyłem też mocno na Trofimowa w poprzednim sezonie :) dlatego uwzględniam obu. Chociaż rzeczywiście Lampart zawalił totalnie.
Wracając do meczu to naprawdę wierzę że Griszka będzie latał. W końcu nie jedzie po równaniu, więc według mnie to wykorzysta. Tylko boję się o postawę reszty. Najmniej boję się o Jarka, bo według mnie pojedzie raczej swoje. Ale o Mikkela boję się bardzo, że jego problemy z poprzedniego sezonu jeszcze się nie skończyły i ciągle ma średnie fury. Buczek i Kubera są niewiadomą. Juniorzy według mnie w ogólnym rozrachunku mogą przegrać z juniorami Czewy. Bo o ile w Mateusza wierzę że pojedzie fajny mecz, to o Wiktora wynik się boję.
Wracając do meczu to naprawdę wierzę że Griszka będzie latał. W końcu nie jedzie po równaniu, więc według mnie to wykorzysta. Tylko boję się o postawę reszty. Najmniej boję się o Jarka, bo według mnie pojedzie raczej swoje. Ale o Mikkela boję się bardzo, że jego problemy z poprzedniego sezonu jeszcze się nie skończyły i ciągle ma średnie fury. Buczek i Kubera są niewiadomą. Juniorzy według mnie w ogólnym rozrachunku mogą przegrać z juniorami Czewy. Bo o ile w Mateusza wierzę że pojedzie fajny mecz, to o Wiktora wynik się boję.