Nasi rywale - 2021

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Perez
Trener

Re: Nasi rywale - 2021

#301 Postautor: Perez » 14 kwietnia 2021, o 15:57

Jako Polak tez nie :)
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
istred
Trener

#302 Postautor: istred » 14 kwietnia 2021, o 16:00

CKM1946 pisze:A kiedy lekarz po na prawdę grubych wypadkach uznaje że zawodnik może jechać a potem okazuje się że są złamania , wstrząsy mózgu i tak można wyliczać nie na kryminału na narażanie życia ?

Mnie już nic nie zdziwi w tym sporcie.

Różnica jest taka, że złamania czy wstrząs mózgu mogą zostać wykazane dopiero przy użyciu specjalistycznego sprzętu. Jeśli kość nie przerwała powłok skórnych i zwyczajnie w świecie nie wystaje to lekarz nie ma podstaw żeby kategorycznie stwierdzić, że do złamania doszło. Inaczej mówiąc, zawsze się wytłumaczy z diagnozy wydanej bezpośrednio po upadku.

Jeśli natomiast chodzi o testy to już tak kolorowo nie jest. Badanie przeprowadzane jest przez certyfikowane laboratorium, a próbki są zanonimizowane. Oczywiście nie twierdzę, że niemożliwe są oszustwa w tym zakresie. Ale to jest zwyczajnie przestępstwo i dopóki się kogoś za rękę nie złapie to nie w porządku jest robienie jakichkolwiek aluzji w tym zakresie.

Za co jest kryminal?
Przeciez robisz 5 testow PCR i nie ma mowy zeby przynajmniej jeden nie wyszedl +
Chocbys byl zdrowy jak kon
Ile testów miałeś robionych? Ja więcej niż 5 i ani razu nie wyszedł mi błędny wynik. Pozytyw wtedy kiedy byłem chory, później i wcześniej same negatywy. Podobnie jak u osób, które znam i są regularnie testowane.

go!
Trener

#303 Postautor: go! » 14 kwietnia 2021, o 16:46

istred pisze:Ile testów miałeś robionych? Ja więcej niż 5 i ani razu nie wyszedł mi błędny wynik. Pozytyw wtedy kiedy byłem chory, później i wcześniej same negatywy. Podobnie jak u osób, które znam i są regularnie testowane.
Nie chce mi sie juz grzebac w tym bagnie w poszukiwaniu dokumentow i wykladow fachowcow na temat zalecen co do czulosci testow, w kontekscie wzrostu/spadku ilosci wykrytych zakazen.
Nie chce tez wychodzic poza temat wiec tylko zakoncze, ze za bledny wynik testu nikt do kryminalu jeszcze nie wsadza. A jak zrobic zeby byl bledny (zeby nie uzyc slowa "falszywy")? Tego nie wiem :)

Awatar użytkownika
jacur78
Senior

#304 Postautor: jacur78 » 14 kwietnia 2021, o 17:03

Swoja droga taka ciekawostka w nawiazaniu do tematu. Z racji wykonywanej pracy, wspolpracuje z przedstawicielami wielu nacji. Wielu z nich nie ma tego pierwiastka charakteryzujacego naszych rodakow, mianowicie sklonnosci do kombinowania :) Polak w obliczu sytuacji bez wyjscia, zacznie nakreslac plan: co tu zrobic zeby sie dalo. Inne nacje akceptuja , ze sie nie da :)...
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart

go!
Trener

#305 Postautor: go! » 14 kwietnia 2021, o 17:06

Od lat obserwuje to samo :)

Awatar użytkownika
papi
Trener

#306 Postautor: papi » 14 kwietnia 2021, o 17:09

Dlatego to Polak zjeżdża na nartach z 8-tysiecznika :)

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#307 Postautor: ravajas » 14 kwietnia 2021, o 18:40

papi pisze:Dlatego to Polak zjeżdża na nartach z 8-tysiecznika :)

I zarabia mniej niż wydaje ;)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#308 Postautor: dannie » 15 kwietnia 2021, o 10:53

jacur78 pisze:Swoja droga taka ciekawostka w nawiazaniu do tematu. Z racji wykonywanej pracy, wspolpracuje z przedstawicielami wielu nacji. Wielu z nich nie ma tego pierwiastka charakteryzujacego naszych rodakow, mianowicie sklonnosci do kombinowania :) Polak w obliczu sytuacji bez wyjscia, zacznie nakreslac plan: co tu zrobic zeby sie dalo. Inne nacje akceptuja , ze sie nie da :)...

Są też inne nacje, które nie akceptują tego, że się nie da (np. Koreańczycy, Japończycy). Tyle, że większość z nich proponuje wtedy rozwiązania systemowe, aby się dało (naprawiają "wadliwy" system stosując do tego istniejące, dostępne, legalne procedury). Natomiast Polak - z założenia antysystemowiec - szuka rozwiązania w istniejących ramach próbując ten system "przechytrzyć".
Obrazek

blajar
Trener

#309 Postautor: blajar » 15 kwietnia 2021, o 10:59

dannie pisze:Są też inne nacje, które nie akceptują tego, że się nie da (np. Koreańczycy, Japończycy). Tyle, że większość z nich proponuje wtedy rozwiązania systemowe, aby się dało (naprawiają "wadliwy" system stosując do tego istniejące, dostępne, legalne procedury). Natomiast Polak - z założenia antysystemowiec - szuka rozwiązania w istniejących ramach próbując ten system "przechytrzyć".

Bo my, jako naród mamy we krwi nie mądrość, a cwaniactwo :) Akurat głośno się robi o "patodeveloperce" z Lublina budującej "akademik" :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#310 Postautor: Gelo » 15 kwietnia 2021, o 11:07

dannie pisze:
jacur78 pisze:Swoja droga taka ciekawostka w nawiazaniu do tematu. Z racji wykonywanej pracy, wspolpracuje z przedstawicielami wielu nacji. Wielu z nich nie ma tego pierwiastka charakteryzujacego naszych rodakow, mianowicie sklonnosci do kombinowania :) Polak w obliczu sytuacji bez wyjscia, zacznie nakreslac plan: co tu zrobic zeby sie dalo. Inne nacje akceptuja , ze sie nie da :)...

Są też inne nacje, które nie akceptują tego, że się nie da (np. Koreańczycy, Japończycy). Tyle, że większość z nich proponuje wtedy rozwiązania systemowe, aby się dało (naprawiają "wadliwy" system stosując do tego istniejące, dostępne, legalne procedury). Natomiast Polak - z założenia antysystemowiec - szuka rozwiązania w istniejących ramach próbując ten system "przechytrzyć".

Cwaniactwo jest w polskim DNA. Koreańczycy, Japończycy nie leżą między Niemcami i Rosją, nie byli najeżdżani okresowo cyklicznie, grabieni, paleni przez 1000 lat, nie mieli rozbiorów, powstań, okupacji i Sowietów na karku przez 60 lat. To wszystko zmusiło Polaków do kombinatorstwa - tera je wojna - kto handluje ten żyje.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#311 Postautor: ravajas » 15 kwietnia 2021, o 12:07

Gelo pisze:Cwaniactwo jest w polskim DNA. Koreańczycy, Japończycy nie leżą między Niemcami i Rosją, nie byli najeżdżani okresowo cyklicznie, grabieni, paleni przez 1000 lat, nie mieli rozbiorów, powstań, okupacji i Sowietów na karku przez 60 lat. To wszystko zmusiło Polaków do kombinatorstwa - tera je wojna - kto handluje ten żyje.

To to!
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Flagg
Trener

#312 Postautor: Flagg » 15 kwietnia 2021, o 12:07

Nie wiem skąd u Was to przekonanie, że Polacy to cwaniacy i kombinatorzy. 10 lat mieszkałem w Irlandii, kraju, które idealnie pasuje do określenia "multi-kulti" i zapewniam Was, że Irlandczycy, Litwini, Rumuni, Hiszpanie czy Francuzji, których w IRE nie brakowało, tak samo jak Polacy wykorzystają każdą możliwą okazję, żeby przechytrzyć system i coś urwać dla siebie :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#313 Postautor: RadeKas » 15 kwietnia 2021, o 12:52

Gelo pisze:Cwaniactwo jest w polskim DNA. Koreańczycy, Japończycy nie leżą między Niemcami i Rosją, nie byli najeżdżani okresowo cyklicznie, grabieni, paleni przez 1000 lat, nie mieli rozbiorów, powstań, okupacji i Sowietów na karku przez 60 lat. To wszystko zmusiło Polaków do kombinatorstwa - tera je wojna - kto handluje ten żyje.

Akurat Koreańczycy mieli niewiele lepszą historię od nas leżąc pomiędzy Chinami, Mongolią i Japonią. Zresztą połowa z nich do dzisiaj jest pod butem gorszym niż Polska w PRL.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#314 Postautor: dannie » 15 kwietnia 2021, o 13:42

Miałem napisać to samo, ale uznałem, że nie będziemy ciągnąć tematu historycznego w tym wątku ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
jacur78
Senior

#315 Postautor: jacur78 » 15 kwietnia 2021, o 15:01

Wiadomo ze to jedynie zabawa, ale moje przedsezonowy typy na kolejnosc w ekstralidze wygladaja tak:
1.Wrocek
2.Leszno
3.Gorzow
4.Czestochowa
5.Lublin
6.ZG
7.Torun
8.GKM

Korekty mozliwe na miejcach 4-5 oraz 6-7 :)
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart

Czarek
Trener

#316 Postautor: Czarek » 15 kwietnia 2021, o 15:41

Flagg pisze:Nie wiem skąd u Was to przekonanie, że Polacy to cwaniacy i kombinatorzy. 10 lat mieszkałem w Irlandii, kraju, które idealnie pasuje do określenia "multi-kulti" i zapewniam Was, że Irlandczycy, Litwini, Rumuni, Hiszpanie czy Francuzji, których w IRE nie brakowało, tak samo jak Polacy wykorzystają każdą możliwą okazję, żeby przechytrzyć system i coś urwać dla siebie :)

Gdy ma się do czynienia z opresyjną władzą (zabory, okupacje, komuna) to trzeba "zejść do podziemia" i jakoś żyć poza albo obok prawa. Bardzo pozytywna cecha. Pewnie żaden Żyd nie zostałby przechowany przez Polaków gdybyśmy mieli bardziej legalistyczne podejście. Inne narody mogą się tego od nas uczyć, także pasji do żużla, bo trzeba być naprawdę narodem bez serca, żeby nie kochać tej dyscypliny.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#317 Postautor: dannie » 15 kwietnia 2021, o 16:14

Czarek pisze:
Flagg pisze:Nie wiem skąd u Was to przekonanie, że Polacy to cwaniacy i kombinatorzy. 10 lat mieszkałem w Irlandii, kraju, które idealnie pasuje do określenia "multi-kulti" i zapewniam Was, że Irlandczycy, Litwini, Rumuni, Hiszpanie czy Francuzji, których w IRE nie brakowało, tak samo jak Polacy wykorzystają każdą możliwą okazję, żeby przechytrzyć system i coś urwać dla siebie :)

Gdy ma się do czynienia z opresyjną władzą (zabory, okupacje, komuna) to trzeba "zejść do podziemia" i jakoś żyć poza albo obok prawa. Bardzo pozytywna cecha. Pewnie żaden Żyd nie zostałby przechowany przez Polaków gdybyśmy mieli bardziej legalistyczne podejście. Inne narody mogą się tego od nas uczyć, także pasji do żużla, bo trzeba być naprawdę narodem bez serca, żeby nie kochać tej dyscypliny.

Chyba trochę za odważna teza. Wśród "Sprawiedliwych Wśród Narodów Świata" jest ponad 600 Niemców, tj. przedstawicieli kraju oprawców, a do tego jednej z najbardziej legalistycznie nastawionych nacji na świecie. Do tego prawie 2000 Belgów, którzy też do "wywrotowców" nie należą (ani Flamandowie, ani Waloni). Holendrzy podobnie (prawie 6000 "Sprawiedliwych".
Obrazek

Czarek
Trener

#318 Postautor: Czarek » 15 kwietnia 2021, o 16:23

dannie pisze:
Czarek pisze:

Chyba trochę za odważna teza. Wśród "Sprawiedliwych Wśród Narodów Świata" jest ponad 600 Niemców, tj. przedstawicieli kraju oprawców, a do tego jednej z najbardziej legalistycznie nastawionych nacji na świecie. Do tego prawie 2000 Belgów, którzy też do "wywrotowców" nie należą (ani Flamandowie, ani Waloni). Holendrzy podobnie (prawie 6000 "Sprawiedliwych".

Czym Niemcy i Belgowie ryzykowali, jak trudno było im obejść obowiązujące prawo?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

L(o)katy
Szkółkowicz

#319 Postautor: L(o)katy » 15 kwietnia 2021, o 16:29

Zlitujcie się już...
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#320 Postautor: Gelo » 15 kwietnia 2021, o 17:57

Czarek pisze:
dannie pisze:
Czarek pisze:Gdy ma się do czynienia z opresyjną władzą (zabory, okupacje, komuna) to trzeba "zejść do podziemia" i jakoś żyć poza albo obok prawa. Bardzo pozytywna cecha. Pewnie żaden Żyd nie zostałby przechowany przez Polaków gdybyśmy mieli bardziej legalistyczne podejście. Inne narody mogą się tego od nas uczyć, także pasji do żużla, bo trzeba być naprawdę narodem bez serca, żeby nie kochać tej dyscypliny.

Czym Niemcy i Belgowie ryzykowali, jak trudno było im obejść obowiązujące prawo?
Dokładnie, tym bardziej że TYLKO w Polsce za ukrywanie Żyda była kula w łeb.

Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

#321 Postautor: DrPaiHiWo » 15 kwietnia 2021, o 18:12

Ja również uważam, że tematyka „Ostatecznego Rozwiązania” jest niezwykle istotna przy omawianiu casusu naszych ligowych oponentów. Pozostaje czekać na odcinek Sensacji XX Wieku, w którym Wołoszański postara się odpowiedzieć na pytanie: Czy 20 Lipca 1944 mógł się potoczyć inaczej gdyby miast w Wilczym Szańcu miał miejsce na Jancarzu podczas derbów z Falubazem.
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld

Awatar użytkownika
papi
Trener

#322 Postautor: papi » 23 kwietnia 2021, o 23:47

GKM wygrał dziś z rozbita Spartą, ale nie ma tam nawet namiastki drużyny. Pierwszym krokiem przy jej budowie powinna być konfrontacja Nickiego z Przemkiem. Były kwasy rok temu, Nicki ma kontrakt, Przemek chciał zostać po słabym sezonie. Powinna być rozmowa i albo widzą oni jakąkolwiek współpracę albo nie. Mam do Przemka szacunek za akcje sprzed nastu lat. Jako gnojek z konfliktowym ojcem wystartował w Pile, przyjechał do nas i scigał przez 2 kolka Lelka. Może by go minął, może nie, ale Paweł przebił opone i walka się skończyła. Młodziutki wtedy Przemek podjechał po niego i podwiózł do parku maszyn.
Teraz widzę dorosłego, sfrustrowanego gościa, który bawi się w piaskownice, a stając pod tasma z Nickim ma nie 2, ale 3 rywali. Być może ze wzajemnością, nie ma to większego znaczenia. Dziś Grudziadzowi dopisało szczęście, ale są słabi indywidualnie, jeszcze gorsi jako drużyna i nawet jeśli Slaczka jest jakimś geniuszem zła to czeka go trudna misja

Awatar użytkownika
Retrospeedway
Senior

#323 Postautor: Retrospeedway » 24 kwietnia 2021, o 00:01

Patrzcie jaki ma terminarz nasz dzisiejszy rywal
Zielona Góra D
Gorzów W
Wrocław D
Toruń W
Grudziądz D
Jak jutro nie wygrają to tylko 2 punkty z Gkm po siedmiu meczach.

Awatar użytkownika
jacur78
Senior

#324 Postautor: jacur78 » 24 kwietnia 2021, o 00:28

Retrospeedway pisze:Patrzcie jaki ma terminarz nasz dzisiejszy rywal
Zielona Góra D
Gorzów W
Wrocław D
Toruń W
Grudziądz D
Jak jutro nie wygrają to tylko 2 punkty z Gkm po siedmiu meczach.

Wlokniarz to ciągle druzyna na 4-5 miejsce. Jestem pewny że pokonają ZG...I to z 5 z przodu...

Awatar użytkownika
Vaginator
Senior

#325 Postautor: Vaginator » 24 kwietnia 2021, o 08:16

Dudek, Zagar i Fricke przez trochę mogą trzymać wynik. Zadecydują kiepski U24 i juniorzy. Włókniarz ma świetny skład, tylko czekać aż przebudzą się chłopaki i kosztem Gorzowa wejdą do PO :cool: