Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
No ok.
Ale doświadczenie jako trener bogate ma.
Coś podpowiedzieć, nauczyc na pewno potrafi. Zresztą coś kiedyś gadał w wywiadzie że ma plan na rozwój czy bardziej lepsza jazde Wiktora.
Ale doświadczenie jako trener bogate ma.
Coś podpowiedzieć, nauczyc na pewno potrafi. Zresztą coś kiedyś gadał w wywiadzie że ma plan na rozwój czy bardziej lepsza jazde Wiktora.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Perez pisze:Coś podpowiedzieć, nauczyc na pewno potrafi.
Jeśli będzie trzeźwy to pewnie tak :D
Wesołych Świąt Panie i Panowie ;)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Kargolo pisze:Perez pisze:Coś podpowiedzieć, nauczyc na pewno potrafi.
Robi setki km na rowerze zastanawiam sie kiedy ma czas na flaszkę ;p
Perez pisze:Proponuje zmienić temat. Jestem Ciekawy występu Trofimova w dzisiejszym meczu.
Życzę mu aby strzelił kotleta :)
Mam nadzieje ze pod wodzą Cieślaka będzie się systematycznie rozwijał.
"Danny" pewnie zrobi swoje.
Dla mnie Trofimov, będzie objawieniem ligi. Napiszę coś co może niektórych oburzyć na forum. Uważam, że klub zrobił błąd rezygnując z jego jazdy a postawił na Kuberę, który według mnie pojedzie kiepski sezon.
toinoja pisze:Perez pisze:Proponuje zmienić temat. Jestem Ciekawy występu Trofimova w dzisiejszym meczu.
Życzę mu aby strzelił kotleta :)
Mam nadzieje ze pod wodzą Cieślaka będzie się systematycznie rozwijał.
"Danny" pewnie zrobi swoje.
Dla mnie Trofimov, będzie objawieniem ligi. Napiszę coś co może niektórych oburzyć na forum. Uważam, że klub zrobił błąd rezygnując z jego jazdy a postawił na Kuberę, który według mnie pojedzie kiepski sezon.
Nie jest wykluczone szczególnie, że nie ma już mechanika z Leszna. Kto wie może Karionowi dadzą odjechać bieg? Może jechać Lampart tak tylko przypominam
Kaman pisze:Kargolo pisze:Perez pisze:Coś podpowiedzieć, nauczyc na pewno potrafi.
Robi setki km na rowerze zastanawiam sie kiedy ma czas na flaszkę ;p
Z pewnością przylgnęła do niego łatka, z mojej strony to był oczywiście żarcik.
Ale raz jak go spotkałem w parkingu po jakiejś ćwiartce IMP to miał sporo czasu i zrobił wcześniej kilka setek. Bynajmniej nie na rowerze
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Zauważyłem, że w drugim łuku wyrysowane są dwie poprzeczne linie - jedna mniej więcej w połowie, a druga na wyjściu. Czemu one służą?
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
toinoja pisze:Dla mnie Trofimov, będzie objawieniem ligi. Napiszę coś co może niektórych oburzyć na forum. Uważam, że klub zrobił błąd rezygnując z jego jazdy a postawił na Kuberę, który według mnie pojedzie kiepski sezon.
Tak, jeszcze tu Trofimova brakuje. W Grudziądzu by się bardzo ucieszyli.
Z jakiegoś powodu w Lesznie podstawową parę juniorów tworzył Dominik, a bez żalu oddali Wiktora.
Zgadnij dlaczego. Jedyny żużlowiec godny uwagi w ROW to Sergiej, ale to inna skala talentu nić Wiktor
istred pisze:Typują ich jako pewniaków do podium ;)
Owszem mają dwóch pewniaków na 10+, ale aż trzy dziury na 0-3 pkt.
To właśnie pokazał ten sparing - ci co mieli pojechać dobrze pojechali, a i tak Stal przegrała. Myślę, że podobnie będzie wyglądał sezon.
Hau Hau??? Czy Unia spadek? A może poczekamy z osądem ;)
O ile dobrze kojarzę, to te linie wyznaczają strefę w której mogą przebywać mechanicy przed startem wyścigu. Już nie wolno im biegać po całym torze.ravajas pisze:Zauważyłem, że w drugim łuku wyrysowane są dwie poprzeczne linie - jedna mniej więcej w połowie, a druga na wyjściu. Czemu one służą?
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
kdsz pisze:O ile dobrze kojarzę, to te linie wyznaczają strefę w której mogą przebywać mechanicy przed startem wyścigu. Już nie wolno im biegać po całym torze.ravajas pisze:Zauważyłem, że w drugim łuku wyrysowane są dwie poprzeczne linie - jedna mniej więcej w połowie, a druga na wyjściu. Czemu one służą?
Tak właśnie skojarzyłem później, bo np w Toruniu te linie były w innych miejscach toru. Dziękuję za odpowiedź.
pozdrawia:
Rafał Borowski
Rafał Borowski
bullq pisze:istred pisze:Typują ich jako pewniaków do podium ;)
Owszem mają dwóch pewniaków na 10+, ale aż trzy dziury na 0-3 pkt.
To właśnie pokazał ten sparing - ci co mieli pojechać dobrze pojechali, a i tak Stal przegrała. Myślę, że podobnie będzie wyglądał sezon.
Hau Hau??? Czy Unia spadek? A może poczekamy z osądem ;)
Poczekamy, zobaczymy. To był pierwszy mecz sezonu. Moim zdaniem anii Unia taka słaba, ani Gorzów taki mocny.
Zamieńcie sobie Sadurskiego na Kubere i w sumie mamy status quo zachowane, a wynik meczu byłby w okolicach 49-41/50-40. Mecz jedynie pokazał, że czasy hydry się skończyły. Unia dalej będzie bardzo mocno, dalej będzie bić się o medale, ale tak jak w poprzednich latach ten margines błędu u seniorów był bardzo duży i takie 0,1,0 Lidsey'a nic ich nie kosztowało, bo nadrabiali juniorzy, tak teraz juz takiego komfortu nie ma. Pludra jeszcze coś tam przywiezie, ale Sadurski to chłopak, ktory w MDMP miał problemy, zeby punkty robić. Pewnie będzie trochę lepiej jak dojdzie Ratajczak.
A Gorzów? Miał być mocny i będzie mocny. Bardziej ciekawi mnie dyspozycja w kolejnych meczach Nowackiego i Jasinskiego, bo to oni w Lesznie wygrali mecz. Inna sprawa, że w tym gorzowie ponoć w szafach mają istną kostnicę, wiec tam jeszcze ciekawiej może być po sezonie niż w jego trakcie :)
A Gorzów? Miał być mocny i będzie mocny. Bardziej ciekawi mnie dyspozycja w kolejnych meczach Nowackiego i Jasinskiego, bo to oni w Lesznie wygrali mecz. Inna sprawa, że w tym gorzowie ponoć w szafach mają istną kostnicę, wiec tam jeszcze ciekawiej może być po sezonie niż w jego trakcie :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Po sezonie Grzyb udzieli im pożyczkę z własnej firmy, a potem zasypie to nowa umowa z TV. Ja bym tu żadnych większych problemów się nie spodziewal
never ride faster than your angel can fly
maestro76 pisze:https://www.przegladsportowy.pl/zuzel/pge-ekstraliga/zuzel-final-mistrzostw-polski-par-klubowych-odbedzie-sie-w-grudziadzu/thg9ynn
komus tam zalezlismy za skore czy o co chodzi
regulamin - https://www.pzm.pl/pliki/zg/zuzel/2021/ ... pC7yfE7zTE
z regulaminu:
2. W finale MPPK udział bierze para organizatora zawodów oraz pary klubów, które
w poprzednim sezonie zajęły:
1) pierwsze 4 miejsca w rozgrywkach DMP,
2) pierwsze miejsce w rozgrywkach DM I Ligi,
3) drużyna najwyżej sklasyfikowana w finale MPPK w poprzednim sezonie,
która nie spełnia kryteriów udziału w finale wskazanych w pkt. 1 albo 2
powyżej
METHANOL ADVENTURE TEAM
- Retrospeedway
- Senior
W którym wątku można popisać w sprawach nie związanych ze sportem?
Dodalem poddzial Hyde Park w dziale Inne. Zakladaj temat i pisz :)
METHANOL ADVENTURE TEAM
- Retrospeedway
- Senior
Dzięki,wieczorem coś wyskrobie.
Pewnie wielu z Was rozlicza w tych dniach PIT za rok 2020. Przy okazji można wspomóc 1% podatku akcję ratowania życia bratanicy jednego z ojców założycieli naszego forum.
https://www.siepomaga.pl/nina
Numer KRS:
0000396361
Cel szczegółowy 1%:
0095257 Nina
https://www.siepomaga.pl/nina
Numer KRS:
0000396361
Cel szczegółowy 1%:
0095257 Nina
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld
Zmiany w regulamunie sanitarnym Eligi, a w nim m.in:
Forma zabezpieczenia przed oszustwami, lecz chyba trudna w realizacji.
Np. Grisza ma pozytywa i siedzi sobie w domu gdzies tam na Łotwie, a tu dzwonia z Eligi i mowia "Podjedz no kolezko migusiem z tym pozytywem do Limanowej bo bysmy Cie tam przebadali czy w ciulika nie walisz".
W przypadku otrzymania pozytywnego wyniku badanie może zostać powtórzone. Jeśli wynik okaże się negatywny, zawodnik może zostać dopuszczony do zawodów. W momencie gdy liczba zakażeń wypełnia warunki odwołania meczu, powtórne badania zleca podmiot zarządzający w wybranym przez siebie laboratorium. Otrzymanie wyniku negatywnego, oznacza możliwość występu w meczu.
Forma zabezpieczenia przed oszustwami, lecz chyba trudna w realizacji.
Np. Grisza ma pozytywa i siedzi sobie w domu gdzies tam na Łotwie, a tu dzwonia z Eligi i mowia "Podjedz no kolezko migusiem z tym pozytywem do Limanowej bo bysmy Cie tam przebadali czy w ciulika nie walisz".
Wszystko pięknie, tylko ciekawe, dlaczego nikt nic nie mówi o drugiej stronie medalu, a o tym też wspominał Cegielski. Mianowicie, ze jeden z prezesów powiedział mu wprost, że u niego przez cały sezo nie będzie jednego pozytywnego przypadku. Tak więc wszyscy skupiają się na waleniu w ciula z lewymi pozytywnymi wynikami, ale udają jednocześnie, że nie ma problemu z lewymi negatywnymi. A te stanowią dużo większe zagrożenie dla wszystkich.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Nie zamierzam wchodzić w polemikę, czy covid istnieje, czy jest wymysłem politykow/firm farmaceutycznych/lozy masonskiej czy to może jednak Bill Gates próbuje przejac władze nad ludzkimi umyslami. Twoj czy mój pogląd na to jest tutaj kompletnie nieistotny.
Co jest istotne, to to, że mamy regulamin sanitarny wprowadzony przez Elige. I wprowadzając powyższy zapis, Eliga otwarcie przyznaje się do obaw, że kluby świadomie moja fałszować wyniki testów (co samo w sobie jest już kompromitujące). Tylko ciekawe, że podchodzi do tego tylko z jednej strony. Najwyraźniej kluby nie będą miały moralnych problemów z fałszowaniem negatywnych testów na pozytywne, ale już w drugą stronę to problemu nie ma :)
A przecież fałszowanie testów pozytywnych powinno budzić wśród włodarzy Elipy dużo większe obawy
Co jest istotne, to to, że mamy regulamin sanitarny wprowadzony przez Elige. I wprowadzając powyższy zapis, Eliga otwarcie przyznaje się do obaw, że kluby świadomie moja fałszować wyniki testów (co samo w sobie jest już kompromitujące). Tylko ciekawe, że podchodzi do tego tylko z jednej strony. Najwyraźniej kluby nie będą miały moralnych problemów z fałszowaniem negatywnych testów na pozytywne, ale już w drugą stronę to problemu nie ma :)
A przecież fałszowanie testów pozytywnych powinno budzić wśród włodarzy Elipy dużo większe obawy
Wszyscy bladza w regulacjach i Eliga też. Może i tym zapisem daje sygnał, że zaufanie do klubów zostało nadszarpniete, ale nie sądzę żeby klubom groziły jakieś wielkie kary. Krychowiak i Klich mieli raz jeden wynik, raz inny, to samo Muranka. Z kolei występ zawodnika chorego to już sprawa dla sądu. Zdaje się, że zaczął się proces piłkarza (chyba) Kmity Zabierzow, który z pozytywem wyszedł na boisko. Czy ktoś w żużlu zaryzykuje podobny numer? Może i tak, ale zawodnika ledwo stojącego na nogach nikt do składu nie wystawi