Motor Lublin - Eltrox Włokniarz Częstochowa (3.04.2021 g.18:00)
Re: Motor Lublin - Eltrox Włokniarz Częstochowa (3.04.2021 g.18:00)
To wszystko jest dosyć proste. Rząd zgodził się na start ubiegłego sezonu pod warunkiem rygoru sanitarnego. Żadne z rozporządzeń aż do dziś nie blokuje (poza kibicami na trybunach) sportu zawodowego. I w tym kontekście nic się nie zmieniło od ustaleń Bońka i Czarneckiego z premierem. Władze żużlowe uznały, że skoro mimo obostrzeń dla zwykłych ludzi nic sie nie zmieniło zeszłoroczne ustalenia są obowiązujące. Gdyby było inaczej nikt nie myślałby nad przepisami o gościu, kwarantannach czy zaostrzonych zasadach sparingów.
Mam nadzieję że ten mecz nie odbędzie się w zaplanowanym terminie,bo w przeciwnym razie będzie baardzo ciężko o dobry wynik,delikatnie rzecz ujmując ;)
To zależy, w której drużynie będzie więcej pozytywnych w koronalotku na 2 dni przed meczem.
Czuję, że ten sezon to będzie niezły cyrk. Z tego co pamiętam to weszły przepisy, gdzie są drakońskie kary za odwołanie meczu. Więc będzie jazda w dziurawych składach, z gośćmi z I ligi. Kupuję popcorn, siadam w fotelu i oglądam.
Czuję, że ten sezon to będzie niezły cyrk. Z tego co pamiętam to weszły przepisy, gdzie są drakońskie kary za odwołanie meczu. Więc będzie jazda w dziurawych składach, z gośćmi z I ligi. Kupuję popcorn, siadam w fotelu i oglądam.
-
Speedway Fan
- Senior
Kary za odwołanie będą ale nie przez covid, a za przygotowanie toru i nie przykrycie go plandeką w razie statusu meczu zagrożonego.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
https://twitter.com/bierzynskikarol/sta ... 8481091590
Nieoficjalnie: Jarosław Hampel z pozytywnym wynikiem testu COVID-19.
No to mamy dwa dni, żeby "zakazić" drugiego
Cyrk uważam za otwarty.
Cyrk uważam za otwarty.
^^^No może ktoś go odwiedzi z naszych ? ;)
A tak poważnie,to mój wcześniejszy wpis nadal aktualny a po analizie powiem więcej.
Cała liga powinna być przesunięta o miesiąc a zawodnicy i ekipy Ekstraligi zaszczepieni!
Czas skończyć z populizmem,to zbyt poważny biznes żeby nie można było na tym etapie zaszczepić max kilkuset osób -akcja na jeden dzień-skoro służby mundurowe już mogą to dlaczego nie zawodowi sportowcy w których inwestuje się grube miliony-zresztą to samo powinno dotyczyć też innych profesjonalnych dyscyplin i olimpijczyków.Taką miałbym koncepcję ;)
A tak poważnie,to mój wcześniejszy wpis nadal aktualny a po analizie powiem więcej.
Cała liga powinna być przesunięta o miesiąc a zawodnicy i ekipy Ekstraligi zaszczepieni!
Czas skończyć z populizmem,to zbyt poważny biznes żeby nie można było na tym etapie zaszczepić max kilkuset osób -akcja na jeden dzień-skoro służby mundurowe już mogą to dlaczego nie zawodowi sportowcy w których inwestuje się grube miliony-zresztą to samo powinno dotyczyć też innych profesjonalnych dyscyplin i olimpijczyków.Taką miałbym koncepcję ;)
Cz@rku przecież szczepienia są dobrowolne a Ty chcesz na siłę szczepić zawodników działaczy etc. Tak działa właśnie ten populizm... A przesunięcie ligi o miesiąc jak najbardziej bo Domin wskoczy :-)
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Cz@rek pisze:Cała liga powinna być przesunięta o miesiąc a zawodnicy i ekipy Ekstraligi zaszczepieni!
Czas skończyć z populizmem
To co głosisz to populizm. Nie można nikomu narzucić wszczepienia specyfiku, którego testowanie będzie trwać co najmniej do roku 2023. Poza tym okazuje się, że ludzie zaszczepieni też chorują na Covid-19, często ciężko.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
-
CKM1946
- Zawodowiec
Zobaczcie do naszego częstochowskiego wątku na SB. Ktoś tam puścił info że jarek wysypał się na crossie.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
CKM1946 pisze:Zobaczcie do naszego częstochowskiego wątku na SB. Ktoś tam puścił info że jarek wysypał się na crossie.
To nie powinno być trudne do zweryfikowania w sumie.
-
CKM1946
- Zawodowiec
KrzyczącyK1b1c pisze:CKM1946 pisze:Zobaczcie do naszego częstochowskiego wątku na SB. Ktoś tam puścił info że jarek wysypał się na crossie.
To nie powinno być trudne do zweryfikowania w sumie.
Ja tam nie wiem. Na pewno jutro Emil jutro za niego na Kryterium Asów.
Czarek pisze:To co głosisz to populizm. Nie można nikomu narzucić wszczepienia specyfiku, którego testowanie będzie trwać co najmniej do roku 2023. Poza tym okazuje się, że ludzie zaszczepieni też chorują na Covid-19, często ciężko.
Często? Jak często?
Populizm to antyelitaryzm, więc nie wiem, co ma do rzeczy, zapewne nic. Ty natomiast posługujesz się demagogią.
A zatem, jak często zaszczepieni chorują na covid i jak często chorują ciężko?
Ostatnio zmieniony 30 marca 2021, o 00:34 przez Torsen, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli wywrócił się na crossie i jest to tuszowane covidem to jest to skrajna nieodpowiedzialność. Nie chciałem siać defetyzmu ale jak zobaczyłem filmiki gdzie Hampel jedzie rowerem górskim ścieżką nad przepaścią, potem się wywraca to ja się pytam gdzie jest klub? Czy przykład Kubicy nikogo niczego nie nauczył? Niestety żużlowcy to przygłupy z tym motocrossem. Należy raz na zawsze zakazać. A klub absolutnie powinien zawierać klauzule zakazujące te amatorskie praktyki
Speedway Fan pisze:Kary za odwołanie będą ale nie przez covid, a za przygotowanie toru i nie przykrycie go plandeką w razie statusu meczu zagrożonego.
Pięknie się Stępniewski zaorał plandeki obowiązkowe z związku z sytuacją pandemiczną zostały przesunięte na rok 2022. Niech leje
Nawet jak się przewrócił to może nic groźnego? Skończyło się na siniakach? Ma ktoś jakieś info?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
-
Maretzky76
- Szkółkowicz
Hampel już oficjalnie z pozytywnym wynikiem, info za speedway ekstraliga.
Jarek Hampel z pozytywnym wynikiem testu. Niestety, ale jak chcemy w tej lidze coś ugrać to musimy trochę zacząć kombinować. Wg mnie toru się po prostu nie da na sobotę przygotować. Dziś rano były opady deszczu 
- tezetomaniak
- Trener
Cegielski trafnie przewidział kombinatorstwo. Liga będzie trochę wypaczona, takie czasy.
A nasi gdzieś ostatnio trenowali razem...? Chyba niekoniecznie. Zatem miejmy nadzieję, że to odosobniony przypadek będzie.
Zastanawia mnie jedynie skąd tyle przypadków koronawirusa wśród żużlowców. Czy to jakieś jedno ognisko z okolic Zielonej i Leszna? Jeśli tak to pozostaje pytanie - kto następny?
PS. Wiem, że mamy tu wielu zwolenników wszelkich teorii spiskowych, ale darujcie sobie. Nikt chyba nie jest na tyle głupi żeby się dobrowolnie zarazić koronawirusem w imię przełożenia jednego meczu.
Swoja drogą jak tam Rusko i POLADA? Przecież prezes miał być taki wszechmogący i załatwić Drabikowi "niewinność". Jakoś cisza na ten temat.
Zastanawia mnie jedynie skąd tyle przypadków koronawirusa wśród żużlowców. Czy to jakieś jedno ognisko z okolic Zielonej i Leszna? Jeśli tak to pozostaje pytanie - kto następny?
PS. Wiem, że mamy tu wielu zwolenników wszelkich teorii spiskowych, ale darujcie sobie. Nikt chyba nie jest na tyle głupi żeby się dobrowolnie zarazić koronawirusem w imię przełożenia jednego meczu.
Swoja drogą jak tam Rusko i POLADA? Przecież prezes miał być taki wszechmogący i załatwić Drabikowi "niewinność". Jakoś cisza na ten temat.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
istred pisze:A nasi gdzieś ostatnio trenowali razem...? Chyba niekoniecznie. Zatem miejmy nadzieję, że to odosobniony przypadek będzie.
Nikt nie jest na tyle głupi, ale na tę chwilę w zasadzie nie mamy składu na mecz z Włókniarzem.
ZZ?
Motor Lublin:
1. Grigorij Laguta
2. Mikkel Michelsen
3. Jarosław Hampel
4. Krzysztof Buczkowski
J1. Mateusz Cierniak
J2. Wiktor Lampart
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/93122 ... odnikow-za
Motor Lublin:
1. Grigorij Laguta
2. Mikkel Michelsen
3. Jarosław Hampel
4. Krzysztof Buczkowski
J1. Mateusz Cierniak
J2. Wiktor Lampart
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/93122 ... odnikow-za
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
istred pisze:ZZ?
W razie ZZ musiałby wylecieć na 2 mecze, a tak ma przerwę do 7.04.
Ostatnio zmieniony 30 marca 2021, o 14:04 przez KrzyczącyK1b1c, łącznie zmieniany 1 raz.
istred pisze:Wiem, że mamy tu wielu zwolenników wszelkich teorii spiskowych, ale darujcie sobie.
Zejdź na ziemię. Ewentualny przekręt dotyczyłby tutaj fałszywego wyniku testu, co jest bardzo proste, a nie świadomego zarażania się.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Zważywszy, że w drugiej kolejce jedziemy do Gorzowa - to nie byłby głupi pomysł :)