Motor Lublin - Eltrox Włokniarz Częstochowa (3.04.2021 g.18:00)
Motor Lublin - Eltrox Włokniarz Częstochowa (3.04.2021 g.18:00)
PGE Ekstraliga podała daty i godziny pierwszych dwóch kolejek, zatem chyba można już założyć temat.
Inauguracja sezonu ponownie w Lublinie, tym razem z Włókniarzem. Transmisja na antenie Eleven Sports.
Inauguracja sezonu ponownie w Lublinie, tym razem z Włókniarzem. Transmisja na antenie Eleven Sports.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Re: Motor Lublin - Eltrox Włokniarz Częstochowa (3.04.2021 g.18:00)
blajar pisze:PGE Ekstraliga podała daty i godziny pierwszych dwóch kolejek, zatem chyba można już założyć temat.
Ponownie tyczy się oczywiście 2019 roku? ;p Bo w ubiegłym roku inauguracja była we Wrocławiu
KrzyczącyK1b1c pisze:Ponownie tyczy się oczywiście 2019 roku? ;p Bo w ubiegłym roku inauguracja była we Wrocławiu
Tak, chociaż, co ciekawe, też zaczynaliśmy sezon tyle, że na wyjeździe :) Trzeci rok z rzędu Motor rozpoczyna ligowe ściganie :)
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Dwa lata temu inaugurującym meczem był Falubaz - Apator. Nasze spotkanie było drugim.
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata
Racja, z tych emocji z Grudziądzem uciekło mi pierwsze spotkanie, dzięki! :)
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
ptgt pisze:Dwa lata temu inaugurującym meczem był Falubaz - Apator. Nasze spotkanie było drugim.
Konkretnie nasze spotkanie było czwartym. To był wspaniały, romantyczny, dramatyczny, pełen emocji niedzielny wieczór. Nie wiem jak Wy, ale ja do tej pory mam ciarki jak o tym wspomnę, a przed oczami Łełka wygrywającego pierwszy bieg, Dawida z meczem życia, Trofimowa z trójką przed Toninhem i 5:1 Michelsena i Lamberatora w 14 biegu. W ramach ciekawostki: naszą asiorską parę juniorów przywiózł w biegu młodzieżowym Marcin Turowski, który kilkanaście dni temu poinformował o zakończeniu kariery.
W sprawach bardziej aktualnych - Lublin do 35, można stawiać z handicapem, 100% KMO i miażdżymy tę ligę przeokrutnie ;)
Serce boli, że przy pustych trybunach.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
No mozna sie troche ponapinac, oby nie skonczylo sie jak w zeszlym sezonie. 
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
Jak na razie trudno sobie wyobrazić gorszy scenariusz. Jeżeli prognozy się sprawdzą i dopiero w sobotę ma być wybuch wiosny wychodzi na to, że uda się odjechać jakieś trzy treningi i żadnego sparingu. Zdjęcie toru z dzisiaj jest lekko podłamujące.
blajar pisze:PGE Ekstraliga podała daty i godziny pierwszych dwóch kolejek, zatem chyba można już założyć temat.
Temat został założony już 16 grudnia ;)
PS: Admin niech skasuje mój temat, bo dyskusja tam umarła.
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Oby ten mecz się nie odbył w pierwotnym terminie.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Będę bardzo zdziwiony jeśli się odbędzie. Mam półtora tygodnia do meczu, a na torze leży śnieg. Żeby mecz odjechać w terminie musielibyśmy co najmniej mieć dostępnego Dominika :-)
Czyli co? Zanosi sie na twardy lockdown i przelozenie kilku pierwszych kolejek... Wyglada na to, ze olanie oderwanych od rzeczywistosci zadan Unii Leszno wobec Domina, bylo jedyna sluszna droga... Alez ten Kepa ma nosa :)
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart
Pytanie, co w takim przypadku z treningami? Dadzą radę pokręcić się po torze czy kompletnie wszystko zamknięte? Fajnie by było mieć chwilę czasu na potestowanie silników i przełożeń na własnych "śmieciach".
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
-
CKM1946
- Zawodowiec
blajar pisze:Pytanie, co w takim przypadku z treningami? Dadzą radę pokręcić się po torze czy kompletnie wszystko zamknięte? Fajnie by było mieć chwilę czasu na potestowanie silników i przełożeń na własnych "śmieciach".
W takim wypadku sport byłby całkowicie zamknięty. Ale wydaje mi się ze ten twardy lockdown uderzy w nas a sport dadzą ludziom w tv normalnie żeby mieli co robić
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
jacur78 pisze:Czyli co? Zanosi sie na twardy lockdown i przelozenie kilku pierwszych kolejek... Wyglada na to, ze olanie oderwanych od rzeczywistosci zadan Unii Leszno wobec Domina, bylo jedyna sluszna droga... Alez ten Kepa ma nosa :)
Coś nowego w obostrzeniach?
Obostrzenia nie dotyczą sportu zawodowego.
KrzyczącyK1b1c pisze:jacur78 pisze:Czyli co? Zanosi sie na twardy lockdown i przelozenie kilku pierwszych kolejek... Wyglada na to, ze olanie oderwanych od rzeczywistosci zadan Unii Leszno wobec Domina, bylo jedyna sluszna droga... Alez ten Kepa ma nosa :)
Coś nowego w obostrzeniach?
Jutro zapowiedź, a oewn8e piątek, sobota zmiana rozporządzenia. A i nie do końca zgadzam się z przedmówcą w przedmiocie obostrzeń. Sprawy przekraczania granic, kwarantanny, testów, maseczek nie dotycza sportu zawodowego?
nic
Jak pokazuje przykład niemiecki - nie. Tamtejszy sanepid jest bardzo rygorystyczny a Lewandowski i Piątek będą mogli zagrać z Anglią. Niemcy od listopada są zamknięte na twardo a bundesliga gra cały czas. A w żużlu zdecydowanie łatwiej jest utrzymać reżim sanitarny.Jasne, że nowe rozporządzenie można wprowadzić - nawet trzeba czasami. Na razie jednak obowiązuje rozporządzenie po umowach ze związkami sportowymi. I jak patrzeć na większość krajów europejskich u nas jest i tak luźno.
No to jeśli obostrzenia sportu zawodowego nie dotyczą to i inauguracja nie wydaje się być zagrożona. Coś tam popada ale nie za wiele, a ostatnie 4 dni przed meczem około 15 i słonecznie.
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Gelo pisze:Jak pokazuje przykład niemiecki - nie. Tamtejszy sanepid jest bardzo rygorystyczny a Lewandowski i Piątek będą mogli zagrać z Anglią. Niemcy od listopada są zamknięte na twardo a bundesliga gra cały czas. A w żużlu zdecydowanie łatwiej jest utrzymać reżim sanitarny.Jasne, że nowe rozporządzenie można wprowadzić - nawet trzeba czasami. Na razie jednak obowiązuje rozporządzenie po umowach ze związkami sportowymi. I jak patrzeć na większość krajów europejskich u nas jest i tak luźno.
Gelu, jeśli czegoś nie jesteś pewny to nie pisz i nie wprowadzaj w błąd. Rozporządzenia obowiązują tak samo sportowców jak i wszystkich innych ludzi w Polsce. Z tego co wiem to nie ma żadnych umów pomiędzy związkami a rządem, a już na pewno nie obowiązują one w pierwszej kolejności przed rozporządzeniem.
Kwestia tylko taka - co się w tym rozporządzeniu znajdzie. Póki co ogłoszone zostało, że nowe ograniczenia nie dotkną sportu zawodowego co znaczy po prostu, że liga ruszy zgodnie z dotychczasowymi założeniami. Treningi pewnie też będą jak dotychczas, chyba że związek coś nowego wymyśli.
Zgadzamy się w trybie polemicznym jak widzę. Owszem jest umowa z rządem - chociaż nieformalna. Negocjował ją Boniek z Czarneckim w zeszłym roku. I pod pewnymi warunkami Morawiecki zgodził się na start ligi. Sportowców obowiązują rozporządzenia tak jak innych - jasne - tylko nie do końca. Klichowi wyszedł jeden test pozytywny a dwa dni później negatywny. Co z nim zrobić? Bajerski również mówi o skróceniu izolacji Holderów w przypadku negatywa. Wiec stwierdzeniem, że nowe obostrzenia nie dotyczą sportu zawodowego nikogo w błąd nie wprowadzam. Na DZIŚ mamy właśnie taką sytuację, że jedziemy zgodnie z planem. Dodam - dla nas - niestety.
Umowy nie ma. Rozmowy na temat startu ligi dotyczyły ubiegłego sezonu. Rok temu.
Kompletnie wszystko mylisz.
Klich a Holderowie to kompletnie inna bajka. Holderowie mieszkają (z tego co wiem) w Polsce, trenują w Polsce, startują w Polsce, chorują w Polsce. Właściwy jest dla nich polski sanepid. Klich jest na zgrupowaniu w Polsce (?), mieszka i trenuje w Holandii (?), najbliższe mecze ma na Węgrzech w Wielkiej Brytanii i w Polsce (?) - znaki zapytania, bo nie mam pewności i nie chce mi się sprawdzać, fakt że chodzi o różne kraje, które mogą mieć różne zasady i różne obostrzenia - dodatkowo tam podróżuje cała drużyna i w razie czego wszyscy mogą wpaść w najlepszym wypadku w kwarantannę, a na to nikt nie może sobie pozwolić.
Skrócenie izolacji czy kwarantanny w niektórych przypadkach nie jest niemożliwe także w Polsce.
Nowe obostrzenia nie dotyczą sportu (albo nie będą dotyczyły jeśli zapowiedzi wejdą w życie) nie dlatego, że są jakieś tajne umowy, albo że sportowcy są jakimiś nadludźmi, tylko dlatego, że takie przepisy nie znajdą się w rozporządzeniu (jeśli faktycznie tak będzie).
...w sumie idąc tym tokiem myślenia. To ja też mogę się określić jako jakiegoś nadludzia, który jest ponad prawem, bo ja - pod pewnymi warunkami - mogę korzystać choćby z hoteli ;)
Kompletnie wszystko mylisz.
Klich a Holderowie to kompletnie inna bajka. Holderowie mieszkają (z tego co wiem) w Polsce, trenują w Polsce, startują w Polsce, chorują w Polsce. Właściwy jest dla nich polski sanepid. Klich jest na zgrupowaniu w Polsce (?), mieszka i trenuje w Holandii (?), najbliższe mecze ma na Węgrzech w Wielkiej Brytanii i w Polsce (?) - znaki zapytania, bo nie mam pewności i nie chce mi się sprawdzać, fakt że chodzi o różne kraje, które mogą mieć różne zasady i różne obostrzenia - dodatkowo tam podróżuje cała drużyna i w razie czego wszyscy mogą wpaść w najlepszym wypadku w kwarantannę, a na to nikt nie może sobie pozwolić.
Skrócenie izolacji czy kwarantanny w niektórych przypadkach nie jest niemożliwe także w Polsce.
Nowe obostrzenia nie dotyczą sportu (albo nie będą dotyczyły jeśli zapowiedzi wejdą w życie) nie dlatego, że są jakieś tajne umowy, albo że sportowcy są jakimiś nadludźmi, tylko dlatego, że takie przepisy nie znajdą się w rozporządzeniu (jeśli faktycznie tak będzie).
...w sumie idąc tym tokiem myślenia. To ja też mogę się określić jako jakiegoś nadludzia, który jest ponad prawem, bo ja - pod pewnymi warunkami - mogę korzystać choćby z hoteli ;)
istred pisze:...w sumie idąc tym tokiem myślenia. To ja też mogę się określić jako jakiegoś nadludzia, który jest ponad prawem, bo ja - pod pewnymi warunkami - mogę korzystać choćby z hoteli ;)
W sumie to ja się "zlicencjonowałem" jako wyczynowy sportowiec i dzięki temu również po tych zapowiedzianych obostrzeniach mogę trenować, zatem zarówno treningi, jak i start ligi pozostają bez zmian, tj. pod warunkiem posiadania licencji sportowej - można :)
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Nikt nie mówi o nadludziach. Po prostu z zeszłorocznej umowy nikt się oficjalnie nie wycofał. Nikt nie wprowadził też nowych obostrzeń dotyczących sportu zawodowego. Te dzisiejsze też nic o tym nie mówią. Dlatego Stępniewski z Szymańskim tak kategorycznie od wielu miesięcy podkreślają start ligi zgodnie z planem. Moim zdaniem mylisz rozporządzenia z reżimem sanitarnym. Ponieważ masz wielkie przywiązanie do przepisów prawa i zapewne polskie przywiązanie do egalitaryzmu - rozporządzenie jest święte i obowiązuje wszystkich po równo. Przykłady, które przytoczyłem świadczą, że tak po prostu nie jest. Tam gdzie sytuacja jest dynamiczna, w grę wchodzą pieniądze, czy miejsca pracy - przepisy są "moderowane". Dotyczy to zarówno pojedynczych osób jak i grup zawodowych. I bardzo dobrze, że tak jest.
Owszem jest umowa z rządem - chociaż nieformalna.
Czy ja dobrze rozumiem, że nikt się oficjalnie nie wycofał z umowy nieformalnej? Trochę się już pogubiłem.Po prostu z zeszłorocznej umowy nikt się oficjalnie nie wycofał.