Motor Lublin w sezonie 2021
Re: Motor Lublin w sezonie 2021
Nie wiem jaki widzisz pozytyw we współpracy z Zengim :) dla niego pozytywne było wsparcie jakie otrzymał, ale może nie powtarzajmy już takich przypadków
Mimo wszystko bym dał szanse w 2021r, aby w składzie jechał Zengi.
Ja też, ale trudno nie zauważyc, że ta współpraca nic dotąd klubowi nie dała. A kopa to Grzesiek dostał, ale od zycia
blajar pisze:Mnie bardzo ciekawi obsada pozycji drugiego juniora bo straszna cisza, żadnych przecieków, nikt pary puścić nie chce :)
Kurcze, tylko ta cisza i brak przecieków przeważnie oznaczają, że...nic się w tym temacie nie dzieje :) Wiec wszystko wskazuje na to, że skończymy z którymś z naszych młodych.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
papi pisze:Nie wiem jaki widzisz pozytyw we współpracy z Zengim :) dla niego pozytywne było wsparcie jakie otrzymał, ale może nie powtarzajmy już takich przypadków
Nie, nie :) Ja Buczka na cross nie wysyłam :) Miałem na myśli tylko wsparcie od kibiców. Sam wielokrotnie mówił, że go to (przynajmniej do wypadku) mocno nakręcało :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Flagg pisze:
Kurcze, tylko ta cisza i brak przecieków przeważnie oznaczają, że...nic się w tym temacie nie dzieje :) Wiec wszystko wskazuje na to, że skończymy z którymś z naszych młodych.
Taki (ewentualny) obrót sprawy nie może być potraktowany inaczej jak tylko totalna porażka na rynku transferowym. Nic tego nie obroni.
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
-
TreleMorele
- Senior
Skład ktory zbudował Prezes Kępa nie gwarantuje walki o medale, niestety 2021roku jedziemy o Byt, troche szkoda bo finanse są odpowiednie na zbudowanie składu na medal, ale niestety jak przychodzi do transferów to jest lipa.
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
TreleMorele pisze:Skład ktory zbudował Prezes Kępa nie gwarantuje walki o medale, niestety 2021roku jedziemy o Byt, troche szkoda bo finanse są odpowiednie na zbudowanie składu na medal, ale niestety jak przychodzi do transferów to jest lipa.
No to wypisz :)
Finanse to są odpowiednie jak się ściąga Artioma do Taia, Maćka, Maksa i Gleba, albo dobiera na luziku Vacula do Bartka, a nie jak się nie ma wystarczających argumentów do przekonania Cierniaka, Kasprzaka, Doyla czy tegoż Vaculika także skończcie z tym powielaniem w nieskończoność mitów o lubelskim eldorado. Proszę was. Negocjacje negocjacjami, ale Kasa Misiu Kasa. Jakby była fura siana to wszyscy powyżej, sami by do nas walili drzwiami i oknami. Tyle starcza miedzi to tyle mamy. Teraz trzeba się modlić aby nie przespano tego czasu i aby pomoc dla młodych była skuteczna i owocowała progresem.
Ps. Ile można słuchać że kasy mamy jak lodu ale coś znowu nie pykło? Co wy dzieci?
Ps. Ile można słuchać że kasy mamy jak lodu ale coś znowu nie pykło? Co wy dzieci?
-
TreleMorele
- Senior
Bartek dostał lepszą oferte z Lublina niż to co podpisał w Gorzowie , więc biedni nie jesteśmy. Szkoda ze czołowi zawodnicy traktują nas jak dobrą karte przetargową.
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...
Gdzieś jest w takim razie pies pogrzebany. Nie zmienia to faktu, że jak popatrzeć na transfery to nie ściągnęliśmy jednak nikogo z topu, raczej wykorzystaliśmy szczęśliwie nadarzające się okazje (AJ, Grisza, Jarek). Albo nie jest tak kolorowo z tymi pieniędzmi, albo polityka kontraktowania zakłada widełki, które nie są jakoś szczególnie atrakcyjne dla zawodników lepszych niż pewien poziom, w którym się poruszamy. Szczerze mówiąc nie mam zielonego pojęcia skąd to wynika.
Edit: sorki, Dominik jest jak dla mnie z topu (w danej kategorii wiekowej).
Edit: sorki, Dominik jest jak dla mnie z topu (w danej kategorii wiekowej).
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Na miejscu są zawodnicy, ale oni w mojej ocenie nie prezentują jeszcze ligowego poziomu. Nie mówię tu nawet o PGE Ekstralidze, ale o rozgrywkach ligowych w ogóle. Oni powinni objeżdżać się w DMPJ. Jeśli zatem Motor ma jechać o medale, to junior z zewnątrz by się przydał.
- Jacek Ziółkowski dziś dla SyFów.
Albo nie jest wtajemniczany w negocjacje transferowe (wątpię), albo wie o czymś, co jeszcze nie wypłynęło, albo po prostu jest nieogarnięty i rzuca słowa na lewo i prawo.
Rempala idzie do Krosna, wiec Cierniak zostaje w Tarnowie
Obiecali, że tylko jeden z nich opuści Unię?
Kaman pisze:Rempala idzie do Krosna, wiec Cierniak zostaje w Tarnowie
Mi sie wydaje ze Cierniak juz zdecydowal sie na Motor. W innym wypadku Unia oglosilaby jego pozostanie. A tak sie nie dzieje :)
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart
-
vertigo_07
KrzyczącyK1b1c pisze:- Jacek Ziółkowski dziś dla SyFów.
Albo nie jest wtajemniczany w negocjacje transferowe (wątpię), albo wie o czymś, co jeszcze nie wypłynęło, albo po prostu jest nieogarnięty i rzuca słowa na lewo i prawo.
Mnie w tym wywiadzie martwią też następujące słowa:
Jarosław Galewski: Pod koniec sezonu mówił pan, że jest zmęczony i nie wiadomo, co dalej z pana przyszłością z Motorze Lublin. Jak wygląda sytuacja na dziś?
Jacek Ziółkowski: Wiem, że klub buduje skład na sezon 2021 i mam nadzieję, że uda się stworzyć silną drużynę. Jeśli chodzi o moją przyszłość, to zależy ona głównie od działaczy, którzy musi podjąć decyzje w związku z obsadą funkcji w sztabie szkoleniowym. Trudno mi powiedzieć, czy są ze mnie zadowoleni, czy też nie. Ze swojej strony mogę powiedzieć, że jeszcze nie planowałem niczego na nowy rok. Na ten moment czekam na rozmowę z władzami, ale zachowuję spokój i doskonale rozumiem sytuację, bo transfery to zawsze gorący okres w żużlu. To całkiem normalne, że wtedy inne rzeczy schodzą na dalszy plan.
Czyżby po ostatnim meczu z Falubazem nikt z władz klubu nie zamienił nawet słowa z managerem? Nie było jakiegoś podsumowania sezonu ze sztabem szkoleniowym, dyskusji co poszło nie tak, co można poprawić?
To już któryś z kolei wywiad p. Jacka, którym nakreśla on sytuację jakby zarząd budował skład a on nie brał nawet udziału w rozmowach na ten temat.
papi pisze:Obiecali, że tylko jeden z nich opuści Unię?
Tego nie wiem, ale sam Konieczny niczego nie gwarantuje po co by Rempałe oddali to mi się nie klei.
jacur78 pisze:Mi sie wydaje ze Cierniak juz zdecydowal sie na Motor. W innym wypadku Unia oglosilaby jego pozostanie. A tak sie nie dzieje :)
Dowiemy się 1 listopada ok godz 20 lub 2 w poniedziałek :)
Ja bym za bardzo się nie jarał, kto będzie u nas jeździł w 2021, a kto nie. Myślę, że wszystkie rozgrywki sportowe w przyszłym roku zostaną zawieszone / odwołane, bo "pandemię" grzeją ostro na całym świecie (a to, co dzieje się w Polsce to już w ogóle materiał na książkę). Nowa rzeczywistość nadchodzi. Nie sądzę, by było w niej miejsce na takie rozrywki jak zawodowy sport.
Jeżeli jakimś cudem liga ruszy, to zapewne bez publiczności.
Zgadza się. A Zakaz życia mają wprowadzić w ciągu 3 tygodni...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Ge(L)o pisze:Ja bym za bardzo się nie jarał, kto będzie u nas jeździł w 2021, a kto nie. Myślę, że wszystkie rozgrywki sportowe w przyszłym roku zostaną zawieszone / odwołane, bo "pandemię" grzeją ostro na całym świecie (a to, co dzieje się w Polsce to już w ogóle materiał na książkę). Nowa rzeczywistość nadchodzi. Nie sądzę, by było w niej miejsce na takie rozrywki jak zawodowy sport.
Zawodowy sport to są miliardy hajsu. Nie bez powodu dyskusja o jego wznowieniu rozpoczęła się jako jedna z pierwszych. Liga ruszy. Moze bez publiczności, ale ruszy.
No chyba ze wszyscy zginiemy
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Mamy o tyle farta, że do sezonu daleko, a obecnej sytuacji w kraju nie da się przewidzieć nawet krótkoterminowo.
Póki co to chyba nie ma sensu zakładać najczarniejszego scenariusza. Moim zdaniem w tym czy innym kształcie liga wystartuje, może bez kibiców, może w zupełnie innym kształcie wymuszonym przez kwestie ekonomiczne, może znów w czerwcu, ale wystartuje.
Póki co to chyba nie ma sensu zakładać najczarniejszego scenariusza. Moim zdaniem w tym czy innym kształcie liga wystartuje, może bez kibiców, może w zupełnie innym kształcie wymuszonym przez kwestie ekonomiczne, może znów w czerwcu, ale wystartuje.
Ge(L)o pisze:Ja bym za bardzo się nie jarał, kto będzie u nas jeździł w 2021, a kto nie. Myślę, że wszystkie rozgrywki sportowe w przyszłym roku zostaną zawieszone / odwołane, bo "pandemię" grzeją ostro na całym świecie (a to, co dzieje się w Polsce to już w ogóle materiał na książkę). Nowa rzeczywistość nadchodzi. Nie sądzę, by było w niej miejsce na takie rozrywki jak zawodowy sport.
Jak tak dalej pójdzie to w ciągu kilku miesięcy spora część społeczeństwa już to przechoruje i liga ruszy na wiosnę normalnie.
jacur78 pisze:Kaman pisze:Rempala idzie do Krosna, wiec Cierniak zostaje w Tarnowie
Mi sie wydaje ze Cierniak juz zdecydowal sie na Motor. W innym wypadku Unia oglosilaby jego pozostanie. A tak sie nie dzieje :)
A kogoś w ogóle ogłosili? Myślę że rozmowy jeszcze trwają a ogłoszą cały sklad odrazu w odpowiednim czasie.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Ogłosili Kozę. Mają problem, bo umowa z Azotami dopiero za jakiś czas i nie wiedzą na czym dokładnie stoją. Nadzieja umiera ostatnia ;)