Motor Lublin w sezonie 2021
Re: Motor Lublin w sezonie 2021
Ja po tym sezonie mam jeden wniosek. Różnicy nie robią Artiomy, Woffindeny czy inne Madseny. Różnice robią Zmarzliki, Janowskie i Dudki. Bo o ile 2-3 kozaków obcokrajowców może mieć każdy, o tyle klasowych Polaków mają 4 kluby i dziwnym trafem, są to sami wychowankowie + zakorzeniony w Lesznie Koldi
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Ja bym postawił znak zapytania przy nazywaniu Dudka kozakiem. W ostatnich 2 sezonach bliżej mu było do Woźniaka, Kubery, Smyka czy Drabika (2019) niż do Janowskiego i Zmarzlika. To że Patryk wykopał nas z PO nie zmienia faktu, że 2 lata z rzedu jeździ na poziomie ~1,9 a takiego Polaka przecież mamy
Duzers to bez wątpienia czołowy polski żuzlowiec ale jak większość byłych firmowych zawodników Anderssona ma problem ze stabilnością formy. Tylko kicane z motocykla na motocykl
Odnajdzie się wcześniej czy później. Życzę mu tego, bo to jeden z moich ulubionych polskich żużlowców.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
-
CKM1946
- Zawodowiec
Gdyby nie rozebrał silnika Kowalskiego dalej byłby topowym zawodnikiem a tak kurek zakręcony do najlepszych maszyn. Ciężko mu bedzie regularnie punktować na wysokim poziomie. Druga sprawa to jak słucha się Dudka to on sprawia wrażenie czy zrobi 15 czy 5 to i tak jakby miał wywalone na wszystko.
E tam, Emil tez rozebral silnik od Ryska a sprzet ma z najwyzszej polki.
never ride faster than your angel can fly
Ale ja też Dudka bardzo lubię i dlatego oczekuje od niego więcej niż od solidnych ligowcow. Zgodzę się, że nie widać z nim żadnej złości, radość też ogranicza się do poklepania silnika, moze taki już typ człowieka. Gorzej, że jego kariera mocno przypomina mi Holdera, błyskawiczny postep w młodym wieku, olbrzymi sukces indywidualny i potężny zjazd w dół. Można to tłumaczyć kontuzja, wypadkiem przyjaciela, problemami z tunerem itd. A może po prostu obaj osiągnęli swojego maksa i głód sukcesu się skończył?
Panowie nie narzekajcie będziemy mieć Buczka :) bo to jest pewne
- niespokojny
- Trener
Laguta
Kubera
Hampel
Buczkowski
Michelsen
Lampart
?
Jedyna niewiadoma to drugi junior.
Kubera
Hampel
Buczkowski
Michelsen
Lampart
?
Jedyna niewiadoma to drugi junior.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Ależ będzie pocisk na Kępę, jak się okaże, że Firmuga/Szpytma.
Na dziś tak to wygląda. I prawdę mówiąc jak wypłynęło info, że Cierniak zostaje w Tarnowie to skóra mi scierpła. Zakładając, że Misiek nierealny, jedyne w miarę sensowne wyjście to Szostak. Ale jego zostanie w Ostrowie to warunek zatrzymania Staszewskiego. Liczę po cichu, że jednak Cierniak wyląduje u nas a wersja o zostaniu w Tarnowie to element dealu.
Naprawdę nie ma w Polsce juniora chętnego do jazdy w ekstraligowym Motorze z umiejętnościami między Cierniakiem a Firmugą ??? Takie skrajności ?
KrzyczącyK1b1c pisze:Ależ będzie pocisk na Kępę, jak się okaże, że Firmuga/Szpytma.
Kibicom to ciężko dogodzić, nie każdy zmieni klub jak da się więcej pieniążków... Ale oczywiście jak się nie uda ściągnąć nikogo ciekawego to obwinia Kępe.
Ja już powoli oswajam się z myślą że Buczkowski będzie jeździł w Motorze. A z Kubery to ciesze się bardzo, aczkolwiek nie możemy na chłopaka nałożyć zbyt dużej presji. Nie wiemy jak wskoczy na numery seniorskie ale potencjał jest w nim duży.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
Ja też bym nie robił z Domina mistrza świata. Druga połowa sezonu bardzo średnia (wyhamowała go kraksa) punkty trzepał głównie na biegach juniorskich teraz jest to 4-5 zawodnik u24. Oczywiście potencjał wielki - ale jest parę ale - z dala od domu, z dala od Unii, prawdopodobnie bez teamu pewnie bez części lokalnych sponsorów, pierwszy sezon seniorski. Moim zdaniem po takim Smyku w cieplarnianych warunkach spodziewali się więcej. Ciężka sprawa. Co do Buczka - jeżeli będzie u nas dajmy mu kredyt zaufania. To nie jest byle kto - może nie mistrz świata ale ligowy rzemieślnik jak najbardziej. A mam wrażenie, że stawiany jest na równi z Miesiącem i Jamrogiem. To poważny błąd.
Zgadzam się z Gelem. Buczkowski to nie jest transfer na jaki liczyliśmy, ale to facet z żużlowym dorobkiem. Sezon 2020 mu nie wyszedł, ale wcześniej przez wiele lat był stabilnym zawodnikiem. Na pewno nie zasłużył na szyderę jaka tu się momentami wylewa. Wkurzające to jest.
kdsz pisze:Zgadzam się z Gelem. Buczkowski to nie jest transfer na jaki liczyliśmy, ale to facet z żużlowym dorobkiem. Sezon 2020 mu nie wyszedł, ale wcześniej przez wiele lat był stabilnym zawodnikiem. Na pewno nie zasłużył na szyderę jaka tu się momentami wylewa. Wkurzające to jest.
No tak oczekiwania nasze co do wzmocnien to od jakiegoś czasu gwiazdy gwiazdy gwiazdy. Dobrze wiemy że tacy zawodnicy łatwo klubów nie zmieniają. A tak poza tym to budując skład trzeba mieć jakąś wizję... Oceniać będziemy w trakcie i po sezonie co będzie w stanie pojechać Motor.
A na zaufanie zasługuje Buczek, skoro przed sezonem 2020 wielu obdarowało nim Kubę J. A to nie jest ten poziom sportowy. Krzysztof ma kilka dobrych sezonów w E lidze.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
-
CKM1946
- Zawodowiec
Może jednak warto swojego chłopaka dosprzętowić. Umówmy sie ze Motorowi mistrzostwo nie grozi ale spadek tez nie. Idealny moment na wprowadzenie juniora aby mial spokojny sezon do jazdy.
- niespokojny
- Trener
CKM1946 pisze:Może jednak warto swojego chłopaka dosprzętowić. Umówmy sie ze Motorowi mistrzostwo nie grozi ale spadek tez nie. Idealny moment na wprowadzenie juniora aby mial spokojny sezon do jazdy.
Mistrzostwo moze nie ale z Czestochowa można powalczyc o PO :)
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Ja nie jestem na 100% pewny, że się utrzymamy. Mamy bardzo nierówną ekipę. Oczywiście na papierze nie powinniśmy mieć problemów z Grudziądzem, ale są pewne ale. GKM może odbudować atut własnego toru, a Przemo i Kasprzak jeździć potrafią. No i żużel to też kontuzje. Wystarczy, że nam się ktoś kluczowy rozwali i przegrywamy wszystko jak leci.
CKM1946 pisze:Może jednak warto swojego chłopaka dosprzętowić. Umówmy sie ze Motorowi mistrzostwo nie grozi ale spadek tez nie. Idealny moment na wprowadzenie juniora aby mial spokojny sezon do jazdy.
Tylko, że któryś musiałby dać jakiekolwiek przesłanki, żeby go dosprzętowić, wypożyczyć, puścić na gościa - tak jak Wy zrobiliście ze Świdnickim czy Kowalskim. U nas wygląda to inaczej. Nie oceniam talentu chłopaków, bo nigdy nie widziałem ich nawet na oczy. Patrząc na wyniki turniejów - mają kłopoty z przejechaniem czterech kółek, gros swoich nielicznych punktów robią na trupach. Więc dosprzętowienie niewiele tu zmieni.
Różnica między Rachubikiem, a np. takim Szostakiem czy Grygolcem to w meczu ekstraligi góra dwa małe punkty. Także nie róbmy z obecności drugiego juniora innego niż Cierniak warunku TAK/NIE. Jeśli ma być dobry sezon to Michelsen, Laguta i Hampel muszą robić za prawdziwych liderów. Lampart musi wrócić do sezonu 19` albo nawet lepiej. Ani Kubera ani Buczek nie mogą zrobić na wyjazdach średniej 0,5. Także największe szanse, ale i ryzyko jest zupełnie gdzieś indziej. Realne wzmocnienie jako drugi junior to tylko dwa nazwiska niestety na ten moment i wszyscy wiemy jakie.
Natomiast 1 maly punkt to np byc albo nie byc w playoff...
-
CKM1946
- Zawodowiec
Świdnicki jeszcze 2 lata temu miał kij w dupie jak jechał. Gorzej jak Bartek Świacik a o to jest trudno. Prezes jest jaki jest ale chłopakowi kupił silniki od Graversena dał mu starego Drabika jako mentora i odpaliło. Kwestia zaufania i troche pomocy. A punkty Mateusza cieszą najbardziej.
Gelo pisze:Ja też bym nie robił z Domina mistrza świata. Druga połowa sezonu bardzo średnia (wyhamowała go kraksa) punkty trzepał głównie na biegach juniorskich teraz jest to 4-5 zawodnik u24. Oczywiście potencjał wielki - ale jest parę ale - z dala od domu, z dala od Unii, prawdopodobnie bez teamu pewnie bez części lokalnych sponsorów, pierwszy sezon seniorski. Moim zdaniem po takim Smyku w cieplarnianych warunkach spodziewali się więcej. Ciężka sprawa. Co do Buczka - jeżeli będzie u nas dajmy mu kredyt zaufania. To nie jest byle kto - może nie mistrz świata ale ligowy rzemieślnik jak najbardziej. A mam wrażenie, że stawiany jest na równi z Miesiącem i Jamrogiem. To poważny błąd.
Bez przesady. Nie widze powodu dla ktorego z automatu mamy zakladac, ze Domin bedzie gorszy od Lambo, Smyka czy Lidsaya... Ja tam go widze jako #2 na tej pozycji....
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart
Ja do Buczka nic nie mam, sympatyczny facet. Skoro już ma u nas być to warto wspierać, niech dostanie takie samego pozytywnego kopa jakiego dostał Zengi. Wpływu na skład nie mamy, to nie koncert życzeń więc w zasadzie pozostaje czekać na ogłoszenie. Mnie bardzo ciekawi obsada pozycji drugiego juniora bo straszna cisza, żadnych przecieków, nikt pary puścić nie chce :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz