Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
Szkoda, że nie był potrzebny na półfinały.
Przez lata kibicowałem Sparcie. Śledź, Dados, Jeleń, jakoś ci nasi wychowankowie ciągnęli do Sparty. Dodatkowo podobał mi się sposób w jaki budują skład, często jeden z najmłodszych w lidze. Ale ilość brudnych spraw, naciągania regulaminu, wykorzystywania dziur w przepisach i innych dziwnych przypadków dotyczacych wroclawian jest po prostu obrzydliwa
istred pisze:Szkoda, że nie był potrzebny na półfinały.
A był wtedy Tai kontuzjowany?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Mieli Alarm przeciwpożarowy i przekładają sprawę o 3 tygodnie?
Ja tam się nie znam, ale jak jest alarm, to chyba jakieś tam służby próbują zlokalizować przyczynę alarmu, ewentualnie woła się straż, która to robi. Sprawdzają obiekt, jak nic nie znajdą, to wracamy do roboty. Ile to może trwać? 30 min? Godzinę? Chyba ze im się coś faktycznie paliło, ale nie wygląda na to.
A tutaj Panowie się rozeszli i dopiero za 3 tygodnie mają wolny termin? xD
Ja tam się nie znam, ale jak jest alarm, to chyba jakieś tam służby próbują zlokalizować przyczynę alarmu, ewentualnie woła się straż, która to robi. Sprawdzają obiekt, jak nic nie znajdą, to wracamy do roboty. Ile to może trwać? 30 min? Godzinę? Chyba ze im się coś faktycznie paliło, ale nie wygląda na to.
A tutaj Panowie się rozeszli i dopiero za 3 tygodnie mają wolny termin? xD
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
CKM1946
- Zawodowiec
To były ćwiczenia które trwały 15 minut. Mogli spokojnie wrócić do budynku i dalej pracować ale widocznie nie zależało nikomu na tym. I ten szybki komunikat ze sprawa 29 października jakby to było zaplanowane.
Perez pisze:istred pisze:Szkoda, że nie był potrzebny na półfinały.
A był wtedy Tai kontuzjowany?
Co nie zmienia faktu, że jego absencja nie wynikała z tego, że był niepotrzebny.
Pojawiło się jakieś info, że Drabik pojedzie w najbliższych meczach?
Myślę, że z perspektywy Drabika to w tym momencie zależy mu na jak najszybszym rozpoczęciu odbywania kary i niekoniecznie na rękę jest przekładanie kolejny rozpraw.
CKM1946 pisze:To były ćwiczenia które trwały 15 minut. Mogli spokojnie wrócić do budynku i dalej pracować ale widocznie nie zależało nikomu na tym. I ten szybki komunikat ze sprawa 29 października jakby to było zaplanowane.
Robota żyć nie umierać. Panowie, zaczynamy pracę o 8:00. Na 8:15 zaplanowane są 15-minutowe ćwiczenia przeciwpożarowe, wiec rozchodzimy się do domów xD
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
- tezetomaniak
- Trener
Perez pisze:Na mecz o brąz jest potrzebny wiec. Przypadek?
Myślisz, że brąz dla Sparty coś znaczy? ;)
Myśle ze lepszy brąz niz 4 miejsce ;) Znając napieraczy wrocławskich Rusko & Kloc zawsze walczą do końca.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
papi pisze:Przez lata kibicowałem Sparcie. Śledź, Dados, Jeleń, jakoś ci nasi wychowankowie ciągnęli do Sparty. Dodatkowo podobał mi się sposób w jaki budują skład, często jeden z najmłodszych w lidze. Ale ilość brudnych spraw, naciągania regulaminu, wykorzystywania dziur w przepisach i innych dziwnych przypadków dotyczacych wroclawian jest po prostu obrzydliwa
Ja kibicowałem im w Ekstralidze od kiedy Jarek Hampel do nich dołączył. Potem skład mistrzowski z Crumpem, Bjerre, Bajkopisarzem i młodym Klindtem, powrót ŚP Ogóra, Woffinden w ich barwach zdobywający szczyt, świetny Magic.
Zawsze ten skład wzbudzał moją sympatię, ale potem zaczęły się kombinacje z torem, awarią maszyny startowej, żenieniem Gleba, żenująca sprawa Maksia.
Z drugiej strony jest Falubaz... Nie ma komu kibicować w tym meczu o 3 miejsce :D
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Wy tu gadu gadu, a tam na ZKJotach na naszym torze się ciekaw rzeczy dzieją... ;) Jakub Szpytma nową nadzieją lubelskiego żużla! :D
Perez pisze:A o 1 miejsce wszyscy kibicujemy Unii? :-)
Nie wiem jak Ty, ale ja tak :)
Raf pisze:Wy tu gadu gadu, a tam na ZKJotach na naszym torze się ciekaw rzeczy dzieją... ;) Jakub Szpytma nową nadzieją lubelskiego żużla! :D
W biegu z Pludrą całkiem fajnie, mimo że sprzętowo chyba był słabszy. Sadurski w szpitalu, Poczta wycofany, więc 3 biegi jeszcze Kuba odjedzie, zobaczymy co dalej ;)
Też macie wrażenie oglądając ZKJ, że między naszymi juniorami a przyjezdnymi główną różnice stanowi sprzęt? Mam wrażenie, że woli walki i ambicji chłopakom nie brakuje, ale jadą chyba na motorach Tomka Piszcza albo Mariusza F.
Nieee. Oglądając na żywo ;)
Vaginator pisze:Też macie wrażenie oglądając ZKJ, że między naszymi juniorami a przyjezdnymi główną różnice stanowi sprzęt? Mam wrażenie, że woli walki i ambicji chłopakom nie brakuje, ale jadą chyba na motorach Tomka Piszcza albo Mariusza F.
Rachubik to ma silnik chyba od WSK-i założony...
PS: Janek też się wycofał z zawodów. Pojechał do szpitala na badania po dzwonie z Sadurskim i Pocztą.
Szpytma jedzie na kompletnym osiołku. W jego trzecim starcie miałem wrażenie, że zaraz po prostu zatrzyma się na prostej. Mimo tego pokonał Szostaka, z Cierniakiem i Świdnickim nie miałby szans nawet na podobnym sprzęcie, ale ciekaw jestem jakby wyglądał na tle Poczty czy Panicza w drugiej lidze.
Kargolo pisze:Szpytma jedzie na kompletnym osiołku. W jego trzecim starcie miałem wrażenie, że zaraz po prostu zatrzyma się na prostej. Mimo tego pokonał Szostaka, z Cierniakiem i Świdnickim nie miałby szans nawet na podobnym sprzęcie, ale ciekaw jestem jakby wyglądał na tle Poczty czy Panicza w drugiej lidze.
On pewnie startuje na sprzęcie szkółkowym. Chłopaki z którymi startował w tym biegu to ligowcy, którzy sprzęt mają lepszy o wiele klas.
Rachubik jeździ na 250 także to dlatego różnica szybkości.
Krawczyk z Ostrowa wygląda bardzo fajnie. Świeżo po licencji chłopak, a specjalnie gorszy od Szostaka nie jest
- stefanzdzialek
- Senior
KrzysiekS pisze:Rachubik jeździ na 250 także to dlatego różnica szybkości.
Serio?
Mam wrażenie że wszyscy młodzi po licencji są na sztukę aby nie płacić kar.Młody Śledz jest ale nie jeździ i dziwne że ojciec mu nie pomaga jak inni swoim synom.Firmuga po dzwonie nie wiadomo jak to się dalej potoczy.Banucha ,Gosik zrezygnowali.Szpytma cos próbuje na tych osiołkach a tylko dwa lata juniora mu pozostały.Najbardziej rokuje najmłodszy Rachubik któremu mocno pomaga ojciec.
A Szpytma to nie rocznik 2003?