Żużel w TV
Re: Żużel w TV
Z 2 pola każdy zostaje... Teraz Nilson, który wcześniej zrobił 3,3, wyjechał motocykl z tyłu.
Raf pisze:Z 2 pola każdy zostaje... Teraz Nilson, który wcześniej zrobił 3,3, wyjechał motocykl z tyłu.
Nie czuje startów podnosi Zengiego jak Łełka.
Do skorygowania do marca... podejrzewam, że to kwestia dogrania i czucia sprzętu i ustawień. 7+2 w takim meczu jak na pierwszy raz od dwóch lat, to mega występ. Przypominam, że niektórzy tu na forum proponowali mu rozjeździć się w drugiej lidze przez cały sezon i wtedy zdecydować co robić dalej z karierą.
Ja Wam mówię, Zengi będzie mega zmotywowany w przyszłym sezonie żeby odjechać dobry sezon w PGEE. Trzeba go brać za Jamroga póki ktoś nas nie uprzedzi. Zaoszczędzoną kasę na Zengim, przeznaczyć na Lambo i jedziemy po medale...
Ja Wam mówię, Zengi będzie mega zmotywowany w przyszłym sezonie żeby odjechać dobry sezon w PGEE. Trzeba go brać za Jamroga póki ktoś nas nie uprzedzi. Zaoszczędzoną kasę na Zengim, przeznaczyć na Lambo i jedziemy po medale...
Czy tylko mi się wydaje, że dojazd do 1 łuku w Zielonej jest mega klejący? Ja tam widze piękną plastelinę
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Piter znowu kładzie się na typa i leci w bandę.
Gość jest irytujący.
Gość jest irytujący.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Raf pisze:Do skorygowania do marca... podejrzewam, że to kwestia dogrania i czucia sprzętu i ustawień. 7+2 w takim meczu jak na pierwszy raz od dwóch lat, to mega występ. Przypominam, że niektórzy tu na forum proponowali mu rozjeździć się w drugiej lidze przez cały sezon i wtedy zdecydować co robić dalej z karierą.
Myślę że po tym co dla Grześka zrobił klub to jesteśmy w uprzywilejowanej pozycji. To tylko zależy od Kuby czy będzie chciał Grześka w składzie. Miesiąc z Jamrogiem mogliby co najwyżej Zengocie łyżwę na nogę zakładać. Co do tego chyba nikt nie ma wątpliwości.
Wszystko zależy od tego, kogo uda się ściągnąć... Niestety jest bardzo niewielu zawodników na rynku, którzy zrobiliby różnicę na pozycji polskiego seniora. Już raz bardzo mocno straciliśmy, na szukaniu zawodnika na siłę, a zatrudnianie Kasprzaków czy Prz. Pawlickich,przy posiadaniu w składzie Zengiego, który bedzie mega zmobilizowany w przyszłym sezonie może nie odbije się tak jak odstawienie Lambo kosztem Jamroga, ale też na tym nie zyskamy, a jeden i drugi będzie o wiele droższy od Grześka.
- niespokojny
- Trener
Chyba lubisz w zyciu ryzykowac skoro chcesz stawiac na goscia ktory o wlos ocalil noge i 2 lata nie jezdzil na motocyklu. Fajnie ze wrocil po takiej kontuzji ale dla swojego dobra powinien w I lidze poscigac sie przynajmniej nastepny sezon. Dzisiaj szalu nie zrobil a jak trudno wrocic na poziom z przed kontuzji pokazuje przyklad Hampela. Tylko ze Jarek byl o poziom wyzej od Zengiego.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Gelo pisze:Ta wypowiedź była przemyślana. I szczera - płynąca z serca oraz podszyta arystokratycznym wychowaniem. Co do zasady-Zmarzlik polaryzuje kibiców. W Zielonej Górze przykładowo go nie cierpią... bo jest dobry. Bo dobry jest - bez dwóch zdań. Najlepszy na świecie. Ja mu kibicuję ale jako za człowiekiem nie przepadam. Wypowiedzią z parku maszyn tylko mnie utwierdził, że Hansem Nielsenem czy Brucem Penhallem nie będzie. To byli mistrzowie - a nie posiadacze pucharu.
Nie jestem w temacie.
Co takiego powiedział ?
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld
Ustalali z Woźniakiem strategię na nominowany. Nakręciła to klubowa telewizja. Powiedział coś takiego: Masz dobre starty to założysz tego ch... a ja tego drugiego wy...cham.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Gelo pisze:Ustalali z Woźniakiem strategię na nominowany. Nakręciła to klubowa telewizja. Powiedział coś takiego: Masz dobre starty to założysz tego ch... a ja tego drugiego wy...cham.
Czyli w takim razie Nickiego również nie nazwiemy mistrzem?
Czekałem na to.
Niesamowite, że sportowcy przeklinają.... Jak to w ogóle możliwe :o Gdybym wiedział, to dawno tego całego sportu bym już nie oglądał.
Ciekawe, czy taki Hans Nielsen po przegranym biegu myślał "o motyla noga" czy może "kurczę blade". A kto wie, może nawet przeklinał tylko nikt mu nie wsadzał kamery pod nos. Gdyby się przyznał, to należy go bezwzględnie zdyskwalifikować.
Ciekawe, czy taki Hans Nielsen po przegranym biegu myślał "o motyla noga" czy może "kurczę blade". A kto wie, może nawet przeklinał tylko nikt mu nie wsadzał kamery pod nos. Gdyby się przyznał, to należy go bezwzględnie zdyskwalifikować.
Popek pisze:Niesamowite, że sportowcy przeklinają.... Jak to w ogóle możliwe :o Gdybym wiedział, to dawno tego całego sportu bym już nie oglądał.
Wiedziałem, że znowu znajdzie się ktoś kto nie zrozumie, że nie chodzi o same użyte słowa, ale o szacunek do przeciwnika.
Nie wyobrażam sobie, żeby Hans mówił, że wyrucha Rickardssona albo na odwrót. Albo żeby nawzajem mówili o sobie per "ten chuj".
Zawodnik ze Zmarzlika świetny, ale ciężko go lubić.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Kargolo pisze:Popek pisze:Niesamowite, że sportowcy przeklinają.... Jak to w ogóle możliwe :o Gdybym wiedział, to dawno tego całego sportu bym już nie oglądał.
Wiedziałem, że znowu znajdzie się ktoś kto nie zrozumie, że nie chodzi o same użyte słowa, ale o szacunek do przeciwnika.
Nie wyobrażam sobie, żeby Hans mówił, że wyrucha Rickardssona albo na odwrót. Albo żeby nawzajem mówili o sobie per "ten chuj".
Ok, ale nikt nie odpowiedział na moje pytanie. Trzykrotny zdobywca IMŚ Nicki Pedersen to mistrz czy nie mistrz?
- tezetomaniak
- Trener
A co jeśli Wam powiem, że tak mówili, ale klubowa telewizja ich nie nagrała?
KrzyczącyK1b1c pisze:Kargolo pisze:Popek pisze:Niesamowite, że sportowcy przeklinają.... Jak to w ogóle możliwe :o Gdybym wiedział, to dawno tego całego sportu bym już nie oglądał.
Ok, ale nikt nie odpowiedział na moje pytanie. Trzykrotny zdobywca IMŚ Nicki Pedersen to mistrz czy nie mistrz?
Mistrz. Tak samo jak Bartosz.
Tego im nikt nie zabierze.
Ale klasy nie wygrywa się na torze.
KrzyczącyK1b1c pisze:Kargolo pisze:Popek pisze:Niesamowite, że sportowcy przeklinają.... Jak to w ogóle możliwe :o Gdybym wiedział, to dawno tego całego sportu bym już nie oglądał.
Nicki i Crump to faza przejściowa między mistrzami starego typu (tymi, którzy mieli klasę) a współczesnym "standardem". Dzik to typ łobuziaka, którego roznosi adrenalina - jeżeli jest chamski to jest to sytuacja torowa lub zaraz po. Dostaje amoku jak nakłada kask, bo ci którzy go znają - powielają opinie, że prywatnie to dość spokojny i sympatyczny gość. I nie mylmy dwóch systemów walutowych. Protas ma ogromną klasę, kulturę osobistą i jest chłopakiem z miasta, a też kamera wyłapała jak bluzgał i rzucał okularami. Emocje w sporcie są czymś oczywistym. A kurwnąć zdarza się nawet najspokojniejszym.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Ale bójki, wyzwiska, pokazywane środkowe palce trudno uznać za wyraz szacunku wobec rywala. Poza tym "starzy Mistrzowie" jeździli w takich czasach, że ich zachowania były w tajemnicy - wówczas nie było takiego dostępu medialnego do zawodników, jak obecnie. Trudno ich oceniać. Edward Jancarz legenda Gorzowa, medalista MŚ, a był jaki był.
Czy ja wiem? Ja Dzika lubię i uważam, że jest potrzebny dyscyplinie. Jest mistrzem prowokacji. Jak patrzeć na żużel jak na przedstawienie - to każdy spektakl potrzebuje czarnego charakteru.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Gelo pisze:Czy ja wiem? Ja Dzika lubię i uważam, że jest potrzebny dyscyplinie. Jest mistrzem prowokacji. Jak patrzeć na żużel jak na przedstawienie - to każdy spektakl potrzebuje czarnego charakteru.
Odbieranie bonusów rywalom też jest potrzebne? No nie uważam.
Czarny charakter jest potrzebny dla dodatnia kolorytu, ale o szacunek dla kolegów z toru akurat Nickiego bym nie podejrzewał.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Perez pisze:Czyli Nicki jest ok a Bartosz to wieś.
To Ty powiedziałeś :)
Obaj mają za uszami swoje ale Nicki wiadomo dużo, dużo więcej. Ja tez nie trawie Bartka za jego "żółty wypad" albo za to co przytoczyłes z rozmowy z Wozniakiem. Ale bez porównania z Nickim.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!