Motor Lublin - Falubaz Zielona Góra (13.09.2020 g.19:15)
Re: Motor Lublin - Falubaz Zielona Góra (13.09.2020 g.19:15)
[quote="Gelo"]Załatwiło nas pierwsze pole i drugi zestaw. Oczywiście winowajcą porażki jest Lampart/quote]
A jaka to różnica jeśli chodzi o układ pół? Co do Lamparta to zgoda. Jak dla mnie to była czerwona kartka. Brawa dla drużyny. Pokazali charakter ale to Falubaz zdobył punkf. Za rok będzie lepiej.
A jaka to różnica jeśli chodzi o układ pół? Co do Lamparta to zgoda. Jak dla mnie to była czerwona kartka. Brawa dla drużyny. Pokazali charakter ale to Falubaz zdobył punkf. Za rok będzie lepiej.
Wystarczyło, aby Grigorij nie wyjechał poza krawężnik. Nawet jakby dowiózł "tylko" dwa punkty...
od 1988 tylko SPEEDWAY
Taki, że masz osiem razy czwarte pole. Duzers dwa razy wygrał z pierwszego. Z pierwszego wygrał nawet Kuba. Dlatego akurat w ostatnim wyścigu mieliśmy gorsze pola.
Szukanie winnych w meczu wygranym 14-stoma punktami xD Jaki to ma sens? Moze to Lampart swoją bezmyslną akcją, może to Jamróg przegrywający z Tonderem? A może los, bo dał nam drugi zestaw startowy? A może jednak Hampel dający się objechać Protasowi w 5 biegu jak szkółkowicz? Czy Grisza wyjeżdżający poza tor? Albo Ziółkowski nie robiący taktycznych w Zielonej i Wrocławiu?
Dajcie se spokój z szukaniem winnych. Mieliśmy naprawdę fajny mecz, godny pożegnania sezonu. Było blisko, ale się nie udało. O ile po 9 biegach nie miałem złudzeń, że jeszcze powalczymy o bonusa, tak przed 15 startem byłem pełen optymizmy. Protasa w ogóle nie brałem po uwagę, bo on tak znalazł się trochę z przypadku, ale szybcy MM i Zagar, mimo gorszych pół, dawali spore nadzieje na objechanie obolałego Dudka, który jechał trzeci bieg z rzędu. Ale Dudek stanął na wysokości zadania i pokazał wielką klasę. Czapki z głów.
Nasi wyciągnęli z tego meczu i tak bardzo dużo. Brawa za walkę i ambicje. Przyjdzie czas na podsumowania i analizy co poszło nie tak i dlaczego po raz pierwszy od 4 lat nie udało się zrealizować przedsezonowego celu.
Czy ktoś wie, dlaczego znów przez cały mecz ani razu na tor nie wyjechała polewaczka?
No tylko przy 1 zestawie, to Dudek w 14 jechałby z pierwszego. i mogłoby się to skończyć dokładnie tak samo.
Dajcie se spokój z szukaniem winnych. Mieliśmy naprawdę fajny mecz, godny pożegnania sezonu. Było blisko, ale się nie udało. O ile po 9 biegach nie miałem złudzeń, że jeszcze powalczymy o bonusa, tak przed 15 startem byłem pełen optymizmy. Protasa w ogóle nie brałem po uwagę, bo on tak znalazł się trochę z przypadku, ale szybcy MM i Zagar, mimo gorszych pół, dawali spore nadzieje na objechanie obolałego Dudka, który jechał trzeci bieg z rzędu. Ale Dudek stanął na wysokości zadania i pokazał wielką klasę. Czapki z głów.
Nasi wyciągnęli z tego meczu i tak bardzo dużo. Brawa za walkę i ambicje. Przyjdzie czas na podsumowania i analizy co poszło nie tak i dlaczego po raz pierwszy od 4 lat nie udało się zrealizować przedsezonowego celu.
Czy ktoś wie, dlaczego znów przez cały mecz ani razu na tor nie wyjechała polewaczka?
Dlatego akurat w ostatnim wyścigu mieliśmy gorsze pola.
No tylko przy 1 zestawie, to Dudek w 14 jechałby z pierwszego. i mogłoby się to skończyć dokładnie tak samo.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
A ja mam trzy przemyślenia.
1. Zasadniczo nie mam nic przeciwko Play-Off dla Unii i Falubazu. Boli mnie jednak PO dla krętaczy z Wrocławia i Gorzowa. Jak nie oświetlenia to goście, chociaż wszyscy zawodnicy zdrowi. Ewidentny walkower i jeden zawodnik odjeżdżający dwa mecze tego samego dnia. Jest to kpina z tego sportu ale przecież wiadomo, że nie o żaden sport tu chodzi...
2. W PO są drużyny, które miały chociaż jednego młodzieżowca. Unia Kuberę, ZG Krakowiaka, Wrocław Czugunowa (pomijam papiery) a Gorzów Karczmarza. Nasi juniorzy w tym roku, mam wrażenie, nie zanotowali progresu ale regres ani Trofimov ani Lampart nie pojechali na zeszłorocznym poziomie, może presja ich zjadła ? Nie mam pretensji do Lamparta o wypadek. Mimo wszystko prawda jest taka, że wypadek miał miejsce właśnie dlatego, że Wiktor chciał walczyć i za to mimo wszystko brawa i szacunek. Nie rozumiem tylko dlaczego w tak niewielu meczach próbował jeździć z zębem ?
3. Nie mieliśmy drugiego seniora Polaka.
Głupio jest winić brak PO jednym meczem czy jednym błędem.
PO położyły nam : brak drugiego Polaka i seniorzy na poziomie niższym niż przed rokiem.
1. Zasadniczo nie mam nic przeciwko Play-Off dla Unii i Falubazu. Boli mnie jednak PO dla krętaczy z Wrocławia i Gorzowa. Jak nie oświetlenia to goście, chociaż wszyscy zawodnicy zdrowi. Ewidentny walkower i jeden zawodnik odjeżdżający dwa mecze tego samego dnia. Jest to kpina z tego sportu ale przecież wiadomo, że nie o żaden sport tu chodzi...
2. W PO są drużyny, które miały chociaż jednego młodzieżowca. Unia Kuberę, ZG Krakowiaka, Wrocław Czugunowa (pomijam papiery) a Gorzów Karczmarza. Nasi juniorzy w tym roku, mam wrażenie, nie zanotowali progresu ale regres ani Trofimov ani Lampart nie pojechali na zeszłorocznym poziomie, może presja ich zjadła ? Nie mam pretensji do Lamparta o wypadek. Mimo wszystko prawda jest taka, że wypadek miał miejsce właśnie dlatego, że Wiktor chciał walczyć i za to mimo wszystko brawa i szacunek. Nie rozumiem tylko dlaczego w tak niewielu meczach próbował jeździć z zębem ?
3. Nie mieliśmy drugiego seniora Polaka.
Głupio jest winić brak PO jednym meczem czy jednym błędem.
PO położyły nam : brak drugiego Polaka i seniorzy na poziomie niższym niż przed rokiem.
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld
Gelo pisze:Taki, że masz osiem razy czwarte pole. Duzers dwa razy wygrał z pierwszego. Z pierwszego wygrał nawet Kuba. Dlatego akurat w ostatnim wyścigu mieliśmy gorsze pola.
Czepiasz się garbatego ze ma dzieci proste. Gratulacje dla drużyny! Za rok będzie lepiej!
To po co takie pierdy wypisujesz.Deri pisze:kilar pisze:Deri pisze:Na stan dzisiejszy sponsorzy nie są zbytnio zadowoleni ze tyle kasy poszło a niema PO .I tyle Ci powinno wystarczyć.
ps.Nie myslisz chyba ze na lewo i prawo będę pisał szczegółów. Tym bardziej ze razem brudzia nie piliśmy.Więc temacik zakończmy tym postem:)
Rozumiem, że z każdym sponsorem obgadales sprawę w godzinę po meczu i stąd Twój wiarygodny post.
Dobra nie było tematu .Tak sobie pierdole pałacami po stole.
Rozumiem że na przyszły rok mamy się szykować na drugą ligę?
mundzio pisze:To po co takie pierdy wypisujesz.Deri pisze:kilar pisze:Rozumiem, że z każdym sponsorem obgadales sprawę w godzinę po meczu i stąd Twój wiarygodny post.
Dobra nie było tematu .Tak sobie pierdole pałacami po stole.
Rozumiem że na przyszły rok mamy się szykować na drugą ligę?
Klasyczne : wiem ale nie powiem.
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld
Flagg pisze:Szukanie winnych w meczu wygranym 14-stoma punktami xD Jaki to ma sens? Moze to Lampart swoją bezmyslną akcją, może to Jamróg przegrywający z Tonderem? A może los, bo dał nam drugi zestaw startowy? A może jednak Hampel dający się objechać Protasowi w 5 biegu jak szkółkowicz? Czy Grisza wyjeżdżający poza tor? Albo Ziółkowski nie robiący taktycznych w Zielonej i Wrocławiu?
Czy ktoś wie, dlaczego znów przez cały mecz ani razu na tor nie wyjechała polewaczka?Dlatego akurat w ostatnim wyścigu mieliśmy gorsze pola.
Tak. Ale wyścigu nie wygrałby MJJ
Już mecz przebolałem, ale to, że Stal znalazła się w play-off, to dla mnie jakiś kosmos i nieporozumienie. Mam alergie na tego grzyba i tych gości.
Jest gdzieś w necie skrót meczu?
Gelo pisze:
Tak. Ale wyścigu nie wygrałby MJJ
A może wygralby wyścig 8 i 12? A Jamrog nie wygralby pierwszego? Może Dudek wygralby 3? Czysta gdybologia
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Nie. Żadna gdybologia. Zwykła matematyka. Jak pierwsze pole niesie a czwarte nie - to przy drugim zestawie masz o jeden wyścig mniej z dobrych pól. Jedyny gość który mógłby wygrać wyścig z czwartego to Grisza. Niestety nie mógł jechać.
Oczywiście, że gdybologia. Punktów nie przyznaje się za pola startowe. Trzeba jeszcze pojechać wyścig i z tego pierwszego pola zrobić 3 pkt. A tego już nie jesteś w stanie matematycznie obliczyć.
Mógł Grisza nie jeździć po trawie i nie dość, że pojechalby sobie w 15 wyścigi, to mógłby w nim zrobić zero, a my byśmy się zastanawiali teraz jak ograć Unię w półfinale
Mógł Grisza nie jeździć po trawie i nie dość, że pojechalby sobie w 15 wyścigi, to mógłby w nim zrobić zero, a my byśmy się zastanawiali teraz jak ograć Unię w półfinale
Zlicz do siedmiu. To nie jest wielka filozofia. Zapewniam. Nie przez przypadek w ZG przed każdym meczem dają na mszę za 1 zestaw. Sytuacja z pierwszym polem wygląda tam bardzo podobnie.
Dlaczego nie rozważano w ogóle możliwości wykluczenia Dudka za wywiezienie Griszy poza tor? Odetnij komuś ścieżkę po zewnętrznej (wsadź w bandę) - jesteś wykluczony. Zrób dokładnie to samo po wewnętrznej - wykluczony jest przeciwnik.
"To ma sens."
"To ma sens."
Bo nie można kogoś wywieźć na trawę.
Od tego jest kreda, żeby ją zamykać, tak jak od tego jest banda (na wirażach) żeby pod nią wywozić przeciwników.
Jarkowi było potrzebne jedno twarde zamknięcie Protasa, bo nie jechał optymalnym torem i powinien uważać,
niestety Piotrek mu wszedł, a był w tym meczu dużo wolniejszy od Hampela.
Od tego jest kreda, żeby ją zamykać, tak jak od tego jest banda (na wirażach) żeby pod nią wywozić przeciwników.
Jarkowi było potrzebne jedno twarde zamknięcie Protasa, bo nie jechał optymalnym torem i powinien uważać,
niestety Piotrek mu wszedł, a był w tym meczu dużo wolniejszy od Hampela.
Swoją drogą uważam, że w takich sytuacjach sędzie powinien mieć możliwość interpretacji, że zawodnik nieznacznie zjechał z toru dla bezpieczeństwa. Tutaj ewidentnie Dudek zamknął Griszę, który by w niego wjechał, gdyby nie zjazd z toru. Grisza oczywiście też nie był bez winy, ale koniec końców zachował się fair nie wjeżdżając w Dudka...
Raf pisze:Swoją drogą uważam, że w takich sytuacjach sędzie powinien mieć możliwość interpretacji, że zawodnik nieznacznie zjechał z toru dla bezpieczeństwa. Tutaj ewidentnie Dudek zamknął Griszę, który by w niego wjechał, gdyby nie zjazd z toru. Grisza oczywiście też nie był bez winy, ale koniec końców zachował się fair nie wjeżdżając w Dudka...
Motor nie przegrał wejścia do czwórki w Lublinie każde zawody różnie się układają dlatego należy stosować rezerwy taktyczne kiedy jest możliwość , ale nasz menago w Zielonej Górze jak to mówił chciał aby wszyscy zawodnicy rozjeżdzali się dlatego było brak taktycznych i zabrakło w Lublinie tak niewiele
Odpadliśmy i trudno się z tym pogodzić, ale lepszego meczu na zakończenie nie mogliśmy sobie wymarzyć. Cały sezon, chociaż krótki, mocno mnie wymęczył. Słabe, jednostronne mecze bez mijanek. Powrót do bagnistych torów sprzed dekady. Mikroruchy. Pożar. Walkowery i brak walkowerów. Goście. Helikopter. Mam tego dziadostwa po uszy. I na koniec przychodzi mecz który, mimo niekorzystnego rezultatu, przejdzie do historii lubelskiego speedway'a. W takich okolicznościach odpaść to nie wstyd. Brawa dla drużyny za fantastyczne zawody i nieprawdopodobną wolę walki. Czapki z głów.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Gelo pisze:Zlicz do siedmiu. To nie jest wielka filozofia. Zapewniam. Nie przez przypadek w ZG przed każdym meczem dają na mszę za 1 zestaw. Sytuacja z pierwszym polem wygląda tam bardzo podobnie.
Ale jedyne co Ci ta matematyka mówi, to że mielibyśmy w przekroju całego spotkania jeden bieg wiecej z pól 1 3. Jak tyś matematycznie obliczył, że dałoby nam to awans, to już chyba tylko Ty wiesz.
No, to jak nie można, to powinno być wykluczenie :)Talmai pisze:Bo nie można kogoś wywieźć na trawę.
Wiem, co masz na myśli, ale trzeba napisać, że jednak nie po to jest zarówno kreda, jak i banda.Od tego jest kreda, żeby ją zamykać, tak jak od tego jest banda (na wirażach) żeby pod nią wywozić przeciwników.
Zgodnie z art. 89 ust. 4 Regulaminu zawodów motocyklowych na torach żużlowych, sędzia wykluczy zawodnika, którego motocykl przekroczy obydwoma kołami wewnętrzną krawędź toru, chyba że nastąpiło to dla bezpieczeństwa zawodników lub z działania innego zawodnika.
Sprawa ewidentna i należało złożyć protest, który dałby nam awans, ponieważ Grisza nie wyprzedzał po trawie, tylko unikał kolizji.
Niestety protest można było złożyć do czasu wyjechania zawodników do następnego biegu.
Jacek Ziółkowski jest menedżerem, jakim jest, pewnie nie najlepszym, ale z przepisów podobno jest nie do zagięcia. Jak można było tego nie oprotestować? I jak ten przygłup z Magazynu, nazwiska nie wymienię, nie dostrzega tu kontrowersji?
@Torsen, dzięki za przytoczenie regulaminu. Faktycznie powinni oprotestować ta decyzję. Grisza chciał uniknąć kontaktu z Dudkiem, nie osiągnął korzyści z tego zjechania. Ewidentnie do wybronienia. Może faktycznie czas Ziolkowskiego minął. Panuje powszechna opinia, ze nie jest najlepszym taktykiem ale nadrabia to właśnie wiedzą. I zawalił w kluczowym momencie.
Jeżeli faktycznie była szansa to oprotestować skutecznie to nie mam pytań. Kolejne potwierdzenie, że ten mecz skończył się najgorzej jak mógł...
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.