Nasi rywale w sezonie 2020
Re: Nasi rywale w sezonie 2020
Walka o medle nie jest rownoznaczna z jego zdobyciem. Jesli awansujemy do PO i skonczymy na 4 miejscu, to wykonamy plan na sezon, czy nie?
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
- Retrospeedway
- Senior
Flagg pisze:Walka o medle nie jest rownoznaczna z jego zdobyciem. Jesli awansujemy do PO i skonczymy na 4 miejscu, to wykonamy plan na sezon, czy nie?
Każdy jeden wpis to kompromitacja,Pan się powinien przerzucić na szachy.Jeżeli drużyna awansuje to ma odpuścić półfinał i mecz o trzecie miejsce bo plan jest wykonany? Zostałem zbanowany na kilka tygodni i mogę zostać zbanowany znów bo mi nie zależy,ale to forum poza kilkoma użytkownikami to śmiech na sali,albo Pan jest głupi bo tak już jest albo udaje debila żeby inny debil debilnym komentarzem odpowiedział.
Retrospeedway pisze:Każdy jeden wpis to kompromitacja,Pan się powinien przerzucić na szachy.Jeżeli drużyna awansuje to ma odpuścić półfinał i mecz o trzecie miejsce bo plan jest wykonany? Zostałem zbanowany na kilka tygodni i mogę zostać zbanowany znów bo mi nie zależy,ale to forum poza kilkoma użytkownikami to śmiech na sali,albo Pan jest głupi bo tak już jest albo udaje debila żeby inny debil debilnym komentarzem odpowiedział.
Aha jesteśmy na Pan. Moze być i tak. A czy Pan zdaje sobie sprawę, że można NIE odpuścic finały i meczu o trzecie miejsce i mimo to zając miejsce 4? Bo zasadniczo w sporcie jest tak, że rywalizują ze sobą dwie drużyny. Jedna musi wygrać, druga musi przegrać.
Więc może być tak, że pojedziemy na absolutnego maksa obie rywalizacje w PO i obie przegramy, kończąc sezon na miejscy czwartym. Wiem, szokujące odkrycie, ale tak to niestety wygląda. Wiec moje pytanie pozostaje zasadne. Zrealizujemy wtedy plan na sezon, czy nie?
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Dla mnie już zrealizowaliśmy :) emocje do ostatniego meczu w rundzie zasadniczej to coś dobrego :)
Retrospeedway pisze:Przypominam że Gkm we trzech zawodników zremisował z Włókniarzem Częstochowa a obecnie panowie Buczkowski i Pawlicki powoli wracają do formy.
To jest właśnie najbardziej niebezpieczne - Pawlicki i Buczkowski wracają do wysokiej formy. Przemo zatarł silnik w IMP, Krzychu nigdzie nie startował od dwóch tygodni. Domyślam się, że obaj czują ogromny głód wygrywania. Chyba ich nie zatrzymamy.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Dobra już przestańcie płakać, zadecyduje dyspozycja dnia. Nie wiadomo komu służy przerwa od jazdy, a komu nie. Poza tym to nie są topowe kluby piłkarskie, żeby utrzymywały jakąś stałą dyspozycję zawodnikow. W żużlu to może się okazać, że dzień przed ważnym meczem ktoś był u cioci na imieninach i się zatruł sałatką jarzynową xd
Na jakiej podstawie twierdzicie ze Przemek wraca do wysokiej formy? Wczoraj zrobil 4 punkty (byloby 7 gdyby nie defekt i 9 miejsce) i zajal 14 miejsce w finale IMPu na torze, na ktorym sie wychowal.
Pokonal w bezposrednich pojedynkach Smektale (9 miejsce), Przedpelskiego (12 miejsce), Kasprzaka (16 miejsce), Kubere (14 miejsce), a w wyscigu gdzie zdefektowal jechal przed Woryna (11 miejsce), Kosciuchem (10 miejsce) i Pieszczkiem (15 miejsce). Nie pokonal zadnego z zawodnikow, ktorzy zajeli miejsce w czolowej osemce.
Jego wyniki ligowe z ostatnich dwoch meczow to 1 punkt w Gorzowie (w 3 startach) i 4+1 pkt w Lesznie (w 5 startach)
Pokonal w bezposrednich pojedynkach Smektale (9 miejsce), Przedpelskiego (12 miejsce), Kasprzaka (16 miejsce), Kubere (14 miejsce), a w wyscigu gdzie zdefektowal jechal przed Woryna (11 miejsce), Kosciuchem (10 miejsce) i Pieszczkiem (15 miejsce). Nie pokonal zadnego z zawodnikow, ktorzy zajeli miejsce w czolowej osemce.
Jego wyniki ligowe z ostatnich dwoch meczow to 1 punkt w Gorzowie (w 3 startach) i 4+1 pkt w Lesznie (w 5 startach)
METHANOL ADVENTURE TEAM
Spoko, z nami sie obudzi :) Tak jak Holta, Jepsen Jensen, Doyle, Wozniak i prawie kazdy inny ogorek z eligi robiacy mecz zycia w konfrontacji z nami :)
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
Pojęcia nie mam. Ale może Retrospeedway rozjaśni sprawę. Trzydzieści lat w żużlu siedzi.grzesieck pisze:Na jakiej podstawie twierdzicie ze Przemek wraca do wysokiej formy?
kdsz pisze:Pojęcia nie mam. Ale może Retrospeedway rozjaśni sprawę. Trzydzieści lat w żużlu siedzi.
Ma taki staż, że nie potrzebuje widzieć wyników ani jazdy Buczka żeby stwierdzić, że wraca do formy.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Znowu pójdę pod prąd, ale Pawlicki we wczorajszym finale jechał bardzo dobrze. Oglądaliście, czy tylko patrzycie w wyniki? Równie dobrze wszystkie swoje biegi mógł wygrać i nie byłoby to żadną sensacją - tak zacięte były. Przywiózł, co przywiózł, ale nie przyjeżdżał daleko za żadnym rywalem, a napisanie że "jechał w kontakcie" byłoby niedoszacowaniem skali zjawiska.
Dryła zwracał uwagę, że każdy z biegów Przemka był w czołówce najlepszych biegów tego sezonu i ja się z tym stwierdzeniem zgadzam.
Dryła zwracał uwagę, że każdy z biegów Przemka był w czołówce najlepszych biegów tego sezonu i ja się z tym stwierdzeniem zgadzam.
Dokładnie, Pawlicki robił dużo wiatru, tylko jakoś sytuacja torowa czasami się układała tak, że tracił sporo jadąc zewnętrzną. Dużo lepsze zawody w jego wykonaniu, niż wynik.
Robienie dużo wiatru, wcale nie oznacza, że wraca się do formy... A jeżeli robi się dużo wiatru i jest się wyprzedzanym, to świadczy wręcz przeciwnie. Zresztą wcale by mnie nie zdziwiło, jakby Przemo miał już dogadany klub na przyszły rok i miał głęboko gdzieś jazdę dla Grudziadza.
skoro robienie wiatru jest oznaka powrotu do formy, to szkoda ze w Grudziadzu Miesiac nie jedzie :(
zawody ogladalem, biegi z udzialem Przemka mogly sie podobac, nie zmienia to faktu, ze skonczyl turniej z 4 punktami, a paru innych zawodnikow, ktorzy rowniez brali udzial w ciekawych i wyrownanych biegach, z 10 lub wiecej punktami
a dzisiaj pewnie i tak pojedzie najlepszy mecz ligowy w sezonie (do tej pory jego najlepszy wynik to 8+2 dwa miesiace temu z Lesznem)
zawody ogladalem, biegi z udzialem Przemka mogly sie podobac, nie zmienia to faktu, ze skonczyl turniej z 4 punktami, a paru innych zawodnikow, ktorzy rowniez brali udzial w ciekawych i wyrownanych biegach, z 10 lub wiecej punktami
a dzisiaj pewnie i tak pojedzie najlepszy mecz ligowy w sezonie (do tej pory jego najlepszy wynik to 8+2 dwa miesiace temu z Lesznem)
METHANOL ADVENTURE TEAM
Ja bym nie powiedział, że robił dużo wiatru, tylko że jechał bardzo dobrze. Miał tempo, miał refleks i miał odwagę, tylko tak się składało, że znajdywał się w niewłaściwym miejscu w niewłaściwym czasie i z przyczyn od niego niezależnych nie miał gdzie jechać, bo np. ktoś przed nim zamknął ścieżkę, a po zewnętrznej miał rywala. Zwykle zawodnicy rozjeżdżają się w okolicach wyjścia z pierwszego łuku, najdalej w szczycie drugiego. A to były takie biegi, w których "kupą" jechali przez kilka okrążeń, a w takich sytuacjach w końcu zawsze dla kogoś zabraknie miejsca - i jakimś trafem padało na Przemka.
Zła forma jest wtedy, kiedy nie masz ani startu, ani trasy. Pawlicki miał i jedno i drugie, a punkty zrobił słabe nie dlatego, że źle jechał, ani nawet nie dlatego, że inni jechali lepiej - tylko dlatego, że miał niefart. Moim zdaniem zdecydowanie pokazał dobrą dyspozycję.
Zła forma jest wtedy, kiedy nie masz ani startu, ani trasy. Pawlicki miał i jedno i drugie, a punkty zrobił słabe nie dlatego, że źle jechał, ani nawet nie dlatego, że inni jechali lepiej - tylko dlatego, że miał niefart. Moim zdaniem zdecydowanie pokazał dobrą dyspozycję.
Retrospeedway, rozumiem ze krzyczysz razem z Olkowiczem Kaaaamaaannnn Gkm!
I wtedy sie budzisz a tu mokro?
I wtedy sie budzisz a tu mokro?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Nie, żeby mnie to, ale ciekaw jestem, czy kogoś będzie stać na przeproszenie kolegi Retrospeedway, który został zbesztany i wyśmiany, mimo że jego przewidywania co do meczu w Grudziądzu okazały się trafne.
Podaj choć jeden post, w którym miał rację... Bo jeżeli stwierdzenie, że "Motor nie będzie mieć w Grudziądzu szans" i "Hampel po IMP nie poszaleje" można uznać że się sprawdziły, to ja nie mam pytań.
Nie zgadzam się z powyższym postem kolegi Torsena. Po pierwsze nie został zbesztany za poglądy, a za sposób ich wyrażania, czytaj mściwo-radosne, że pozwolę sobie na taką nieco karkołomną konstrukcję słowną, punktowanie przez teoretyka eksperta swojej drużyny w ciężkiej chwili. Po drugie w czym niby miał rację? W tym że już pozamiatane. Absolutnie NIE. Piłka jest w grze. Może chodzi Ci o to że sprawdziła się jego teza iż nasi nie mają szans w Grudziądzu? Moim zdaniem mieli i to spore. Gdyby Wiktor Lampart wykazał się cwaniactwem i upadł po kontakcie z Bjerre mogło to się inaczej potoczyć. Zabrakło naprawdę niewiele. Dosłownie odrobiny dobrej woli Artioma ;)
W apokalipsie Retrospeedway'a Motor nie miał szans na nic więcej niż bonus w meczu z GKM. A przebieg spotkania pokazał, że szansa jednak była. Hampel tutaj trochę zawiódł naszego forumowego kolegę i ja to rozumiem. Trzynastu punktów Jarka to nawet Krzysztof Jackowski z Człuchowa nie dałby rady przewidzieć.
Retrospeedway pisze:Jarosław Hampel dziś ponoć jedzie w IMP to jutro nie poszaleje,nawet taki tor nie będzie mu pasował.
Motor nie miał szans. Prowadził tylko przez chwilę. Grudziądz, jadąc we trzech, miał cały czas mecz pod kontrolą. Wiadomo było, jaką różnicą musimy prowadzić przed piętnastym biegiem, aby wygrać i jednocześnie wiadomo było, że tej różnicy nie da się osiągnąć, bo szczytem marzeń w większości biegów było 3:3.
Czasów nie podał, nie trafił z Hampelem, ale mecz, który w ocenie niektórych miał być spacerkiem, okazał się przegrany i jak się nad tym zastanowisz - przegrany w sposób możliwy do przewidzenia. Dziwię się, że tego nie widzisz.
Jak wspomniałem, mnie to nie obraża, bo nie ze mnie się śmiano, ale niekomfortowo się czuję, gdy dzieje się niesprawiedliwość i nikt nie reaguje. Myślę, że lepiej wykazać się klasą, niż uporem. Pozdrawiam.
Czasów nie podał, nie trafił z Hampelem, ale mecz, który w ocenie niektórych miał być spacerkiem, okazał się przegrany i jak się nad tym zastanowisz - przegrany w sposób możliwy do przewidzenia. Dziwię się, że tego nie widzisz.
Jak wspomniałem, mnie to nie obraża, bo nie ze mnie się śmiano, ale niekomfortowo się czuję, gdy dzieje się niesprawiedliwość i nikt nie reaguje. Myślę, że lepiej wykazać się klasą, niż uporem. Pozdrawiam.
Pisanie "nie mieliśmy szans wygrać" w meczu, który przegraliśmy 4 punktami, to zwyczajna bzdura... Sorry. Nie wiem, gdzie widziałeś opinie, że mecz będzie spacerkiem, ale zapewne był to jakiś promil wypowiedzi. Większość raczej zdawała sobie sprawę jak będzie przebiegać ten mecz. Bo wszystkie poprzednie w Grudziądzu wyglądały identycznie...
- tezetomaniak
- Trener
Przez zdecydowaną większość meczu był remis, 42:42 przed ostatnim biegiem i teksty, że Motor nie miał szans :)
A co do kolegi Retro, to przestałem czytać po tym jak napisał, że Buczkowski wraca do formy.
A co do kolegi Retro, to przestałem czytać po tym jak napisał, że Buczkowski wraca do formy.
Trudno bronić tezy, że nie mieliśmy szans skoro po 14 biegu był remis, a cały mecz żadna z drużyn nie zdobyła przewagi. Mecz był na styku i szanse na zwycięstwo do samego końca miały obie drużyny.
To raz. A dwa, że nie chodzi o "typowanie szans", a o sposób wyrażania swoich poglądów. On nie typował, on wiedział. I również uważam, że jego typy się nie sprawdziły.
To raz. A dwa, że nie chodzi o "typowanie szans", a o sposób wyrażania swoich poglądów. On nie typował, on wiedział. I również uważam, że jego typy się nie sprawdziły.
Torsen, nieliczni obstawiali spacerek w Grudziądzu. Nieliczni obstawiali też zwycięstwo Motoru. To tak na marginesie.
Przypominam, że nasza drużyna wywalczyła na torze 44 punkty z 46 wymaganych do zwycięstwa. Na podstawie Twojego postu można odnieść wrażenie, że przegraliśmy zdecydowanie. Bo przecież z góry było wiadomo, że Artiom wygra pietnasty bieg.
Przypominam, że nasza drużyna wywalczyła na torze 44 punkty z 46 wymaganych do zwycięstwa. Na podstawie Twojego postu można odnieść wrażenie, że przegraliśmy zdecydowanie. Bo przecież z góry było wiadomo, że Artiom wygra pietnasty bieg.