Nasi rywale w sezonie 2020
Re: Nasi rywale w sezonie 2020
Śmieszne są te teksty, że mogą nam nie dać licencji. Po pierwsze po przeprowadzonych modernizacjach nie ma aż takiego wstydu. Po drugie, w umierającym sporcie w którym większość drużyn jeździ na gruzowiskach, a za granicą prawie w ogóle nie ma trybun, już widzę jak ekstraliga wyrzuca nas za brak nowego stadionu - inwestycji miejskiej za ponad 200mln złotych, której realizacja zajmuje co najmniej kilka lat, a przy obecnym deficycie budżetowym spowodowanym między innymi koronawirusem całkowicie nierealnej.
Co nie zmienia faktu, że kibice zuzlowi w Polsce mają i tak luksusowe warunki, a oglądając GP z Malilli albo inne zawody we Francji, Anglii czy Niemczech pękają ze śmiechu widząc trybuny ziemne
W Polsce są 4 nowoczesne stadiony żużlowe. W E-lidze Wrocław i Gorzów, a w I lidze Łódź i Toruń. Reszta jeździ na lepszych lub gorszych gruzowiskach, więc brak licencji dla Lublina to absurd.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Sport żużlowy potrzebuje świeżości.
Potrzebne są nowe kluby w wyższych klasach rozgrywkowych (Krosno, Opole czy Poznań w 1 LŻ; Łódź, Ostrów czy Gniezno w Ekstralidze).
W szerszym ujęciu potrzebna jest też promocja speedwaya w mniej żużlowych krajach (Francja), przydałoby się odrodzenie w krajach które żużlowo umierają (Szwecja, Czechy, Słowenia, Wielka Brytania).
Żużel niestety z wolna nam umiera. Piękne, nowoczesne stadiony tego nie zmienią.
Potrzebne są nowe kluby w wyższych klasach rozgrywkowych (Krosno, Opole czy Poznań w 1 LŻ; Łódź, Ostrów czy Gniezno w Ekstralidze).
W szerszym ujęciu potrzebna jest też promocja speedwaya w mniej żużlowych krajach (Francja), przydałoby się odrodzenie w krajach które żużlowo umierają (Szwecja, Czechy, Słowenia, Wielka Brytania).
Żużel niestety z wolna nam umiera. Piękne, nowoczesne stadiony tego nie zmienią.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
- tezetomaniak
- Trener
Wymogiem ekstraligi nie jest piękny i nowoczesny stadion, tylko spełnienie raczej konkretnych warunków.
Przypomnę słowa Stępniewskiego:
Przypomnę słowa Stępniewskiego:
Motor otrzymał licencję warunkową i proszę mi wierzyć, że PZM mocno ograniczył minimalne wymagania wobec klubu.
(...)
Jest jednak bariera, której nie przeskoczą. To jest właśnie stadion. A jak wielka nie byłyby moja sympatia, czy szacunek za wykonaną robotę, Ekstraliga jako organizacja nie może sobie pozwolić na różnicowanie standardów. Motor musi je spełniać.
Mogę się założyć o wszystkie piniondze, że możemy śmigac na Z5 przez następne 5 lat i nikt nam licencji nie zabierze
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
- tezetomaniak
- Trener
Właśnie dzięki temu, że na końcu i tak najważniejsza jest interpretacja Ekstraligi, a nie jakieś tam regulaminy ;)
Rok czy dwa lata temu czytałem ciekawy artykuł, gdzie autor wziął się za analizę tego regulaminu licencyjnego i zestawił go ze stadionami klubów, które jeżdżą w Elidze. Wyszło mu, że...nikt się nie powinien w niej ścigać, bo nawet Motoarena nie spełniała w 100% wszystkich kryteriów.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Motoarena ma chyba za krótki tor z tego co pamiętam...
Włókniarz chce rozegrać mecz w Rybniku:
W związku z zaistniałą sytuacją i pracami na naszym obiekcie i torze oraz zapowiadanymi opadami deszczu zwróciliśmy się do Ekstraligi Żużlowej, oraz zaprzyjaźnionego klubu z Rybnika o możliwość rozegrania zaległego meczu na torze w Rybniku. Mamy nadzieję, że w tym czasie firmy pracujące na obiekcie pomogą osuszyć teren, co umożliwi nam przygotowanie toru.
Ale kto tu mówi prawde? Mrozek w wywiadzie że dał propozycje juz w pon, w przegladzie sportowym, że ekstraliga namowiła włokniarz, a w oficjalnym oświadczeniu klubu z częstochowy, że zwrócili sie do zaprzyjaznionego klubu z prośba...Kto jest ten dobry? Aby sie tylko wybielic...
Brawo za rozsądek dla Częstochowy! Nareszcie.
A co do wymagań stadionowych. Bezpieczeństwo zawodników i kibiców jest dla mnie istotne a reszta to tylko obciążanie klubów i miast, w dyscyplinie która się powoli zwija i potrzebuje pomocy a nie podstawiania nogi.
A co do wymagań stadionowych. Bezpieczeństwo zawodników i kibiców jest dla mnie istotne a reszta to tylko obciążanie klubów i miast, w dyscyplinie która się powoli zwija i potrzebuje pomocy a nie podstawiania nogi.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
-
CKM1946
- Zawodowiec
Wreszcie decyzja podjęta. Raczej Rybnik pokonamy a jaja się zaczną jak jakimś cudem wywieziemy punkty z Leszna.
CKM1946 pisze:Wreszcie decyzja podjęta. Raczej Rybnik pokonamy a jaja się zaczną jak jakimś cudem wywieziemy punkty z Leszna.
A kto chce takich jaj poza Toba?
Będziesz się dobrze czuł świętując awans do finału na torze wypożyczonym tylko i wyłącznie z przyczyn niezaradności Twojego klubu??
-
CKM1946
- Zawodowiec
Yorke19 pisze:CKM1946 pisze:Wreszcie decyzja podjęta. Raczej Rybnik pokonamy a jaja się zaczną jak jakimś cudem wywieziemy punkty z Leszna.
Będziesz się dobrze czuł świętując awans do finału na torze wypożyczonym tylko i wyłącznie z przyczyn niezaradności Twojego klubu??
A kto powiedział że ja bede świętował i mnie się to podoba?
CKM1946 pisze:Yorke19 pisze:CKM1946 pisze:Wreszcie decyzja podjęta. Raczej Rybnik pokonamy a jaja się zaczną jak jakimś cudem wywieziemy punkty z Leszna.
A kto powiedział że ja bede świętował i mnie się to podoba?
Kibic którego nie obchodzi dobro drużyny? Czytając Cie dłuższy czas mam wrażenie, że Twoja rzetelność słabnie z każdym postem, a narracja zależy od wyników i sytuacji. W którą strone teraz zawieje wiatr...
@Yorke19 przeczytaj jeszcze raz posty CKM1946, bo mam wrażenie, że się przywaliłeś o nic... Sądzę, że to wynika z niezrozumienia którego z postów.
Ok. Mozliwe. Ja natomiast polecam poczytac wczesniejsze posty tego Pana, nie tylko ostatnie.
Ja polecam odstawic C2H5OH i skupic sie na swiom podworku
Ww. forumowicz mial swoje wpadki ale ogolem w ogolnym standardzie sie zmiescil. I nawet jego Holta jakies punkty robi ;)
Ww. forumowicz mial swoje wpadki ale ogolem w ogolnym standardzie sie zmiescil. I nawet jego Holta jakies punkty robi ;)
Ten wątek nie dotyczy własnego podwórka to raz. Dwa- każdy ma swoje standardy :)
Polecam odstawic:)
Polecam odstawic:)
Licencja toru w Częstochowie zawieszona z dniem 05.09.2020.
Stąd decyzja o meczu w Rybniku. Tym razem szacuneczek dla Mrozka, bo gdyby chciał walkowera to by pewnie go dostał.
Stąd decyzja o meczu w Rybniku. Tym razem szacuneczek dla Mrozka, bo gdyby chciał walkowera to by pewnie go dostał.
To jest cyrk. Ten co podpisał się pod odwieszeniem powinien dostać dożywotni zakaz działania w zuzlu
Mrozek sam wyszedł z inicjatywą żeby ten mecz odjechać w Rybniku już w poniedziałek, Ekstraliga też namawiała do tego Włókniarz. Dzisiaj się zgodzili i odtrąbili sukces, że to zasługa Włókniarza i dziękują za zgodę Mrozkowi i Ekstralidze 
Ciężko już nawet to skomentować.
Dlaczego zawieszona? Bo spadł deszcz? Przecież wszystko było ok a mecz nie odbył się tylko z powodu „krótkiego acz intensywnego deszczu”...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dlaczego zawieszona? Bo spadł deszcz? Przecież wszystko było ok a mecz nie odbył się tylko z powodu „krótkiego acz intensywnego deszczu”...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
papi pisze:To jest cyrk. Ten co podpisał się pod odwieszeniem powinien dostać dożywotni zakaz działania w zuzlu
Demski to podpisał :D