Nasi rywale w sezonie 2020
Re: Nasi rywale w sezonie 2020
Del
Ostatnio zmieniony 17 sierpnia 2020, o 21:33 przez DrPaiHiWo, łącznie zmieniany 1 raz.
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
ptgt pisze:KrzyczącyK1b1c pisze:Klops1 pisze:Ale założenie wygranej Sparty w Grudziądzu też jest nazbyt optymistyczne, więc się bilansuje ;)
Zgadza się. :)
Kupony wchodzą? :)
Pisałem to zanim było info o Klindzie. :)
https://www.przegladsportowy.pl/zuzel/p ... ch/3lngyv3
Holder 2 mecze odjedzie w 7 godzin. Helikoptery, goście.. coś poszło chyba nie w tę stronę
Holder 2 mecze odjedzie w 7 godzin. Helikoptery, goście.. coś poszło chyba nie w tę stronę
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Ciekawe czy będzie wiózł helikopterem silniki czy najlepsze pojadą od razu do Wrocka a na mecz swojej macierzystej drużyny wygrzebie coś ze śmietnika.
-
SpeedwayGMtwitter
- Junior
- Kontakt:
Media pisały iż Holder wraz z mechanikami i całym sprzętem.
ps. (Kolorowane) z tt: https://twitter.com/ociniczak/status/1297534149763489797/photo/1
ps. (Kolorowane) z tt: https://twitter.com/ociniczak/status/1297534149763489797/photo/1
Delegacja w Zielonej Górze też niczego sobie :)

Motyw z helikopterem to kwintesencja idiotyzmu przepisu o gościu. Dobrze, że elipa już się z tego wycofala na przyszły sezon
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
SpeedwayGMtwitter
- Junior
- Kontakt:
Gość Betard Sparty wystartował :)
https://www.instagram.com/p/CEPAxmWD-kw/
ps. Dla tych, którzy nie mają mediów społecznościowych - można obejrzeć bez zalogowania ;)
https://www.instagram.com/p/CEPAxmWD-kw/
ps. Dla tych, którzy nie mają mediów społecznościowych - można obejrzeć bez zalogowania ;)
Remis panowie poproszę :) #ZIEWRO
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Z naszego punktu widzenia wczorajszy wynik w ZG jest najgorszym z możliwych. Zakładając wygraną Sparty w Grudziądzu i Rybniku oraz we Wrocławiu ze Stalą Gorzów WTS zakończy rundę zasadniczą z 22 punktami. To dokładnie tyle co Motor, o ile uda się nam zwyciężyć z Włókniarzem i nieznacznie z Falubazem. Będziemy jednak sklasyfikowani niżej niż Sparta z powodu przegranego dwumeczu i prawdopodobnie wylądujemy na czwartym miejscu. Do zajęcia wyższej pozycji (możliwa jest nawet druga) konieczne będzie albo zwycięstwo w Grudziądzu, albo bonus z Falubazem. Nie będzie to łatwe zadanie.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Sparcie o wygrana w Grudziadzu łatwo nie będzie (a jeśli, to dlaczego my mamy przegrać?). Ale przede wszystkim Falubaz ma trudny terminarz i może zdobyć 9 punktów, a może 1. Nie narzekajmy na wyniki innych, wszystko jest w naszych rękach i drugie miejsce jest realne nawet przy porażce w Grudziądzu.
Wszystko jest tak zmienne, że co tydzień układ sił się wywraca, a my ciągle jesteśmy w 4, będzie dobrze :)
Wszystko jest tak zmienne, że co tydzień układ sił się wywraca, a my ciągle jesteśmy w 4, będzie dobrze :)
W czwórce będziemy na 100% jeśli wygramy z Włókniarzem. To akurat nie zmienia się od kilku kolejek. Cały myk polega na tym, żeby w półfinale nie jechać z Unią Leszno.
Wynik z "meczu przyjaźni" w Zielonej sprawił, że w czwórce będą i WTS i Myszy. Cel osiągnięto. I równocześnie nawet nasz ewentualny "mecz przyjaźni" z Włókniarzem nic już tu nie zmieni. Tym wynikiem zamknęli temat dla Czewy.
PS oby skończyło się dla Zielonej czwartym miejscem i laniem od Leszna tak na zasadzie analogii do zeszłego roku i Gorzowa w barażach po ich wyczynach w celu ratowania Torunia
PS oby skończyło się dla Zielonej czwartym miejscem i laniem od Leszna tak na zasadzie analogii do zeszłego roku i Gorzowa w barażach po ich wyczynach w celu ratowania Torunia
Włókniarz ma przed sobą wyjazdy do Lublina i Leszna i ROW u siebie. Czyli minimum 3 punkty dopisze sobie do dorobku. Ma szansę na 6 punktów jeśli wygra z bonusem w Lublinie. W tej sytuacji wciąż zachowa szansę na czwarte miejsce, jednak będzie musiał oglądać się na nas. Jeśli Motor zdobędzie nie więcej niż 3 punkty w meczach z Falubazem i GKM, to Częstochowa jest w play-offach, a my kończymy sezon na piątym miejscu. Mecz w przyszły poniedziałek jest zatem mega ważny.
Niestety nie mogę się zgodzić. To nie był żaden mecz przyjaźni. Falubaz nie ma nic pewnego, bo ma jeszcze trudniejszy terminarz niż my. Wyjazd do Gorzowa, Unia u siebie i wyjazd do Lublina. Równie dobrze, mogą zdobyć tylko bonus z nami i PO idzie sobie hen daleko...
A i z taką jazdą ten bonus z nami wcale nie jest dla nich taki oczywisty. Myślałem do niedawna, że odrobienie straty z ZG jest nierealne. Ale skoro z Lesznem wyciągnęliśmy w 11 wyścigów +20 to w sumie dlaczego nie? Falubaz ma potężne dwie dziury w składzie i Pepe z kiepskimi startami.
I Dudka, który lata na poziomie swojego sufitu, pytanie jak długo :)
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Przy dzisiejszej wygranej Stali i ewentualnym jutrzejszym walkowerze, Stal awansuje na 4. miejsce w tabeli. No sezon cudów.
Chciałem sobie dzisiaj żużel obejrzeć, ale po pierwszych 5 biegach wyłączyłem to widowisko. Jakoś mnie ten Gorzów irytuje.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Obecna forma Gorzowian "cieszy" z jednego powodu. Może pomóc kierownicu Stal w podjęciu decyzji, że jednak warto zatrzymać w składzie KejKeja i Wozniaka. No bo w końcu jak? Pozbywać się lekką ręką rajdera z GiPi? :D Wymienią tylko Iversena i pojadą po złoto.
I tu mi się nasuwa pewna analogia z Apatorem Toruń 2018 i 2019 :)
I tu mi się nasuwa pewna analogia z Apatorem Toruń 2018 i 2019 :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Jeśli ktoś łudził się, ze Zmarzlik może odejść ze Stali po sezonie, to po ich wejściu do PO może już przestać :)
IMO Gorzowa w PO nie będzie. Zabraknie im 1-2 pkt, bo we Wrocku przegrają. Ich największą nadzieją jest to, że Zielona dostaje 3x w palnik.
Ale Zmarzlik nawet tak czy siak nigdzie się nie ruszy
Ale Zmarzlik nawet tak czy siak nigdzie się nie ruszy
Grudziadz ze swoją tendencja do przegrywania na wyjeździe, będzie za rok poważnym kandydatem do spadku. Juz w tym roku na ich szczęście nie ma baraży.
Zdecydowanie jest to prawdopodobne. Stracą Artema, zostaną z Pedersenem. Ale to klub, który ani nie ma pięknej historii, ani wielkiego potencjału sponsorskiego. Wydaje mi się, że marketingowo mają zdecydowanie najmniejsza wartość i gdyby spadli to niewielu po nich zaplacze
Ja to widzę tak. Stali w play-offach nie widzę. Przegrana w Rybniku i brak bonusów z czołowymi ekipami odbije im się czkawką. Zmarzlik zostanie w Gorzowie żeby nie wiem co. Po awansie Torunia i odejściu Artioma - Grudziądz pierwszym kandydatem do spadku.