ROW Rybnik - Motor Lublin (23.08.2020 g.16:30)
Re: ROW Rybnik - Motor Lublin (23.08.2020 g.16:30)
Motor pojechał zgodnie z oczekiwaniami. Mecz był do wygrania i zapomnienia, i tak się stało. Brawa za komplet dla Mikkela, a Kuba Kępa dostał kolejne potwierdzenie, że musi obok juniora znaleźć Polaka do składu na przyszły rok.
Matej wygrał trochę godzin temu najważniejszą imprezę w sezonie i to w swoich stronach,
wiadomo, konferencja, jego środowisko, może mini świętowanie.
Zatem może niekoniecznie sprzęt.
Zabawnie wygląda 18 z Lesznem i 5 z Rybnikiem,
ale to mecz do odjechania i zapomnienia.
Z jazdy MM i JH też większych wniosków na razie nie wyciągam
wiadomo, konferencja, jego środowisko, może mini świętowanie.
Zatem może niekoniecznie sprzęt.
Zabawnie wygląda 18 z Lesznem i 5 z Rybnikiem,
ale to mecz do odjechania i zapomnienia.
Z jazdy MM i JH też większych wniosków na razie nie wyciągam
-
FanatykMotoru
- Szkółkowicz
Mecz wygrany pewnie chodz spacerku nie było. Mikkel,Grisza, Jarek swoje zrobili.Słabszy mecz Mateja, ale też swoje cenne punkty dorzucił.Forowany przeze mnie Miesiąc szału nie zrobił chodz punkty na tej skale w drugiej części zawodów wywalczył.Juniorzy bez błysku i jakiejś przewagi na tle najsłabszego zespołu w lidze co na pewno martwi. Nie przystoi Lampartowi przegrywać biegów z Nowackim bez względu na tor. Trofimov też tylko pokonywał zresztą juniorów gości. Mecz do zapomnienia i czas szykować się na Włókniarza.
Ostatnio zmieniony 23 sierpnia 2020, o 18:26 przez FanatykMotoru, łącznie zmieniany 1 raz.
Bardzo dobrze, że wrócił nam Mikkel. Był dzisiaj mega szybki. Miejmy nadzieję, że w przypadku Mateja to wypadek przy pracy, a nie dłuższa tendencja.
Tylko z kim na Włókniarz? To będzie najprawdopodobniej najważniejszy mecz rundy zasadniczej dla nas. Ja osobiście mimo niechęci do Miesiąca postawił bym na niego. Niech już jeździ do końca sezonu. Może im więcej będzie jeździł to częściej będzie wystrzelał z fantastycznym biegiem.
No i jak by mu ten 1 start na meczu wypalił jak w pierwszym biegu to te 5-6 pkt zrobi ;)
-
CKM1946
- Zawodowiec
waha pisze:Tylko z kim na Włókniarz? To będzie najprawdopodobniej najważniejszy mecz rundy zasadniczej dla nas. Ja osobiście mimo niechęci do Miesiąca postawił bym na niego. Niech już jeździ do końca sezonu. Może im więcej będzie jeździł to częściej będzie wystrzelał z fantastycznym biegiem.
Ktokolwiek by nie był to i tak Włókniarz jest rozwalony od środka i tutaj cudów nie bedzie.
Trzeba przyznać Pawłowi, że nieco poprawił starty od ostatnich meczów. Do startowca wciąż mu bardzo daleko, ale to było coś takiego jak zeszłoroczny Miesiąc, bo w tym roku bywało już znacznie gorzej góra, dół, góra, dół, góra, dół, wężyk i złamanie się w łuk. Jak Paweł będzie tak startował za tydzień, to swoje przywiezie.
CKM1946 pisze:waha pisze:Tylko z kim na Włókniarz? To będzie najprawdopodobniej najważniejszy mecz rundy zasadniczej dla nas. Ja osobiście mimo niechęci do Miesiąca postawił bym na niego. Niech już jeździ do końca sezonu. Może im więcej będzie jeździł to częściej będzie wystrzelał z fantastycznym biegiem.
Ktokolwiek by nie był to i tak Włókniarz jest rozwalony od środka i tutaj cudów nie bedzie.
Ale ciągle Twoja drużyna składa się z świetnych zawodników. Jak zaskoczą to mogę wygrać mecz z każdym. Dlatego taki pewny zwycięstwa nie jestem. Macie ogromną przewagę w juniorce. Jak nie wyjdzie mecz któremuś z naszych stranieri to może być różnie.
Warty zapamiętania był imponujący występ Mikkela. Poza pierwszym startem był absolutnie poza zasięgiem całej reszty.
Matej z drugą wpadką w sezonie, oby więcej się nie przytrafiło :)
Matej z drugą wpadką w sezonie, oby więcej się nie przytrafiło :)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Hans pisze:Wiecie ile punktow by mial dzisiaj Kuba? Tak Kochani 0,0,0,0. Przestancie sie oszukiwac, Pawel potrafi robic zawodnikow na trasie, Kuba nie. Pawel potrafi walczyc, Kuba lamac sie na 48 razy.
No patrz. W Gorzowie Jamróg nie wyprzedził żadnego zawodnika na trasie, a zrobił 2 x więcej punktów niż Paweł w Rybniku.
Miesiąc nie nadaje się na wyjazdy. I dzisiaj, w starciu z najłatwiejszym z możliwych rywali tylko to potwierdził
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
CKM1946
- Zawodowiec
waha pisze:CKM1946 pisze:waha pisze:Tylko z kim na Włókniarz? To będzie najprawdopodobniej najważniejszy mecz rundy zasadniczej dla nas. Ja osobiście mimo niechęci do Miesiąca postawił bym na niego. Niech już jeździ do końca sezonu. Może im więcej będzie jeździł to częściej będzie wystrzelał z fantastycznym biegiem.
Ale ciągle Twoja drużyna składa się z świetnych zawodników. Jak zaskoczą to mogę wygrać mecz z każdym. Dlatego taki pewny zwycięstwa nie jestem. Macie ogromną przewagę w juniorce. Jak nie wyjdzie mecz któremuś z naszych stranieri to może być różnie.
We wtorek jak dostaniemy kary to zrobi się bardzo nieciekawie. Chciałbym sie mylić i zeby byla kara w zawieszeniu ale nie zdarzy sie to raczej.
Zobaczymy co dziś Cieslak i Świącik będą gadać w magazynie...
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Chyba akurat kary należą się
od 1988 tylko SPEEDWAY
-
CKM1946
- Zawodowiec
Oczywiscie ze należą ale zeby klub nie jebnął to mogliby dać jakieś spore kary ale w zawiasach. już pal licho play offy ale zeby finansowo nie popłynąć na tym
CKM1946 pisze:Oczywiscie ze należą ale zeby klub nie jebnął to mogliby dać jakieś spore kary ale w zawiasach. już pal licho play offy ale zeby finansowo nie popłynąć na tym
A tam. My zrobiliśmy to samo na półfinały z Piłą, kar nie zapłaciliśmy, a klub jebnął.
I na dobre nam to wyszło. Zawsze można zacząć od 2 ligi dla oczyszczenia atmosfery i szybko awansować.
Nam przeskoczenie z 3 do 1 klasy rozgrywkowej zajęło 2 sezony.
To znając Czewę, jej zajmie sezon ;)
CKM1946 pisze:Oczywiscie ze należą ale zeby klub nie jebnął to mogliby dać jakieś spore kary ale w zawiasach. już pal licho play offy ale zeby finansowo nie popłynąć na tym
Bez przesady, robicie dream team, za rok chcecie ściągać Worynę, a nie stać Was na opłacenie jednego WO?
A wracając do meczu z Rybnikiem. Spotkanie odjechane, punkty zapisane i w sumie wiecej za bardzo nie ma co pisać. Z występów liderów nie wyciągałbym daleko idących wniosków, bo to w końcu Rybnik. Zagar Oczy były głównie zwrócone na Miesiąca i juniorów. Paweł niestety potwierdził, że na wyjazdy się nie nadaje. Sorry, ale ogranie Szczepaniaka, gdy miał zdecydowanie najlepsze pole startowe i minięcie na trasie Woryny to dość biedny wynik, jak się go np. porówna do 6 pkt Jamroga na dużo trudniejszym terenie w Gorzowie. Fajnie, że Paweł walczy na trasie, a Jamróg nie, ale statystyki pokazują, że z tej walki Miesiąca punktów nie ma, a z kanciastego składania się w łuk Kuby jednak jakieś są. 1.0 vs 1.5 na bieg.
To już w sumie ostatni dzownek, żeby Kuciapa z ZIółkowskim na coś się zdecydowali. Albo w ostatnich trzech meczach konsekwentnie stawiamy na jednego, albo Miesiąc - dom, Jamróg - wyjazd.
Natomiast po juniorach chyba nie ma co w tym sezonie się już spodziewać wiecej niż kilka punktów na mecz. Niech ogarniają przynajmniej bieg juniorski na minimum 3-3. Wszystko ponad to trzeba traktować jako wartość dodaną.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Do Częstochowy nic nie mam ale przy takim początku sezonu, przy takim składzie i świetnych juniorach brak play-offów to będzie katastrofa. Wydaje się, że walkower dla Gorzowa jest pewny. A z tego nie da się wygrzebać. My musimy jechać swoje i rzeczywiście mecz z Włókniarzem będzie meczem o wszystko.
Hans pisze:Wiecie ile punktow by mial dzisiaj Kuba? Tak Kochani 0,0,0,0. Przestancie sie oszukiwac, Pawel potrafi robic zawodnikow na trasie, Kuba nie. Pawel potrafi walczyc, Kuba lamac sie na 48 razy.
Zastanawiam się tylko jak można tak kategorycznie stwierdzić, że wynik Jamroga to byłyby cztery zera skoro dotychczas nigdy nie przywiózł takiego wyniku ze znacznie silniejszymi rywalami.
Można byłoby powiedzieć, że nawet głupi może mieć własne zdanie, ale jeśli ktoś stwierdza z całą pewnością... to nie wiem jak można to nazwać
I kolejne jakieś dziwne mity powstały na forum. Miesiąc potrafi wyprzedzać, a Jamróg nie... może w zeszłym sezonie. W tym oglądamy chyba inną Ekstraligę. Wystarczy obejrzeć powtórki dwóch ostatnich meczów żeby porównać sobie jak obaj potrafią wyprzedzać. Wczoraj Miesiąc pościgał się z Lambertem, a tydzień temu Jamróg dwukrotnie z Sajutdinowem. Różnica była tylko taka, że Miesiąc ściga się chaotycznie i bez głowy, co może się kibicom podobać, Jamróg robi to wręcz w książkowy, nudniejszy dla oka, sposób. Summa summarum Jamróg przywozi więcej punktów.
Wczoraj Miesiąc w swoich biegach dał drużynie w sumie 0 (2:4, 2x 3:3, 4:2) i przegrał jeden z dwóch przegrany przez naszą drużynę wyścigów. Moim zdaniem Jamróg zaprezentowałby się zdecydowanie lepiej.
Na obronę Miesiąca można napisać, że efekty wizualne nie były tak złe jak wynik. Motocykl wydawał się nawet szybki. Może zatem to kwestia braku objeżdżenia? Mamy końcówkę sierpnia, a ile Paweł odjechał w tym sezonie zawodów? 6?
Trzeba jednak brać pod uwagę, że tak łatwych rywali jak wczoraj w tym sezonie już nie będzie. Skoro zatem przegrywał w Rybniku, to jak - rozsądnie myśląc - można oczekiwać, że będzie punktował w Grudziądzu albo w półfinale, finale albo meczu o 4 m-ce?
Co do juniorów to nie rozumiem opinii, że Lampart pojechał jakieś fatalne zawody. Juniorzy przywieźli 8+2, czyli bardzo przyzwoicie. Czyli mogliby lepiej zapunktować? Pewnie tak, ale nie ma co się ich czepiać, bo swoje zrobili.
Co do samego meczu to wcale nie był tak łatwy jak pokazywał to wynik punktowy. Gdyby Rybnik miał jakiegoś lidera, który przywoziłby im regularnie kilkanaście punktów, takiego jakiego mają inne drużyny, to mielibyśmy naprawdę ciepło, a tak nie mieli kim zrobić przewagi, albo odrobić straty. Dobrze, że mamy to już za sobą, teraz trzeba skupiać się na kolejnych meczach.
Przyzwoicie to dla juniorów jest 10+. A dla zapowiadanej przed sezonem najlepszej pary juniorskiej taki wynik to powinna być bułka z masłem. Jedna akcja na Karczmarzu w Gorzowie i wczorajsze 5:1 przełomowe dla meczu. To dorobek Wiktora L. Można śmiało powiedzieć, że chłopak jedzie do tyłu. Cały czas mówimy o gościu, który w przyszłym roku po przejściu Kubery do seniorki będzie nominalnie najlepszym polskim juniorem, o gościu który w Rybniku potrafił trzasnąć dwucyfrówkę i gościu, który woził Michelsena w Gdańsku jedną ręką. Niestety - liczby nie kłamią - zamiast najlepszego mamy trzeci/czwarty duet młodzieżowy od końca.
Lepsi zawodnicy niż Wiktor L. miewali pojedyncze słabsze sezony. W tym gronie roi się zresztą od medalistów mistrzostw świata. Nie ma co chłopaka skreślać. Wiktor opowiadał, że mnóstwo kasy włożył w nowe silniki przed obecnym sezonem, co zamiast pomóc w rozwoju kariery, wygenerowało paraliż decyzyjny w teamie. Ten rok jest już właściwie stracony, trudno uwierzyć w pik formy we wrześniu. Ale Wiktor to wciąż bardzo utalentowany chłopak, który w przyszłym roku może nam zapewnić fajne emocje i mnóstwo punktów. Ja w niego wierzę.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Ja go nie skreślam - po prostu stracił agresję i błysk geniuszu - zwłaszcza na startach. Wygląda kiepsko na motocyklu - jakby był zrezygnowany jeszcze przed zawodami. Jak się patrzy na młodego Miśka jak poszedł do góry to aż żal...
Wczorajszy test Ż trochę pokazał, jak młody Lampart interesuje się żużlem. Pal licho pytania spoza dyscypliny, ale przecież on nawet strzelał w odpowiedzi na pytanie, czy zawodnik może być obecny przy kontroli technicznej motocykla, co sugeruje, że nigdy na takowej nie był. Za niego wszystko ogarnia Trojanowski. Nawet na obchodach toru, to Trojan wbija śrubokręty, kopie, sprawdza, a młody po prostu sobie idzie patrząc w niebo. Podejrzewam, że gdyby nie było Rafała, to on nawet mechanikom nie byłby w stanie podpowiedzieć, co zmienić w ustawieniach. Do tego nie umie czytać toru i dobierać optymalnych scieżek.
Ja mam wrazenie, że młodego kręci sam fakt jazdy na motocyklu, a cała dyscyplina już mu lekko lata koło pióra. Do tej pory udawało się jechać na samym talencie, refleksie i szybkim sprzęcie. Ale inni idą naprzód, a młody po prostu stoi w miejscu.
Ja mam wrazenie, że młodego kręci sam fakt jazdy na motocyklu, a cała dyscyplina już mu lekko lata koło pióra. Do tej pory udawało się jechać na samym talencie, refleksie i szybkim sprzęcie. Ale inni idą naprzód, a młody po prostu stoi w miejscu.
Oj tam, Sajdak chyba w 5:1 opowiadał, że Henka Gustafsson nie miał pojęcia w jakiej pozycji należy ułożyć silnik żużlowy (w sensie włożyć w ramę) i nie przeszkodziło mi to zrobić niezłej kariery :)
Gelo pisze:Przyzwoicie to dla juniorów jest 10+. A dla zapowiadanej przed sezonem najlepszej pary juniorskiej taki wynik to powinna być bułka z masłem. Jedna akcja na Karczmarzu w Gorzowie i wczorajsze 5:1 przełomowe dla meczu. To dorobek Wiktora L. Można śmiało powiedzieć, że chłopak jedzie do tyłu. Cały czas mówimy o gościu, który w przyszłym roku po przejściu Kubery do seniorki będzie nominalnie najlepszym polskim juniorem, o gościu który w Rybniku potrafił trzasnąć dwucyfrówkę i gościu, który woził Michelsena w Gdańsku jedną ręką. Niestety - liczby nie kłamią - zamiast najlepszego mamy trzeci/czwarty duet młodzieżowy od końca.
To teraz prześledźmy sobie ile juniorów robi 10+.
W ostatniej kolejce:
Unia - 10+2
Motor - 8+2
Wrocław 6+1
Zielona Góra 6+1
Rybnik - 4+1
Grudziądz - 1
W poprzedniej kolejce...
Unia 12+1
Częstochowa 9
Zielona Góra 9+2
Gorzów 8
Wrocław 7+1
Rybnik 2
Lublin 2
Grudziądz 1
Nie chcę mi się dalej szukać, ale masz powyżej 14 wyników juniorskich. Jak się okazuje tylko juniorzy Unii notują wyniki 10+, reszta to pojedyncze wyskoki.
Może czas już przywyknąć, że Wiktor to jednak nie jest Drabik, Kubera czy Smektała? Nadmuchano balonik przed sezonem i teraz jest wielkie rozczarowanie, a to jest chłopak u progu swojej kariery. Miejmy nadzieję, że jak najdłuższej. Trzeba pogodzić się z tym, że to nie jest zawodnik, który będzie rywalizował na równi z seniorami, dlatego każde punkty przywiezione na seniorach drużyny przeciwnej, a w szczególności przywiezienie rywali na 5:1 należy docenić. Wczorajszy występ zdecydowanie nie był zły.