Nasi rywale w sezonie 2020
-
SpeedwayGMtwitter
- Junior
- Kontakt:
Re: Nasi rywale w sezonie 2020
W dzisiejszym meczu Gorzów-Wrocław jako gość w ekipie gospodarzy wystąpi N.Klindt (który w tym sezonie jeździ w Ostrowie) ;)
Moim zdaniem z tej instytucji gościa to zrobili w tym sezonie parodię.
Bardziej wierzę w nasze ~40 punktów na torze w ZG, niż w Lesznie. A jest to wynik, który daje jako taką nadzieję na awans. Ale oczywiście faworytem nie będziemy, niezależnie od konfiguracji.Gelo pisze:Z trzeciego natomiast trafiamy na Falubaz, który się rozkręca, ma świetnych juniorów i który w ostatniej kolejce sezonu zasadniczego zrobi sobie u nas znakomity trening przed półfinałem. Nie wiem co lepsze.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Gelo pisze:Z trzeciego natomiast trafiamy na Falubaz, który się rozkręca, ma świetnych juniorów i który w ostatniej kolejce sezonu zasadniczego zrobi sobie u nas znakomity trening przed półfinałem. Nie wiem co lepsze.
Jak juz spekulujemy, to kto nam broni...wybrać sobie rywala na PO? :)
Falubaz dalej może wyprzedzić Unię, jeśli wygra wszystko do końca. Zakładając scenariusz, że Sparta kończy z 22 pkt, a Zielona wygrywa w Gorzowie, z Wrockiem i pyknie Leszno za 3 u siebie, wtedy przed ostatnią kolejką ZG ma 1 pkt przewagi nad Unią. I przyjeżdża do Lublina xD. Chcemy jechać z Falubazem? Dajemy im wygrać na Z5 ;) Chcemy Unie? Wygrywamy z ZG :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
kdsz pisze:My realnie możemy zakładać 3 punkty z Rybnikiem, 3 z Częstochową, 2 z Falubazem i 1 z Grudziądzem. To nam daje łącznie 22 punkty i pewne play-offy. Sparta również ma szansę na 22 punkty, jednak musi wygrać w Rybniku i Grudziądzu (lub ZG...) oraz zainkasować 5 punktów na drużynie z Bermudów. Byłby to dla nas fatalny scenariusz, bo w półfinale trafiamy na Leszno. Dlatego byłoby miło ze strony Wrocławian, gdyby utrzymali swoją wyjazdową dyspozycję i polegli na Jancarzu.
Nie wiem dlaczego uważasz, że przegramy z Grudziądzem? Oni jadą na ten moment we trzech i to też bardziej w okolicach 10-12pkt, niż 15. Nasi juniorzy na starcie robią przewagę 7:1 nad ich juniorami, a nasi seniorzy tego nie wypuszczą. Nawet jakby mieli jechać we trzech. Kluczem jest tutaj postawa Mikkela i 4-5pkt od Hampela i Miesiąca/Jamroga.
Gelo pisze:Z trzeciego natomiast trafiamy na Falubaz, który się rozkręca, ma świetnych juniorów i który w ostatniej kolejce sezonu zasadniczego zrobi sobie u nas znakomity trening przed półfinałem. Nie wiem co lepsze.
To akurat nienajgorsze rozwiązanie. Jeżeli uda się nam wygrać już wszystko w RZ, to w ostatniej kolejce będziemy się ścigać o pietruszkę. To pozwalałoby nam podpuścić trochę Zielonkę i przygotować zupełnie inny tor niż zwykle.
W sumie to tak nie uważam, to asekuracja z mojej strony :). Minimalnie przegraliśmy w Gorzowie, a Stal jest obecnie lepszą drużyną niż GKM, dlatego 3 punkty w Grudziądzu są jak najbardziej realne.Raf pisze:Nie wiem dlaczego uważasz, że przegramy z Grudziądzem?
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Ja też zakładam naszą porażkę w Grudziądzu. Dlaczego? Z jednym wyjątkiem w ostatnich latach nam tam nie szło. Matej wprost mówi, że nie cierpi tego toru, Hampel wyjazdowy jak to Hampel. Do tego załamała mnie postawa Wiktora L w ostatnich kilku meczach. Jedzie jak paralita. Dlatego nie dałbym złamanego grosza na to obowiązkowe 7:1 w juniorach.
W obecnej sytuacji to wcale nie jestem pewny czy Nowacki w Rybniku nie przywiezie jakiejś 2.
Oby chłopaki ogarnęli, bo naprawdę jechać potrafią.
Oby chłopaki ogarnęli, bo naprawdę jechać potrafią.
Tylko Stal ma ogromny handicap na swoim torze, bo potrafią go świetnie wykorzystać i są w stanie wygrać na tym torze z każdym, a GKM tego nie ma aż tak bardzo. W zeszłym roku jeszcze jako tako, ale być może to mylne wrażenie, bo ich juniorka i druga linia znacznie lepiej jechały. Tor jest szerszy i nawierzchnia nie odsypuje się aż pod same dmuchańce, a i polewaczka nie może za bardzo tak polewać, żeby połowa strumienia wciekała z band na tor.
Jeżeli tor będzie przygotowany jak na mecz z Gorzowem, to Zagar będzie tam latał... On uwielbia jak jest nierówno.
Gelo pisze:Ja też zakładam naszą porażkę w Grudziądzu. Dlaczego? Z jednym wyjątkiem w ostatnich latach nam tam nie szło. Matej wprost mówi, że nie cierpi tego toru, Hampel wyjazdowy jak to Hampel. Do tego załamała mnie postawa Wiktora L w ostatnich kilku meczach. Jedzie jak paralita. Dlatego nie dałbym złamanego grosza na to obowiązkowe 7:1 w juniorach.
Jeżeli tor będzie przygotowany jak na mecz z Gorzowem, to Zagar będzie tam latał... On uwielbia jak jest nierówno.
Zagar jest w formie wiec i tor nie powinien mu przeszkadzać. Gorzej Hampel i juniorzy chodź mam dziwne przeczucie ze w Grudziądzu Hampel da rade. Ale zanim Grudziądz to jeszcze inne mecze przed nami.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Perez pisze:Zagar jest w formie wiec i tor nie powinien mu przeszkadzać. Gorzej Hampel i juniorzy chodź mam dziwne przeczucie ze w Grudziądzu Hampel da rade. Ale zanim Grudziądz to jeszcze inne mecze przed nami.
:/
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/relac ... nia-leszno
Nikt nie uwielbia, jak jest nierówno, po prostu niektórym przeszkadza to mniej, niż innym.
Spoko, statyski mówią jasno ze Hampel na wyjazdach cieniuje... ale w Wroclawiu czy Częstochowie potrafil wygrywac to dlaczego w Grudziądzu by nie mógł? Na to liczę ze te kilka ważnych pkt przywiezie po swoim dobrym starcie.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Play off są bardzo blisko, tylko zbieg mocno niekorzystnych wyników może nas zepchnąć na 5 miejsce. Z kolei Częstochowa i Wrocław w zasadzie nie mają już miejsca na wpadkę. Kluczowy wydaje się być mecz Lublin - Częstochowa. Jeśli ten mecz wygramy, to Włókniarzowi pozostają jedynie matematyczne szanse na PO, bo musiałby wygrać w Lesznie, albo Lublin przegrać w Rybniku.
-
CKM1946
- Zawodowiec
No Leszno , Lublin i Zielonka to już pewniaki i nic sie nie wydarzy. Kwestia 4 miejsca otwarta ale to wszystko zależy od Sparty wygraja jeden z wyjazdów w Gorzowie,Zielonce albo Grudziądzu to sprawa się zamknie.
Perez pisze:Zagar jest w formie wiec i tor nie powinien mu przeszkadzać.
Zauważyliście, że Zagar robił trójki w każdej części meczu z Lesznem? Niezależnie od toru, o którym zawodnicy Unii, mówili, że zmienił się bardzo.
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
-
TreleMorele
- Senior
Ja mam nadzieje ze kombinatorzy z Wrocławia zajmą 5 miejsce ( kroplówa ile jeszcze bedzie bez karnie jezdzic , następna gwiazda farbowany lis i gość
)
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...
-
CKM1946
- Zawodowiec
Mi sie wydaje ze Sparta cos jednak ugra na którymś wyjeździe.
To co? Zakładamy dziś wszyscy bermudy? :) Chętnie bym zobaczył minę Śledzia po łomocie aczkolwiek obstawiam wygraną Sparty.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
dannie pisze:Moim zdaniem z tej instytucji gościa to zrobili w tym sezonie parodię.
Pełna zgoda. Biorą już gości, którzy zastępują innych gości, którzy mają kolizję terminów. Paranoja.
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Perez pisze:2 zestaw startowy a więc?
Więc teoretycznie handicap dla WRO, zobaczymy w praniu :)
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Sparta Wrocław nie dojechała na mecz do Gorzowa, bo podobno streczuje sobie miejsca w PO.
pozdrawia:
Rafał Borowski
Rafał Borowski
KrzyczącyK1b1c pisze:Klops1 pisze:Ale założenie wygranej Sparty w Grudziądzu też jest nazbyt optymistyczne, więc się bilansuje ;)
Zgadza się. :)
Kupony wchodzą? :)
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata
Gorzów powoli zaczyna się chyba zasadzać na bonusa z Wrocławiem.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.