Żużel w TV
Re: Żużel w TV
Ostatnia chwila na niezawinioną awarię taśmy.
Zabierzcie Benzowi mikrofon, proszę.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
"Wiktor Lampart, Bartosz Smektała, Maciej Polny i Jacek Frątczak będą gośćmi Dariusza Ostafińskigo w czwartkowym #MagazynBezHamulcow. Początek programu o godz. 12:00. Będzie o transferach oraz analizie szans poszczególnych zespołów na play-off."
Drżę przed występem Wiktora. Zbyt dobrą wizytówką na media to on nie jest.
Drżę przed występem Wiktora. Zbyt dobrą wizytówką na media to on nie jest.
To prawda. Wiktor jakby kariera sportowa nie poszła w należytą stronę ma fach w ręku. Nadaje się na standupera... na torze obiera ścieżki adekwatne do wypowiedzi.
- _piotrusss
- Kadrowicz
Mam jednak wrażenie, że ostatnie jego wypowiedzi były zdecydowanie bardziej przemyślane i dojrzałe. Ciekawi mnie bardzo ten dzisiejszy wywiad, jeśli nie powie nic głupiego i zaprezentuje się bardziej profesjonalnie to znaczy że on i jego środowisko potrafią wyciągać wnioski.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Wiktorek dzieciaczek dosłownie jego free-wolny styl wypowiedzi rzutuje na niego negatywnie niestety...
Może się pochwali czy zdał mature
Nie oglądałem od początku, ale Wiktor na pytanie o finanse odpowiedział krótko, ze jest ok. Próbował go Ostaf podpuścić, ale chyba te cięcia kontraktów zostały w Lublinie załatane. Przyznał się do błędu w meczu z Gorzowem, ogólnie wrażenie z dzisiaj - skromny.
Maciej Polny przyznał, że Zmarzlik jest na liście Kępy.
Badzia pisze:Nie oglądałem od początku, ale Wiktor na pytanie o finanse odpowiedział krótko, ze jest ok. Próbował go Ostaf podpuścić, ale chyba te cięcia kontraktów zostały w Lublinie załatane. Przyznał się do błędu w meczu z Gorzowem, ogólnie wrażenie z dzisiaj - skromny.
Dostal opieprz za ostatnie wypowiedzi I usiadl na tylku.
W loży prasowej Mitrut i Kędzierski również wspominali o transferze Zmarzlika do Motoru. Ich zdaniem do Stali dołączy za to Lambert. Ostaf powiedział o braku chemii na linii Zmarzlik-Grzyb
Jeśli te opowieści ciałem się staną, to Gorzów będzie faworytem nr 1 do spadku z Ekstraligi.
Jeśli te opowieści ciałem się staną, to Gorzów będzie faworytem nr 1 do spadku z Ekstraligi.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
kdsz pisze:W loży prasowej Mitrut i Kędzierski również wspominali o transferze Zmarzlika do Motoru. Ich zdaniem do Stali dołączy za to Lambert. Ostaf powiedział o braku chemii na linii Zmarzlik-Grzyb
Właśnie widziałem busa Zmarzlika koło kraśnickiej, przypadek ?
Max Fricke jechał mpkiem 14 w stronę zygmuntowskich.
GlacaLBN pisze:kdsz pisze:W loży prasowej Mitrut i Kędzierski również wspominali o transferze Zmarzlika do Motoru. Ich zdaniem do Stali dołączy za to Lambert. Ostaf powiedział o braku chemii na linii Zmarzlik-Grzyb
Przyjechał na szaszłyki na Zdrojową.
Transfery z Gorzowa średnio Kubie wychodzą. Uwierzę, jak będzie oficjalka :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Też mi się wydaje, że chodzi o szaszłyki. Transfer może przecież obgadać na skajpie.
Kaman pisze:GlacaLBN pisze:kdsz pisze:W loży prasowej Mitrut i Kędzierski również wspominali o transferze Zmarzlika do Motoru. Ich zdaniem do Stali dołączy za to Lambert. Ostaf powiedział o braku chemii na linii Zmarzlik-Grzyb
Przyjechał na szaszłyki na Zdrojową.
Maja urlop do końca tygodnia niestety.
Nie trawię gościa. Ale jeśli mamy zdobyć złoto to przeboleję i Zmarzlika. Wolałbym Kołodzieja, ale ten za często zalicza dziwnie słabe mecze (chociaż akurat z nami zrobi 11+2).
-
TreleMorele
- Senior
Przyjechal do mnie na Grilla :) zaraz i Tajski wpadnie

Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...
Nie twierdzę, że Zmarzlik trafi do Lublina, ale gdyby odszedł z Gorzowa, to klub mógłby na tym całkiem nieźle wyjść. Obecnie Zmarzlik jest ogromnym obciążeniem finansowym dla klubu, a jak zdobędzie majstra w tym roku, co jest bardzo prawdopodobne, to będzie jeszcze większym. Co z tego, że Bartek robi 15pkt w meczu, skoro dwóch innych za cenę jego i załóżmy PUKa, zrobi po 10+ na głowę w każdym meczu.
Z ciekawością poznam tych dwóch, co to za Zmarzlika i PUKa zrobią po 10+ pkt w każdym meczu.
Źle zrozumiałem, czy twierdzisz, że Zmarzlik i PUK razem dają mniej niż 20 pkt w meczu?
Źle zrozumiałem, czy twierdzisz, że Zmarzlik i PUK razem dają mniej niż 20 pkt w meczu?
istred pisze:Źle zrozumiałem, czy twierdzisz, że Zmarzlik i PUK razem dają mniej niż 20 pkt w meczu?
Statystycznie rzecz biorąc, tak właśnie jest xD
B.Zmarzlik - 12.75
N.K.Iversen - 4.40
Inna sprawa, że statystycznie, ponad 20 pkt na mecz daje tylko jakiś duet z absolutnego topu Ekstraligi np. A. Łaguta - F.Lindgren, albo G.Łaguta - M.Janowski. A czy taka para byłaby tańsza niż Zmarzlik - Iversen, to mam spore wątpliwości :D
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Z jednej strony transfer Zmarzlika jest w ogóle ciężko sobie wyobrazić. Wychowanek, mistrz świata, niekwestionowany lider. Myślisz Zmarzlik, mówisz Gorzów.
Jednak gdy się głębiej zastanowić, to chyba doszli w Stali do granicy gdzie zawodnik staje się większy i ważniejszy niż sam klub. Co roku w okresie transferowym zarząd musiał stawać na głowie żeby przychylić nieba Bartkowi, bo przecież jego utrata była niedopuszczalna - tym bardziej, że pozycja ani Zmory, ani Grzyba nie była zbyt mocna.
Bartka zatrzymali ale sprawili też, że w Gorzowie wszystko kręci się wokół Zmarzlika. Pieniądze, pieniędzmi ale choćby na gorzowskim forum można znaleźć informacje, że Bartek ma wpływ na wszystko - od przygotowania toru, po skład na mecz czy decyzje trenera, który robi wszystko żeby Bartek był zadowolony.
Efekty widać od kilku lat. Przecież kadrowo to nie jest aż tak słaba drużyna, żeby rok w rok bić się o utrzymanie. No ale co z tego jeśli zawsze przynajmniej jeden zawodnik ma dołek, jak nie Woźniak, to KK, jak nie KK to Iversen, jak nie Iversen to Kildemand, był utalentowany Bartkowiak i cyk już go nie ma, a permanentny dół i rozterki nad sensem życia Karczmarza, mają wręcz symboliczny wymiar.
Mam wrażenie, że cała para w tym klubie idzie w Zmarzlika i przybrało już to upiorną formę, destrukcyjną dla całego klubu.
Bardzo jestem ciekaw jak wyglądałby Gorzów po wymianie Bartka na takiego Artioma, który przecież też gwarantowałby określony poziom sportowy ale byłby po prostu zawodnikiem, pracownikiem klubu, a nie symbolem Stali, która stała się zakładnikiem osiągnięć wychowanka.
A to, że Kępa ma chrapkę ma mistrza świata i odbyły się już jakieś rozmowy to widać po samym zachowaniu Grzyba, który wielokrotnie publicznie wbijał szpile, że korzystamy z publicznych pieniędzy czy cieszył się z naszej porażki we Wrocławiu pisząc "pieniądze nie jadą".
Jednak gdy się głębiej zastanowić, to chyba doszli w Stali do granicy gdzie zawodnik staje się większy i ważniejszy niż sam klub. Co roku w okresie transferowym zarząd musiał stawać na głowie żeby przychylić nieba Bartkowi, bo przecież jego utrata była niedopuszczalna - tym bardziej, że pozycja ani Zmory, ani Grzyba nie była zbyt mocna.
Bartka zatrzymali ale sprawili też, że w Gorzowie wszystko kręci się wokół Zmarzlika. Pieniądze, pieniędzmi ale choćby na gorzowskim forum można znaleźć informacje, że Bartek ma wpływ na wszystko - od przygotowania toru, po skład na mecz czy decyzje trenera, który robi wszystko żeby Bartek był zadowolony.
Efekty widać od kilku lat. Przecież kadrowo to nie jest aż tak słaba drużyna, żeby rok w rok bić się o utrzymanie. No ale co z tego jeśli zawsze przynajmniej jeden zawodnik ma dołek, jak nie Woźniak, to KK, jak nie KK to Iversen, jak nie Iversen to Kildemand, był utalentowany Bartkowiak i cyk już go nie ma, a permanentny dół i rozterki nad sensem życia Karczmarza, mają wręcz symboliczny wymiar.
Mam wrażenie, że cała para w tym klubie idzie w Zmarzlika i przybrało już to upiorną formę, destrukcyjną dla całego klubu.
Bardzo jestem ciekaw jak wyglądałby Gorzów po wymianie Bartka na takiego Artioma, który przecież też gwarantowałby określony poziom sportowy ale byłby po prostu zawodnikiem, pracownikiem klubu, a nie symbolem Stali, która stała się zakładnikiem osiągnięć wychowanka.
A to, że Kępa ma chrapkę ma mistrza świata i odbyły się już jakieś rozmowy to widać po samym zachowaniu Grzyba, który wielokrotnie publicznie wbijał szpile, że korzystamy z publicznych pieniędzy czy cieszył się z naszej porażki we Wrocławiu pisząc "pieniądze nie jadą".
Ja na szczęście nie muszę się kierować osobistymi sympatiami. W innym wypadku trudno by mi było kibicować ekipie złożonej z aroganckiego buca ze Słowenii, byłego dopingowicza bez czysto sportowych ambicji i narcyza-egoisty o niewyparzonej gębie. Możliwe że w rzeczywistości to fajne chłopaki są, ale wizerunek medialny mają moim zdaniem beznadziejny.Ge(L)o pisze:Nie trawię gościa. Ale jeśli mamy zdobyć złoto to przeboleję i Zmarzlika. Wolałbym Kołodzieja, ale ten za często zalicza dziwnie słabe mecze (chociaż akurat z nami zrobi 11+2).
Zmarzlik mentalnie nie pasuje do tej ekipy. Ale to gość o najwyższej możliwej klasie sportowej. Jeździ z licencją PL i ma przed sobą perspektywę kilkanastu lat startów na bardzo wysokim poziomie. Trudno o solidniejszy fundament wielkich sukcesów drużyny.