Motor Lublin - Unia Leszno ( 14.08.2020 g.20:30)

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
TreleMorele
Senior

Re: Motor Lublin - Unia Leszno ( 14.08.2020 g.20:30)

#101 Postautor: TreleMorele » 11 sierpnia 2020, o 21:56

Może zapomniał co pisal :lol: :lol: :lol:
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...

Flagg
Trener

#102 Postautor: Flagg » 11 sierpnia 2020, o 21:58

Po prostu się zabezpieczył. W zależności od wyniku zacytuje odpowiedni swój post i dalej będzie "znać się na sporcie"
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Retrospeedway
Senior

#103 Postautor: Retrospeedway » 11 sierpnia 2020, o 21:58

Speedway Fan pisze:
Retrospeedway pisze:Każdy rozsądny i obiektywny kibic wie że dostaniemy ze 40-50 a jak ktoś ma klapki na oczach to nie moja wina że nie ma pojęcia o sporcie.Wiara nic nie kosztuje i nikt wam nie broni wierzyć.

Zdecyduj się wreszcie bo co innego pisałeś w temacie meczu ze Stalą.
Retrospeedway pisze:Dalej będą brnął ze swoją opinią że Leszno i Włókniarz w domu pokonamy nieznacznie.

Chyba optyka może się zmienić po tym co pokazaliśmy w Gorzowie.Z taką jazdą Jamroga i Hampela to nie ma merytorycznych przesłanek by wierzyć w zwycięstwo.Tylko cud albo optymistyczny dla nas zbieg okoliczności./.
W piątek po meczu już nie będę wam pisał a nie mówiłem bo nie jestem kimś kto cieszy się z własnych diagnoz.

Flagg
Trener

#104 Postautor: Flagg » 11 sierpnia 2020, o 22:04

Stary, ale coś Ty zdiagnozował? Wytypowałeś najbardziej prawdopodobny rezultat tego meczu, podpierajac to argumentem, że Unia jest lepszym zespołem. No kuźwa wizjoner :lol: :lol: :lol:
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Kaman
Kadrowicz

#105 Postautor: Kaman » 11 sierpnia 2020, o 22:18

Flagg pisze:Stary, ale coś Ty zdiagnozował? Wytypowałeś najbardziej prawdopodobny rezultat tego meczu, podpierajac to argumentem, że Unia jest lepszym zespołem. No kuźwa wizjoner :lol: :lol: :lol:

Nostradamus wręcz zastanawiam się czy jest trzeźwy czy na dopalaczach.

TreleMorele
Senior

#106 Postautor: TreleMorele » 11 sierpnia 2020, o 22:36

Retrospeedway pisze:
Speedway Fan pisze:
Retrospeedway pisze:Każdy rozsądny i obiektywny kibic wie że dostaniemy ze 40-50 a jak ktoś ma klapki na oczach to nie moja wina że nie ma pojęcia o sporcie.Wiara nic nie kosztuje i nikt wam nie broni wierzyć.

Zdecyduj się wreszcie bo co innego pisałeś w temacie meczu ze Stalą.
Retrospeedway pisze:Dalej będą brnął ze swoją opinią że Leszno i Włókniarz w domu pokonamy nieznacznie.

Chyba optyka może się zmienić po tym co pokazaliśmy w Gorzowie.Z taką jazdą Jamroga i Hampela to nie ma merytorycznych przesłanek by wierzyć w zwycięstwo.Tylko cud albo optymistyczny dla nas zbieg okoliczności./.
W piątek po meczu już nie będę wam pisał a nie mówiłem bo nie jestem kimś kto cieszy się z własnych diagnoz.

Atut wlasnego toru to jezdzacy Hampel ktory wozi w Lublinie Taja , nie do pokonania Grisza , zajebiscie spasowany Matej , jak mozna wyciagac wnioski po meczu wyjazdowym na torze gdzie decydował tylko i wyłacznie start i kto ma pola 1-3 , to ze wygramy z Lesznem nie oznacza ze wygramy np w Grudziadzu bo na wyjazdach jestesmy dramatycznie słabi.

P.S Mecz z Lesznem nam pokaze czy jest wogóle sens sie pchać do tej najlepszej czwórki .
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...

Ge(L)o
Trener

#107 Postautor: Ge(L)o » 11 sierpnia 2020, o 22:44

Oczywiście, że jest sens.
O ile w dwumeczu z Unią nasze szanse są małe, to Wrocław, Zieloną albo Włókniarz można puknąć.
W tym roku brąz, za rok złoto.

TreleMorele
Senior

#108 Postautor: TreleMorele » 11 sierpnia 2020, o 22:47

i to mi sie podoba , prawdziwy pozytywny kibic , zdrówko :)

Raf
Zawodowiec

#109 Postautor: Raf » 12 sierpnia 2020, o 04:49

Retrospeedway pisze:Chyba optyka może się zmienić po tym co pokazaliśmy w Gorzowie.Z taką jazdą Jamroga i Hampela to nie ma merytorycznych przesłanek by wierzyć w zwycięstwo.Tylko cud albo optymistyczny dla nas zbieg okoliczności./.

Nie wiem co piłeś podczas meczu ze Stalą, ale jeśli wyciągasz wnioski i "zmieniasz optykę" tylko po tym meczu, to akurat Jamroga się czepiać nie powinieneś. Był naszym najlepszym zawodnikiem. Zdobył najwięcej punktów jadąc z pół parzystych i 2+1pkt w 1 jednym starcie z pola A. Czego chcieć więcej? Nawet jeśli nie brać pod uwagę punktu zrobionego po W dla Griszy, to "był naszym najlepszym, obok Griszy, zawodnikiem bo zdobył tyle samo pkt w takiej samej ilości startów z pól parzystych i przywiózł 2+1 w jedynym starcie z pola A."

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#110 Postautor: Kargolo » 12 sierpnia 2020, o 11:33

Dajcie spokój.
Przyjeżdża cholernie mocna drużyna, tylko pozornie nieco słabsza niż rok temu, ale my jesteśmy bardzo mocni przy Z5.
Profesor Zagar, dominujący w Lublinie Grisza, juniorzy z Wrocławiem świetne zawody.
Kluczowy jest Hampel. Jak zrobi standardowo 3,2,3 i dwie śliwki to można złapać kontakt. Jeśli zrobi jedną śliwkę więcej to zacznie się problem. Podobnie Mikkel. W ostatnich tygodniach jest bardzo nakręcony na walkę, ale niestety wolny. Na furmanach będzie ciężko o punkty przeciwko Bykom.
Drugiego Polaka pomijam, myślę że nie ma większego znaczenia czy pojedzie Paweł czy Kuba. Na więcej niż 3 oczka nie ma co się nastawiać. Osobiście wybrałbym Pawła, bo daje większe szanse na objechanie seniorów Leszna, ale rozumiem decyzję o pozostawieniu Jakuba po niezłym meczu w Gorzowie.

Wierzę, że to wygramy. Minimalnie, po świetnym widowisku, ale wygramy.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
istred
Trener

#111 Postautor: istred » 12 sierpnia 2020, o 11:48

37, 31, 32, 39 - tyle punktów zdobywali goście w Lublinie w tym sezonie. Czy jest w tym sezonie, poza Lesznem, druga drużyna, która ma taką twierdzę?
Dodatkowo Motor zwyciężył na trudnym terenie w Częstochowie.
Trzeba być żużlowo bardzo nierozgarniętym żeby pisać, że nie mamy szans. Zresztą dziwię się, że ktoś w ogóle na poważnie traktuje brednie wypisywane przez tego użytkownika.

Szykuje się bardzo trudny mecz, ale ja nie pokusiłbym się o wskazanie faworyta. Każdy wynik, w granicy 40:50-50:40 jest tak samo prawdopodobny.
Dla Leszna to również będzie jeden z najtrudniejszych meczów w rundzie zasadniczej. Pech chce, że zawodnikiem Unii, który potrafi słabiej zaprezentować się na wyjeździe jest Kołodziej, który akurat w Lublinie jeździ kapitalnie.

A co do Miesiąca i tego, że on "na torze w Lublinie to może pokonać każdego", to zostawię statystyki:
Miesiąc 1,333 dom 1,417 wyjazd 1,167
Jamróg 1,625 dom 2,0 wyjazd 1,5.
Ja wiem, że można jednego zawodnika lubić, drugiego nie, ale wyniki naprawdę mówią same za siebie. Jamróg wywalczył sobie miejsce w składzie swoimi wynikami i na jego miejscu potężnie bym się wkurzył, gdyby Ziółkowski postawił na Miesiąca. Jamróg na dobrą sprawę nie zawalił żadnego meczu w tym sezonie i wyniki notuje na poziomie Hampela, Woryny, Thomsena czy Przedpełskiego.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#112 Postautor: Gelo » 12 sierpnia 2020, o 12:16

Trzy najtrudniejsze mecze w Lublinie dopiero przed nami - zobaczymy czy to twierdza czy nie.

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#113 Postautor: Hans » 12 sierpnia 2020, o 12:21

Jakich przeciwnikow mial na naszym torze Jamrog a jakich Miesiac? Kuba jechal tylko przeciwko Rybnikowi i statystyki to akurat słaba argumentacja.

Kuba musi jechac, bo wywalczyl sobie to na torze w Gorzowie, ale czy Hampel jest takim pewniakiem? Przeciez jak nie pusci sie ze startu to nic dalej nie zrobi.
Sklad sie nie zmieni na Leszno, ale licze, ze sprawa pomiedzy Kuba a Pawłem roztrzygnie sie w Rybniku, gdzie obydwaj powinni pojechac kosztem Hampela.

Klops1
Senior

#114 Postautor: Klops1 » 12 sierpnia 2020, o 12:36

Dorabianie jakiegoś mitu o lubelskiej twierdzy, po spotkaniach z Rybnikiem, Gorzowem i GKM to grube nadużycie.

Tak naprawdę to jedynie Wrocław był dla nas groźnym rywalem i na podstawie właśnie tego meczu można być ostrożnym optymistą, ale żeby od razu twierdza?

Poczekajmy, to właśnie mecz z Lesznem pokaże nam w którym miejscu jesteśmy na własnym obiekcie. Jeśli podejmiemy walkę i będzie mecz na styku to będzie można mówić o jakimś dużym atucie toru.

Taka sama sytuacja przy porównaniu domowych statystyk Luby i Pawła. Litości - Jamrog jechał jedynie z Rybnikiem - poważnie ilość punktów jakie wtedy zrobił to ma być wyznacznik jego formy?

Emil
Pawlicki
Kołodziej
Kubera
Smektala

Jeśli mamy to wygrać to dwóch z tej piątki musi pojechać słabo.

Smyk lubi przycieniowac, no ale kto następny?

SwiDarek
Junior

#115 Postautor: SwiDarek » 12 sierpnia 2020, o 12:36

Jeśli pomyślałbym o tym, żeby Jarkowi dać odpocząć od składu... powtarzam JEŚLI - to zrobiłbym to ewentualnie w meczu wyjazdowym (bo Jarkowi wyjazdy nie idą) - EWENTUALNIE.
Co do dywagacji "Drewniak"/Paweł - chyba Kuba wynikami w Gorzowie rozwiał wątpliwości... i dodam też jestem fanem Pawła i chciałbym go w składzie zawsze, ale w tym roku chyba sprzęt jednak nie daje rady - starty też ewidentnie gorsze jak choćby rok temu.
DON'T THINK!!! DRINK!!!

Awatar użytkownika
istred
Trener

#116 Postautor: istred » 12 sierpnia 2020, o 13:03

Mamy za sobą połowę rundy zasadniczej. Kiedy wyciągać wnioski jak nie teraz?
Jamróg jechał tylko z Rybnikiem...? OK. Za to Miesiąc jechał ze słabymi Grudziądzem i Gorzowem oraz tylko 3 biegi z Wrocławiem, a mimo to ma gorszą średnią w Lublinie niż Jamróg na wyjazdach, a jechał w Gorzowie, Wrocławiu i Częstochowie - o czymś to jednak świadczy.

Ja wiem, że i na koniec sezonu dyskusja o wyższości Miesiąca nad Jamrogiem lub odwrotnie wciąż będzie dla fanów Miesiąca nierozstrzygnięta, podobnie jak pomiędzy Lampartem a Lambertem rok temu, ale mamy odjechanych 9 meczów, w których każdy zawodnik mógł się pokazać. Wyniki mówią same za siebie.
Jednak jak ktoś będzie na siłę szukał kontrargumentów to nawet po sezonie z pewnością je znajdzie.

dark

#117 Postautor: dark » 12 sierpnia 2020, o 13:12

Każdy poda takie dane, żeby swój typ uzasadnić, proste. Ale są pewne granice pewnie jak porównanie średniej domowej z meczu z ROWem :)

Tak miotasz tymi średnimi, to oczywista jest póki co jedna zmiana. Najbliższy wyjazd z ROWem nie jedzie Jarek i to niezależnie od punktacji w najbliższym meczu. Inaczej całe te statystyki, średnie możemy sobie wsadzić.

Oby JJ wyskoczył ponad swój poziom, takie 11+1 by się przydało jak to zrobił PM rok temu, wtedy to można dyskutować o potencjale. Póki co nie.

Flagg
Trener

#118 Postautor: Flagg » 12 sierpnia 2020, o 13:24

Gelo pisze:Trzy najtrudniejsze mecze w Lublinie dopiero przed nami - zobaczymy czy to twierdza czy nie.

Za wcześnie by nazywać Z5 twierdzą, ale nie ulega wątpliwości, ze czujemy się na nim o niebo lepiej, niż w zeszłym sezonie. I nie wynika to tylko z faktu posiadania lepszego składu. Rok temu Grisza potrafił przywieźć 7 pkt w meczu, w tym roku jest niepokonany na torze od 16 biegów, a to jak bawił się Artiomem czy Woffindenem pokazuje, że to nie tylko kwestia słabych rywali. Zagar również wygląda u nas rewelacyjnie (2.36). Jasne, że Unia będzie poniekąd papierkiem lakmusowym, ale też to jest tak silny przeciwnik, że ewentualna porażka nie uczyni z nas domowych niemot. Ja mogę z Lesznem przegrać nawet do 15, jeśli tylko by to oznaczało, że z Czestochową zrobimy 46 pkt.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#119 Postautor: istred » 12 sierpnia 2020, o 14:24

dark pisze:Każdy poda takie dane, żeby swój typ uzasadnić, proste. Ale są pewne granice pewnie jak porównanie średniej domowej z meczu z ROWem :)

Tak miotasz tymi średnimi, to oczywista jest póki co jedna zmiana. Najbliższy wyjazd z ROWem nie jedzie Jarek i to niezależnie od punktacji w najbliższym meczu. Inaczej całe te statystyki, średnie możemy sobie wsadzić.

Oby JJ wyskoczył ponad swój poziom, takie 11+1 by się przydało jak to zrobił PM rok temu, wtedy to można dyskutować o potencjale. Póki co nie.

Klucz - "rok temu".
Mamy 2020, półmetek rundy zasadniczej za nami. Z każdym w tej lidze już jechaliśmy i przytaczanie wyników z ubiegłego sezonu jest kompletnie bez sensu.
W żużlu jeździ się na punkty i dzięki temu średnie biegopunktowe są w zasadzie jedynym co można porównywać.
Nie pasuje, że Jamróg odjechał w Lublinie tylko mecz z Rybnikiem? OK. Zestaw sobie średnie jakkolwiek. Najlepiej wyjazdową Jamroga (z meczów z Częstochową, Wrocławiem i Gorzowem) z domową Miesiąca (Gorzów, Grudziądz i 3 biegi z Wrocławiem). Ups... nawet w takim, wydawałoby się maksymalnie korzystnym dla Miesiąca, ujęciu i tak wypada gorzej od Jamroga.

Ja Miesiąca bardzo szanuję za to co pokazał w ubiegłym roku. Do Jamroga z kolei mam stosunek całkowicie obojętny.
Jednak potrafię uczciwie przyznać, że dotychczasową rywalizację Jamróg po prostu wygrał, bo to pokazują wyraźnie twarde dane.

RR1972

#120 Postautor: RR1972 » 12 sierpnia 2020, o 16:01

Jestem za tym aby skład na wyjazdy był taki jak miał być w pierwotnej wersji czyli bez Hampela. Może wtedy z Kuby i Pawła "zejdzie" ciśnienie i będą to inni zawodnicy.... Trzeba to zrobić i się przekonać. Szczególnie ,że Jarek nie daje żadnej gwarancji dobrej jazdy po za Lublinem. Ps. musiałem się od nowa zarejestrować , bo poprzedni mój loging /Dobek/ przestał być aktywny....

Kaman
Kadrowicz

#121 Postautor: Kaman » 12 sierpnia 2020, o 17:06

RR1972 pisze:Jestem za tym aby skład na wyjazdy był taki jak miał być w pierwotnej wersji czyli bez Hampela. Może wtedy z Kuby i Pawła "zejdzie" ciśnienie i będą to inni zawodnicy.... Trzeba to zrobić i się przekonać. Szczególnie ,że Jarek nie daje żadnej gwarancji dobrej jazdy po za Lublinem. Ps. musiałem się od nowa zarejestrować , bo poprzedni mój loging /Dobek/ przestał być aktywny....

Hampel wyjątkowo nie lubi owalu w Grudziądzu... wprawdzie jest inny po zmianie geometrii, ale na próbe Jamróg - Miesiąc chciałbym zobaczyć :)

FanatykMotoru
Szkółkowicz

#122 Postautor: FanatykMotoru » 12 sierpnia 2020, o 17:35

Przed nami hit. Przyjeżdża 17 - krotny mistrz Polski.Najbardziej wymagający rywal z możliwych mający w składzie vice mistrza świata , byłego mistrza świata juniorów, brązowego medalistę mistrzostw świata juniorów. Rywal z najwyższej półki. Mimo wszystko jedziemy u siebie, na torze, który jest ogromnym handicapem. Czeka nas bardzo ciężkie i wymagające spotkanie,ale uważam ,że jesteśmy w stanie odnieść sukces. Oczywiście trzeba się wspiąć na wyżyny umiejętności, ale nie jest to nieosiągalne.Wierzę,że każdy z zawodników da z siebie wszystko co najlepsze i przyniesie to końcowy sukces w postaci zwycięstwa. Życzę,aby spotkanie było emocjonujące od początku do końca a po 15 wyścigu,żeby wśród kibiców zapanowała radość.

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#123 Postautor: dannie » 12 sierpnia 2020, o 17:51

Panie Jacku to Pan?

Chyba pomylił się Pan i zamiast wysłać wypowiedź do redaktora Ostafińskiego to poszło na forum.
Obrazek

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#124 Postautor: Saeyl » 12 sierpnia 2020, o 17:54

Raczej ćwiczy przemówienie na piątek do telewizji :D

Kaman
Kadrowicz

#125 Postautor: Kaman » 12 sierpnia 2020, o 18:20

dannie pisze:Panie Jacku to Pan?

Chyba pomylił się Pan i zamiast wysłać wypowiedź do redaktora Ostafińskiego to poszło na forum.

Faktycznie zabrzmiało nieco oficjalnie kurtuazyjnie :)