Motor Lublin - Unia Leszno ( 14.08.2020 g.20:30)
- Retrospeedway
- Senior
Re: Motor Lublin - Unia Leszno ( 14.08.2020 g.20:30)
Jamróg,Zagar - Sajfutdinov,Smetkała
Jamróg,Laguta - Pawlicki,Szlauderbach
Jamróg,Laguta - Sajfutdinov,Kołodziej
Jamróg,Hampel - Sajfutdinov,Lindsey
Zapowiada się 1 punkt Jakuba zrobiony na juniorze gości.
Dobrze że tego meczu nie musimy wygrywać.
- niespokojny
- Trener
Kto to ten Lindsey? Dobry?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
niespokojny pisze:Kto to ten Lindsey? Dobry?
LIDSEY. Tak, dobry. Dwukrotnie już nas woził. Teraz w Lesznie i rok temu u nas. Chyba największy obok Kubery i moze Kvecha talent juniorski na świecie.
Retrospeedway pisze:Jamróg,Zagar - Sajfutdinov,Smetkała
Ja Ci tylko chciałem przypomnieć, że tyle pkt co JJ zrobił w ostatnią niedzielę, to Miesiąc jeszcze ani razu nie zrobił i to startując 3 razy z nieparzystych pól. Nie ma najmniejszych powodów ku temu, żeby odstawiać JJ od składu.
- Retrospeedway
- Senior
Raf pisze:Retrospeedway pisze:Jamróg,Zagar - Sajfutdinov,Smetkała
Ja Ci tylko chciałem przypomnieć, że tyle pkt co JJ zrobił w ostatnią niedzielę, to Miesiąc jeszcze ani razu nie zrobił i to startując 3 razy z nieparzystych pól. Nie ma najmniejszych powodów ku temu, żeby odstawiać JJ od składu.
Czy ja wspomniałem o Pawle? Po prostu ten mecz przegrywamy i nie ma co się łudzić.
Nie mam pojęcia co by musiało się zdarzyć aby ten pojedynek zwyciężyć.
6 punktów Jakuba nie oddaje tego co działo się na torze,nie porównujmy Krzysia Kasprzaka w dużym kryzysie do zawodników Unii Leszno.
Retrospeedway pisze:Czy ja wspomniałem o Pawle? Po prostu ten mecz przegrywamy i nie ma co się łudzić.
6 punktów Jakuba nie oddaje tego co działo się na torze,nie porównujmy Krzysia Kasprzaka w dużym kryzysie do zawodników Unii Leszno.
Mógłbyś podać jakieś argumenty? Jestem ciekawy czym się kierowałeś twierdząc, ze na pewno przegramy. Dotychczasowe mecze domowe naszej drużyny dają podstawy do wiary w zwycięstwo.
- Retrospeedway
- Senior
Badzia pisze:Retrospeedway pisze:Czy ja wspomniałem o Pawle? Po prostu ten mecz przegrywamy i nie ma co się łudzić.
Mógłbyś podać jakieś argumenty? Jestem ciekawy czym się kierowałeś twierdząc, ze na pewno przegramy. Dotychczasowe mecze domowe naszej drużyny dają podstawy do wiary w zwycięstwo.
Argument jest jeden i bardzo prosty Unia Leszno ma po prostu lepszą drużynę a my mamy dziury w składzie.
Nasze mecze domowe rozgrywaliśmy z drużynami które na wyjazdach nie istnieją.
Nie ma co się smucić,ten mecz nie jest tak istotny jak wyjazd do Rybnika i mecz z Włókniarzem Częstochowa.
Nikt się nie smuci, ale Twój argument jest delikatnie mówiąc... z dupy i raczej nikogo nie przekona. Unia ma lepszy skład od Wrocławia, który tez ma dziury i co z tego? :-)
Poza tym akurat ten mecz jest dokładnie tak samo istotny jak wyjazd od Rybika. I tu i tu mamy do ugrania 2 pkt meczowe, bo bonusy są już raczej ustawione.
Poza tym akurat ten mecz jest dokładnie tak samo istotny jak wyjazd od Rybika. I tu i tu mamy do ugrania 2 pkt meczowe, bo bonusy są już raczej ustawione.
- tezetomaniak
- Trener
Pawlicki i Kołodziej muszą zawalić, a stać ich na to ;) Wtedy można złapać kontakt. Problem z Lesznem jest taki, że wtedy Lidsey zrobi 10 a Kubera 12
- Retrospeedway
- Senior
Badzia pisze:Nikt się nie smuci, ale Twój argument jest delikatnie mówiąc... z dupy i raczej nikogo nie przekona. Unia ma lepszy skład od Wrocławia, który tez ma dziury i co z tego? :-)
Jak to mój argument z d... nikogo nie przekona? Przecież wszyscy tu poza Tobą myślą dokładnie tak samo jak ja.To jest Twój subiektywny problem nie zrozumienia tej przesłanki a nie większości.Leszno to taka drużyna która się uzupełnia.
Nie ma takiej opcji aby Piotr Pawlicki zawsze dobrze jeżdżąc na naszym torze zrobił sensacyjnie 2/3 punkty.
Mecz w Rybniku jest tak samo istotny jak ten z Lesznem? W Rybniku musimy zrobić 3 punkty żeby nie powtórzyć błazenady Stali Bermud Gorzów,jeżeli byśmy tam przegrali to już jest koniec.Z Lesznem możemy ale nie musimy wygrać by być dalej w walce o playoff.
Apocalips pisze:Janek Kołodziej w Motorze i nic więcej mi do szczęścia nie potrzeba ;)
Też bym chciał żeby Janek był w naszym klubie ale myślę, że jednak wyląduje w Częstochowie. Myśle że po sezonie Przedpełski wróci do Torunia, Holta stwarza coraz więcej problemów na torze i poza nim, a jeśli jeszcze do tego Doyle odejdzie / wróci z wypożyczenia to sytuacja Włókniarza jest nie do pozadroszcenia. Sądzę, że do Częstochowy trafią Kołodziej i Woryna.
Wybacz, ale nie będę polemizował z argumentem na poziomie „oni maja lepszy skład”. Idąc twoim tokiem rozumowania w zeszłym roku nie mieliśmy prawa wygrać żadnego meczu. Co do Rybnika chyba dalej nie rozumiesz. Z naszej perspektywy nie będzie miał znaczenia czy wygramy z Lesznem za 2 i przegramy w Rybniku broniąc bonus, czy odwrotnie: przegrany z Lesznem a z Rybnika wywieziemy pełna pulę. Żadna z tych drużyn nie jest naszym bezpośrednim rywalem w tabeli na ten moment.
Piotr Pawlicki zawsze jeździł dobrze na naszym torze... a ile razy on tu przyjeżdżał? 2?
Nie zrozum mnie źle, nie twierdzę ze na pewno wygramy, ale mówienie ze nie mamy żadnych szans i żeby się nie łudzić wskazuje na to, że od niedawna interesujesz się tym sportem.
Piotr Pawlicki zawsze jeździł dobrze na naszym torze... a ile razy on tu przyjeżdżał? 2?
Nie zrozum mnie źle, nie twierdzę ze na pewno wygramy, ale mówienie ze nie mamy żadnych szans i żeby się nie łudzić wskazuje na to, że od niedawna interesujesz się tym sportem.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Badzia pisze:Wybacz, ale nie będę polemizował z argumentem na poziomie „oni maja lepszy skład”. Idąc twoim tokiem rozumowania w zeszłym roku nie mieliśmy prawa wygrać żadnego meczu. Co do Rybnika chyba dalej nie rozumiesz. Z naszej perspektywy nie będzie miał znaczenia czy wygramy z Lesznem za 2 i przegramy w Rybniku broniąc bonus, czy odwrotnie: przegrany z Lesznem a z Rybnika wywieziemy pełna pulę. Żadna z tych drużyn nie jest naszym bezpośrednim rywalem w tabeli na ten moment.
Mamy szanse, ale tylko wtedy, gdy Mikkel pojedzie na swoim poziomie 10+, a juniorzy wzbiją się na szczyt możliwości. Wtedy mamy.
Czugunow pojechał u nas piach. Może i Kubera będzie miał gorszy dzień (tak wiem, rok temu nie miał ;) ).
- niespokojny
- Trener
KrzyczącyK1b1c pisze:LIDSEY. Tak, dobry. Dwukrotnie już nas woził. Teraz w Lesznie i rok temu u nas. Chyba największy obok Kubery i moze Kvecha talent juniorski na świecie.
Aha xD, took the bait.
Retrospeedway pisze:Zapowiada się 1 punkt Jakuba zrobiony na juniorze gości.
No i gdzie widzisz problem w ustawieniu? To Leszno ma overkilla bo na Jamroga nie trzeba wystawiać ich najmocniejszego działa z całym szacunkiem dla Kuby. A tak nasi liderzy pojadą na teoretycznie łatwiejszych przeciwników.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
-
FanatykMotoru
- Szkółkowicz
Retrospeedway pisze:Badzia pisze:Nikt się nie smuci, ale Twój argument jest delikatnie mówiąc... z dupy i raczej nikogo nie przekona. Unia ma lepszy skład od Wrocławia, który tez ma dziury i co z tego? :-)
Jak to mój argument z d... nikogo nie przekona? Przecież wszyscy tu poza Tobą myślą dokładnie tak samo jak ja.To jest Twój subiektywny problem nie zrozumienia tej przesłanki a nie większości.Leszno to taka drużyna która się uzupełnia.
Nie ma takiej opcji aby Piotr Pawlicki zawsze dobrze jeżdżąc na naszym torze zrobił sensacyjnie 2/3 punkty.
Mecz w Rybniku jest tak samo istotny jak ten z Lesznem? W Rybniku musimy zrobić 3 punkty żeby nie powtórzyć błazenady Stali Bermud Gorzów,jeżeli byśmy tam przegrali to już jest koniec.Z Lesznem możemy ale nie musimy wygrać by być dalej w walce o playoff.
Skąd wiesz ,że inni myślą tak samo ja ty. Kim jesteś ? Jakimś dyktatorem,że każdy ma myśleć jak ty ? Co to komuna ? Jest wolność słowa i każdy może wyrażać własne zdanie na każdy temat,chyba po to jest to forum. Czy Ciebie ktoś obraża, bo masz awatar piłkarskiego Motoru za, którym ja np nie przepadam ? Nie. Więc , szanuj kolegi zdanie i go nie obrażaj, nie piętnuj.
-
FanatykMotoru
- Szkółkowicz
Retrospeedway pisze:Jamróg,Zagar - Sajfutdinov,Smetkała
Jeśli już wszystko wiesz to proszę podaj dokładny wynik meczu, najlepszy czas dnia i rezultaty poszczególnych biegów oraz punktację zawodników. Oszczędzisz czasu innym kibicom. Po co iść na mecz jak już wszystko się wie. Kto zwyciężył w spotkaniu ? Były upadki, wykluczenia, taśmy ? Unia nas zlała ?
Retrospeedway pisze:Argument jest jeden i bardzo prosty Unia Leszno ma po prostu lepszą drużynę a my mamy dziury w składzie.
Rozumiem, że Sparta Wrocław ma lepszą drużynę od Unii i nie ma dziur w składzie? No bo przecież wygrała...
Pisząc, że przegramy z Unią nic w sumie nie rykujesz, bo to jest najbardziej prawdopodobny scenariusz, ale już pisanie, ze nie mamy żadnych szans jest lekko śmieszne. Częstochowa też miała lepszą drużynę i atut własnego toru i jednak nie wygrała. Nie wiem od kiedy interesujesz się sportem, ale czasem bywa tak, że faworyt jednak zawodzi. Czy tak będzie w piątek? Zobaczymy. Jednak kilka argumentów przemawiających za nami można znaleźć
1. W tym roku, w przeciwieństwie do poprzedniego sezonu, dobrze czujemy się na swoim torze, a pogoda nie powinna nam przeszkodzić w jego przygotowaniu
2. Grisza jest w Lublinie cholernie szybki, podobnie Zagar i Hampel. Juniorzy jeżdżą dużo lepiej niż na wyjazdach
3. Unia ma dziure w składzie. Niewielką, ale ma - Szymon Szlauderbach. I nie zmienia tego nawet wygrany bieg 12 we Wroclawiu.
4. Ustawienie par jest dla nas w miarę korzystne. Jak wspomniał kolega wyżej, Unia wysyła swoją największą armatę na naszego najsłabszego seniora i to trzykrotnie. Być może to celowy zabieg, by Emil 2 razy jechał też z Griszą, ale koniec końców działa to na naszą korzyść.
Zaryzykuję, że kluczem będzie powstrzymanie tego nieznośnego Lidsey'a. Jeśli to się uda, Szlauderbach zrobi 3 śliwki, a do tego Smyk/Pawlicki/Kolodziej będą mieli slabszy dzień, to te 46 pkt jest możliwe. Cholernie ciężkie do wywalczenia, ale możliwe.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
- Retrospeedway
- Senior
Każdy rozsądny i obiektywny kibic wie że dostaniemy ze 40-50 a jak ktoś ma klapki na oczach to nie moja wina że nie ma pojęcia o sporcie.Wiara nic nie kosztuje i nikt wam nie broni wierzyć.
A to nie Ty przypadkiem znawco sportu twierdziłeś, że w Czestochowie musi jechać Lelek, bo inaczej to w palnik? :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Retrospeedway pisze:Każdy rozsądny i obiektywny kibic wie że dostaniemy ze 40-50 a jak ktoś ma klapki na oczach to nie moja wina że nie ma pojęcia o sporcie.Wiara nic nie kosztuje i nikt wam nie broni wierzyć.
Przestań mi mój Motor prześladować Ty...
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
-
TreleMorele
- Senior
Retrospeedway pisze:Każdy rozsądny i obiektywny kibic wie że dostaniemy ze 40-50 a jak ktoś ma klapki na oczach to nie moja wina że nie ma pojęcia o sporcie.Wiara nic nie kosztuje i nikt wam nie broni wierzyć.
W Piatek golimy Leszno i jedziemy dalej :)
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...
Bzdura. Takiego wyniku na pewno nie bedzie. Zakladam ze bukmacharzy obstawia Leszno -4
Nie jest Ci cale zycie pod gore z tym pesymizmem? Leszno jest faworytem, ale szansa na wygrana zawsze jest.
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart
Leszno lepsze, Leszno takie i owakie. Ktoś tu zapomniał o jednym. Żużel to sport, w którym nie zawsze jadą nazwiska. Jest coś takiego jak dyspozycja dnia, spasowanie do toru itp itd. Oczywiście, że statystyki wskazują na Leszno i co tego każdy trochę ogarniający temat nie ma wątpliwości ale na sukces składa się wiele czynników. Ja życzyłbym sobie, żeby zrobiono w Lublinie taki tor, który będzie pasował naszym. To przede wszystkim.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
-
Speedway Fan
- Senior
Zdecyduj się wreszcie bo co innego pisałeś w temacie meczu ze Stalą.
Retrospeedway pisze:Dalej będą brnął ze swoją opinią że Leszno i Włókniarz w domu pokonamy nieznacznie.