Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
TreleMorele
Senior

Re: Żużel w TV

#9401 Postautor: TreleMorele » 21 lipca 2020, o 10:44

Jeszcze jak był zapraszany gość , program był dość ciekawy , teraz się bawią w ekspertów żużlowych i wychodzi im to tragicznie słabo , kolega z Wrocławia ich ładnie docisnął i wyszła ich cała wiedza jak są przygotowani do merytorycznej dyskusji :)
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#9402 Postautor: kdsz » 21 lipca 2020, o 11:16

Czepiacie się. W audycji zdarzają się ciekawe informacje zza kulis, czy fajne rozmowy z gośćmi. Dla przykładu wywiad z Dariuszem Sajdakiem był bardzo interesujący. Oczywiście sam program to bardziej rozmowa kilku kumpli niż analiza fachowców z wieloletnim stażem w środowisku, ale nie marudzę. Chłopaki umilają mi wtorkowe poranki w pracy i oby trwało to jak najdłużej.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

ermen
Zawodowiec

#9403 Postautor: ermen » 21 lipca 2020, o 11:23

Chłopaki uwierzyli, że się znają. Program początkowo mega ciekawy i wciągający, stale obniża poziom. Chylu, jedyny z tej ekipy mający pojęcie o żużlu i radiówce, powoli dostosowuje się poziomem do dwójki asystującej. Im mniej ta dwójka mówi, tym lepiej. Dajcie mówić o żużlu ludziom będącym najbliżej tego sportu a przestańcie się bawić w ekspertów. Czy ktoś napisał złe słowo o audycji z Witkiem Miszczakiem, Dryłą, Mitrutem, Anitą, nie mówiąc już o byłych i obecnych zawodnikach, mechanikach, osobach funkcyjnych czy działaczach? Te audycje słuchało się z przyjemnością. A wczorajsza??? Szkoda, że się odbyła...
Każdemu jego Everest...

Flagg
Trener

#9404 Postautor: Flagg » 21 lipca 2020, o 11:46

kdsz pisze:Czepiacie się. W audycji zdarzają się ciekawe informacje zza kulis, czy fajne rozmowy z gośćmi. Dla przykładu wywiad z Dariuszem Sajdakiem był bardzo interesujący. Oczywiście sam program to bardziej rozmowa kilku kumpli niż analiza fachowców z wieloletnim stażem w środowisku, ale nie marudzę. Chłopaki umilają mi wtorkowe poranki w pracy i oby trwało to jak najdłużej.

MI nie przeszkadza luźna forma audycji i "pogadanki kumpli przy piwie", ale niech te rozmowy będą ciekawe. Nie czepiam się w ogóle audycji z gośćmi, bo te są bardzo spoko, ale jak juz przychodzi do takiego formatu jak wczoraj, to nie da się nie odnieść wrażenia, że są w ogóle nieprzygotowani. Mają jedynie jakiś ogólny spis tematów, a potem co chwila tylko się słyszy, "wydaje mi sie", "zaraz sprawdzę", "nie jestem pewien" i takie tam. Całe szczęście, ze odeszli od formatu, ktory był chyba przez jakiś czas w zeszłym sezonie, gdzie postawili sobie za cel omówienie kazdego spotkania ligowego (we wszystkich ligach). To był dopiero dramat, sluchac przez 40 minut:

"Teraz mecz Orzeł Łódź - Ostrovia"
"Daniel Jeleniewski fajnie pojechał, zdobył chyba 11 z dwoma bonusami"
"Tak, ale zobaczcie, że zawiódł Walasek, bo tylko 6 pkt"
"Sprawdziłem, Daniel miał 12+1"
"Ok, nastepne spotkanie"

Jeśli Panowie sobie wyznaczają jakiś temat do dyskusji, to niech kuźwa siądą przed audycją, przejrzą statystyki, poczytają prasę, regulamin, pozbierają informacje, porobią notatki i będą do tej dyskusji jakoś przygotowani, a nie idą na żywioł, a potem pół czata na YT to sa ludzie poprawiający ich błedy. Nie spodziewam się po nich wiedzy pokroju Ciegielskiego czy Dobruckiego, ale jednak jakieś minimum przygotowania powinno ich obowiązywać.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#9405 Postautor: Kargolo » 21 lipca 2020, o 12:03

Ja to jestem w szoku, że ktoś jeszcze tego słucha :P
Dałem sobie spokój po kilku pierwszych audycjach, bo tych pierdół nie dało się słuchać.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#9406 Postautor: tezetomaniak » 21 lipca 2020, o 12:09

Polacy wynajęli dźwigi, by obejrzeć mecz. ESPN zachwycony. "Niesamowity boom"
- Wrażenia? Super! Po pierwsze super widoczność, ale po drugie - ważniejsze - super wynik, bo wygraliśmy wysoko. Aż 58 do 32 - mówi Kamil Woźniak, kibic żużlowej sekcji Motoru Lublin,

No i ch*j, no i cześć.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#9407 Postautor: kdsz » 21 lipca 2020, o 13:58

Flagg pisze:Jeśli Panowie sobie wyznaczają jakiś temat do dyskusji, to niech kuźwa siądą przed audycją, przejrzą statystyki, poczytają prasę, regulamin, pozbierają informacje, porobią notatki i będą do tej dyskusji jakoś przygotowani, a nie idą na żywioł, a potem pół czata na YT to sa ludzie poprawiający ich błedy. Nie spodziewam się po nich wiedzy pokroju Ciegielskiego czy Dobruckiego, ale jednak jakieś minimum przygotowania powinno ich obowiązywać.
Zgodzę się. W 5:1 jest partyzantka - gadamy o tym co akurat wpadnie nam do głowy, a szczegóły w razie czego sprawdzimy na telefonie. Przeciwieństwem jest chociażby podcast Piąte Okrążenie na yt. Tam nie ma zbyt wiele miejsca na improwizację. Tematy rozmów są ściśle określone, a chłopaki są nieźle przygotowani do rozmowy. Nie mówią może nic odkrywczego, ale przytaczają dosyć szeroką argumentację, powołują się na wypowiedzi medialne i generalnie mam poczucie, że w dużym stopniu wyczerpują tematy, którymi się zajmują. Jak na takie quasi-dziennikarstwo spoza mainstreamu radzą sobie całkiem dobrze. Ale to też inna specyfika audycji. W 5:1 chłopaki nawijają na żywo, w Piątym Okrążeniu wrzucają zmontowany materiał. Trudno to porównywać.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

chylu

#9408 Postautor: chylu » 21 lipca 2020, o 16:23

No Siema!

Przyznam, że staram się w miarę regularnie zerkać na forum, ale nigdy się na nim nie rejestrowałem. Jednak widząc dyskusję o audycji stwierdziłem, że fajnie jak coś napiszę od siebie.

Może od początku, tworząc audycję chciałem, żeby to była taka luźniejsza forma a nie mądre głowy jak w magazynie, gdzie jak nawet jest kontrowersja, to nic z tego nie wynika. Nie sądziłem, że audycja będzie wywoływała takie emocje, ale fajnie że takie są i cieszy mnie Wasza konstruktywna krytyka, to zawsze uczy.

Goście w programie pojawiają się zawsze, gdy nie ma rozgrywek, a biorąc pod uwagę to, że jesteśmy LIVE, ciężko jest w sezonie zaprosić kogoś na 21 w poniedziałek, ale jak jest okazja, to taki gości się pojawia. Jako pierwsi mieliśmy Zengotę czy Hampela, no i spotkanie z Dryłą i Jabolem było mega. Też chciałbym mieć zawsze gościa, ale uwierzcie mi, nie zawsze się da. Teraz jeszcze w dobie COVID-19 nie chcemy ryzykować zdrowiem zawodników. Robiliśmy rozmowy telefoniczne (można posłuchać) jakość czasem jest średnia. Możemy nagrywać audycję, ale cenię sobie kontakt ze słuchaczem, czy to na yt czy teraz telefonicznie bo jest to czas dla Was, żeby poruszyć ciekawe tematy, rozpocząć dyskusję.

W jednym macie rację, są takie dni, że robimy audycję z "buta" i nie wszystko obgadujemy przed audycją.

Taka luźna forma wzięła się z tego, że jak ktoś słusznie tutaj stwierdził, omawianie spotkań jeden po drugim było MEGA słabe. Ja czytam forum i do serca biorę sobie wszystkie Wasze uwagi, bo robię to dla Was, dla kibiców, nie dla siebie. Czasem w poniedziałek o 21 zostałbym z dziećmi w domu i uprzedzam pytanie, nie płacą mi za audycję, robię to, bo chce.

Nigdy nie uważałem się za eksperta, jestem daleki od tego, jestem kibicem i po prostu wyrażam swoje zdanie i ciesze się, że są osoby, które się z tym nie zgadzają bo to zawsze stwarza dyskusję. Co do Waszej uwagi, że jest różnica w prowadzeniu między mną a chłopakami, to musicie pamiętać też o tym, że ja przed mikrofonem zaczynałem w 2007 roku a chłopaki z początkiem audycji 2018 chyba. Więc mam trochę większy luz przed mikrofonem, chłopaki i tak zrobili progres ale dalej pracuje nad nimi. Oczywiście, niektórzy powiedzą po co pracować, ale ja chce bo chłopaki naprawdę mają wiedzę, czasem tylko się zakręcą jak Roman.

Dajcie nam szansę, poprawimy pewne sprawy i będzie GIT! Zaczynaliśmy od audycji a teraz macie i galerię Foto od nas od Gosi, robimy transmisję radiową z każdego meczu (wiem, czasem jest słaba ale jest nasza, lubelska) chcieliśmy jeździć i robić audycję w innych miastach ale tutaj nam rozwalił to COVID.

To chyba tyle... z kibicowskim pozdrowieniem - Chylu

TreleMorele
Senior

#9409 Postautor: TreleMorele » 21 lipca 2020, o 18:44

"Robiliśmy rozmowy telefoniczne" - może pora do tego wrócić, to była fajna opcja którą przyciągała kibiców do oglądania programu .
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...

blajar
Trener

#9410 Postautor: blajar » 21 lipca 2020, o 18:59

chylu pisze:
Dajcie nam szansę, poprawimy pewne sprawy i będzie GIT! Zaczynaliśmy od audycji a teraz macie i galerię Foto od nas od Gosi, robimy transmisję radiową z każdego meczu (wiem, czasem jest słaba ale jest nasza, lubelska) chcieliśmy jeździć i robić audycję w innych miastach ale tutaj nam rozwalił to COVID.

No i pięknie :) Tylko jak będziesz po niektórych ośrodkach jechał to wyjazdowych nie zrobisz :D
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Sledzio
Trener
Kontakt:

#9411 Postautor: Sledzio » 21 lipca 2020, o 20:31

Chylu róbcie swoje. Ja tam słucham was zawsze czy na żywo jak w pracy jestem czy powtórkę na necie, a że nasi kibice marudzą to taka lubelska mentalność :) Tak to trwa odkąd powstało to forum, to wiecznie nie szczęśliwi.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#9412 Postautor: Maxx » 21 lipca 2020, o 22:35

Każda inicjatywa propagująca speedway jest jak najbardziej wskazana i potrzebna. Kwestia interpretacji natomiast jest tak indywidualną sprawą jak gusta. A o gustach się nie dyskutuje. Każdemu nie dogodzi - nie ma szans.

Kaman
Kadrowicz

#9413 Postautor: Kaman » 22 lipca 2020, o 02:47

Maxx pisze:Każda inicjatywa propagująca speedway jest jak najbardziej wskazana i potrzebna. Kwestia interpretacji natomiast jest tak indywidualną sprawą jak gusta. A o gustach się nie dyskutuje. Każdemu nie dogodzi - nie ma szans.

Tego Romana bym wywalił zz miejsca. Ani on śmieszny ani ciekawy.

SpeedwayGMtwitter
Junior
Kontakt:

#9414 Postautor: SpeedwayGMtwitter » 23 lipca 2020, o 10:49

Sporo tego żużla się szykuje :D
Nie wiem czy ktoś to wszystko ogląda od dechy do dechy ale gdyby ktoś taki się znalazł to podrzucam.
Obrazek
Ciut lepsza jakość: https://pbs.twimg.com/media/EdmQYBmX0AA ... ame=medium

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#9415 Postautor: ravajas » 23 lipca 2020, o 11:34

Sąsiedzi zapomnieli jak wyglądam ;)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
papi
Trener

#9416 Postautor: papi » 23 lipca 2020, o 11:48

Dzisiaj jest też final IM Szwecji, nie wiem czy będzie z niego transmisja. Ale obsada przeraża, dawna potęga poza Fredka, przeciętnym Lindbaeckiem (nie mają kontraktów w lidze szweckiej, być może dlatego nie jada) i jeszcze słabszym Ljungiem (SEC) nie ma zawodnikow na dobrym poziomie. O medale powalczą pewnie Berntzon, Thorsell, Sundstroem, Nilsson, Aspgren czy Hjelmland, może Kling albo Palovaara...
Ostatnio zmieniony 23 lipca 2020, o 19:54 przez papi, łącznie zmieniany 1 raz.

SpeedwayGMtwitter
Junior
Kontakt:

#9417 Postautor: SpeedwayGMtwitter » 23 lipca 2020, o 14:50

W ten weekend 8 meczów TV. Kto interesuję się żużlem, a nie ma ochoty skakać pomiędzy 8 stronami z reklamami w tle niech spojrzy:
Obrazek
Ciut lepsza jakość: https://pbs.twimg.com/media/EdnKZxIWkAA ... ame=medium

blajar
Trener

#9418 Postautor: blajar » 23 lipca 2020, o 18:21

Jutrzejsze spotkanie w ZG skomentuje duet Korościel/Kuźbicki. Lubię to :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

BobTheMonter77

#9419 Postautor: BobTheMonter77 » 23 lipca 2020, o 19:05

Pytanie - Jaką miejscówkę, najlepiej na świeżym powietrzu (poza Relaksem w Dąbrowicy), polecacie do oglądania meczu z Zielonej w TV?

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#9420 Postautor: Kargolo » 24 lipca 2020, o 18:10

Wrocławski tor pachnie kompletem Lamberta :D
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
papi
Trener

#9421 Postautor: papi » 24 lipca 2020, o 18:32

Oni są ślepi? Nie widzą ze Janowski dotknął taśmy?

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#9422 Postautor: ravajas » 24 lipca 2020, o 18:37

Tłumaczenie Dobruckiego jest kuriozalne. Zawodnik ma patrzeć na zamek taśmy, a nie na ruch rywala.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
Rusek
Kadrowicz

#9423 Postautor: Rusek » 24 lipca 2020, o 18:38

Ten sędzia to jest ewenement. Tyle się zastanawiać.
Podjął jednak moim zdaniem słuszna decyzję.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'

Flagg
Trener

#9424 Postautor: Flagg » 24 lipca 2020, o 18:40

Ja bym się nie odważył stwierdzic, czy woryna dotknął taśmy, czy to był wiatr
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
papi
Trener

#9425 Postautor: papi » 24 lipca 2020, o 18:42

ravajas pisze:Tłumaczenie Dobruckiego jest kuriozalne. Zawodnik ma patrzeć na zamek taśmy, a nie na ruch rywala.

Nie do końca, jeśli patrzysz na zamek, a pomiędzy Tobą a zamkiem jest zawodnik, to nie da się nie widzieć go kątem oka. Ale po raz kolejny napisze, system ostrzeżeń i przerywania wyścigów jest idiotyczny i powinni wrócić do karania tylko za tasme