Falubaz Zielona Góra - Motor Lublin ( 24.07.2020 g 20:30)
-
KibicMotoru
- Szkółkowicz
Falubaz Zielona Góra - Motor Lublin ( 24.07.2020 g 20:30)
Kolejny mecz przed naszą drużyną. Widać ,że z meczu na mecz wygląda to coraz lepiej, chłopaki rozpędzają się. Miesiąc pojechał niezłe zawody z GKMem , ale czy tym występem wywalczył sobie miejsce na mecz w Zielonej Górze ? Zobaczymy. Mecz nie będzie łatwy ale w obecnej formie jesteśmy w stanie tam wygrać.
Re: Falubaz Zielona Góra - Motor Lublin ( 24.07.2020 g 20:30)
GKM był o krok od zwycięstwa w Falubaziarni, ale chyba klątwa wyjazdowa ich znowu dopadła. Jak wyglądał GKM na tle Motoru widziała wczoraj cała Polska.
Just saying ;)
Just saying ;)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Zwycięstwo praktycznie zapewni nam pierwszą czwórkę. Falubaz na własnym torze strasznie się gubi. Jeśli Wiktory pojadą swoje to będzie dobrze. Mecz jak najbardziej do wygrania.
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata
A jeszcze gdyby im tam przed meczem popadało ;) Jest moc-jest szansa :)
Trochę podejrzałem forum Falubazu i oni upatrują swoją wygraną w zestawie pól startowych, bo jak wylosują pierwszy to mogą odskoczyć. Poza tym twierdzą, że jesteśmy bardziej wyrównaną drużyną.
Według mnie ten mecz pokaże na co nas stać, jeśli wygramy to autostrada do PO się otwiera. Ciekawi mnie postawa juniorów na tle ich juniorów, bo jak na razie Krakowiak i Tonder/Pawliczak chyba są ciut lepsi. Na pewno, co za nami przemawia, to że mamy trzech liderów na 10 pkt, Jarek też coś dorzuci no i postawa drugiego Polaka oraz juniorów będzie kluczowa. Apetyt rośnie w miarę jedzenia, więc liczę na wygraną, ale nie jakąś wysoką. Chociaż w meczu z CKM sądziłem, że nie dobijemy do 40, a miło się zaskoczyłem.
CKM rozbił ich na własnym torze, a Grudziądz był bliski wygrania (ten sam Grudziądz, który u nas mógł z 30 nie wyjść). Stal natomiast miała dwa mocne filary, nieistniejącą juniorkę i niekoniecznie mocną drugą linię, a jednak uciułali 40 pkt.
Łaguta - 12, Matej - 10, Mikkel - 10, Jarek - 7, Paweł - 3, Wiktory - 4.
Czy ta punktacja wygląda na nierealną? :)
Według mnie ten mecz pokaże na co nas stać, jeśli wygramy to autostrada do PO się otwiera. Ciekawi mnie postawa juniorów na tle ich juniorów, bo jak na razie Krakowiak i Tonder/Pawliczak chyba są ciut lepsi. Na pewno, co za nami przemawia, to że mamy trzech liderów na 10 pkt, Jarek też coś dorzuci no i postawa drugiego Polaka oraz juniorów będzie kluczowa. Apetyt rośnie w miarę jedzenia, więc liczę na wygraną, ale nie jakąś wysoką. Chociaż w meczu z CKM sądziłem, że nie dobijemy do 40, a miło się zaskoczyłem.
CKM rozbił ich na własnym torze, a Grudziądz był bliski wygrania (ten sam Grudziądz, który u nas mógł z 30 nie wyjść). Stal natomiast miała dwa mocne filary, nieistniejącą juniorkę i niekoniecznie mocną drugą linię, a jednak uciułali 40 pkt.
Łaguta - 12, Matej - 10, Mikkel - 10, Jarek - 7, Paweł - 3, Wiktory - 4.
Czy ta punktacja wygląda na nierealną? :)
Oglądając Zieloną Górę w tym roku zastanawia mnie ten ich remis we Wrocławiu. Do tej pory mocno w kratkę. Świetne mecze w Rybniku i Wrocku, a u siebie chimerycznie. Z Grudziądzem ledwo udało im się wygrać, bo po 1 łuku GKM jeszcze jechał na 1:5... Ogólnie Żyto robi tor słaby do ścigania, a z drugiej strony dość mocno warunki w przygotowaniu toru dyktowała tam ostatnio pogoda. Jamróg odnajduje się dość dobrze na tym torze, dlatego moim zdaniem powinien zastąpić Miesiąca. Paweł wczoraj skuteczność startów 1/5... Łącznie z dojazdem przegrywał ten element z Lotarskim. Ustawienie składu powinno być kalką tego z Częstochowy, gdzie pary były zestawione optymalnie.
Podrzucisz linka? Jak szukam to mi wyświetla jakieś ostatnie wpisy z 2004 roku. Z góry dziękuję :)Saeyl pisze:Trochę podejrzałem forum Falubazu
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
Klub ostatnio wiele rzeczy zrobił fantastycznie lub idealnie trafił:
Kontrakty Griszy, MM i Wiktora, powierzenie odpowiedzialności za zespół Łagucie, zakup Zagara
dorzucenie Jarka, stworzenie pary Jarek-Matej, ale jedna rzecz jest dla mnie bez sensu. Układ Miesiąc – Jamróg. To nie służy ani Kubie, ani Pawłowi, ani Motorowi.
Popierałem zakontraktowanie Kuby. Bo Polak, w miarę solidny, a przede wszystkim stabilny na torze, drużynowo jeżdżący, był bardzo dobrym dopełnieniem naszych szaleńców i juniorów.
Idealny zawodnik do pary Griszą, któremu nie będzie przeszkadzać a Grisza już znajdzie optymalne ścieżki żeby było dobrze.
Wszystko zmieniło się po zakontraktowaniu Jarka. To była okazja i strzał w 10. To taki Kuba x 5 co najmniej. Ma te same walory, ale to zawodnik "klasy AAA+", lepsze starty (fakt, że 75% wyczołgane), łatwość pyknięcia paru trójek z niczego i wielka wartość dodana w parku maszyn. Hampel jeździł zawsze w otoczeniu najlepszych i najlepiej spasowanych. Rzadko się zgadzam z Cegłą ale fajnie powiedział, że Jarek dodal temu zespołowi powagi. Mimo, że nie ma takich umiejętności jak lubelscy obco, to jest bardzo ważny.
Jeślli mamy Jarka, to Kuba powinien zostać przesunięty na ławkę, lub w przypadku znalezienia kogoś pod ósemkę – wypożyczony. A w tym rou można było wypożyczyć i jeździć nim jako gościem.
Założenie "walki o skład" między Pawłem a Kubą i zmiana co dwa mecze, jest niefortunne.
Miesiąc jest żużlowcem co najmniej o klasę (cokolwiek to znaczy) lepszym od Jamroga, uwzględniając jego żabki na starcie.
I niczym nie zasłużył, żeby ten sezon zaczynać na ławie albo walcząc o skład.
Miał średnią wyższą od Hampela, a Hampel nie musi walczyć o skład.
Wiem, że mega sezon miał też Kuba, ale to było jeszcze sezon wcześniej, jeszcze w jego Tarnowie,
gdzie był niesamowicie spasowany.
Rozumiałem wyjazd Kuby do Wrocka (gdzie szału nie zrobił), ale później powinien jechać już Łełek, no chyba że jeździłby fatalnie to wtedy Kuba mógłby wskoczyć.
Ale 0,0 w Lesznie z tak spasowaną Unią gdzie Lidsey robi Mateja i Griszę w jednym biegu na trasie to o niczym nie świadczy. Równie dobrze Jarek mógł wrócić z taki wynikiem.
Z Gorzowem 02*2*0 to moim zdaniem wynik w porządku. Dwa razy 5-1.
7+3 z GKM (doliczam bonus skradziony przez Nickiego) jak najbardziej udany występ.
Rozjeżdżony Miesiąc wygrałby jeszcze w 14 biegu z Dzikiem i byłoby 12. Tam trzeba było wywieźć Duńczyka pod bandę na łuku pod zegarem, a nie pieścić się z nim i doklejać do kredy.
Z ROW na torze który był byłoby 10+ jedną ręką.
Łełek ma rezerwy, a nawet "bez formy" i "już nie ten Miesiąc co przed rokiem" zdołał wyrolować KK po szerokiej czy Buczka po małej. Wiem, że tamci jadą w tym roku do tyłu ale nie wyobrażam sobie żeby Kuba takie nazwiska mógł strzelić, w ogóle musiałbym szukać chyba nazwisk w II lidze...
Po to jedziemy bez rezerwowego i nie mamy Lambo, żeby piątka seniorów nie walczyła o skład,
wiadomo, że zarząd Kubie dużo obiecał a transfer Jarka sprawił, że to nie ma sensu, ale
jeśli mamy walczyć o duże cele to potrzebujemy Pawła w gazie. To zawodnik, który przy równym spasowaniu wciąga ekstraligowe nazwiska na trasie jak muchy i powinien jechać nie zważając na to , że występy a la Leszno mogą co jakiś czas się trafić. Zresztą Kubie także.
Obecnie wymaganie dotyczy jazdy na poziomie piątego seniora, a Paweł jak złapie rytm to stać go spokojnie na punktówkę w stylu Jarka czyli jakieś 20330
Kontrakty Griszy, MM i Wiktora, powierzenie odpowiedzialności za zespół Łagucie, zakup Zagara
dorzucenie Jarka, stworzenie pary Jarek-Matej, ale jedna rzecz jest dla mnie bez sensu. Układ Miesiąc – Jamróg. To nie służy ani Kubie, ani Pawłowi, ani Motorowi.
Popierałem zakontraktowanie Kuby. Bo Polak, w miarę solidny, a przede wszystkim stabilny na torze, drużynowo jeżdżący, był bardzo dobrym dopełnieniem naszych szaleńców i juniorów.
Idealny zawodnik do pary Griszą, któremu nie będzie przeszkadzać a Grisza już znajdzie optymalne ścieżki żeby było dobrze.
Wszystko zmieniło się po zakontraktowaniu Jarka. To była okazja i strzał w 10. To taki Kuba x 5 co najmniej. Ma te same walory, ale to zawodnik "klasy AAA+", lepsze starty (fakt, że 75% wyczołgane), łatwość pyknięcia paru trójek z niczego i wielka wartość dodana w parku maszyn. Hampel jeździł zawsze w otoczeniu najlepszych i najlepiej spasowanych. Rzadko się zgadzam z Cegłą ale fajnie powiedział, że Jarek dodal temu zespołowi powagi. Mimo, że nie ma takich umiejętności jak lubelscy obco, to jest bardzo ważny.
Jeślli mamy Jarka, to Kuba powinien zostać przesunięty na ławkę, lub w przypadku znalezienia kogoś pod ósemkę – wypożyczony. A w tym rou można było wypożyczyć i jeździć nim jako gościem.
Założenie "walki o skład" między Pawłem a Kubą i zmiana co dwa mecze, jest niefortunne.
Miesiąc jest żużlowcem co najmniej o klasę (cokolwiek to znaczy) lepszym od Jamroga, uwzględniając jego żabki na starcie.
I niczym nie zasłużył, żeby ten sezon zaczynać na ławie albo walcząc o skład.
Miał średnią wyższą od Hampela, a Hampel nie musi walczyć o skład.
Wiem, że mega sezon miał też Kuba, ale to było jeszcze sezon wcześniej, jeszcze w jego Tarnowie,
gdzie był niesamowicie spasowany.
Rozumiałem wyjazd Kuby do Wrocka (gdzie szału nie zrobił), ale później powinien jechać już Łełek, no chyba że jeździłby fatalnie to wtedy Kuba mógłby wskoczyć.
Ale 0,0 w Lesznie z tak spasowaną Unią gdzie Lidsey robi Mateja i Griszę w jednym biegu na trasie to o niczym nie świadczy. Równie dobrze Jarek mógł wrócić z taki wynikiem.
Z Gorzowem 02*2*0 to moim zdaniem wynik w porządku. Dwa razy 5-1.
7+3 z GKM (doliczam bonus skradziony przez Nickiego) jak najbardziej udany występ.
Rozjeżdżony Miesiąc wygrałby jeszcze w 14 biegu z Dzikiem i byłoby 12. Tam trzeba było wywieźć Duńczyka pod bandę na łuku pod zegarem, a nie pieścić się z nim i doklejać do kredy.
Z ROW na torze który był byłoby 10+ jedną ręką.
Łełek ma rezerwy, a nawet "bez formy" i "już nie ten Miesiąc co przed rokiem" zdołał wyrolować KK po szerokiej czy Buczka po małej. Wiem, że tamci jadą w tym roku do tyłu ale nie wyobrażam sobie żeby Kuba takie nazwiska mógł strzelić, w ogóle musiałbym szukać chyba nazwisk w II lidze...
Po to jedziemy bez rezerwowego i nie mamy Lambo, żeby piątka seniorów nie walczyła o skład,
wiadomo, że zarząd Kubie dużo obiecał a transfer Jarka sprawił, że to nie ma sensu, ale
jeśli mamy walczyć o duże cele to potrzebujemy Pawła w gazie. To zawodnik, który przy równym spasowaniu wciąga ekstraligowe nazwiska na trasie jak muchy i powinien jechać nie zważając na to , że występy a la Leszno mogą co jakiś czas się trafić. Zresztą Kubie także.
Obecnie wymaganie dotyczy jazdy na poziomie piątego seniora, a Paweł jak złapie rytm to stać go spokojnie na punktówkę w stylu Jarka czyli jakieś 20330
Jedna uwaga dotycząca tych peanów na cześć Pawła. Zrobienie Kasprzaka na ostatnim łuku to, moim zdaniem, w 95% zasługa Griszy, który pięknie go przytrzymał.
Edit: Łełek dysponował wczoraj sprzętem, który pozwalał bez większego problemu objechać Nickiego i powinien to w XIV zrobić, jednak nie zrobił.
Edit: Łełek dysponował wczoraj sprzętem, który pozwalał bez większego problemu objechać Nickiego i powinien to w XIV zrobić, jednak nie zrobił.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
blajar pisze:Jedna uwaga dotycząca tych peanów na cześć Pawła. Zrobienie Kasprzaka na ostatnim łuku to, moim zdaniem, w 95% zasługa Griszy, który pięknie go przytrzymał.
Może dlatego, że Nicki to trzykrotny mistrz świata i 3 "defekty" w meczu byłoby przesadą. Mimo słabszego dnia, to jednak bardzo doświadczony zawodnik i cham (zaważył na tym całokształt kariery, a nie wczorajszy mecz)... bardzo doświadczony.
Uważasz, że Kuba by zrobił? ;)
Nicki, chociaż wolny jak fura gnoju i sfrustrowany, to wciąż jeden z najlepiej broniących pozycji zawodników.
Ile wyścigów o stawkę objechał w tym roku Paweł, a ile np MM.
Nicki, chociaż wolny jak fura gnoju i sfrustrowany, to wciąż jeden z najlepiej broniących pozycji zawodników.
Ile wyścigów o stawkę objechał w tym roku Paweł, a ile np MM.
-
TreleMorele
- Senior
Kuba metador na pewno by zrobił więcej punktów od Łełka :) aż się popłakałem że śmiechu
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...
Nie twierdzę, że by zrobił bądź nie. Obejrzałem jeszcze raz na spokojnie wszystkie biegi i moim zdaniem gdyby nie chaos na torze to powinien łyknąć dzika jak tyczkę. Nicki nie wyjeżdżał poza środek toru.
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
-
TreleMorele
- Senior
co do meczu w Zielonej faworytem jest gospodarz to już nie będzie tor w Czestochowie który pasuje naszym asom 40pkt to będzie duży sukces . Pora zejść na ziemię .
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2020, o 14:44 przez TreleMorele, łącznie zmieniany 1 raz.
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...
Ale kogo ten Miesiąc wczoraj pokonał? Raz Bjerre, który na jeden bieg ewidentnie nie trafił z przełożeniami, jadącego najgorszy mecz od kilku lat Pedersena, Lotarskiego i najsłabszych seniorów ekstraligi Pawlickiego i Buczka. Nie twierdzę, że Jamróg pojechałby lepiej, ale zachwyty nad Miesiącem mam wrażenie, że za zasługi a nie za jazdę wczoraj...
-
TreleMorele
- Senior
Vaginator pisze:Ale kogo ten Miesiąc wczoraj pokonał? Raz Bjerre, który na jeden bieg ewidentnie nie trafił z przełożeniami, jadącego najgorszy mecz od kilku lat Pedersena, Lotarskiego i najsłabszych seniorów ekstraligi Pawlickiego i Buczka. Nie twierdzę, że Jamróg pojechałby lepiej, ale zachwyty nad Miesiącem mam wrażenie, że za zasługi a nie za jazdę wczoraj...
A Kogo miał pokonać ?? Artioma co leje 3\4 ekstraligi :)
Zachowajmy moze resztki obiektywności. Skoro w przypadku Jamroga występ z Rybnikiem nie był miarodajny ze względu na klasę rywala, tak samo wynoszenie pod niebiosa Łełka za wczorajszy mecz jest nie na miejscu. No fajnie, że walczył i łykał na trasie takich asów jak Buczkowski czy Lotarski, ale w Zielonej Górze będzie mieć raczej rywali, którym formą bliżej do choćby Pedersena, niż takiego Buczka. A Dzika już po trasie zrobić się nie udało.
Tak na dobrą sprawę na chwile obecną wiemy tyle, że i Jamróg i Miesiąc na naszym torze są w stanie spokojnie wygrywać z drugą linią rywali. Ale kluczem są wyjazdy. Paweł pojedzie w Zielonej Górze, bo wczoraj nie dał żadnych podstaw do tego, żeby go od składu odsuwać, ale dopiero tam nastąpi prawdziwa weryfikacja jego formy.
Natomiast zgodzę się, że kwestię piątego seniora należy wyjaśnić jak najszybciej. Bo tasowanie się co dwa mecze w dłuższej perspektywie nie przyniesie nic dobrego ani Pawłowi, ani Kubie, ani klubowi
Tak na dobrą sprawę na chwile obecną wiemy tyle, że i Jamróg i Miesiąc na naszym torze są w stanie spokojnie wygrywać z drugą linią rywali. Ale kluczem są wyjazdy. Paweł pojedzie w Zielonej Górze, bo wczoraj nie dał żadnych podstaw do tego, żeby go od składu odsuwać, ale dopiero tam nastąpi prawdziwa weryfikacja jego formy.
Natomiast zgodzę się, że kwestię piątego seniora należy wyjaśnić jak najszybciej. Bo tasowanie się co dwa mecze w dłuższej perspektywie nie przyniesie nic dobrego ani Pawłowi, ani Kubie, ani klubowi
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
TreleMorele pisze:
A Kogo miał pokonać ?? Artioma co leje 3\4 ekstraligi :)
Lał :) Wczoraj przegrał dwa razy z Griszą, raz z Jarkiem i raz z Zagarem, z czego jeden bieg na 5:1 :)
P.S. To pożegnanie Artioma z kibicami po 15 biegu przypominało mi pożegnanie Lamparta po barażu w 2017 :D Przypadek? :D
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2020, o 15:01 przez blajar, łącznie zmieniany 1 raz.
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
-
TreleMorele
- Senior
obiektywnie który nie pojedzie szału nie zrobi 2-5pkt max więc i tak będzie do zmiany , podobny 1 ligowy poziom .
Vaginator pisze:Ale kogo ten Miesiąc wczoraj pokonał? Raz Bjerre, który na jeden bieg ewidentnie nie trafił z przełożeniami, jadącego najgorszy mecz od kilku lat Pedersena, Lotarskiego i najsłabszych seniorów ekstraligi Pawlickiego i Buczka. Nie twierdzę, że Jamróg pojechałby lepiej, ale zachwyty nad Miesiącem mam wrażenie, że za zasługi a nie za jazdę wczoraj...
Przegrał dwukrotnie z Artiomem i raz z Nickim za każdym razem przywożąc 1 pkt. przy 4:2.
Jeśli wymagasz od Łełka, jako najsłabszego seniora, żeby woził absolutnie wszystkich zawodników rywali to miażdżymy tą ligę przeokrutnie ;)
Zrobił swoje zdecydowanie. 9 płatnych oczek plus jedno zabrane przez Nickiego i jego brak szacunku do rywali, sportu i świata
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
-
TreleMorele
- Senior
Paweł Miesiąc !!! Paweł Miesiąc :)
Wszystkim głośnio mówiącym o wygranej w Falubazowie, radzę wylać sobie na głowę kubeł zimnej wody.
Chłopaki wygrali w CzeWie między innymi dlatego, że nie mieli na sobie presji a wszyscy chcieli tylko najniższego wymiaru kary.
Wiem, że trzeba wierzyć w swoją drużynę ale po prostu cieszmy się ściganiem a Motorowcom życzmy fajnego ścigania i braku kontuzji.
Żagar and Company na pewno dadzą z siebie wszystko a jaki by nie był ostateczny efekt,
to tak czy inaczej winniśmy ofiarować im wiarę, wsparcie i doping.
Chłopaki wygrali w CzeWie między innymi dlatego, że nie mieli na sobie presji a wszyscy chcieli tylko najniższego wymiaru kary.
Wiem, że trzeba wierzyć w swoją drużynę ale po prostu cieszmy się ściganiem a Motorowcom życzmy fajnego ścigania i braku kontuzji.
Żagar and Company na pewno dadzą z siebie wszystko a jaki by nie był ostateczny efekt,
to tak czy inaczej winniśmy ofiarować im wiarę, wsparcie i doping.
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld
TreleMorele pisze:Paweł Miesiąc !!! Paweł Miesiąc :)
<klap> <klap>
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
- Retrospeedway
- Senior
Nie wiem czy zwróciliście uwagę ale 22 SEC 23 SEC 24 mecz z Falubazem.Trzy zawody pod rząd dla Laguty i Michelsena to trochę nie za dużo? Rybnik,Gniezno i Zielona Góra to trzy inne tory,ja nie wiem jak oni się dopasują w piątek.