Włókniarz Częstochowa - Motor Lublin (12.07.2020 g.16:30)
- Retrospeedway
- Senior
Re: Włókniarz Częstochowa - Motor Lublin (12.07.2020 g.16:30)
1.Hampel
2.Laguta
3.Miesiąc
4.Zagar
5.Michelsen
6.Trofimow
7.Lampart
2.Laguta
3.Miesiąc
4.Zagar
5.Michelsen
6.Trofimow
7.Lampart
Wspominając zeszłoroczny mecz w Cze-Wie najmocniej w pamięci utkwił mi pierwszy bieg i 5:1 dla nas.
I ta cisza na stadionie...
I ta cisza na stadionie...
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld
-
KibicMotoru
- Szkółkowicz
Retrospeedway pisze:1.Hampel
2.Laguta
3.Miesiąc
4.Zagar
5.Michelsen
6.Trofimow
7.Lampart
Na jakiej podstawie wstawiasz Miesiąca do składu ? Facet pojechał 2 bardzo przeciętne spotkania . W Lesznie praktycznie nie łapał się na szprycę w Lublinie co prawda zrobił 4+2 na Stali ale też to nie jest ten Miesiąc i ta forma co w sezonie 2019.Pewnie bierzesz pod uwagę wynik sprzed roku i jego postawę w Częstochowie ale niestety nic to nie ma wspólnego z obecną dyspozycją Pawła. Nie kryję Miesiąca nigdy nie lubiłem i nie lubię podobnie jak Karola Barana, ale jeżdzi w Lublinie i oczywiście mu kibicuję. Jednak do Częstochowy powinien jechać Kuba, ponieważ chłopak pojechał dobre zawody w meczu z ROWem i jak najbardziej zasłużył na kolejną szansę. Ewentualne zmiany w składzie można robić przed spotkaniem z GKMem.
- Retrospeedway
- Senior
Na takiej podstawie że tak uważam.Na jakiej podstawie lubisz kolor niebieski a nie lubisz czerwonego?
Jamróg nawet ze słabym Rybnikiem,na torze na którym ostro trenował nie miał startu.Jakub na dystansie nie jest w stanie nawet wyprzedzić juniora przeciwników.Paweł to jest dzik i mam przeczucie że w Częstochowie może wystrzelić.
Jamróg nawet ze słabym Rybnikiem,na torze na którym ostro trenował nie miał startu.Jakub na dystansie nie jest w stanie nawet wyprzedzić juniora przeciwników.Paweł to jest dzik i mam przeczucie że w Częstochowie może wystrzelić.
-
TreleMorele
- Senior
Dajcie spokój kto nie pojedzie i tak mamy solidne bęcki.
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...
Retrospeedway pisze:Na takiej podstawie że tak uważam.Na jakiej podstawie lubisz kolor niebieski a nie lubisz czerwonego?
Tylko, że tu nie jest kwestia lubienia lub nie. Mają jechać najlepsi - a wszelkie dane kto jest najlepszy ma sztab trenerski. Czy Jamróg nie miał startu z Rybnikiem? Kilka razy nie miał - refleksowo. Ale raz miał i to bardzo dobry - tylko, że dał się objechać na trasie. Różnica jest zasadnicza - nie skacze żabek na starcie. I w przeciwieństwie do reszty drużyny nie można mieć do niego większych pretensji za Wrocław. Popełniał wielbłądy, dał się wystraszyć Taiowi ale widać, że chciał i jechał ambitnie. W zeszłym roku jakoś tragicznie nie pojechał w Częstochowie.
- Retrospeedway
- Senior
..."Kilka razy nie miał - refleksowo. Ale raz miał i to bardzo dobry - tylko, że dał się objechać na trasie"
No widzisz nawet gdy mu wyszedł jeden start to dał się objechać na trasie,i to w dodatku na domowym torze z najgorszą drużyną w lidze.Z tego można założyć że jak nie wyjedzie ze startu to przywiezie zero,a nawet jak mu wyjdzie to go i tak objadą,więc nad czym tu się zastanawiać?
ps.Jak zobaczyłem wczoraj Daniela w Gdańsku i jego starty to pomyślałem sobie gdyby on u nas jeździł na meczach domowych to bym był spokojny o wygrane na naszym torze.
No widzisz nawet gdy mu wyszedł jeden start to dał się objechać na trasie,i to w dodatku na domowym torze z najgorszą drużyną w lidze.Z tego można założyć że jak nie wyjedzie ze startu to przywiezie zero,a nawet jak mu wyjdzie to go i tak objadą,więc nad czym tu się zastanawiać?
ps.Jak zobaczyłem wczoraj Daniela w Gdańsku i jego starty to pomyślałem sobie gdyby on u nas jeździł na meczach domowych to bym był spokojny o wygrane na naszym torze.
Z obecnym Lambertem przegrać to nie wstyd - nawet po trasie. Rzecz w tym, że stało się coś, co niestety przewidziałem jesienią. Łełek w zeszłym roku osiągnął szczyt swoich możliwości i tego sufitu raczej nie przebije. Mogą mu się trafiać pojedyńcze wyścigi, którymi znowu zaskoczy całą Polskę, zostawi serducho na torze - ale niestety to za mało na Ekstraligę. Obrazek z Leszna z tego roku czy z Grudziądza z zeszłego jest zdecydowanie bardziej prawdopodobny niż wygrywanie ze Zmarzlikiem. Kuba jest niewiele lepszy ale jednak coś rokuje. Z Rybnikiem pojechał przyzwoicie - ale tylko to. Spodziewałem się czegoś więcej - bo w końcu był to mecz o jego być albo nie być w tym sezonie.
Stawianie na Miesiaca bo "zostawi serducho i rok temu woził Madsena" jest idiotyczne. On i Kuba pojechali jeden meczu u siebie i jeden na wyjeździe, w obu przypadkach Kuba wypadł lepiej. Jasne, miał trochę łatwiejszych rywali, ale jednak jako całokształ prezentował się ciekawiej. We Wrocku szarpał, walczył nie odstawał az tak strasznie, jak Łełek w Lesznie, gdzie nawet nie powąchał szprycy rywali.
Uwielbiam Pawła i traktuje go niemal jak wychowanka, ale trzeba sobie obiektywnie powiedziec, ze na podstawie tych 4 odjechanych spotkań, to Kuba obecnie jest szybszy. Jeśli zawali w Czewie, to można wracać do tematu Pawła na mecz z GKMem.
A Pawłowi w tym sezonie wyszedł 1 bieg na 6. Jeden, bo gdyby nie robota Łaguty, to dwójki na Kasprzaku by nie było. Wiec nad czym się tu zastanawiać?
Uwielbiam Pawła i traktuje go niemal jak wychowanka, ale trzeba sobie obiektywnie powiedziec, ze na podstawie tych 4 odjechanych spotkań, to Kuba obecnie jest szybszy. Jeśli zawali w Czewie, to można wracać do tematu Pawła na mecz z GKMem.
A Pawłowi w tym sezonie wyszedł 1 bieg na 6. Jeden, bo gdyby nie robota Łaguty, to dwójki na Kasprzaku by nie było. Wiec nad czym się tu zastanawiać?
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
- Retrospeedway
- Senior
Gelo pisze:Z obecnym Lambertem przegrać to nie wstyd - nawet po trasie. Rzecz w tym, że stało się coś, co niestety przewidziałem jesienią. Łełek w zeszłym roku osiągnął szczyt swoich możliwości i tego sufitu raczej nie przebije. Mogą mu się trafiać pojedyńcze wyścigi, którymi znowu zaskoczy całą Polskę, zostawi serducho na torze - ale niestety to za mało na Ekstraligę. Obrazek z Leszna z tego roku czy z Grudziądza z zeszłego jest zdecydowanie bardziej prawdopodobny niż wygrywanie ze Zmarzlikiem. Kuba jest niewiele lepszy ale jednak coś rokuje. Z Rybnikiem pojechał przyzwoicie - ale tylko to. Spodziewałem się czegoś więcej - bo w końcu był to mecz o jego być albo nie być w tym sezonie.
Panie Grzegorzu ale my debatujemy o przyszłym konkretnym meczu na torze w Częstochowie.Czy widzi Pan oczami wyobraźni Jakuba robiącego punkty z Włókniarzem? Moja opinia jest taka że ja tego nie widzę,ale szanuję zdanie innych.
Pytanie z innej beczki.Czy Miesiąca można wypożyczyć na stałe do Łodzi a w jego miejsce wypożyczyć na stałe Daniela Jeleniewskiego? Pytam tylko czy dałoby się tak formalnie zrobić a nic nie sugeruję.
Możemy. Możemy też wypożyczyć Miesiąca, a Daniela wziąć jako gościa.
Wydaje mi się również, że możemy wypożyczyć Pawła i wziąć go jako gościa z Danielem :)
Wydaje mi się również, że możemy wypożyczyć Pawła i wziąć go jako gościa z Danielem :)
Gdzieś tam jest jeszcze Karol Baran który doskonale zna stadion w Częstochowie .... ;)
Retrospeedway pisze:Gelo pisze:Z obecnym Lambertem przegrać to nie wstyd - nawet po trasie. Rzecz w tym, że stało się coś, co niestety przewidziałem jesienią. Łełek w zeszłym roku osiągnął szczyt swoich możliwości i tego sufitu raczej nie przebije. Mogą mu się trafiać pojedyńcze wyścigi, którymi znowu zaskoczy całą Polskę, zostawi serducho na torze - ale niestety to za mało na Ekstraligę. Obrazek z Leszna z tego roku czy z Grudziądza z zeszłego jest zdecydowanie bardziej prawdopodobny niż wygrywanie ze Zmarzlikiem. Kuba jest niewiele lepszy ale jednak coś rokuje. Z Rybnikiem pojechał przyzwoicie - ale tylko to. Spodziewałem się czegoś więcej - bo w końcu był to mecz o jego być albo nie być w tym sezonie.
Panie Grzegorzu ale my debatujemy o przyszłym konkretnym meczu na torze w Częstochowie.Czy widzi Pan oczami wyobraźni Jakuba robiącego punkty z Włókniarzem? Moja opinia jest taka że ja tego nie widzę,ale szanuję zdanie innych.
Pytanie z innej beczki.Czy Miesiąca można wypożyczyć na stałe do Łodzi a w jego miejsce wypożyczyć na stałe Daniela Jeleniewskiego? Pytam tylko czy dałoby się tak formalnie zrobić a nic nie sugeruję.
Heh - żeby wybór zawodników zależał od mojej wyobraźni to prawdopodobnie mielibyśmy nieco inny skład :) Tymczasem to Ziółkowski z Kuciapą mają wiedzę, kto powinien jechać. Mają czasy, własne obserwacje z treningów i meczów, są na bieżąco z sytuacją sprzętową zawodników. Ja się mogę opierać tylko i wyłącznie na tym co widziałęm w czterech meczach. I wniosek mam jeden - Kuba jedzie jak... Kuba, a Łełek jest w lesie z formą (może wyskoczyć ale wcale nie musi). Z tej dwójki Jamróg jest bardziej przewidywalny. Te 4-6 punktów może w Częstochowie zrobić. Co do Jelenia - z wczorajszą formą jest z pewnością lepszy od Jamroga i Miesiąca. I zna tor w Częstochowie ;)
Dajcie spokój z tym Jeleniem. Oceniacie go na podstawie zawodów towarzyskich, w którch 90% uczestników pojawiła się na torze pierwszy raz w tym sezonie i bawiła się w testowanie sprzętu. Do tego była to stawka czysto pierwszoligowa. To może od razy zatrudnijmy np. Krcmara. Chłop walnął chyba 20 kolejnych trójek u naszych sąsiadów.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Stawka pierwszoligowa ale jednak Gorzów wziął Jacka Holdera, który w ekstralidze padaki nie pojechał, a wczoraj lepszy od Jelenia nie był. Rozumiem, że Gorzów jest w "większej potrzebie" niż my. Jedyny argument przeciw gościowi u nas to kolejny powód do wypadnięcia widelca Jamroga.
- Retrospeedway
- Senior
Flagg pisze:Dajcie spokój z tym Jeleniem. Oceniacie go na podstawie zawodów towarzyskich, w którch 90% uczestników pojawiła się na torze pierwszy raz w tym sezonie i bawiła się w testowanie sprzętu. Do tego była to stawka czysto pierwszoligowa. To może od razy zatrudnijmy np. Krcmara. Chłop walnął chyba 20 kolejnych trójek u naszych sąsiadów.
Gdybyś miał na lubelskim torze dziesięć razy pod rząd ustawić pod taśmą Jeleniewskiego,Jamroga i Miesiąca to jak myślisz kto by wygrywał starty i wyścigi?
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/relac ... ch-herbowy
Pewnie Kuba, bo Jeleń udawał by defekty :D
Woryna przez 2 lata zamiatał Nice, a teraz jest chyba liderem Eligi w liczbie przywiezionych 1:5. Lebiedievs, Szczepaniak czy Batchelor też byli od Daniela lepsi, a chcielibyście któregoś na gościa u nas?
Jeleń jest lepszy od Jamroga, bo w towarzyskich zawodach zrobił 11 pkt, tyle co Holder, który przyzwoicie pojechał jeden mecz w Elidze. Takie porównania nie mają sensu, bo zaraz dojdziemy do wniosku, że naszym liderem powinien być Stasio Burza, bo przecież ograł Hancocka, który ograł Madsena, który ograł Zmarzlika. Powtarzam, że to były zawody towarzyskie, o czapkę gruszek. Ja osobiście nie wyciągałby z nich żadnych wniosków. Rok temu Przemo Pawlicki wyglądał w pre-season na rajdera z topu SGP, przyjechał do Lublina na inaugurację i nie istniał.
Pytasz sie o Lublin, a wklejasz Ostrów. No to ja też se powklejam:
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/relac ... -w-gdansku
Nie zakrzywiajmy rzeczywistości, czas Jelenia w Elidze minał.
Jeleń jest lepszy od Jamroga, bo w towarzyskich zawodach zrobił 11 pkt, tyle co Holder, który przyzwoicie pojechał jeden mecz w Elidze. Takie porównania nie mają sensu, bo zaraz dojdziemy do wniosku, że naszym liderem powinien być Stasio Burza, bo przecież ograł Hancocka, który ograł Madsena, który ograł Zmarzlika. Powtarzam, że to były zawody towarzyskie, o czapkę gruszek. Ja osobiście nie wyciągałby z nich żadnych wniosków. Rok temu Przemo Pawlicki wyglądał w pre-season na rajdera z topu SGP, przyjechał do Lublina na inaugurację i nie istniał.
Gdybyś miał na lubelskim torze dziesięć razy pod rząd ustawić pod taśmą Jeleniewskiego,Jamroga i Miesiąca to jak myślisz kto by wygrywał starty i wyścigi?
Pytasz sie o Lublin, a wklejasz Ostrów. No to ja też se powklejam:
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/relac ... -w-gdansku
Nie zakrzywiajmy rzeczywistości, czas Jelenia w Elidze minał.
Prawodpodobnie tak - chyba nawet nie ma takich ambicji. Tylko, że Łełek i Kuba szału nie robią stąd takie pomysły. Jest jeszcze Tofik. Też zna tor w Czewie ;) A tak poważnie - nikt na to nie pójdzie. Nie po to oddawaliśmy Lamparta żeby dzisiaj brać Jelenia...
Ostatnio zmieniony 7 lipca 2020, o 13:14 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.
Do tego Gruchalski i Oskar Polis
- Retrospeedway
- Senior
-
TreleMorele
- Senior
Do kolegi z Częstochowy jak można nabyć bilet na mecz u was ??
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...
papi pisze:Do tego Gruchalski i Oskar Polis
Kuba Kępa zawsze chętnie widział w naszych barwach żużlowych buraków pokroju Kasprzaka czy Zagara, więc nie widzę przeciwwskazań żeby kolejny barbarzyńca w osobie Oskara Polisa znalazł się na celowniku prezesa. Oskar mógłby się u nas odbudować po słabych występach na drugoligowych torach.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
TreleMorele pisze:Do kolegi z Częstochowy jak można nabyć bilet na mecz u was ??
na mecz ze Sparta byly dostepne wylacznie na eventim.pl, wiec pewnie na mecz z nami bedzie podobnie
METHANOL ADVENTURE TEAM
-
KibicMotoru
- Szkółkowicz
Chciałbym się mylić ale Miesiąc miał w sezonie 2019 w Ekstralidze "sezon życia" i szanse przed startem rozgrywek na to, że go przynajmniej powtórzy były niewielkie i jak na razie po 2 spotkaniach się potwierdziły.Oczywiście to dopiero początek rozgrywek. Średnia 1,647 w jego wykonaniu była "wyczynem" z jego startami, oraz zbiegiem kilku elementów jak trafienie ze sprzętem oraz z formą. Niestety uważam,że to był jednoroczny wyskok i poprzeczkę podniósł sobie na taki poziom, którego raczej nie przeskoczy. Obawiam się,że po sezonie będzie musiał zejść ligę niżej i tam szukać klubu ale nie dam sobie ręki uciąć ,że byłby w stanie wykręcić w Nice 1 Lidze średnią na poziomie 2 punktów.