Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Robson
Senior

Re: Żużel w TV

#9176 Postautor: Robson » 5 lipca 2020, o 20:07

Przypomnij sobie Feddka i Śwista i zaraz Ci sie Dryła spodoba na nowo :lol:

KibicMotoru
Szkółkowicz

#9177 Postautor: KibicMotoru » 5 lipca 2020, o 20:13

Robson pisze:Przypomnij sobie Feddka i Śwista i zaraz Ci sie Dryła spodoba na nowo :lol:

Ale Dryła na silę próbuje się lansować. Wkurzające jest to zdrabnianie imion i nazwisk. Zamiast Piotr , Piter, zamiast Dominik , Domin, zamiast Smektała, Smyk. Bez obrazy ale zalatuje wiochą i wychodzi brak profesjonalizmu komentatorskiego.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#9178 Postautor: papi » 5 lipca 2020, o 21:02

A to nie Jabłoński głównie tak mówi?

blajar
Trener

#9179 Postautor: blajar » 5 lipca 2020, o 21:11

Dziki Nicki! :D Po nóżce Pawlickiego w taki amok wpadł, że się z rozpędu do niewinnego Smyka prz...bał :lol: :lol: :lol:
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Kaman
Kadrowicz

#9180 Postautor: Kaman » 5 lipca 2020, o 21:30

Dla mnie najlepszy duet komentatorski to Mitrut/Korościel. Największe dno to obecnie Olkowicz :)

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#9181 Postautor: Torsen » 6 lipca 2020, o 09:32

Najbardziej denerwujące jest robienie na siłę emocji z niczego, niezależnie od tego, kto to robi. Maciuszczak na stadionie, czy gardłujący panowie w TV. Dryła wprowadził modę na natłok mowy podczas biegu, tak, jakby nie wystarczyło powiedzenie o tym, co się dzieje i ewentualnie dlaczego. Dodatkowo, każdy bez wyjątku bieg komentuje "pogrubiając" swój głos sztuczną chrypą, podkreślając dramaturgię, nawet jak nic się nie dzieje. Ponieważ, generalnie, gada z sensem, kiedyś można było tego posłuchać, ale po latach już męczy, przynajmniej mnie.
Aż momentami tęsknię za "kultowym" komentarzem z lat 90. gościa, który generalnie co jakiś czas powtarzał kolejność, wymieniając jedynie nazwiska jadących zawodników. Kiedyś ktoś to wrzucał tu na forum jako humoreskę i zapadło mi w pamięć. Dziś komentatorzy wychodzą z błędnego założenia, że jeśli podczas transmisji telewidzowie choć przez chwilę nie słyszą ich głosu, to zmienią kanał, albo będą dzwonić i zawracać głowę, że awaria. Albo, że żużel ogląda się po to, aby ich słuchać.

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#9182 Postautor: luCas » 6 lipca 2020, o 09:36

https://www.youtube.com/watch?v=JzF3_4RehII

:lol:

Sam nie wiem, czy to lepsze niz obecna komentatorka.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
papi
Trener

#9183 Postautor: papi » 6 lipca 2020, o 09:44

Komentarz jak z syntezatora Ivona. Więcej emocji dostarcza słuchanie Hołowczyca w nawigacji

Flagg
Trener

#9184 Postautor: Flagg » 6 lipca 2020, o 09:52

luCas pisze:https://www.youtube.com/watch?v=JzF3_4RehII

:lol:

Sam nie wiem, czy to lepsze niz obecna komentatorka.

"Jacek Wozniak i Matousek...Matousek....Matousek....i Leigh Adams...."

No mistrz :mrgreen:
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#9185 Postautor: Torsen » 6 lipca 2020, o 09:54

papi pisze:Więcej emocji dostarcza słuchanie Hołowczyca w nawigacji

Jasne, że to jest przesada, ale właśnie widać u Ciebie błąd w założeniu, który popełniają również współcześni komentatorzy. Emocji ma dostarczać wyścig, a nie komentarz. Jeśli wyścig jest emocjonujący, rozumiem emocje u komentatora. Ale jeśli jest nudny, to emocje komentatora jedynie denerwują, bo są sztuczne.

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#9186 Postautor: radonis » 6 lipca 2020, o 13:31

Absolutnie nie zgadzam się z Torsenem.

Drylson to 100% profesjonalista, zawsze świetnie przygotowany, zawsze bezstronny, zawsze pełen szacunku i uznania dla wszystkich uczestników żużlowego cyrku.

Jest przy tym barwny i jego komentarz współgra z emocjami jakie generuje sam żużel.

To nie jest snooker, tu kipi adrenalina, to jest sport śmiertelnie niebezpieczny i to co dokłada do niego Drylson to jest absolutny majstersztyk.

Torsen - jakim Ty jesteś kibicem? Napisz w paru zdaniach co lubisz w żużlu. Przyznaję, że trudno mi zrozumieć Twój punkt widzenia.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#9187 Postautor: grzesieck » 6 lipca 2020, o 14:44

Bezstronny, chyba ze akurat komentuje mecz Motoru :)

Ja Dryle lubie, ale rowniez denerwuje mnie to podniecanie sie byle czym, a wrecz niczym. Zdarzaja sie nudne biegi w Ekstralidze i trudno, nie ma sensu na sile robic z jazdy gesiego jakiegos wielkiego spektaklu, bo jest to zwyczajnie smieszne.
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#9188 Postautor: Gelo » 6 lipca 2020, o 14:49

Ja bym go usprawiedliwiał - paradoksalnie jego największą wadą (moim zdaniem). Bo o ile w R1 wrzutki do żużla z innych sportów motorowych lub w ogóle wrzutki motoryzacyjne doprowadzają do szewskiej pasji (mam alergię od czasów Lorka), to podniecając się "byle czym" w komentatorce Dryła pokazuje po prostu zamiłowanie do motocykli i sportów motorowych. Jego przeżywane z załamywaniem głosu jest jego znakiem rozpoznawczym. A jak komuś nie pasuje - no cóż - na pilocie zawsze jest odpowiedni przycisk.

Flagg
Trener

#9189 Postautor: Flagg » 6 lipca 2020, o 14:53

Nie ma komentatora idealnego. Jednym podoba się styl Dryły, innym Korościela, a jeszcze innym Wojtka Jagody (Ci, którzy kojarzą gościa będa wiedzieć o czym mówię). Jeszcze na jedno zwrócmy uwagę. Kwestia przesadnego entuzjazmu w sytuacjach , które tego nie uzasadniają, to domena wszystkich komentatorów w NC+. Ryczel robił to nagminnie, Noskowicz tez ma ku temu tendencje. Być może takie jest zalecenie od "góry"? NC+ sprzedaje przecierz produkt i ten produkt ma być ciekawy dla widza. Jeśli mecz jest nudny jak falki z olejem, to komentatorzy muszą trochę pomóc w sprzedawaniu tych emocji.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#9190 Postautor: RadeKas » 6 lipca 2020, o 15:05

Komentatorzy to nic. Niech mi ktoś wytłumaczy jakie haki na swoich szefów ma Pan Mercedes Benz, że dalej przeprowadza wywiady po "angielsku".

Ewentualnie czemu nie zasponsorują mu szybkiego kursu rozmowy z jakimś native speakerem.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#9191 Postautor: grzesieck » 6 lipca 2020, o 15:18

How are you feel, Radekas?
METHANOL ADVENTURE TEAM

blajar
Trener

#9192 Postautor: blajar » 6 lipca 2020, o 15:21

Że tak pojadę klasykiem: "Don't you? Yes, I don't" :D

Mnie to już w sumie przestało bardzo po uszach bić, chyba się człowiek przyzwyczaja. Czasem mam wrażenie, że on to robi specjalnie :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#9193 Postautor: RadeKas » 6 lipca 2020, o 15:24

Ja mam wrażenie, że to taki poczciwy Tadzio Norek i nikt nie chce mu przykrości robić.

Ale tyle lat mija i serio wystarczyłby pewnie dwu miesięczny kurs i koleś wygładziłby te wszystkie niedociągnięcia, bo niewątpliwie podstawy języka ma.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#9194 Postautor: grzesieck » 6 lipca 2020, o 15:25

Benz jest slaby, Dryla niektorych drazni, Jabol drazni prawie wszystkich, ale wg mnie problemem NC+ sa Marcin 'yyyy... prosze panstwa' Majewski i Michal 'oczywiscie zartowalem' Lopacinski i to oni powinni byc pierwsi do zwolnienia.
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#9195 Postautor: radonis » 6 lipca 2020, o 15:27

grzesieck pisze:Benz jest slaby, Dryla niektorych drazni, Jabol drazni prawie wszystkich, ale wg mnie problemem NC+ sa Marcin 'yyyy... prosze panstwa' Majewski i Michal 'oczywiscie zartowalem' Lopacinski i to oni powinni byc pierwsi do zwolnienia.

Pełna zgoda.

Flagg
Trener

#9196 Postautor: Flagg » 6 lipca 2020, o 15:27

Mi Majewski jakoś specjalnie nie przeszkadza. Studia zarówno na Eleven, jak i na NC+ rzadko kiedy słucham, ważne, że Łopacinskiego zdjęli z budki. No i plus dla NC+ za brak Golloba w studiu (choć to pewnie wynik pandemii, a nie ich swiadomej decyzji), ale przy całym szacunku dla jego wyników, to jako eksperta nie dało się go słuchać.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#9197 Postautor: RadeKas » 6 lipca 2020, o 15:28

Swoją drogą swego czasu Łopaciński też strasznie kaleczył jako "wywiadowca". Już go wolę jak w studio siedzi.
Richie Faulkner:

Skajuz

#9198 Postautor: Skajuz » 6 lipca 2020, o 15:45

grzesieck pisze:Benz jest slaby, Dryla niektorych drazni, Jabol drazni prawie wszystkich, ale wg mnie problemem NC+ sa Marcin 'yyyy... prosze panstwa' Majewski i Michal 'oczywiscie zartowalem' Lopacinski i to oni powinni byc pierwsi do zwolnienia.

Ja w ogóle nie rozumiem jak taka osoba jak Majewski o takim braku charyzmy i wyrazu trafiła na wizję. Chyba tylko swoją decyzją jako, że tam szefuje. Może i ma inne atuty np. jest świetnym organizatorem i szefem ale wtedy tym bardziej powinien mieć świadomość iż na wizję się po prostu nie nadaje.

A łysy z NC drażni mnie od dłuższego czasu. Ostatnimi zdaje się, że swoją osobą ubił projekt magazynu żużlowego w Kanale Sportowym na co trochę czekałem.
Ze wszystkich reporterów 'parkingowych' najlepiej chyba odbierałem Filipa Czyszanowskiego jeszcze z czasów TVP Sport. Zresztą dalej siedzi w tym TVP i prowadzi ostatnio 'żużlowe niedziele'

owen1989
Senior

#9199 Postautor: owen1989 » 6 lipca 2020, o 16:16

Patrząc na to co Benz odwalił w Kanale Sportowym to nie powiedziałbym, że to taki poczciwy Tadzio Norek, któremu nikt nie chce robić przykrości ;)

CKM1946
Zawodowiec

#9200 Postautor: CKM1946 » 6 lipca 2020, o 16:28

Prawde mówiąc to cała ta ekipa nc+ to jest gówno warta niestety. Tylko lizanie sie po jajkach i unikanie niewygodnych pytań. Dobrze że czasem tam wpadnie Jacek Gajewski albo Wojtek Koerber bo nie boją się mówić co myślą.