Nasi rywale w sezonie 2020
Re: Nasi rywale w sezonie 2020
Rozważając o tym jakie mieliśmy szczęście w poprzednim sezonie nie można zapomnieć o kluczowej kontuzji Zengoty i o tym jak komisarze pod dyktando trenerów gości ubijali nasz tor, co pozbawiło nas kilku punktów.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Wciąż uważam, że więcej mieliśmy szczęścia niż pecha. Jeśli Zengi by się nie rozwalił, Łełek mógłby pół sezonu przesiedzieć na ławce.
A ubijanie toru to nie kwestia pecha tylko słabości i braku otrzaskania osób funkcyjnych w parkingu. Nie zapomnę filmiku z Zielonej Góry jak ktoś z Falubazu krzyczał na jakiegoś gościa w koszulce Motoru, żeby uspokoił swoich zawodników, a ten spuścił główkę i z pokorą słuchał zamiast się jakkolwiek odgryźć.
A ubijanie toru to nie kwestia pecha tylko słabości i braku otrzaskania osób funkcyjnych w parkingu. Nie zapomnę filmiku z Zielonej Góry jak ktoś z Falubazu krzyczał na jakiegoś gościa w koszulce Motoru, żeby uspokoił swoich zawodników, a ten spuścił główkę i z pokorą słuchał zamiast się jakkolwiek odgryźć.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Kargolo pisze:Wciąż uważam, że więcej mieliśmy szczęścia niż pecha. Jeśli Zengi by się nie rozwalił, Łełek mógłby pół sezonu przesiedzieć na ławce.
Zapominasz, że Miesiąc mógłby jechać za D.Lamparta i Jonssona. Poza tym on już na treningach pokazywał, że jest świetnie przygotowany. Druga sprawa to co mieli zrobić nasi gdy komisarz grzecznie wykonywał polecenia Barona i Skórnickiego?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Gdyby A. Łaguta był naszym zawodnikiem to już na tym forum niektórzy pisaliby, że się właśnie skończył :)
Motor mocny
Teraz się dopiero skończył.
Swoją drogą Grudziądz bez Artioma jest niewiele lepszy od Rybnika.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Dziś mają za to prawie bezbłędnego Pedersena
RadeKas pisze:Teraz się dopiero skończył.
Tylko, że to Wy dostaliscie kolejny mecz wysoko w palnik.
Falubaz i GKM bez ikry. Obie drużyny dla nas do zrobienia za '5'.
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata
Co Grudziądz zrobił w 15 biegu, nie mam pytań.
Richie Faulkner:
Chciałbym zobaczyć siłę drużyn E-ligi, a szczególnie poszczególnych raiderów, na porównywalnym dla wszystkich torze. 2-3 tygodniowy turniej na zamkniętym narodowym. Mecze każdy z każdym i później play-off. Do tego próba toru dla każdego z drużyny, tak aby ķażdy maksymalnie się spasował.
Wiem, że proces dopasowywania sie do toru przeciwnika oraz do zmiennych warunków pogodowych to kwintesencja żużla, ale rozbieżność wyników drużyn, a szczególnie siły na trasie poszczególnych zawodników w poszczególnych biegach, wysokie wyniki i brak emocji (może poza ZIEGRU) mnie w tym sezonie razi.
P.S. Tak wiem pominąłem aspekt finansowy, kibicowski i nie tylko te...
Wiem, że proces dopasowywania sie do toru przeciwnika oraz do zmiennych warunków pogodowych to kwintesencja żużla, ale rozbieżność wyników drużyn, a szczególnie siły na trasie poszczególnych zawodników w poszczególnych biegach, wysokie wyniki i brak emocji (może poza ZIEGRU) mnie w tym sezonie razi.
P.S. Tak wiem pominąłem aspekt finansowy, kibicowski i nie tylko te...
Artiom się skończy jak skończy mu się silnik wunderwaffe.RadeKas pisze:Teraz się dopiero skończył.
Wczoraj początek meczu jechał na nowym, który miał być podobny do tego rakietowego i wszyscy widzieli jak było...
Mateusz Szczepaniak właśnie przed kamerami nSport+ powiedział: "gdyby trener robił tu zmiany to pewnie jeszcze bym dziś pojechał"
No ładną tam mają atmosferę w Rybniku, wariant z zawodnikiem "8" zmieniającym innych zupełnie się nie sprawdza.
No ładną tam mają atmosferę w Rybniku, wariant z zawodnikiem "8" zmieniającym innych zupełnie się nie sprawdza.
ROW Rybnik wygrał mecz ze Stalą! Stal nurkuje i ma zerowy dorobek po 3 kolejkach.
-
Metalliczny
- Senior
- Kontakt:
Ten mecz mnie upewnił, że oglądaliśmy dwie najgorsze drużyny w tym sezonie, dlatego taka wyrównana walka. Rybnik będzie miał problem, żeby z kimś jeszcze wygrać.
Warto zwrócić uwagę, że Rybnik miał cztery trójki (słownie cztery na piętnaście!) - wszystkie zrobił Lambo. Skoro miejscowy terminator Kacper W. nie robi trójki na Stali, to dobrze nie świadczy. To samo Milik, Łogaczow.
Iversen z Woźniakiem dziś jechali jak drugoligowcy. Tragedia. Stal ma gnój. U siebie oczywiście pykną ROW z bonusem i nie wykluczam, że to wystarczy, bo ROW z taką jazdą nie bardzo ma na kim zrobić punkty.
Warto zwrócić uwagę, że Rybnik miał cztery trójki (słownie cztery na piętnaście!) - wszystkie zrobił Lambo. Skoro miejscowy terminator Kacper W. nie robi trójki na Stali, to dobrze nie świadczy. To samo Milik, Łogaczow.
Iversen z Woźniakiem dziś jechali jak drugoligowcy. Tragedia. Stal ma gnój. U siebie oczywiście pykną ROW z bonusem i nie wykluczam, że to wystarczy, bo ROW z taką jazdą nie bardzo ma na kim zrobić punkty.
Pięć trójek Rybnika z czego cztery Roberta a mecz wygrany. Szacunek dla Rowu bo pojechali bardzo ambitnie. Z taką jazdą (i z tym skladem) jak dziś mogliby spokojnie powalczyć z Zieloną na inaugurację. Dla nas mecz w Rybniku nie musi być spacerkiem...
Vino pisze:Mateusz Szczepaniak właśnie przed kamerami nSport+ powiedział: "gdyby trener robił tu zmiany to pewnie jeszcze bym dziś pojechał"![]()
Mateusz może mówić co chce ale Kędziora wycisnął dzisiaj z tej drużyny wszystko co się dało i ROW niespodziewanie wygrał. Zmiany w odpowiednich momentach, nikt nie mógł przewidzieć, że Woryna się napali w 12 biegu.
Brawa dla Roberta!
Fajnie się oglądało tak ambitny Rybnik, chyba cała Polska poza Gorzowem im dzisiaj kibicowała.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Kargolo pisze:Mateusz może mówić co chce ale Kędziora wycisnął dzisiaj z tej drużyny wszystko co się dało i ROW niespodziewanie wygrał. Zmiany w odpowiednich momentach, nikt nie mógł przewidzieć, że Woryna się napali w 12 biegu.
No właśnie według słów Szczepaniaka, to nie Kędziora wyciskał...:)
Brawa dla Rybnika i za zwycięstwo i za kapitalny mecz do oglądania. Zdecydowanie najciekawszy w tym sezonie. NO i utarcie nosa Grzybowi oraz całej Stali, która się napinała na medale przed sezonem.
W kwestii utrzymania to jednak niewiele zmienia, bo dziś oglądaliśmy prawdopodobnie maks, co z ROWu można wycisnąć, a Gorzów ma kilka elementów do możliwej poprawy. Na chwilę obecną sytuacja zaczyna się klarować następująco:
1-2 Leszno, Czewa
3 Wroclaw (? - zalezy co będzie z Drabikiem)
4-5 Lulblin, GKM
6. Zielona
7. Gorzów
8. Rybnik
Ale dzisiaj w Rybniku raczej nie powinni się tym martwić. Niech się cieszą, bo takie zwycięstwa smakują najlepiej.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Flagg pisze:oraz całej Stali, która się napinała na medale przed sezonem
Nie mówi się o sznurze w domu wisielca.
;)
A może mi ktoś wyjaśnić czy w przypadku zawieszenia Drabika i anulowania jego punktów zostaną one odjęte w ten sposób, że z każdego biegu z jego udziałem usuwa się go, a pozstali "przesuwają" się oczko do góry? Wtedy wynik z Wrocławia brzmiałby WRO 47:43 LUB.
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
[/quote]Flagg pisze:W kwestii utrzymania to jednak niewiele zmienia, bo dziś oglądaliśmy prawdopodobnie maks, co z ROWu można wycisnąć, a Gorzów ma kilka elementów do możliwej poprawy.
W kontekście utrzymanie nie zmienia, ale dla nas zmienia bardzo wiele, bo wszystko wskazuje na to, że Gorzów do 9 kolejki z nami nie wygra ani jednego meczu, bo kalendarz mają tragiczny ;) A podnieść się po 9 porażkach z rzędu jest bardzo trudno...
Ostatnio zmieniony 28 czerwca 2020, o 19:09 przez Raf, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie będą anulowane, zawieszenie będzie biegło od dnia wyroku.
Ale w takich przypadkach rywalom nie dodawano, po prostu odejmowali punkty zawodnika, który był zdyskwalifikowany
Ale w takich przypadkach rywalom nie dodawano, po prostu odejmowali punkty zawodnika, który był zdyskwalifikowany
ravajas pisze:Flagg pisze:oraz całej Stali, która się napinała na medale przed sezonem
Nie mówi się o sznurze w domu wisielca.
;)
A może mi ktoś wyjaśnić czy w przypadku zawieszenia Drabika i anulowania jego punktów zostaną one odjęte w ten sposób, że z każdego biegu z jego udziałem usuwa się go, a pozstali "przesuwają" się oczko do góry? Wtedy wynik z Wrocławia brzmiałby WRO 47:43 LUB.
Sto razy już było mówione, nawet POLADA mówiła, że punkty Drabikowi nie będą cofnięte.
W kontekście utrzymanie nie zmienia, ale dla nas zmienia bardzo wiele, bo wszystko wskazuje na to, że Gorzów do 9 kolejki z nami nie wygra ani jednego meczu, bo kalendarz mają tragiczny ;) A podnieść się po 9 porażkach z rzędu jest bardzo trudno...
Jeśli Stał zaliczy 9 porażek z rzędu, a ROW jeszcze coś urwie to także w kontekście utrzymania będzie to znacząca zmiana.
Może to zwyczajne chciejstwo ale ja tam im kibicuje, żeby spuścili z tej Ekstraligi jakiegoś tłustego kota.
W 2019 - Toruń. W 2020 - Gorzów? Jestem na tak ;)
Klops1 pisze:
Jeśli Stał zaliczy 9 porażek z rzędu, a ROW jeszcze coś urwie to także w kontekście utrzymania będzie to znacząca zmiana.
Może to zwyczajne chciejstwo ale ja tam im kibicuje, żeby spuścili z tej Ekstraligi jakiegoś tłustego kota.
W 2019 - Toruń. W 2020 - Gorzów? Jestem na tak ;)
Jak wygramy w Gorzowie, to po 9 porażkach Gorzów będzie mieć ciepło w meczu z ROWem... Swoją drogą, z tym PUKiem, to Stal tak popłynęła, że szkoda gadać:D Miał być zbawcą... a tu 2 razy Tudzież go objechał :D
Popłynęli też z Nowackim. Wypożyczyli go do Rybnika tydzień temu, a dziś Kamil wygrał kluczowy wyścig.
Brawo ROW.
Brawo ROW.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Włókniarz leje kombinatorów aż miło.