Gelo pisze:ad1. skÄ…d wiesz?
Z tego co wiem to duże pieniądze są gwarantowane jeśli awansujemy. W przypadku kolejnego sezonu w 1 lidze nie jest tak wesoło. Ale i tak uważam, że jeśli za rok w pierwszej lidze będziemy mieli budżet zbliżony do tegorocznego to damy sobie rade. My nie wywalamy kase jak np Ostrów na Jędrzejaka.
Gelo pisze:ad2. ja nie mam na mysli zbieraniny. W miejsce Śledzia TRZEBA będzie kogoś sprowadzić. To samo w miejsce Jelenia. Zmiany są konieczne, bez tego nie ma co przystępować do rozgrywek.
Prosta sprawa. Jeden senior kreowany na lidera teamu jest niezbędny. natomiast odnośnie Frankowa to widziałbym tutaj dwie możliości. Albo poważny kredyt zaufania, albo żaden. Tzn podpisać z nim kontrakt na jesieni, dać kasę na sprzęt i zagonić do przygotowań. W parze jeździłby z tym nowym seniorem, który zastąpi Śledzia. Kto wie jakby jeździł w obecnym sezonie, gdyby odpowiednio się do niego przygotował. W sytuacji, kiedy podpisał kontrakt na kilka dni przed pierwszym meczem wiadome jest, że na wysoką, ustabilizowaną formę nie ma co liczyć. A drugie wyjście z Frankowem to zwyczajnie podziękować mu za współprace i życzyć powodzenia w innym klubie. Tylko, że to już wiąże się z poszukaniem jego następcy.
Odnośnie Jelenia. Uważam, że nie ma sensu trzymać go w Lublinie. 5 lat jazdy jako podstawowy junior a umiejętności i wyników brak. Rozumiem, że jeśli zostanie to jako rezerwowy. Ale po co takie trzymać, skoro wystąpi w lidze z raz na miesiąc? Wtedy formy nie złapie na pewno.
Bardzo prawdopodobne jest, że za rok w 1 lidze będzie jeździć Krosno. Oni chętnie wydzieliby Daniela u siebie. To jest dla niego jedyne rozsądne wyjście. Zresztą Mordel też im się podoba, więc jest okazja pozbyć się dwóch zbędnych żużlowców.
A o juniorze to my już sobie podyskutowaliśmy i chyba nie ma sensu odgrzewać starej rozmowy
Pozdr.