Motor Lublin - Stal Gorzów 21.06.2020

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
CKM1946
Zawodowiec

Re: Motor Lublin - Stal Gorzów 21.06.2020

#201 Postautor: CKM1946 » 21 czerwca 2020, o 19:29

Tak jak myślałem że nie potrzebny pesymizm się wkradł po meczu we Wrocku. Zbyt wyrównana ekipa żeby miała cieniować.

Raf
Zawodowiec

#202 Postautor: Raf » 21 czerwca 2020, o 19:32

Gelo pisze:Zdania nie zmieniam. Trafili do nas zawodnicy niechciani w innych klubach. Juniorzy zawodzą. Mam żal za styl w jakim przegraliśmy we Wrocławiu. Już dziś się troszkę odbraziłem. Ale poczekajmy jeszcze parę kolejek, bo przy wpadkach Zmarzlika to może być dla Gorzowa powtórka z zeszłego sezonu jak tak dalej pójdzie.

Teraz to raptem stwierdziłeś, że trzeba poczekać kilka kolejek z ocenami?! Poważnie?!

Przypomnę więc co napisałeś:

Gelo pisze:Zlepek pierwszoligowy plus trzech niechcianych w innych klubach. Taka jest prawda i przez wicemistrzów Polski zostaliśmy brutalnie sprowadzeni na ziemię. Teraz już nikt nas nie zlekceważy.

Zlepek pierwszoligowy plus trzech niechcianych w innych klubach zlał właśnie zespół ze zlepkiem czego? Drugoligowych zawodników?

rafir
Junior

#203 Postautor: rafir » 21 czerwca 2020, o 19:37

Parę najbliższych kolejek nic nie rozjaśni, bo przed nami Leszno i Rybnik, więc wyniki są dość oczywiste.
Ja też zdania nie zmieniam. Wrocław to falstart, walczymy w tym sezonie o brąz.

Awatar użytkownika
Sugawolf

#204 Postautor: Sugawolf » 21 czerwca 2020, o 19:41

No i ten Zagar gbur ledwo 10 pkt i to z bonusem. Ja bym go odstawił, bo Łełek się fajniej wyginał, a Kuba coś szarpał we Wrocku :) :) :)

Raf
Zawodowiec

#205 Postautor: Raf » 21 czerwca 2020, o 19:48

A tak już wracając do rzeczywistości, to IMO klub powinien się zastanowić, co zrobić z problemem pól startowych na domowym torze... Nowa drabinka sprawia, że w biegach 4,5,6 goście jadą u nas z 4 pola. W meczu na styk, po tych 3 biegach, przy tak jadącym 4 polu może być po rybach...

Krzysztof

#206 Postautor: Krzysztof » 21 czerwca 2020, o 19:49

rafir pisze:Parę najbliższych kolejek nic nie rozjaśni, bo przed nami Leszno i Rybnik, więc wyniki są dość oczywiste.
Ja też zdania nie zmieniam. Wrocław to falstart, walczymy w tym sezonie o brąz.

Z Lecznem grubo w dupe, z RKM prawdopodobie wyjazdowe zwyciestwo... Potem nic... Wyjazdy w plecy, w domu wszystko in plus moze za wyjatkiem Czewy/Wrocka. 5 miejsce na koniec... Sorry takie jest moje zdanie. Obym sie mylil. Hampel fajnie robi roznice, natomiast Miesiac i juniorka juz nie... Wg mnie...
...

KrzysiekS
Senior

#207 Postautor: KrzysiekS » 21 czerwca 2020, o 19:51

Jeszcze bardzo ważna sprawa. Czołem biję Panom którzy dziś siedzieli na sektorze SE i pociągnęli to wspólnie z wejściem w łuk. Fajnie, że tak szybko i skutecznie zamknęliście Mordę pismakowi.

ezbeg
Trener

#208 Postautor: ezbeg » 21 czerwca 2020, o 19:59

Jeśli oceniać sytuację Lamparta z Karczmarzem według tego jak ocenił w magazynie PGE Demski to Wiktor miał więcej szczęścia jak rozumu.

KibicMotoru
Szkółkowicz

#209 Postautor: KibicMotoru » 21 czerwca 2020, o 20:20

Właśnie wróciłem ze stadionu i chciałbym podsumować dzisiejsze spotkanie z wysokości trybun. Jeśli chodzi o tor to moim zdaniem był dobry, można było obejrzeć kilka interesujących wyścigów. Jak na pierwsze spotkanie nawierzchnię oceniam na duży plus ale myślę ,że może być jeszcze lepsza podczas kolejnych meczów i oby szło to w tę dobrą stronę. Jeśli chodzi o poczynania zawodników na torze to wiadomo zwycięzców się nie sądzi ale postaram się obiektywnie ocenić poszczególnych zawodników :
Grisza - dobry występ według mnie był szybki i przekonywujący gdyby nie wstrzymywanie w 15 biegu przez sędziego na starcie było by jeszcze lepiej.
Paweł - walczył starał się, może nie był to mecz wybitny bo niestety przywiózł dwie śliwki ale 4+2 w pierwszym dla niego meczu z kandydatem do medali nie jest złym wynikiem i według mnie gwarantuje więcej niż Kuba.
Jarek Hampel - kapitalne spotkanie, szybki na trasie, przekonujący, pewny siebie , skuteczny . Wynik 13+1 sam mówi za siebie. Ten transfer to kolejny strzał w 10 prezesa Kępy. Widać ,że transfer z Unii zdjął z niego pewien ciężar i Jarek u nas pokazuje swój wciąż ogromny potencjał jaki w nim drzemie.Brawo. Oby tak dalej.
Matej - na pewno występ bez porównania lepszy od spotkania we Wrocławiu. 9+1 to niezły wynik . Jednak biegi dobre przeplatał ze słabszymi. Mimo wszystko wydaje się ,że przynajmniej na naszym torze Jamróg nie ma do niego podskoku i jedyną szansą Kuby na występy w naszych barwach jest ( odpukać) jakaś kontuzja lub mecze wyjazdowe.
Mikkel - bardzo dobre spotkanie Duńczyka , dwie porażki ze Zmarzlikiem i szybkim na początku spotkania Kasprzakiem ujmy mu nie przynoszą. Kolejny mecz potwierdzający dobre przygotowanie do sezonu.
W.Lampart - 6+1 - bez porównania lepszy występ niż w meczu we Wrocławiu, ale nie ustrzegł się błędów i głupio stracony punkt w 15 biegu to mała rysa na jego występie. Mimo wszystko uważam, że musi nadal ciężko pracować, nie osiadać na laurach, bo naprawdę szkoda by było żeby się zmarnował, potencjał w nim drzemie ogromny i stać go nawet na dwucyfrówki w Lublinie, ale musi wziąść się ostro za pracę.
W.Trofimov - coś złego dzieje się z drugim z Wiktorów 2 punkty we Wrocławiu można by uznać za wypadek przy pracy ale tylko 1 punkt w dzisiejszym spotkaniu jest potwierdzeniem ,że coś jest nie tak. Wydaje się ,ze chłopak ma dobry sprzęt, jest przygotowany dobrze fizycznie ale chyba powinien nawiązać współpracę z psychologiem, bo ewidentnie ma problemy ze stresem podczas wyścigu i coś go jakby blokuje. Być może sam wytwarza na sobie zbyt dużą presję. Jeśli chodzi o Stalowców więcej oczekiwałem po Bartku i nie ukrywam 14 pkt w 7 startach plus jedno 0 szału nie robi, Thomsen szarpał , próbował ale więcej było jedynek i ani jednego wygranego wyścigu. Karczmarz z Kasprzakiem, świetny początek spotkania im dalej w las tym gaśli w oczach. Wozniak - zupełnie nie przypominał zawodnika ze spotkania sprzed roku, nie pojechał nic. Jeden punkt wywalczony na słabym Trofimovie to naprawdę dramat. Bartkowiak - może i talent ma ale jeszcze wiele pracy przed nim. Czy coś by zmieniła obecność Iversena ? Myślę , ze tak . Mecz byłby bardziej ciekawszy i wyrównany a i szanse Stali na minimum 40 oczek zdecydowanie by wzrosły. Jeszcze odnośnie kibiców. Szkoda ,że nie było nikogo z przedstawicieli Speedway Euphorii, mam nadzieję, że to się zmieni przed meczem z Rybnikiem, chodz atmosfera na spotkaniu nie była zła jak, niektórym mogło by się wydawać.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#210 Postautor: Gelo » 21 czerwca 2020, o 20:28

Raf pisze:
Gelo pisze:Zdania nie zmieniam. Trafili do nas zawodnicy niechciani w innych klubach. Juniorzy zawodzą. Mam żal za styl w jakim przegraliśmy we Wrocławiu. Już dziś się troszkę odbraziłem. Ale poczekajmy jeszcze parę kolejek, bo przy wpadkach Zmarzlika to może być dla Gorzowa powtórka z zeszłego sezonu jak tak dalej pójdzie.

Teraz to raptem stwierdziłeś, że trzeba poczekać kilka kolejek z ocenami?! Poważnie?!

Przypomnę więc co napisałeś:

Gelo pisze:Zlepek pierwszoligowy plus trzech niechcianych w innych klubach. Taka jest prawda i przez wicemistrzów Polski zostaliśmy brutalnie sprowadzeni na ziemię. Teraz już nikt nas nie zlekceważy.

Zlepek pierwszoligowy plus trzech niechcianych w innych klubach zlał właśnie zespół ze zlepkiem czego? Drugoligowych zawodników?

Przypominam, że jechaliśmy z drużyną, ktora jeszcze kilka miesięcy temu jechała w barażach o utrzymanie. Praktycznie w tym samym składzie bo bez PUKA

Czarek
Trener

#211 Postautor: Czarek » 21 czerwca 2020, o 20:37

Na szczęście seniorzy zaczęli jechać i była walka (w przeciwieństwie do odjechanego sparingowo meczu we Wrocławiu) do tego stopnia, ze rezultat nie oddaje tego co było na torze, bo powinno być 56:34. Za to wielki plus. Natomiast widać, że nikt nie pracuje z juniorami. Trofimow w ogóle nie ma sprzętu, a Lampart daje się mijać po wewnętrznej jakby był świeżo po egzaminie. Niestety, ale tracimy jedyny atut jaki mamy w walce o coś więcej niż zeszłoroczny wynik.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#212 Postautor: istred » 21 czerwca 2020, o 20:42

Raf pisze:No to trochę historii... Przeprosicie? Czy zbraknie jaj? Nie przeglądałem całego forum, więc większość tego szamba zapewne pominąłem... Tych, których nie wymieniam też się to tyczy.

istred pisze:Nie lubię wyciągać zbyt daleko idących wniosków po jednym meczu, bo w żużlu można w jednym meczu przegrać sromotnie, a za kilka dni rozjechać rywala... czynników decydujących jest mnóstwo, od pogody, po dyspozycję dnia.
...jednak piątkowy mecz daje całkiem sporo do myślenia i wbrew pozorom daje odpowiedź na kilka przedsezonowych pytań.(...)
Za co konkretnie miałbym przepraszać? Wskaż proszę konkretną cześć.

Generalnie wszystko co napisałem podtrzymuje. Nie jesteśmy faworytem do medali, będziemy walczyć o miejsca 4-7. Zagar nie będzie liderem. Fajny występ dzisiaj ale w zasadzie potwierdził to o czym pisałem - druga linia. Silniejsza bądź słabszą ale druga linia. Spodziewam się średniej w okolicy 1.7. Dzisiaj 2.0, tydzień temu... W sumie pewnie daje właśnie niecałe 1.7. Zobaczymy co dalej. Mogłem pomylić się co do Hampela, świetny występ, oby tak dalej. Ale napisałem, że po cichu liczę właśnie na Hampela, że zostanie jednym z trzech liderów. I to w zasadzie też się potwierdziło, że liderami są Mikkel i Grisza. Dołączył do nich Hampel z czego się bardzo cieszę. Juniorzy również potwierdzili to co napisałem. Lampart robił błędy, choć uważam jego występ za całkiem przyzwoity. Szkoda potraconych punktów.

Co do samego meczu to miło było patrzeć jak drużyna jest w końcu świetnie spasowana do własnego toru, oby tak dalej!
Gratulacje dla wszystkich zawodników, każdy zrobił to co miał zrobić, a niektórzy dołożyli do tego - Hampel.

TreleMorele
Senior

#213 Postautor: TreleMorele » 21 czerwca 2020, o 20:48

Pokonaliśmy słaby Gorzów drużyna obok Rybnika najsłabsza w ekstralidze teraz Leszno więc walka aby wyjść z 30
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#214 Postautor: Gelo » 21 czerwca 2020, o 20:53

Zielona i Grudziądz nie powalają. W naszym zasięgu jak najbardziej. Leszno Wrocek Czewa pewniaki. Reszta do walki o 4 miejsce.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#215 Postautor: Kargolo » 21 czerwca 2020, o 20:57

Fajny ten chłopak Hampel, niezłe wzmocnienie, skrojony pod nasz tor, będą z niego ludzie.
Zna ktoś tego gościa Zmarzlika? Co to za chłopaczyna? Niby dostał dwa razy po 1:5, ale pod koniec pokazał potencjał. Można się nim zainteresować przed przyszłym sezonem ;)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#216 Postautor: Perez » 21 czerwca 2020, o 21:00

Hampel może tak też polata w Lesznie? Oby.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
Ketrab

#217 Postautor: Ketrab » 21 czerwca 2020, o 21:01

Drugi słaby mecz młodzieży, to mnie martwi. Jamróg raczej sobie posiedzi.
!Tylko Motor z Lublina!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#218 Postautor: Gelo » 21 czerwca 2020, o 21:08

Z Łełkiem mam problem. Punkty średnie, starty katastrofalne (aż sam kiwał głową) ale mecz wygrany. To jest nasza maskotka i twarz walczącego Motoru. Kolejny zgryz przed Lesznem. Na szczęście tam jedziemy po najmniejszy wymiar kary ;)

Awatar użytkownika
Retrospeedway
Senior

#219 Postautor: Retrospeedway » 21 czerwca 2020, o 21:13

Dlaczego nasi juniorzy jadą piach? Bo pewnie po cięciach w wypłatach nie zainwestowali w porządne silniki.
To widać jak na dłoni że są woli jak fura z węglem.Jeśli chcemy walczyć o PO to tą bańkę co klub dostał powinien rozsądnie rozdysponować na zawodników.

samba
Senior

#220 Postautor: samba » 21 czerwca 2020, o 21:16

Do Lamparta nikt nie powinien miec pretensji po tym meczu. Swoje zrobił czyli wygrał bieg juniorski a dodatkowo przywiózł jedno 5:1 z Mikkelem i to nie na byle kim. Dalej robi błędy wiadomo ale już widać jakąś poprawę w jego jeździe - z biegiem sezonu powinno być lepiej gdy się rozjeździ. Jak widziałem napędzonego Karczmarza na zewnętrznej to byłem przekonany że Wiktor go wpuści ale ku mojemu zdziwieniu tak się nie stało. Tak samo w sytuacji gdy Kasprzak z nim ostro jechał na wyjściu z 1 łuku - nie zamknął gazu i wyszedł na 2 miejsce. Łełek dzisiaj - może szału punktowego nie było ale zrobił dwa razy istotne 5:1 i jednak jego jazda była taka jaką kibic chce oglądać - dużo walki, zadziorności. Moim zdaniem nic nie powinniśmy zmieniać i jazda do Leszna.

TreleMorele
Senior

#221 Postautor: TreleMorele » 21 czerwca 2020, o 21:17

Retrospeedway pisze:Dlaczego nasi juniorzy jadą piach? Bo pewnie po cięciach w wypłatach nie zainwestowali w porządne silniki.
To widać jak na dłoni że są woli jak fura z węglem.Jeśli chcemy walczyć o PO to tą bańkę co klub dostał powinien rozsądnie rozdysponować na zawodników.

Ja bym.wolal dac zarządowi :)
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#222 Postautor: niespokojny » 21 czerwca 2020, o 21:20

Kazdy z naszych seniorow dowiozl Mistrza Świata za plecami wiec jest dobrze. Popracowac trzeba nad glupio traconymi punktami przez juniorow i widze nas na 4 miejscu przy dobrych wiatrach nawet na 3. Leszno i Wroclaw to troche wyzsza klasa.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#223 Postautor: Gelo » 21 czerwca 2020, o 21:20

Tu nie chodzi o cięcia. Juniorzy mają to do siebie, że mogą mieć wahania formy. Lampart jeździ głupio i szkoda, że nikt nie ma mocy sprawczej trzepnąć nim o ścianę. Trofimow... braki sprzętowe... no i ten prawy łokieć pokazuje, że nie czuje się na motocyklu komfortowo...

Flagg
Trener

#224 Postautor: Flagg » 21 czerwca 2020, o 21:21

Dziwne to uczucie, jak po najwyższym domowym zwycięstwie w Elidze w XXI wieku człowiek czuje jednak lekki niedosyt. Można było ten Gorzów dzisiaj wgnieść w podłogę i zamknąć w 32-33 punktach. Za dużo potraconych oczek po własnych błędach. Po 4 biegu było trochę obaw, bo Stalowcy wyglądali na naprawdę szybkich, ale na szczęście nasi się ogarnęli i środkowa część zawodów to była poezja. Hampel dzisiaj klasa sama dla siebie. Szkoda tego jednego oczka do kompletu, ale i tak było rewelacyjnie. Można odnieść wrażenie, że Jarek odetchnął w Lublinie. Jest jakaś taka lekkość w jego jeździe.

Grisza i MM póki co są tak gdzie rok temu. Czyli tacy liderzy, ale na średnią 2.0-2.1. Po MM można było się spodziewać kolejnego kroku naprzód. Póki co go nie uczynił. Swoje przywiezie, ale gdzieś tam zawsze przytrafią mu się jeden/dwa słabsze biegi. No i ten bieg 13, gdzie zrobił krecią robotę sobie i Miesiącowi. Wystarczyło przypiąć Thomsena do bandy na wyjściu z pierwszego łuku i by sobie chłopaki dowieźli 3-3, a tu nie dość, że zostawił rodakowi autostradę, to potem jeszcze zachciało mu się niemal taranować Łełka. To samo z Griszą. 3 biegi w stylu "nas nie dogoniat", ale na otwarcie i zamknięcie coś musiał wywinąć.

Zagar pojechał w sumie tak, jak się od niego w domowych meczach oczekuje. Ktoś powie, ze 9 pkt to nie dużo, ale 4 z 5 jego biegów to zwycięstwa drużynowe (w tym 2x5:1) i jeden remis. O jego formę w meczach domowych można być względnie spokojnym, gorzej z wyjazdami.

Łełek - ciężko jeszcze cokolwiek powiedzieć. Pierwszy bieg słabiutki, nawet nie nawiązał walki. Potem było już o niebo lepiej, a 13 bieg trochę mu zepsuł Michelsen. Nie jestem wcale przekonany, że jamróg pojechałby gorzej.

Juniorzy...Eh, No niby wszystko fajnie z młodym Lampartem, bo 6+1 to bardzo przyzwoity wynik, ale nie potrafię pojąć, jak ktoś, kto jeździ na tym torze trzeci sezon daje się rok w rok robić w ten sam sposób. Nie wiem, czy jego mózg po prostu nie przyjmuje do wiadomości, ze nie wychodzi się z drugiego łuku środkiem toru, czy robi to odruchowo. Tak czy siak, dobrze dla niego, ze tym razem obyło się bez większych konsekwencji. Zresztą identycznie Trofimov dał się objechać Karczmarzowi w 12 biegu. Ktoś napisał, że problemem starszego Wiktora jest psychika - nie zgodzę się. Jak dla mnie wina leży w sprzęcie. Ani we Wrocku, ani dzisiaj nie było widać prędkości. W sumie oba Wiktory póki co jadą podobnie, przewaga Lamparta wynika jedynie ze startów, które ma o przynajmniej poziom wyżej niż kolega. Na pewno obaj mają jeszcze spore rezerwy

Ogólnie bardzo dobry mecz, który przede wszystkim wprowadzi spokój, zarówno w drużynie, jak i u kibiców. To było bardzo potrzebne.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#225 Postautor: Gelo » 21 czerwca 2020, o 21:27

Świetna analiza. Podpisuję się