Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Speedway
Trener

Re: Stadion

#7226 Postautor: Speedway » 20 czerwca 2020, o 23:40

Klub dotad madrze ogarnial tego typu tematy. Nie wiem skad teraz wyszedl tego typu smierdzacy bak, moze SE przegapila czas na konkretne ustalenia? Nie wiem, moje domysly. Nie mniej to tylko jeden mecz, jest czas na poprawe relacji i naprostowanie sprawy. Ten Gorzow jakis pechowy ;)
Moim zdaniem gdyby klub oficjalnie oglosil ze daje 100 szt. SE i ladnie to argumentowal to wszyscy w miare ogarnieci kibice by to poparli. A reszte krzykaczy by sie naprostowalo ;)
Czy towarzystwo w 1 luku ma jakis oficjalny status czy slynie jedynie z zakupu zlomowej polewaczki? Rozumiem ze ma?
Obrazek

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#7227 Postautor: Torsen » 20 czerwca 2020, o 23:40

Z oświadczenia bije przekonanie autora, że klub jest coś winien osobom, które walą w bęben, coś skandują podczas meczów i coś rzucają na tor, irytująco przedłużając przez to przerwy między biegami - czego osobiście nie rozumiem i nie popieram.
Doping to zabawa samych dopingujących, a nie wartość dodana do widowiska. Ja na żużel chodzę od wczesnych lat 80. i dla mnie doping w żużlu jest czymś zupełnie nienaturalnym, a podlany piłkarskim sosem, jak tutaj - dodatkowo śmiesznym, jak i samo piłkarstwo i jego harcersko-plemienno-więzienne otoczki. Gdy zbierane są pieniądze na "oprawę", mam chęć zapytać, komu i ile trzeba zapłacić, żeby oprawy nie było.
Pobudka. W Lublinie chętnych na mecz jest więcej niż miejsc na stadionie, a obecnie można sprzedać tylko ułamek tych miejsc. Oczekiwanie, w tych warunkach, że ktoś zarezerwuje bilety jakiejś grupie, bo chodzi tak samo ubrana i coś wykrzykuje, kiedy wszyscy inni muszą się zdać na łut szczęścia, jest zwykłą bezczelnością.

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#7228 Postautor: Speedway » 20 czerwca 2020, o 23:51

Jako kibic od wczesnych lat 80- tych na pewno pamietasz i gorsze sezony oraz te w ktorych zuzla u nas nie bylo. Wowczas rowniez dzialali na rzecz lubelskiego zuzla kibice dla ktorych samo siedzenie na betonie czy pozniej krzeselku nie wystarczalo. Ja ich szanuje. Powinien wg mnie tez klub
Obrazek

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#7229 Postautor: Maxx » 20 czerwca 2020, o 23:56

Torsen przechodzisz przypadkiem andropauzę czy o co kaman ? :) Oczywiście żart - bez urazy. W tym wszystkim nie chodzi o to co kto komu jest winien itp. 50 biletów opłaconych zgodnie z danymi z klubu przez ludzi chcących zorganizować oprawę to chyba lepiej dla wszystkich niż 50 "żółtych kapeluszy" żywcem wziętych z oddziału geriatrycznego... Oczywiście w moim poście przenośnia goni przenośnię. Tytułem wyjaśnienia oczywiście...

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#7230 Postautor: Torsen » 21 czerwca 2020, o 00:13

Maxx pisze:50 biletów opłaconych zgodnie z danymi z klubu przez ludzi chcących zorganizować oprawę to chyba lepiej dla wszystkich niż 50 "żółtych kapeluszy" żywcem wziętych z oddziału geriatrycznego...

Nie, nie lepiej dla wszystkich. Lepiej dla tych 50. I może jeszcze dla osób, które jara doping i które gotowe są oddać na srebrnej tacy swoją szansę na bilet dopingującym. Ale są też ludzie, których to nie jara, a w tym i tacy, których to wkurza.
Wiek wypominacie mi od 15 lat, a ja 15 lat temu nawet trzydziestki nie miałem, więc błagam, to nie to jeszcze :-)

KrzyczącyK1b1c
Trener

#7231 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 21 czerwca 2020, o 00:14

Wy tu rozmawiacie o SE, a nie wiadomo, czy jutro mecz w ogóle się odbędzie. Pogoda fatalna.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#7232 Postautor: Torsen » 21 czerwca 2020, o 00:21

Speedway pisze:Jako kibic od wczesnych lat 80- tych na pewno pamietasz i gorsze sezony oraz te w ktorych zuzla u nas nie bylo. Wowczas rowniez dzialali na rzecz lubelskiego zuzla kibice dla ktorych samo siedzenie na betonie czy pozniej krzeselku nie wystarczalo. Ja ich szanuje. Powinien wg mnie tez klub

Ja też ich szanuję, ale nie dlatego, że to jakieś straszne poświęcenie, czy osiągnięcie, tylko dlatego, że staram się szanować wszystkich. Zaangażowanie w sprawy kibicowskie to po prostu hobby, sposób na spędzanie wolnego czasu, a nie świadczenie na rzecz sportowców, czy tym bardziej klubu. Klub zapewne też ich szanuje, pytanie tylko, czy powinno się to przejawiać jakimiś preferencjami w dostępie do biletów, które są w Lublinie towarem mocno deficytowym - według mnie, nie.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#7233 Postautor: mikas » 21 czerwca 2020, o 00:37

Maxx pisze:Torsen przechodzisz przypadkiem andropauzę czy o co kaman ? :)

Przecież wiadomo, że w temacie kibicowskim od 14 października 2005 r. ;) Przepraszam musiałem ;)

Torsen warto zauważyć, że dzięki temu dopingowi i atmosferze władzom klubu łatwiej negocjuje się kontrakty z zawodnikami i to są już fakty potwierdzone medialnie przez zawodników, więc być może gdyby nie ci kibice to nie oglądałbyś w Grudziądzu obrazka na którym Grisza krzyczy, że zostaje w Lublinie nie mając ustalonych warunków nowej umowy czy Michelsena odrzucającego wyższą ofertę od utytułowanego klubu z zachodu, a dziś myślał byś jak tu pokonać Rybnik choćby na torze w Lublinie ;)
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#7234 Postautor: Torsen » 21 czerwca 2020, o 01:04

Przekonałeś mnie. Żużlowcy ogólnie są znani z tego, że podpisują tam, gdzie są najlepsze oprawy, a Grisza jest tu wręcz w awangardzie :cool:

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#7235 Postautor: radonis » 21 czerwca 2020, o 06:28

Torsenie nie. To $ od sponsorów. A relacje z kibicami to w tej kwestii bardzo ważny aspekt.

Poprzedni prezes naszego, daj Boże dzisiejszego, rywala bardzo mocno się o tym przekonał.

Jeszcze jak wspomni o tym telewizja to sponsorzy będą wniebowzięci.

Zgadzam się że wypisywanie w oświadczeniu, że propozycja klubu była śmieszna, było głupie, mimo że to prawda. Ale w moim przekonaniu klub popełnił duży błąd.

Raf
Zawodowiec

#7236 Postautor: Raf » 21 czerwca 2020, o 06:46

Jeżeli faktycznie, drodzy koledzy ze Speedway Euphorii, mieliście na myśli to co napisał Mikas na poprzedniej stronie tego wątku, to błagam sprostujcie swoje oświadczenie, bo na ten moment to wygląda tak, jakby się dzieci obraziły o to, że klub chce równo traktować wszystkich kibiców w tych trudnych czasach. I nie piszę, że tak jest faktycznie, bo nie wiem jakie są Wasze intencje oraz czy klub faktycznie równo traktuje wszystkich, tylko że to wynika z Waszego oświadczenia... I nie jestem jedyną osobą, która tak sądzi i jest mi trochę przykro, bo za to co robicie dla lubelskiego żużla bardzo Was szanuje.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#7237 Postautor: Kargolo » 21 czerwca 2020, o 07:07

Kluczowe są tu dwie rzeczy.
Euphoria nie chciała nic za darmo - chcieli normalnie zapłacić.
Władcy łuku dostali pulę biletów.
Jeżeli obie kwestie są prawdą to zachowanie klubu jest fatalne w tej sytuacji. Nic tego nie usprawiedliwia.

Oświadczenie Euphorii trochę słabo wygląda. Moim zdaniem powinniście oddelegować kilkadziesiąt osób i spróbować za wszelką cenę kupić jak najwięcej biletów, pokazać że są ponad to. Nie rozumiem takiego obrażania się.

Klub pokazał, że ma teraz dużo kibiców i nie musi już szanować tych, którzy byli tu zawsze. Blacha w czoło.
Podobno pycha kroczy przed upadkiem.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
Carter#15
Szkółkowicz

#7238 Postautor: Carter#15 » 21 czerwca 2020, o 07:42

Raf pisze:Jeżeli faktycznie, drodzy koledzy ze Speedway Euphorii, mieliście na myśli to co napisał Mikas na poprzedniej stronie tego wątku, to błagam sprostujcie swoje oświadczenie, bo na ten moment to wygląda tak, jakby się dzieci obraziły o to, że klub chce równo traktować wszystkich kibiców w tych trudnych czasach. I nie piszę, że tak jest faktycznie, bo nie wiem jakie są Wasze intencje oraz czy klub faktycznie równo traktuje wszystkich, tylko że to wynika z Waszego oświadczenia... I nie jestem jedyną osobą, która tak sądzi i jest mi trochę przykro, bo za to co robicie dla lubelskiego żużla bardzo Was szanuje.

Myślę dokładnie tak samo. Źle to napisano. Pozostawiono pole do innej interpretacji tekstu.

Moim zdaniem SE powinna dostać bilety i klub sam powinien wyjść z taką inicjatywą.

Jeśli pierwszy łuk jest "rywalem" to w tym momencie oni mają niesamowitą szansę przejąć inicjatywę i doprowadzić do marginalizacji SE na kolejne lata.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#7239 Postautor: ravajas » 21 czerwca 2020, o 07:49

Kargolo pisze:Klub pokazał, że ma teraz dużo kibiców i nie musi już szanować tych, którzy byli tu zawsze. Blacha w czoło.
kurczę, to może niech się odbrażą, bo jeszcze 15 minut i Klub upadnie...
Jestem, być może naiwnie, przekonany, że Kępowie nie są głupi, za jakich ich uważacie; moim jedynym zastrzeżeniem jest, że Klub nie komunikuje niczego do kibiców czy choćby mediów.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#7240 Postautor: ravajas » 21 czerwca 2020, o 07:52

Carter#15 pisze:
Jeśli pierwszy łuk jest "rywalem" to w tym momencie oni mają niesamowitą szansę przejąć inicjatywę i doprowadzić do marginalizacji SE na kolejne lata.

Wygląda na to, że teraz, niezależnie od warunków atmosferycznych i torowych, mecze będą się rozgrywały na trybunach: "nasz Motor jest lepszy!" - "Nie, bo właśnie, że nasz!".
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.

Raf
Zawodowiec

#7241 Postautor: Raf » 21 czerwca 2020, o 08:00

^^ Sugerujesz nowy kawałek składu FEYM, Krzysztof Cugowski, Jozef Zarys Zdarzeń, Speedway Euphoria "Mój Motor jest lepszy niż Twój" ? :D :D :D

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#7242 Postautor: Kargolo » 21 czerwca 2020, o 08:34

ravajas pisze:
Kargolo pisze:Klub pokazał, że ma teraz dużo kibiców i nie musi już szanować tych, którzy byli tu zawsze. Blacha w czoło.
Jestem, być może naiwnie, przekonany, że Kępowie nie są głupi, za jakich ich uważacie; moim jedynym zastrzeżeniem jest, że Klub nie komunikuje niczego do kibiców czy choćby mediów.

Brawo. Fantastycznie wyrwane z kontekstu. Myślałeś o karierze dziennikarskiej w TVP albo TVN? :P
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

rafir
Junior

#7243 Postautor: rafir » 21 czerwca 2020, o 08:53

Krótko mówiąc, jeżeli w jakimś sensie zorganizowana grupa "żółtych kapeluszy” miała możliwość otrzymania miejsc w jednym sektorze, to tak samo taką możliwość powinna uzyskać SE. Natomiast nie wiemy ile tych miejsc kapelusze dostały. Może 10. Tyle ile proponowano SE. Przekonamy się na stadionie.
PS. Meteo.pl zaktualizowało prognozę. Deszcz dopiero w nocy.

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#7244 Postautor: Metalliczny » 21 czerwca 2020, o 09:20

Nie da się ukryć, że smrodzik pozostał, z jakich powodów pewnie do końca się nie dowiemy. Dziwi mnie jedno - na karnety można było ograniczyć sektor Euphorii, ale z biletami jest problem. Generalnie mam wrażenie, że ta cudowna atmosfera wokół naszego klubu - tak jak pisał kolega Gelo - trochę opadła i nie czuje się tego "czegoś" co było rok czy dwa temu. Może to pandemia, a może co innego.

Natomiast ja sobie nie wyobrażam żużla bez dopingu, jak w teatrze. Wydaje mi się, że po to wpuszczono kibiców na stadiony, by przynajmniej w części spróbować odtworzyć atmosferę jaka panowała w poprzednich sezonach (nie tylko u nas). Brak prowadzących doping moim zdaniem spowoduje, że tego dopingu nie pójdzie ogarnąć, ale klubowi chyba na tym nie do końca zależy, jak widać.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#7245 Postautor: ravajas » 21 czerwca 2020, o 09:25

Kargolo pisze:
ravajas pisze:

Brawo. Fantastycznie wyrwane z kontekstu. Myślałeś o karierze dziennikarskiej w TVP albo TVN? :P

E tam, przeceniasz mnie ;)
pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#7246 Postautor: ravajas » 21 czerwca 2020, o 09:26

Raf pisze:^^ Sugerujesz nowy kawałek składu FEYM, Krzysztof Cugowski, Jozef Zarys Zdarzeń, Speedway Euphoria "Mój Motor jest lepszy niż Twój" ? :D :D :D

Za 15% z tantiem.
pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
slawky

#7247 Postautor: slawky » 21 czerwca 2020, o 10:08

SpeedwayGMtwitter
Junior
Kontakt:

#7248 Postautor: SpeedwayGMtwitter » 21 czerwca 2020, o 10:08

Jakkolwiek to całe zamieszanie z SE się zakończy odłamkiem poszedł negatywny obraz w świat.
Dodatkowo media jak to media podkoloryzowały i od rana wszyscy kibice, sponsorzy, urzędnicy mogę dostrzec takie tytuły:

"Konflikt kibicow motoru lublin z klubem o bilety na mecz pge ekstraligi"
"Zaskakująca decyzja kibiców Motoru. Mają żal i nie przyjdą na stadion"
Stowarzyszenie kibiców bojkotuje mecze Motoru Lublin. "Według nas propozycja klubu jest śmieszna"

Wiadomo to tylko tytuły/hasła itd. lecz nie każdy klika,wnika w szczegóły sporo osób szczególnie mniej interesujących się żużlem po prostu przyjmie to do wiadomości i zostanie z tym jako złym obrazem kibiców. Smutne ale niestety tak wyszło.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#7249 Postautor: niespokojny » 21 czerwca 2020, o 11:20

Ja szanuje Euphorie za to że jak nie było niczego to ona była. Zrzucałem się na flage wyjazdową, brałem udział w kilku wyjazdach i akcjach z szalikami.

Natomiast nie podoba mi się że obie grupy zajęły dwa najlepsze sektory. Jak powstanie 3 fanklub to może być ciężko zdobyć jakiekolwiek przyzwoite miejsce. Jeżeli klub potraktował wszystkich tak samo to dla mnie nie ma żadnego problemu biorąc pod uwagę smród jaki się wylał po karnetach. Wszystkim dano jednakowe szanse.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Ge(L)o
Trener

#7250 Postautor: Ge(L)o » 21 czerwca 2020, o 11:40

O właśnie, grupy kibicowskie ze względu na to, że kibicują bardziej niż oglądają mecz, siedzą zazwyczaj na kiepskich miejscach na stadionie. U nas zajmują najlepsze :cool:
Proponuję połączyć euphorię z kumplami Kępy i umieścić nowy fanklub na szczycie pierwszego łuku (fajnie jakby grupa była tak liczna, żeby zajęła cały wiraż). Dla mnie bomba.