Motor Lublin - Stal Gorzów 21.06.2020

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Retrospeedway
Senior

Re: Motor Lublin - Stal Gorzów 21.06.2020

#76 Postautor: Retrospeedway » 16 czerwca 2020, o 12:46

To gorzej dla nas że Iversen nie jedzie on by dużo punktów nie natrzaskał.
Zmarzlik,Kasprzak,Woźniak i Thomsen muszą zrobić 45 pkt w 24 biegach.
W tamtym sezonie trio gorzowskich Polaków zrobiło u nas 36 punktów zatem na Thomsen zostaje 9 punktów.

SwiDarek
Junior

#77 Postautor: SwiDarek » 16 czerwca 2020, o 12:54

Skład chyba faktycznie optymalny się wydaje w takim zestawieniu - propsuje to
Ostatnio zmieniony 16 czerwca 2020, o 13:00 przez SwiDarek, łącznie zmieniany 1 raz.
DON'T THINK!!! DRINK!!!

Raf
Zawodowiec

#78 Postautor: Raf » 16 czerwca 2020, o 12:56

Retrospeedway pisze:To gorzej dla nas że Iversen nie jedzie on by dużo punktów nie natrzaskał.
W tamtym sezonie trio gorzowskich Polaków zrobiło u nas 36 punktów zatem na Thomsen zostaje 9 punktów.

Też tak uważam, dlatego napisałem niestety... To, że ZZ w Gorzowie przywiozła 5pkt. to nie znaczy, że w Lublinie nie może przywieźć 12, a na pewno jest to znacznie bardziej prawdopodobne, niż 12pkt PUKa.

Awatar użytkownika
Retrospeedway
Senior

#79 Postautor: Retrospeedway » 16 czerwca 2020, o 13:05

Raf pisze:
Retrospeedway pisze:To gorzej dla nas że Iversen nie jedzie on by dużo punktów nie natrzaskał.

Też tak uważam, dlatego napisałem niestety... To, że ZZ w Gorzowie przywiozła 5pkt. to nie znaczy, że w Lublinie nie może przywieźć 12, a na pewno jest to znacznie bardziej prawdopodobne, niż 12pkt PUKa.

W tamtym roku był największy beton w historii lubelskich klubów żużlowych na naszym obiekcie.
Może i znów trzeba zrobić taki tor bo Thomsen na przyczepnym torze będzie latał tak jak u nas gdy przyjechało Wybrzeże.
Równiarka na tor i robimy asfalt pod Hampela tym bardziej że gorzowianie przegrywali starty na inauguracje.

Raf
Zawodowiec

#80 Postautor: Raf » 16 czerwca 2020, o 13:15

Ja myślę, że nie ma nawet innej opcji... Prognozy pogody jasno wskazują, że mecz będzie miał status zagrożonego. Mam nadzieję, że nasz Menago nie wpadnie na genialny pomysł, że jeśli padało, to odpuszczamy trenigi, bo to właśnie będzie doskonałe przygotowanie do meczu, który zapewne będzie rozegrany po deszczu.

owen1989
Senior

#81 Postautor: owen1989 » 16 czerwca 2020, o 13:21

Retrospeedway pisze:W tamtym roku był największy beton w historii lubelskich klubów żużlowych na naszym obiekcie.

Czyli tak od 2017 mniej więcej ? :D

rafir
Junior

#82 Postautor: rafir » 16 czerwca 2020, o 13:35

Tor powinien być przede wszystkim maksymalnie zbliżony do tego, na którym przez ostatnie 2 tygodnie trenowali zawodnicy i będą trenować teraz. Na koniec tygodnia prognozowane są burze. Opadów ciągłych brak, co oznacza, że mecz zagrożony być nie powinien. Jeżeli tor będzie równy, bez niespodzianek, to nikt nie każe go ubijać.

Flagg
Trener

#83 Postautor: Flagg » 17 czerwca 2020, o 09:15

Wedlug yr.no, który jest jednym z "oficjalnych" portali Eligi padać ma w Lublinie niemal codziennie. Raz mniej, raz więcej. Również w porze meczu (choć te prognozy zmieniają się z godziny na godzinę). Liczenie, ze mecz nie będzie miał statusu zagrożonego to proszenie się o kłopoty. Ubijać i szykować się na jazdę na betonie. Tamten sezon powinien nas tego nauczyć.

Może i znów trzeba zrobić taki tor bo Thomsen na przyczepnym torze będzie latał tak jak u nas gdy przyjechało Wybrzeże

Przecież na meczu z Gdańskiem było twardo i sucho jak chyba na zadnym innym meczu w 2018. Sami zawodnicy po tamtym spotkaniu mówili, ze tak twardego toru, to w Lublinie nie pamiętają.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Kaman
Kadrowicz

#84 Postautor: Kaman » 17 czerwca 2020, o 09:34

Flagg pisze:Przecież na meczu z Gdańskiem było twardo i sucho jak chyba na zadnym innym meczu w 2018. Sami zawodnicy po tamtym spotkaniu mówili, ze tak twardego toru, to w Lublinie nie pamiętają.

No i łuki były szersze.

Raf
Zawodowiec

#85 Postautor: Raf » 17 czerwca 2020, o 09:41

Flagg pisze:Wedlug yr.no, który jest jednym z "oficjalnych" portali Eligi padać ma w Lublinie niemal codziennie. Raz mniej, raz więcej. Również w porze meczu (choć te prognozy zmieniają się z godziny na godzinę). Liczenie, ze mecz nie będzie miał statusu zagrożonego to proszenie się o kłopoty. Ubijać i szykować się na jazdę na betonie. Tamten sezon powinien nas tego nauczyć.

Na początku zeszłego tygodnia takie same prognozy były dla Wrocławia. No może nie do końca, bo lać miało bodaj od środy... Śledziłem prognozy po 3-4 razy dziennie i stwierdzam, że jakiekolwiek forowanie wyroków na podstawie tej prognozy nie ma sensu, bo sytuacja zmieniała się z godziny na godzinę i właściwie prognoza była wiążąca dopiero gdzieś o 12:00 w piątek, bo nawet z samego rana jak sprawdzałem, to miało lać od 18:00...

Flagg
Trener

#86 Postautor: Flagg » 17 czerwca 2020, o 10:27

i spoko, ale komisarz może kazać ubić tor i na 30 minut przed meczem, wiec po co ryzykować?
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#87 Postautor: Metalliczny » 17 czerwca 2020, o 10:50

A my to w ogóle zamierzamy coś trenować przed tym meczem? Jakby nie było już jest środa, niby czasu sporo, ale jednak mało. Wrocek się szykował dwa tygodnie i dało się, a u nas znowu będzie trening w piątek, bo po co sprzęt zarzynać? Czy Ja-ja-jacek "Sandał" Ziółkowski po jednym treningu stwierdzi, że więcej nie trzeba?

W 2005 roku w meczu "o wszystko" z Krosnem jazdy były przez tydzień, co przyniosło skutek. Mam wrażenie, że zachowujemy się, jakbyśmy co najmniej zremisowali i nie było płaczu pt. "mało jazdy".

Awatar użytkownika
Retrospeedway
Senior

#88 Postautor: Retrospeedway » 17 czerwca 2020, o 10:53

Może i znów trzeba zrobić taki tor bo Thomsen na przyczepnym torze będzie latał tak jak u nas gdy przyjechało Wybrzeże

Przecież na meczu z Gdańskiem było twardo i sucho jak chyba na zadnym innym meczu w 2018. Sami zawodnicy po tamtym spotkaniu mówili, ze tak twardego toru, to w Lublinie nie pamiętają.[/quote]

Proszę sobie obejrzeć mecz z Gdańskiem a potem z Gorzowem na portalu youtube.pl
Jeżeli Pan nie widzi różnicy w poruszani się zawodników w różnych fragmentach toru to jak mam inaczej odpowiedzieć?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#89 Postautor: Gelo » 17 czerwca 2020, o 10:55

Menago zapowiedział, że jazdy czwartek/piątek - trochę dziwne zważywszy na styl w jakim przegraliśmy we Wrocławiu, jazdę z nożem na gardle i prognozę pogody do końca tygodnia... Ale wczoraj ktoś pyrkał.

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#90 Postautor: Metalliczny » 17 czerwca 2020, o 10:58

Aha, fajnie. A Potem Mikkel i Grisza będą jęczeć, że tor inny, na takim nie trenowali. 8 dni na potencjalną jazdę i dwa treningi, to tylko wybitny strateg mógł na to wpaść.

Czarek
Trener

#91 Postautor: Czarek » 17 czerwca 2020, o 11:02

Gelo pisze:Menago zapowiedział, że jazdy czwartek/piątek - trochę dziwne zważywszy na styl w jakim przegraliśmy we Wrocławiu, jazdę z nożem na gardle i prognozę pogody do końca tygodnia... Ale wczoraj ktoś pyrkał.

papi pisze: dołącz do klubu i ratuj masz Motor. Proszę, zmień tych niekompetentnych gamoni, jesteś naszym ostatnim ratunkiem. Zrób coś do cholery!

Niech jeżdżą codziennie, nawet w niedzielny poranek, aż zajada silniki

Metalliczny pisze:Aha, fajnie. A Potem Mikkel i Grisza będą jęczeć, że tor inny, na takim nie trenowali. 8 dni na potencjalną jazdę i dwa treningi, to tylko wybitny strateg mógł na to wpaść.

papi pisze: dołącz do klubu i ratuj masz Motor. Proszę, zmień tych niekompetentnych gamoni, jesteś naszym ostatnim ratunkiem. Zrób coś do cholery!

Niech jeżdżą codziennie, nawet w niedzielny poranek, aż zajada silniki
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#92 Postautor: papi » 17 czerwca 2020, o 11:09

Przestań błaznować, tamta uwaga była skierowana personalnie do Ciebie, bo krytykujesz wszystko i wszystkich.
Co do ilości treningów, wydaje mi się że 2 dobre treningi wystarcza. Nasi też przez 2 tygodnie jeździli regularnie na tym torze, a przegrany mecz był na wyjeździe, wierzę że w niedzielę zobaczymy jednak mocniejszy zespół. To nie sport halowy czy piłka, że można trenować codziennie, bo jak się przebije piłki to się nowe dostanie od sponsora technicznego. Ktoś (zdaje się Jamrog albo Hampel) o tym, że codziennie trenować nie ma sensu, ostatnio wspominał w 5:1

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#93 Postautor: Metalliczny » 17 czerwca 2020, o 11:14

Nie mówię, żeby jeździć codziennie, tylko faktycznie żeby nie było tak, że przyjdzie ten czwartek/piątek i będzie lało. Wtedy klops.

Czarek
Trener

#94 Postautor: Czarek » 17 czerwca 2020, o 11:28

papi pisze:Przestań błaznować, tamta uwaga była skierowana personalnie do Ciebie, bo krytykujesz wszystko i wszystkich.
Co do ilości treningów, wydaje mi się że 2 dobre treningi wystarcza. Nasi też przez 2 tygodnie jeździli regularnie na tym torze, a przegrany mecz był na wyjeździe, wierzę że w niedzielę zobaczymy jednak mocniejszy zespół. To nie sport halowy czy piłka, że można trenować codziennie, bo jak się przebije piłki to się nowe dostanie od sponsora technicznego. Ktoś (zdaje się Jamrog albo Hampel) o tym, że codziennie trenować nie ma sensu, ostatnio wspominał w 5:1

Właśnie w piłce nie powinno się trenować codziennie, żeby się nie przetrenować. Tymczasem u nas mamy zawodników ze słabo dopasowanym sprzętem, codziennie zapowiadane burze i od soboty niewykorzystany żaden dzień na trening. Brawo.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#95 Postautor: kdsz » 17 czerwca 2020, o 11:30

Skąd wiesz, że ze słabo dopasowanym sprzętem? Może poczekaj do niedzieli z takimi opiniami.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Flagg
Trener

#96 Postautor: Flagg » 17 czerwca 2020, o 11:37

Retrospeedway pisze:Proszę sobie obejrzeć mecz z Gdańskiem a potem z Gorzowem na portalu youtube.pl
Jeżeli Pan nie widzi różnicy w poruszani się zawodników w różnych fragmentach toru to jak mam inaczej odpowiedzieć?

Ale co ma piernik do wiatraka? Z Gorzowem było ubite na amen, ze się śrubokręty łamały, ale to niby automatycznie implikuje, ze z Wybrzezem było przyczepnie? Ja nie muszę nic oglądać, bo pamiętam wypowiedzi samych zawodników po tym spotkaniu, jak i niemiłosierny kurz, który niósł się aż po koronę.

Masz kilka opinii po tamtym spotkaniu:

Sam Masters (Speed Car Motor Lublin): To było trudne spotkanie. Osobiście czułem się lepiej, dużo szybszy, lepszy na startach, ale nie dość szybki na trasie – trochę brakowało. Do tej pory nie miałem problemu tylko z silnikami, ale składało się na to wiele innych czynników. Trochę odzywała się złamana noga i nadal nie jest idealnie, ale pracuję, aby było coraz lepiej. Tor był dzisiaj śliski, jak nigdy. Będzie lepiej następnym razem. Nie mogliśmy się dopasować z Robertem Lambertem. On jeździ w kilku ligach, więc jest zmęczony i mógł zaliczyć słabszy występ. Ja natomiast nie czuję zmęczenia, ciężko pracuję, aby z każdym meczem było lepiej. Nie myślę za wiele o tym spotkaniu, szykuje się na kolejny tydzień.

Oskar Fajfer (Zdunek Wybrzeże Gdańsk): Szczerze mówiąc, to po dwóch pierwszych biegach chciałem, żeby ten mecz już się skończył (śmiech). Później zmieniłem motocykl i znacznie lepiej się spisywał na tej nawierzchni. 8 punktów w moim wykonaniu i można powiedzieć, że na takim obiekcie przed meczem brałbym to w ciemno! (śmiech). Tutaj naprawdę jest ciężki obiekt, Motor odjechał w tabeli bardzo daleko do przodu, jest poza zasięgiem rywali, więc wykonaliśmy misję niemożliwą wywożąc stąd zwycięstwo z bonusem. Myślę, że teraz prezes Zdunek musi postawić nam dobry obiad! (śmiech). Nasze miejsce też powinno być w play-offach. Jest na to jeszcze cień nadziei, walczymy do końca, aby to spełnić i to jest nasz cel numer jeden.

Mikkel Bech (Zdunek Wybrzeże Gdańsk): Myślę, że pokazaliśmy dzisiaj jak silni możemy być jako drużyna, oraz że powinniśmy być w play-offach. Reszta drużyn powinna zacząć się nas bać, bo będziemy walczyć do końca. Nienawidzę tego toru, ale jestem zadowolony z punktów, bo 8+3 w 5 startach, to bardzo dobry wynik. Myślę, że to było trudne spotkanie dla Lublina, bo nie mogli się spasować. Im było ciężko, bo tor był śliski, a my mamy podobną nawierzchnię w Gdańsku, więc znaliśmy to. Myślę, że skoro możemy wygrać tutaj 6 punktami, to możemy wygrać wszędzie i pokazywać dobry speedway tak, jak dziś.

Anders Thomsen (Zdunek Wybrzeże Gdańsk): Całkiem niezłe spotkanie w moim wykonaniu. Myślę, że tor mi pasował, był trochę śliski, prawie jak w Gdańsku. Posłużył wszystkim, bo wszyscy zdobywali punkty, a to bardzo ważne. Dalej walczymy o play-offy, a teraz zobaczyliśmy światełko w tunelu. Drużyna rośnie w siłę, więc myślę, że możemy to zrobić.

Czarek
Trener

#97 Postautor: Czarek » 17 czerwca 2020, o 12:04

kdsz pisze:Skąd wiesz, że ze słabo dopasowanym sprzętem? Może poczekaj do niedzieli z takimi opiniami.

Poczekam, co nie zmienia faktu, że nasi byli wolni i w większości nie byli w stanie dopasować się do końca meczu.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#98 Postautor: kdsz » 17 czerwca 2020, o 12:26

Mecz był we Wrocławiu. Jeśli nasi żużlowy będą się męczyć na torze w Lublinie, to wtedy będziesz mógł wylewać żale, że za mało trenowali.
Stawianie GKM za wzór, to trochę śmieszna sprawa. Oni swój mecz jadą pojutrze, my za pięć dni.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Raf
Zawodowiec

#99 Postautor: Raf » 17 czerwca 2020, o 13:02

Czarek pisze:
kdsz pisze:Skąd wiesz, że ze słabo dopasowanym sprzętem? Może poczekaj do niedzieli z takimi opiniami.

Poczekam, co nie zmienia faktu, że nasi byli wolni i w większości nie byli w stanie dopasować się do końca meczu.

Podobnie jak wszystkie drużyny, które jechały na wyjazdach w poprzedni weekend. Poza Lesznem, ale tam był tor zrobiony przez komisarza.

Flagg
Trener

#100 Postautor: Flagg » 17 czerwca 2020, o 13:28

I poza Zieloną. Czyli w sumie nie wszystkie, tylko dwie. Na cztery :)

Ja mam tylko nadzieję, ze poprzedni sezon czegoś naszych nauczył. Najlepsze mecze domowe odjechaliśmy z Grudziądzem i Gorzowem, czyli dwa spotkania, gdzie tor był taki sam, jak na treningach. Przy czym z Gorzowem, to pomogła nam sama Stal już na kilka dni przed meczem domagając się ubijania. Sami nasi zawodnicy mówili, ze nie ma znaczenia, czy tor będzie przyczepny, czy twardy, ważne, żeby był powtarzalny i taki sam jak na treningach. Wiec nie kombinujmy, tylko ubijajmy i niech na takim jadą. Nie chcę w poniedziałek słuchać, że "tor nas zaskoczył, bo mecz dostał status zagrożonego". Popatrzcie na Wrocek - tam nie bawili się w żadne ryzyka, wiedzieli, ze pogoda jest niepewna, wiec od początku ubijali i do takiego toru się ich zawodnicy pasowali. Nie było słynnej z poprzedniego sezonu zewnętrznej.

O ile porażkę, nawet w takich rozmiarach, ze Spartą można przełknąć, bo w ostatecznym rachunku raczej nie powinna mieć wpływ na nasze szanse na PO, tak niedzielny mecz już jest takim małym meczem prawdy. Powtórkę wyniku z 2019 wziąłbym w ciemno, ale kazde zwycięstwo mnie zadowoli. Szczególnie, ze Gorzów nie jest twierdzą nie do zdobycia. Porażka spowoduje powtórkę z poprzedniego sezonu i 2 punkty po 5 kolejkach
.