Nasi rywale w sezonie 2020
Re: Nasi rywale w sezonie 2020
Mecz Artioma kosmiczny. Ale to antyżużel. Przypominają mi się najnudniejsze czasy Rickardssona.
- Retrospeedway
- Senior
Bardzo dobrze że młodszy Laguta zrobił taki komplet bo teraz Griszę szlak trafi i będzie chciał mu dorównać więc weźmie się do roboty.
Z pewnością.
Tak samo jak Drabik przez cały mecz nie mógł odnaleźć formy bo rozmyślał o swojej sprawie dopingowej.
Natomiast nie zgodzę się, że Grudziądz czy Gorzów to słabe drużyny, przynajmniej na tle Motoru. Obie te drużyny mają lidera, jakiego brakuje Lublinowi. Gorzów Zmarzlika, Grudziądz Artioma. Ci zawodnicy od lat przywożą swoje punkty i nie zawodzą. Pozostali zawodnicy nie wydają się gorsi niż lubelscy. Nie widzę absolutnie żadnej przewagi Laguty, Zagara, Hampela, Jamroga czy Miesiąca nad Woźniakiem, Kasprzakiem, Thomsenem, Iversenem, Buczkowskim, Pawlickim, Bjerre, o Pedersenie nawet nie wspominając. Dodatkowo Grudziądz ma twierdzę, której Lublin może pozazdrościć.
Tak samo jak Drabik przez cały mecz nie mógł odnaleźć formy bo rozmyślał o swojej sprawie dopingowej.
Co do Rybnika ciężko dyskutować. Cudu nie będzie. Drużyna nie ma juniorów (dosłownie), a seniorów zupełnie przeciętnych. Sukcesem będzie jakiś wygrany mecz.Ge(L)o pisze:To pierwsza kolejka za nami. Za wcześnie na poważne prognozy, więc krótko pokuszę się o tę mniej poważną.
Po naszym meczu byłem podłamany, ale reszta meczów podniosła mnie nieco na duchu. Przede wszystkim widzę przynajmniej 3 drużyny słabsze od nas :
Rybnik - tu nie ma za bardzo o czym gadać, skład na I ligę, możliwe pojedyncze przebłyski (Lambert w niedzielę), juniorzy nawet bez programowego punktu. Bilans 0-14 jak w mordę strzelił, 1-13 przy dobrych wiatrach (jeśli wszyscy seniorzy pojadą mecz życia).
Gorzów - bez zmian od zeszłego sezonu, słaby początek piszczałki, juniorka słabsza niż rok temu po perypetiach Karczmarza.
Grudziądz - ratuje ich tylko twierdza swojego toru. Jeden Artiom, reszta statyści, kończący się Nicki, słabi juniorzy.
Trzy drużyny bardzo mocne i kandydaci do medali : Leszno, Wrocław, Częstochowa.
Wychodzi mi nasza walka z Zieloną o play-offy.
Potrzeba kliku następnych serii spotkań, by wyciągać dalekosiężne wnioski. Mam nadzieję, że nasi juniorzy wbrew temu, co zaprezentowali, jednak się rozwiną w trakcie sezonu. Mieliśmy być w tym aspekcie najlepsi, a widzę nas na dzień dzisiejszy raczej w środku stawki. Chłopaki z Zielonej idą do przodu, Liszka z Wrocka, Świdnicki z Czewy.
Natomiast nie zgodzę się, że Grudziądz czy Gorzów to słabe drużyny, przynajmniej na tle Motoru. Obie te drużyny mają lidera, jakiego brakuje Lublinowi. Gorzów Zmarzlika, Grudziądz Artioma. Ci zawodnicy od lat przywożą swoje punkty i nie zawodzą. Pozostali zawodnicy nie wydają się gorsi niż lubelscy. Nie widzę absolutnie żadnej przewagi Laguty, Zagara, Hampela, Jamroga czy Miesiąca nad Woźniakiem, Kasprzakiem, Thomsenem, Iversenem, Buczkowskim, Pawlickim, Bjerre, o Pedersenie nawet nie wspominając. Dodatkowo Grudziądz ma twierdzę, której Lublin może pozazdrościć.
Ge(L)o pisze:To pierwsza kolejka za nami. Za wcześnie na poważne prognozy, więc krótko pokuszę się o tę mniej poważną.
Po naszym meczu byłem podłamany, ale reszta meczów podniosła mnie nieco na duchu. Przede wszystkim widzę przynajmniej 3 drużyny słabsze od nas :
Rybnik - tu nie ma za bardzo o czym gadać, skład na I ligę, możliwe pojedyncze przebłyski (Lambert w niedzielę), juniorzy nawet bez programowego punktu. Bilans 0-14 jak w mordę strzelił, 1-13 przy dobrych wiatrach (jeśli wszyscy seniorzy pojadą mecz życia).
Gorzów - bez zmian od zeszłego sezonu, słaby początek piszczałki, juniorka słabsza niż rok temu po perypetiach Karczmarza.
Grudziądz - ratuje ich tylko twierdza swojego toru. Jeden Artiom, reszta statyści, kończący się Nicki, słabi juniorzy.
Trzy drużyny bardzo mocne i kandydaci do medali : Leszno, Wrocław, Częstochowa.
Wychodzi mi nasza walka z Zieloną o play-offy.
Potrzeba kliku następnych serii spotkań, by wyciągać dalekosiężne wnioski. Mam nadzieję, że nasi juniorzy wbrew temu, co zaprezentowali, jednak się rozwiną w trakcie sezonu. Mieliśmy być w tym aspekcie najlepsi, a widzę nas na dzień dzisiejszy raczej w środku stawki. Chłopaki z Zielonej idą do przodu, Liszka z Wrocka, Świdnicki z Czewy.
Abstrahując od sensowności takich rozważań po pierwszej kolejce i to jeszcze w takim sezonie, to gdzieś Ty zobaczył wyższość Zielonki nad Gorzowem i Grudziądzem? :o
Poczekajmy jeszcze kolejkę z sądami. Dom-wyjazd to już będzie pełniejszy obraz AD 2020. Zwłaszcza mecze w Zielonej i u nas odpowiedzą na wiele wątpliwości. Najważniejsze jak poradzą sobie nasi juniorzy na domowym torze, czy zrobią razem te 12+ punktów na średnich juniorach Stali plus najsłabszych seniorach. Co do naszych seniorów to ciągle niezachwianie wierzę, że na domowym torze będą piekielnie mocni Łaguta, Hampel i MM. Do tego bardzo solidne punkty dorzucał będzie Paweł oraz Matej. Nasi rywale z I rundy czyli Sparta przekuli swoje słabości w siłę jednym ruchem, dorzucając Czugunowa jako juniora. Patrząc na ich skład to sprawiają naprawdę solidne wrażenie.
Każdy ma swoje problemy. Marudzimy na Hampela, a co ma powiedzieć Grudziądz o Nickim, o Polakach nie wspominając? Zobaczymy też co będzie wart Doyle, juniorzy i Przedpełski, Holta na wyjeździe we Włókniarzu. W Zielonej z silniejszym rywalem czy macie pewność że juniorka będzie tak rumakować? Stal to Karczmarz na zakręcie, do tego Woźniak jak to Woźniak, a i zobaczymy co Zmarzlik będzie jechał w pierwszym sezonie jako mistrz, gdzie oczekiwania są już niebotyczne. Unia i Sparta jak to zwykle ostatnio najsolidniej, ale z Włókniarzem bym się jeszcze wstrzymał.
Każdy ma swoje problemy. Marudzimy na Hampela, a co ma powiedzieć Grudziądz o Nickim, o Polakach nie wspominając? Zobaczymy też co będzie wart Doyle, juniorzy i Przedpełski, Holta na wyjeździe we Włókniarzu. W Zielonej z silniejszym rywalem czy macie pewność że juniorka będzie tak rumakować? Stal to Karczmarz na zakręcie, do tego Woźniak jak to Woźniak, a i zobaczymy co Zmarzlik będzie jechał w pierwszym sezonie jako mistrz, gdzie oczekiwania są już niebotyczne. Unia i Sparta jak to zwykle ostatnio najsolidniej, ale z Włókniarzem bym się jeszcze wstrzymał.
Tez uważam, że na konkretne wnioski za wcześnie. Bardzo trafnie to ocenili Sajdak i Janowski. Pierwszy powiedział, że Motor pojechał słaby mecz ale nie jest to słaba drużyna. Drugi, że tłukli dwa tygodnie treningi, nikt im nie gmerał przy torze dlatego wyciągnęli maxa. Gdyby wyciągać wnioski po jednej kolejce to widać ligę dwóch prędkości plus Rybnik. Leszno, Wrocław i Czewa to pewniacy do trójki. My, Gorzów, Grudziądz i ZG o miejsca 4-7 gdzie zadecydują detale. Czwarta drużyna bez szans w półfinale z kimkolwiek.
Raf pisze:Abstrahując od sensowności takich rozważań po pierwszej kolejce i to jeszcze w takim sezonie, to gdzieś Ty zobaczył wyższość Zielonki nad Gorzowem i Grudziądzem? :o
Niepytany odpowiem.
Porównanie z GKM.
1. Falubaz ma znacznie lepszych juniorów, którzy w zeszłym roku kompletowali medale w młodzieżowych rozgrywkach. I mają ich trzech, a nie na styk.
2. Porównanie sumaryczne wszystkich pozostałych pozycji również na korzyść Falubazu:
Dudek = Łaguta
Vaculik > Pedersen
Jepsen Jensen > Bjerre
Protasiewicz > Buczkowski
Lindback = Pawlicki
Odnośnie Gorzowa... Wydaje mi się, że Zielona Góra ma zbliżony potencjał seniorski, ale juniorami jednak wygrywa.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
kdsz pisze:Dudek = Łaguta
aż mi się odechciało komentować resztę...
A jednak bym poprosił
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Mam jakieś dziwne wrażenie, że ten sam zawodnik w Lublinie i u rywala jest całkowicie inaczej oceniany.
Pedersen w Grudziądzu to podstarzały dziadek. W Lublinie byłby mistrzem świata (bo przecież nim był x lat temu), który ma ciągnąć wynik. Woźniak w Lublinie byłby krajowym liderem, w Gorzowie "Woźniak jak to Woźniak". A Zmarzlik to w ogóle będzie słabo jechał, bo został mistrzem świata - fuck logic. Natomiast Zagar to teraz świetny zawodnik na poziomie GP
Zejdźcie na ziemię, przejrzyjcie sobie wyniki z ostatnich kilku sezonów i wtedy oceniajcie zawodnika, a nie przez pryzmat przynależności klubowej.
Holta to w Częstochowie najsłabszy senior. Oni tam mają Doyla, Madsena i Lindgrena i punktujących juniorów. Holta może im jechać piach na wyjazdach, a i tak większość rywali nie będzie miała do CKMu podjazdu.
- Retrospeedway
- Senior
Lublin-Częstochowa 45:45 2019
Jonsson 4 (Hampel)
Miesiąc 7
Laguta 9
Lampart 4 (Zagar)
Michelsen 12
Madsen 11
Przedpełski 6
Miedziński 6 (Holta)
Lindgren 10
Zagar 11 (Doyle)
Na papierze mamy więcej plusów na takim mecz domowy z Włókniarzem.
Jonsson 4 (Hampel)
Miesiąc 7
Laguta 9
Lampart 4 (Zagar)
Michelsen 12
Madsen 11
Przedpełski 6
Miedziński 6 (Holta)
Lindgren 10
Zagar 11 (Doyle)
Na papierze mamy więcej plusów na takim mecz domowy z Włókniarzem.
STS mnie zasmucił.
Chciałem postawić na Grudziądz u siebie z Rybnikiem a zakłady dostępne tylko od remisu.
Szkoda bo żużel na betach jest w zasadzie najbardziej przewidywalnym sportem.
Chciałem postawić na Grudziądz u siebie z Rybnikiem a zakłady dostępne tylko od remisu.
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld
- tezetomaniak
- Trener
DrPaiHiWo pisze:STS mnie zasmucił.
Graj handi. Wczoraj Fortuna za Czewę -10.5 punktu wypłaciła mi 1.92.
Motor mocnyj!
DrPaiHiWo pisze:STS mnie zasmucił.
Serio myślałeś, że wystawią kurs wyższy niż 1,01 i zarobisz na tym meczu stawiając jedynkę ?
Czy żużel jest przewidywalnym sportem u buka ? No nie wiem. Jeśli jest to kursy są właśnie w granicach 1,01-1,25.
Złóż mi jakiś kupon z kursem w okolicy 2,0 na weekend to Cię ozłocę
Motor po 1,4 już jest, co dalej ?
-
SpeedwayGMtwitter
- Junior
- Kontakt:
Sponsor Ekstraligi i tytularny I ligi ma na Lublin aktualnie 1,90 ;)
W tej fazie mecz Zielonej Góry z Częstochową jest rozpisany w okolicach remisu. Choć oba mecz i nasz i w Zielonej Górze są zagrożone opadami także może być różnie z gospodarzami.
W tej fazie mecz Zielonej Góry z Częstochową jest rozpisany w okolicach remisu. Choć oba mecz i nasz i w Zielonej Górze są zagrożone opadami także może być różnie z gospodarzami.

Zdjęcie z wczorajszego treningu w Grudziądzu. W poniedziałek przegrali mecz, a już we wtorek pracują nad poprawą dyspozycji. Motor przegrał mecz w jeszcze gorszym stylu w piątek, a trenuje na torze...
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Dziś ma solidnie popadać ciekawe czy tor ubili... Co z fb wrzucą posta raz na kilka dni strasznie słabo z ciekawostkami...
Czarek, dołącz do klubu i ratuj masz Motor. Proszę, zmień tych niekompetentnych gamoni, jesteś naszym ostatnim ratunkiem. Zrób coś do cholery!
Niech jeżdżą codziennie, nawet w niedzielny poranek, aż zajada silniki
Ostatnio zmieniony 17 czerwca 2020, o 08:29 przez papi, łącznie zmieniany 1 raz.
papi pisze:Czarek, dołącz do klubu i ratuj masz Motor. Proszę, zmień tych niekompetentnych gamoni, jesteś naszym ostatnim ratunkiem. Zrób coś do cholery!
Ostatnia deska ratunku Cezary Trąbka!
papi pisze:Czarek, dołącz do klubu i ratuj masz Motor. Proszę, zmień tych niekompetentnych gamoni, jesteś naszym ostatnim ratunkiem. Zrób coś do cholery!
Pełnię funkcję kibica i to mi wystarczy. Następnym razem gdy kogoś skrytykujesz lub ocenisz zacytuję Ci powyższą wypowiedź.
Co do zajeżdżania silników to uspokoiłeś mnie. Niemądry GKM zajeżdża silniki i tego pożałuje, mądry Motor ma świetnie przygotowany sprzęt i nie musi trenować.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Dajce Czarkowi spokój. Chłop zbiera regularne liście od Kępy, który z uporem maniaka realizuje przedsezonowe cele i buduje markę klubu, zamiast doprowadzać ją do upadku, jak to kolega Czarek wieści przy każdej możliwiej okazji. Teraz wreszcie Czarek ma swój tydzień w Lidlu, gdzie może dać upust swoim czarnym wizjom. Trzy lata na to czekał
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Piątkowe mecze w Ekstralidze przełożone ze względu na niekorzystne prognozy pogody.
^^^Oby ,wesele mam w niedziele ;)