Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

Re: Żużel w TV

#9001 Postautor: ravajas » 14 czerwca 2020, o 19:55

Gorzów za tydzień też popłynie...
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#9002 Postautor: Perez » 14 czerwca 2020, o 20:01

A Leszno nadal będzie mieć najlepszych juniorów w lidze. Inni mogą się tylko uczyć.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Klops1
Senior

#9003 Postautor: Klops1 » 14 czerwca 2020, o 20:41

samba pisze:Bierzesz pod uwage to ze Rybnik jechal w domu i uciułał 1 pkt wiecej niz my na wyjezdzie?

Pewnie, że biorę. Ja niczego nie rozstrzygam. Uważam, że po tym meczu paradoksalnie Rybnik znalazł jakieś pozytywne punkty i staram się po prostu przekonać kolegę wyżej, że jeśli nie poprawimy się my, a oni tak, to może być trudno wygrać w Rybniku.

Tylko tyle.

rafir
Junior

#9004 Postautor: rafir » 14 czerwca 2020, o 20:43

Mistrz jest jeden. Ze startu masakra... kolejny rok z kolei.

Raf
Zawodowiec

#9005 Postautor: Raf » 14 czerwca 2020, o 20:44

Ale nie na tyle dobrych, żeby w ciemno można było wrzucić RZ za każdego zawodnika... Zobaczymy czy Smektała i Kurtz się podciągnął w trakcie sezonu, bo jeśli nie, to będzie co łatać.

Na pocieszenie można dodać, że w Gorzowie pękł balonik jeszcze bardziej niż u nas :D :D :D Różnica polega na tym, że nas w finale widział tylko Ostafiński, a ich wszyscy kibice :D
Ostatnio zmieniony 14 czerwca 2020, o 20:45 przez Raf, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#9006 Postautor: Perez » 14 czerwca 2020, o 20:45

Bez przesady w Rybniku sami nasi juniorzy zrobią różnice, jak nie tam to gdzie?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Raf
Zawodowiec

#9007 Postautor: Raf » 14 czerwca 2020, o 20:47

Perez pisze:Bez przesady w Rybniku sami nasi juniorzy zrobią różnice, jak nie tam to gdzie?

Oczywiście że tak... 5:1 w biegu juniorskim plus co najmniej 4 kolejne minimum na 3:3... Kim niby oni mają odrabiać jak tam jeździ się tylko z 2 pola, a 1 i 4 zostaje o długość motocykla z tyłu?

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#9008 Postautor: Cz@rek » 14 czerwca 2020, o 21:02

Wczorajszy opad w Gorzowie zapewnia naprawdę przednie zawody :)
I raczej zapowiada się na małą niespodziankę ,bo jednak zakładałem że pierwsza lub nawet dwie pierwsze kolejki będą pod dyktando gospodarzy a tu proszę...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#9009 Postautor: Gelo » 14 czerwca 2020, o 23:20

To jest Unia Leszno. A ten zespół wymyka się wszelkim ocenom. To jest monstrum stworzone do wygrywania.

Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

#9010 Postautor: DrPaiHiWo » 14 czerwca 2020, o 23:41

"In Poland when You win You are a national hero - but when You loose You are a piece of shit !"- Leo Beenhakker
"Kiedy wygrywałem wszyscy kibice byli ze mną, kiedy mam słabszą formę dziennikarze już mnie przekreślili"-Adam Małysz

Sorry ludzie a trudno Was się czyta.
Nie chcę być źle zrozumiany ale wychodzą z Was M * E * G * A kompleksy
Szargacie zawodnikami po JEDNYM meczu
Po wygranym meczu, forum jest pełne wizji Play-Off'ów
Po przegranym piszecie, że powinniśmy się bać Rybnika
Kępa nie sprowadzi Hampela - źle, sprowadzi -źle
Skład z Dawida Lamparta i Jonssona - zły bo to pierwszoligowcy
Skład z Hampela, Laguty i Żagara - zły bo to odpadki z innych Ekstraligowych klubów
Pouczania o Ziółkowskim - pouczania ludzi którzy przypuszczam, że w życiu nie przepracowali w sportowym klubie nawet minuty
A już najgorsze jest to, że piszą to kibice, którzy kilka lat temu żużla nie mieli w ogóle
Kibice którzy jako największy sukces wspominali ekipę Pana Sprawki,
"Który bilans płac miał rozpisany w zeszycie" i "Który osiągał kapitalny aspekt finansowy w postaci bankructwa Piły"
Każdemu kto narzeka na nasz klub a pamięta jak było radzę z całej siły uderzyć z główki w Bramę Karkowską,
Bramie to nie zaszkodzi ale inne efekty mogą się okazać całkiem pozytywne...
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld

Awatar użytkownika
Retrospeedway
Senior

#9011 Postautor: Retrospeedway » 14 czerwca 2020, o 23:49

Z wygranej Falubazu Zielona Góra nie można wyciągać żadnych wniosków.Przecież Woryna i Lambert to pierwszoligowcy a skoro oni tak dobrze jechali na tle zielonogórzan to chyba daje to do myślenia co do siły Falubazu.
Stal Gorzów nasz najbliższy rywal będzie trudnym zespołem mimo dzisiejszej porażki.W tym meczu nasi juniorzy muszą pojechać przynajmniej na 8 do 1 w stosunku do juniorów gości.Bartosz Zmarzlik na razie coś słabo więc nie przyjedzie na pewniaka do Lublina tylko będzie szukał w sprzęcie.Należy wyeliminować walory Thomsena i będzie dobrze.

Step

#9012 Postautor: Step » 14 czerwca 2020, o 23:54

DrPaiHiWo pisze:"In Poland when You win You are a national hero - but when You loose You are a piece of shit !"- Leo Beenhakker
"Kiedy wygrywałem wszyscy kibice byli ze mną, kiedy mam słabszą formę dziennikarze już mnie przekreślili"-Adam Małysz

Skład z Hampela, Laguty i Żagara - zły bo to odpadki z innych Ekstraligowych klubów
Pouczania o Ziółkowskim - pouczania ludzi którzy przypuszczam, że w życiu nie przepracowali w sportowym klubie nawet minuty
A już najgorsze jest to, że piszą to kibice, którzy kilka lat temu żużla nie mieli w ogóle
"Który bilans płac miał rozpisany w zeszycie" i "Który osiągał kapitalny aspekt finansowy w postaci bankructwa Piły"
Każdemu kto narzeka na nasz klub a pamięta jak było radzę z całej siły uderzyć z główki w Bramę Karkowską,

Popieram całkowicie, będzie dobrze !!!

Raf
Zawodowiec

#9013 Postautor: Raf » 15 czerwca 2020, o 05:08

DrPaiHiWo pisze:"In Poland when You win You are a national hero - but when You loose You are a piece of shit !"- Leo Beenhakker

W końcu ktoś to napisał, bo normalnie ręce opadają

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#9014 Postautor: kdsz » 15 czerwca 2020, o 08:12

Tak, nawiązanie do czasów Dariusza Sprawki jest jak najbardziej na miejscu. Jesteśmy w ekstralidze, więc skojarzenia same się nasuwają...

W zeszłym sezonie, jadąc teoretycznie słabszym składem, najwyższą porażkę zanotowaliśmy w Zielonej Górze (36:54). Ale i tak zostawiliśmy po sobie nie najgorsze wrażenie, bo po ośmiu wyścigach był remis. W Częstochowie i Lesznie również przegrywaliśmy zdecydowanie, ale na pewno nie były to wstydliwe porażki. W drużynie AD 2019 było widać ogromne zaangażowanie i wolę walki. Brakowało klasy sportowej, ale na pewno nie serca. Czy to samo można powiedzieć o ekipie Motoru, która pojechała w piątek we Wrocławiu? Ja obejrzałem występ, który był niemal kalką zeszłorocznych popisów Apatora. W składzie dwóch mistrzów świata, do tego były medalista GP i jeden z najbardziej obiecujących młodych Australijczyków, a na torze totalna niemoc. Z nami tak źle raczej nie będzie. Na torze w Lublinie Hampel, Zagar i juniorzy powinni porządnie punktować. Miesiąc z Michelsenem i Griszą zapewnią odpowiedni poziom energii i jakoś to pójdzie. Ale na wielkie rzeczy w tym sezonie to się raczej nie nastawiam. Mam nadzieję że niesłusznie.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Vaginator
Senior

#9015 Postautor: Vaginator » 15 czerwca 2020, o 08:58

Dajmy wszystkim drużynom odjechać 3 kolejki i okaże się, kto jest mocny, a kto nie. Wnioskowanie o sile Zielonej Góry po występie w Rybniku, czy o naszej sile po meczu we Wrocławiu?
Póki co ciepło ma Stal Gorzów, bo o ile przegrana z Unią to nie jest jakiś wstyd, to każda porażka na własnym torze oddala od play-off.
Ale w środowisku na twitterze, memach itd. widać, że mocny skład lubelski (przynajmniej na papierze) w oczy kole i jakby sporo osób jest już nastawionych "anty", że może pojawić się nowa siła. A porażka we Wrocławiu to woda na młyn.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#9016 Postautor: Torsen » 15 czerwca 2020, o 10:03

Jeśli pierwszy mecz nie jest obrazem formy zawodników u progu sezonu, to co nim jest? Mecz w naszym wykonaniu był bardzo słaby, właściwie nikt nie spełnił oczekiwań, do tego młodzież publicznie pajacuje - jak więc ludzie mają to postrzegać?
Najbardziej niepokojące są trendy długofalowe, a do nich zaliczyłbym brak prędkości u Griszy i konsekwentny zjazd Zagara. A to są dwie podstawowe, szykowane na sezon lokomotywy.
Oczywiście, można mówić, że "może będzie lepiej" (bo może będzie) - ale w kontekście meczu z Wrocławiem raczej nic na to nie wskazuje, więc takie tezy nie ma związku z tematem.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#9017 Postautor: papi » 15 czerwca 2020, o 10:17

Oczywiście, że nie ma powodów do radości, ale żeby ocenić siłę zespołu na tle ligi to trzeba trochę więcej niż 1 mecz. W mojej ocenie taka Unia nic szczególnego wczoraj nie pokazała. Kurtz jest dalej tak przeciętny jak do tej pory, a Smyk pojechał cieniutko. Szlauderbachowi chcieli po 1 biegu stawiać pomniki, a później przywiózł 2 zera i cisza. Ten mecz wskazuje, że Stał jest potwornie slaba. Ale z drugiej strony, Jabłoński jak rzadko kiedy powiedział coś ciekawego, brak sparingów powoduje, że jeśli cały zespół ustawi przełożenie nieoptymalnie, to i tak porównujemy się tylko wewnątrz drużyny - ci co są najlepsi to są, ale nie wyklucza to tego, że i oni są w lesie. Mecz o punkty ich zweryfikował, ale może w następnych meczach będzie dużo lepiej?

Swoją drogą, zachowanie Jabola irytuje mnie coraz bardziej. Gość powie coś mądrego raz na 2 kolejki, a większość czasu rży do mikrofonu

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#9018 Postautor: _piotrusss » 15 czerwca 2020, o 10:49

Jabol zrobił się nie do zniesienia. W kilku biegach w trakcie gdy Tomek komentował to ten zaczynał w swoim stylu się śmiać pod nosem i nawet nie potrafił później sensownie tego wytłumaczyć. Nie lepiej było w magazynie, gdzie na dodatek nie pozwolił nikomu skończyć choćby jednego zdania. Żal było patrzeć jak wchodził w słowo Cegielskiemu wykrzykując mniej więcej to samo o czym mówił Krzysiek, tylko na swój bezczelny i nachalny sposób. Strasznie obniżył jakość komentarza i wczoraj niestety Dryła w najmniejszym stopniu nie potrafił tego uratować. Ja wiem, że są dobrymi kumplami ale nie rozumiem czemu ponoć najlepszy żużlowy komentator akceptuje taki totalny brak profesjonalizmu na stanowisku obok.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Raf
Zawodowiec

#9019 Postautor: Raf » 15 czerwca 2020, o 10:57

Torsen pisze:Jeśli pierwszy mecz nie jest obrazem formy zawodników u progu sezonu, to co nim jest? Mecz w naszym wykonaniu był bardzo słaby, właściwie nikt nie spełnił oczekiwań, do tego młodzież publicznie pajacuje - jak więc ludzie mają to postrzegać?
Najbardziej niepokojące są trendy długofalowe, a do nich zaliczyłbym brak prędkości u Griszy i konsekwentny zjazd Zagara. A to są dwie podstawowe, szykowane na sezon lokomotywy.
Oczywiście, można mówić, że "może będzie lepiej" (bo może będzie) - ale w kontekście meczu z Wrocławiem raczej nic na to nie wskazuje, więc takie tezy nie ma związku z tematem.

Tak... a co w takim razie powiedziałbyś o formie Grudziądza w zeszłym roku na podstawie pierwszego meczu? Koniec końców frajerstwo z końcówki sezonu spowodowało, że do play offów się ostatecznie nie dostali. A warto dodać, że wtedy Grudziądz nie jechał z vice DMP, tylko z nieopierzonym beniaminkiem w pierwszoligowym składzie, który w kolejnych 4 meczach, lekko mówiąc, formą nie błyszczał. Na drugiej stronie medalu jest jeszcze Gorzów, który w zeszłym roku w pierwszym meczu na wyjeździe prawie pyknął Częstochowę i podgrzał atmosferę... jak się skończyło wszyscy na forum wiedzą doskonale.

Awatar użytkownika
ptgt
Senior

#9020 Postautor: ptgt » 15 czerwca 2020, o 11:31

Myślałem, że nic mnie bardziej nie rozśmieszy niż taktyczne decyzje JZ podczas wyjazdowych meczów ale jak widać znajdą się pajace, którzy będą krytykować zarząd za transfer Zagara kosztem Lamberta, na podstawie jednego meczu.
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#9021 Postautor: ravajas » 15 czerwca 2020, o 17:43

Koledzy, która telewizja pokazuje dziś #CZEGRU?

Z góry dzięki
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Robson
Senior

#9022 Postautor: Robson » 15 czerwca 2020, o 17:44

Eleven

Czarek
Trener

#9023 Postautor: Czarek » 15 czerwca 2020, o 18:08

Raf pisze:
Torsen pisze:Jeśli pierwszy mecz nie jest obrazem formy zawodników u progu sezonu, to co nim jest? Mecz w naszym wykonaniu był bardzo słaby, właściwie nikt nie spełnił oczekiwań, do tego młodzież publicznie pajacuje - jak więc ludzie mają to postrzegać?

Tak... a co w takim razie powiedziałbyś o formie Grudziądza w zeszłym roku na podstawie pierwszego meczu? Koniec końców frajerstwo z końcówki sezonu spowodowało, że do play offów się ostatecznie nie dostali.

Zadecydowało frajerstwo z pierwszego meczu.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#9024 Postautor: papi » 15 czerwca 2020, o 18:25

Nawet jakby wygrali to nie mieliby PO, a mimo tej porażki na początku sezonu, czwórkę mieli podana na tacy, więc przestan bredzic

Czarek
Trener

#9025 Postautor: Czarek » 15 czerwca 2020, o 18:47

papi pisze:Nawet jakby wygrali to nie mieliby PO, a mimo tej porażki na początku sezonu, czwórkę mieli podana na tacy, więc przestan bredzic

Pierwsze zwycięstwo na wyjeździe od stu lat zbudowałoby ten zespół na cały sezon.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.