Betard Sparta Wrocław - Motor Lublin (12.06.2020 g. 18.00)
Re: Betard Sparta Wrocław - Motor Lublin (12.06.2020 g. 18.00)
Jak na razie to możliwe, że mecz się nie odbędzie, bo pogody z których korzysta Ekstraliga pokazują, że we Wrocławiu będzie lało od 14 aż do nocy. W innych miastach żużlowych ta sama sytuacja.
luCas pisze:Torsen pisze:Nie ma uniwersalnego klucza do tej układanki. Równie dobrze, a nawet lepiej, można ciągnąć zapałki. Jest to metoda bardziej sprawiedliwa, niż "trenerski nos", szczególnie przed pierwszym meczem i to rozgrywanym na wyjeździe.
Niestety nie unikniemy wzajemnych pretensji w tym sezonie. Normalnie nie zwracałbym na to uwagi, ale w przypadku Motoru spowodowanie takiej konfliktogennej sytuacji jest dziwne, bo dotychczasowe sukcesy klubu zostały oparte na konsekwentnym stosowaniu metody całkowicie przeciwnej.
No szczegolnie w zeszlym sezonie - sytuacja Lambert - Lampart.
... albo zachowanie Dawida w Lesznie w stosunku do Ziółkowskiego ;)
Co do klucza doboru - statystyki też nie kłamią: Matej Zagar -miejsce 25-śr. 1,692 pkt, Paweł Miesiąc-29-1,647, Jarosław Hampel-30-1,571, Jakub Jamróg -35-1,492
- Retrospeedway
- Senior
Saeyl pisze:Jak na razie to możliwe, że mecz się nie odbędzie, bo pogody z których korzysta Ekstraliga pokazują, że we Wrocławiu będzie lało od 14 aż do nocy. W innych miastach żużlowych ta sama sytuacja.
W prognozy pogody to nie ma zbytnio co wierzyć,miała być w tym roku największa susza w historii naszego kraju? ;)
Paweł jako jedyny nie jechał w play-offach, gdzie o punkty trudno, dlatego średnich nie da się porównać 1:1.Gelo pisze:Co do klucza doboru - statystyki też nie kłamią: Matej Zagar -miejsce 25-śr. 1,692 pkt, Paweł Miesiąc-29-1,647, Jarosław Hampel-30-1,571, Jakub Jamróg -35-1,492
Ja nie mam wątpliwości, że tor we Wrocławiu, o ile będzie przygotowany jak w 2019, powinien bardziej pasować Miesiącowi i Zagarowi niż Hampelowi i Jamrogowi. Zwracam uwagę, że powoli wchodzimy w erę telemetrii, która mocno uprzykrzy życie zawodnikom pokroju Jarka. Hampel będzie się musiał pilnować na starcie, co może się przełożyć na jego zdobycze punktowe. Ale nie wierzę, żeby go zabrakło we Wrocławiu, to jakieś science-fiction. Myślę, że ostatecznie pojedziemy bez Kuby.
Ostatnio zmieniony 8 czerwca 2020, o 11:27 przez kdsz, łącznie zmieniany 3 razy.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Tę sytuację wykreował regulamin. Rola Lamberta w drużynie była mu znana na etapie podpisywania kontraktu.luCas pisze:Torsen pisze:Nie ma uniwersalnego klucza do tej układanki. Równie dobrze, a nawet lepiej, można ciągnąć zapałki. Jest to metoda bardziej sprawiedliwa, niż "trenerski nos", szczególnie przed pierwszym meczem i to rozgrywanym na wyjeździe.
Niestety nie unikniemy wzajemnych pretensji w tym sezonie. Normalnie nie zwracałbym na to uwagi, ale w przypadku Motoru spowodowanie takiej konfliktogennej sytuacji jest dziwne, bo dotychczasowe sukcesy klubu zostały oparte na konsekwentnym stosowaniu metody całkowicie przeciwnej.
No szczegolnie w zeszlym sezonie - sytuacja Lambert - Lampart.
Nie przypominam sobie, aby w składzie, zamiast Dawida, był ZiółkowskiGelo pisze:... albo zachowanie Dawida w Lesznie w stosunku do Ziółkowskiego ;)
A z kiedy te statystyki? Z tego sezonu?Co do klucza doboru - statystyki też nie kłamią: Matej Zagar -miejsce 25-śr. 1,692 pkt, Paweł Miesiąc-29-1,647, Jarosław Hampel-30-1,571, Jakub Jamróg -35-1,492
"Ktoś", zdaje się, niedawno słusznie pisał, że nie jest istotne, co było w zeszłym roku:
I z tym się zgadzam - teraz jest całkowicie nowe rozdanie i zeszłoroczne osiągnięcia zawodników, szczególnie tych, którzy odnotowali zaskakujący progres albo regres, nie mają żadnego znaczenia, bo mogą zostać zweryfikowane jako dzieło przypadku związanego z przydziałem sprzętu.Gelo pisze:To co było w zeszłym roku nie ma żadnego znaczenia.
Statystyki z zeszłego roku wkleiłem tylko dlatego, żeby uzmysłowić pewne fakty tym, którzy już Zagara sadzają na trybunach. Według mnie "medialny Kuba" sam się wyklucza ze skladu niektórymi wypowiedziami :)
Retrospeedway pisze:Saeyl pisze:Jak na razie to możliwe, że mecz się nie odbędzie, bo pogody z których korzysta Ekstraliga pokazują, że we Wrocławiu będzie lało od 14 aż do nocy. W innych miastach żużlowych ta sama sytuacja.
W prognozy pogody to nie ma zbytnio co wierzyć,miała być w tym roku największa susza w historii naszego kraju? ;)
Prognozy co chwila się zmieniają. Pogodynka na ten moment sygnalizuje jedynie możliwe burze na piątek, a dni poprzedzające bez deszczu tak, że raczej zagrożenia nie ma.
- _piotrusss
- Kadrowicz
kdsz pisze:Zwracam uwagę, że powoli wchodzimy w erę telemetrii, która mocno uprzykrzy życie zawodnikom pokroju Jarka. Hampel będzie się musiał pilnować na starcie, co może się przełożyć na jego zdobycze punktowe.
Obiło mi się o uszy, że ze względu na ograniczenia wirusowe wprowadzenie tego systemu zostało odłożone w czasie.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Za yr.no:

Mniej, niż polewaczka :)

Mniej, niż polewaczka :)
Motor mocnyj!
- MikeMistrz
- Senior
Gelo pisze:Statystyki z zeszłego roku wkleiłem tylko dlatego, żeby uzmysłowić pewne fakty tym, którzy już Zagara sadzają na trybunach. Według mnie "medialny Kuba" sam się wyklucza ze skladu niektórymi wypowiedziami :)
Ze statystykami Zagara jest pewien problem. Facet cały sezon jeździł z numerem 5/13 i w praktyce nabił sporo punktów za darmo na juniorach. Stwierdzenie na podstawie zeszłorocznej średniej, że jest większym pewniakiem na ligę to pewne nadużycie. Samo uczestnictwo w GP nie sprawia, że zawodnik jest lepszym ligowcem. :)
A odnośnie braku konfliktów w drużynie, to przypominam jeszcze sprawę Jeleniewskiego z sezonu 2018 i uporczywe testowanie Mastersa jego kosztem. :>
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/88542 ... wszystkich
Oho. Mam nadzieję, że to tylko gierki, bo z ust pana Jacka nie brzmi to zachęcająco :)
- We wtorek podamy skład i mogę powiedzieć, że to dla wielu będzie zaskoczenie - komentuje Ziółkowski.
Oho. Mam nadzieję, że to tylko gierki, bo z ust pana Jacka nie brzmi to zachęcająco :)
poniedziałek, 8 czerwca 2020
SKŁADY MECZU SPARTA - MOTOR
Trenerzy i menadżerowie pytani w wywiadach o nową tabelę biegową najczęściej sprawę bagatelizowali mówiąc, że jeszcze nie poddawali jej analizie. Pojawiła się nawet opinia, że można awizować zawodników losowo, bo to kto z jakim numerem pojedzie nie ma większego znaczenia dla przebiegu spotkania. Myślę, że to nieprawda i podobne wypowiedzi mają jedynie uśpić czujność przeciwnika, bo z pewnością sztaby szkoleniowe poświęciły mnóstwo czasu na przeprowadzenie symulacji spotkań według nowej rozpiski. Nie mamy sparingów i praktycznego wykorzystania nowej tabeli, więc sam pokusiłem się o krótką symulację najciekawszego moim zdaniem spotkania pierwszej kolejki Sparty Wrocław z Motorem Lublin.
SPARTA WROCŁAW:
9. Daniel Bewley
10. Tai Woffinden
11. Maciej Janowski
12. Maksym Drabik
13. Max Fricke
14. Przemysław Liszka
15. Gleb Czugunow
MOTOR LUBLIN:
1. Jakub Jamróg
2. Mikkel Michelsen
3. Grigorij Łaguta
4. Jarosław Hampel
5. Matej Zagar
6. Wiktor Trofimow
7. Wiktor Lampart
BIEG 1 Jamróg, Bewley, Łaguta, Janowski
BIEG 2 Czugunow, Trofimow, Liszka, Lampart
BIEG 3 Zagar, Drabik, Michelsen, Fricke
BIEG 4 Liszka, Hampel, Woffinden, Trofimow
BIEG 5 Janowski, Łaguta, Drabik, Hampel
BIEG 6 Fricke, Michelsen, Czugunow, Jamróg
BIEG 7 Lampart, Woffinden, Zagar, Bewley
BIEG 8 Łaguta, Fricke, Hampel, Liszka
BIEG 9 Bewley, Jamróg, Woffinden, Michelsen
BIEG 10 Trofimow, Janowski, Zagar, Drabik
BIEG 11 Drabik, Hampel, Bewley, Jamróg
BIEG 12 Michelsen, Czugunow, Lampart, Janowski
BIEG 13 Woffinden, Zagar, Fricke, Łaguta
BIEG 14
BIEG 15
Składy starałem się zbalansować, by nie tworzyć podziału na pary nieco słabsze i te zdecydowanie mocniejsze. Przykładowo gdyby gospodarze wystawili Bewley na pozycji 10, w wyścigu 4 tworzyłby parę z Liszką, która w konfrontacji z Hampelem i Trofimowem mogła by nie być wystarczająca. Oczywiście zamiast Liszki mógłby się pojawić pod 14 Czugunow, ale ten już by nie pojechał w bardzo ważnym biegu 12. Takich przypadków i kombinacji jest mnóstwo, nowa tabela daje więcej miejsca do żonglowania składem, niż wcześniejsza formuła. Ale sądzę, że po kilku kolejkach drużyny okrzepną i będą jechać stałym ustawieniem, zmieniając rozstawienie na potrzeby meczu wyjazdowego.
Po pierwszej serii wg nowej tabeli utworzą się cztery pary po dwie w każdej drużynie, które pojadą ze sobą dwukrotnie. Janowski z Drabikiem, jeden z najlepszych polskich duetów, mógłby być w biegu 5 i 10 cudowną bronią Sparty, podobnie jak dla Motoru para Łaguta Hampel w starcie 5 i 8. Bieg po biegu będzie miał zawodnik z numerem 4 i 12, czyli w mojej propozycji Hampel i Drabik.. Każde rywalizacja będzie niezwykle ciekawy, ale najważniejszy dla końcowego wyniku spotkania może być wyścig 13, po którym biegi nominowane mogą być już tylko formalnością. A może też, wynik tego starcia sprawi, że mecz zacznie się od początku i w dwóch ostatnich startach emocjonować będziemy się do ostatnich metrów. Jak zwykle języczkiem uwagi będą juniorzy, od których będzie wiele zależało. Bieg 12 z udziałem dwóch młodzieżowców też będzie wielkiego kalibru. W piątek widzę w nim rywalizację Czugunowa z Lampartem - obok Dominika Kubery -czołowych juniorów świata.
Przy takiej obsadzie ciężko wytypować piątkowego pewniaka, chociaż można coś tam wyliczyć z fusów. Mecz będzie na styku bliski remisu, ale swój wynik tez już mam. Pewne jest natomiast, że inauguracja sezonu 2020 będzie niezwykle ciekawa, oby tylko jeszcze pogoda dopisała.
Autor: ŚRODKIEM TORU o 10:54
SKŁADY MECZU SPARTA - MOTOR
Trenerzy i menadżerowie pytani w wywiadach o nową tabelę biegową najczęściej sprawę bagatelizowali mówiąc, że jeszcze nie poddawali jej analizie. Pojawiła się nawet opinia, że można awizować zawodników losowo, bo to kto z jakim numerem pojedzie nie ma większego znaczenia dla przebiegu spotkania. Myślę, że to nieprawda i podobne wypowiedzi mają jedynie uśpić czujność przeciwnika, bo z pewnością sztaby szkoleniowe poświęciły mnóstwo czasu na przeprowadzenie symulacji spotkań według nowej rozpiski. Nie mamy sparingów i praktycznego wykorzystania nowej tabeli, więc sam pokusiłem się o krótką symulację najciekawszego moim zdaniem spotkania pierwszej kolejki Sparty Wrocław z Motorem Lublin.
SPARTA WROCŁAW:
9. Daniel Bewley
10. Tai Woffinden
11. Maciej Janowski
12. Maksym Drabik
13. Max Fricke
14. Przemysław Liszka
15. Gleb Czugunow
MOTOR LUBLIN:
1. Jakub Jamróg
2. Mikkel Michelsen
3. Grigorij Łaguta
4. Jarosław Hampel
5. Matej Zagar
6. Wiktor Trofimow
7. Wiktor Lampart
BIEG 1 Jamróg, Bewley, Łaguta, Janowski
BIEG 2 Czugunow, Trofimow, Liszka, Lampart
BIEG 3 Zagar, Drabik, Michelsen, Fricke
BIEG 4 Liszka, Hampel, Woffinden, Trofimow
BIEG 5 Janowski, Łaguta, Drabik, Hampel
BIEG 6 Fricke, Michelsen, Czugunow, Jamróg
BIEG 7 Lampart, Woffinden, Zagar, Bewley
BIEG 8 Łaguta, Fricke, Hampel, Liszka
BIEG 9 Bewley, Jamróg, Woffinden, Michelsen
BIEG 10 Trofimow, Janowski, Zagar, Drabik
BIEG 11 Drabik, Hampel, Bewley, Jamróg
BIEG 12 Michelsen, Czugunow, Lampart, Janowski
BIEG 13 Woffinden, Zagar, Fricke, Łaguta
BIEG 14
BIEG 15
Składy starałem się zbalansować, by nie tworzyć podziału na pary nieco słabsze i te zdecydowanie mocniejsze. Przykładowo gdyby gospodarze wystawili Bewley na pozycji 10, w wyścigu 4 tworzyłby parę z Liszką, która w konfrontacji z Hampelem i Trofimowem mogła by nie być wystarczająca. Oczywiście zamiast Liszki mógłby się pojawić pod 14 Czugunow, ale ten już by nie pojechał w bardzo ważnym biegu 12. Takich przypadków i kombinacji jest mnóstwo, nowa tabela daje więcej miejsca do żonglowania składem, niż wcześniejsza formuła. Ale sądzę, że po kilku kolejkach drużyny okrzepną i będą jechać stałym ustawieniem, zmieniając rozstawienie na potrzeby meczu wyjazdowego.
Po pierwszej serii wg nowej tabeli utworzą się cztery pary po dwie w każdej drużynie, które pojadą ze sobą dwukrotnie. Janowski z Drabikiem, jeden z najlepszych polskich duetów, mógłby być w biegu 5 i 10 cudowną bronią Sparty, podobnie jak dla Motoru para Łaguta Hampel w starcie 5 i 8. Bieg po biegu będzie miał zawodnik z numerem 4 i 12, czyli w mojej propozycji Hampel i Drabik.. Każde rywalizacja będzie niezwykle ciekawy, ale najważniejszy dla końcowego wyniku spotkania może być wyścig 13, po którym biegi nominowane mogą być już tylko formalnością. A może też, wynik tego starcia sprawi, że mecz zacznie się od początku i w dwóch ostatnich startach emocjonować będziemy się do ostatnich metrów. Jak zwykle języczkiem uwagi będą juniorzy, od których będzie wiele zależało. Bieg 12 z udziałem dwóch młodzieżowców też będzie wielkiego kalibru. W piątek widzę w nim rywalizację Czugunowa z Lampartem - obok Dominika Kubery -czołowych juniorów świata.
Przy takiej obsadzie ciężko wytypować piątkowego pewniaka, chociaż można coś tam wyliczyć z fusów. Mecz będzie na styku bliski remisu, ale swój wynik tez już mam. Pewne jest natomiast, że inauguracja sezonu 2020 będzie niezwykle ciekawa, oby tylko jeszcze pogoda dopisała.
Autor: ŚRODKIEM TORU o 10:54
Zakontraktowanie Hampela to duże wydarzenie w lubelskim speedwayu i chyba trudno podważać, że to spory sukces tego klubu. Mam jednak mieszane odczucia. Z jednej strony od dawna uważałem, że system rotacji zawodników i walki o skład jest chybionym pomysłem (przynajmniej w wersji stosowanej w niższych ligach i w tym roku w Rybniku, gdzie tych zawodników jest bardzo dużo), z drugiej natomiast myślę, że kontrakt Hampela jest wynikiem wniosków wyciągniętych przez Kępę z dwóch okresów transferowych, które pokazały jak trudne jest zakontraktowanie zawodnika wysokiej klasy. Jak jest możliwość zakontraktowania zawodnika tego pokroju to się go po prostu kontraktuje. Łatwiej będzie rozmawiać o kontrakcie na 2021 rok. I myślę, że to był bardzo istotny argument brany pod uwagę przy podejmowaniu decyzji odnośnie tego kontraktu.
Minusy już teraz widzimy i niestety obawiam się, że będą się ciągnęły przez cały sezon. Decyzje menadżera nie były silną stroną tego klubu już w ubiegłym sezonie, a w tym będzie miał jeszcze trudniej. Mityczna lubelska dobra atmosfera może się popsuć. Tym bardziej, że ustalenia z zawodnikami zdają się były takie, że tej walki o skład w Lublinie nie będzie. To przecież skłoniło Jamroga o czym otwarcie przyznawał w mediach. Potem renegocjacja kontraktów i pyk - kontrakt mocnego żużlowca. Wiem, że decyzje Ekstraligi i takie tam... ale to wszystko wygląda tak, że Hampel został zakontraktowany z obniżek pozostałych zawodników.
Oczywiście Motor będzie wielkim wygranym jeżeli któryś z zawodników złapie kontuzję i pod tym względem ogromny plus... tym bardziej, że już nie ma kilkutygodniowych przerw pomiędzy kolejkami.
Jak będzie to sezon pokaże, ale z pewnością będzie to dla nas ciekawy sezon.
Kto ma jechać we Wrocławiu? Nie mam zielonego pojęcia. Jedynym rozwiązaniem wydaje się walka o skład na treningu... tylko co jeżeli nie przyniesie ona jasnego zwycięzcy?
Nie chciałbym być na miejscu Ziółkowskiego, a pamiętajmy o tym, że W. Lampart też może oczekiwać większej liczby startów, a niestety jest on jednym z tych zawodników, o których trzeba wyjątkowo dbać.
Minusy już teraz widzimy i niestety obawiam się, że będą się ciągnęły przez cały sezon. Decyzje menadżera nie były silną stroną tego klubu już w ubiegłym sezonie, a w tym będzie miał jeszcze trudniej. Mityczna lubelska dobra atmosfera może się popsuć. Tym bardziej, że ustalenia z zawodnikami zdają się były takie, że tej walki o skład w Lublinie nie będzie. To przecież skłoniło Jamroga o czym otwarcie przyznawał w mediach. Potem renegocjacja kontraktów i pyk - kontrakt mocnego żużlowca. Wiem, że decyzje Ekstraligi i takie tam... ale to wszystko wygląda tak, że Hampel został zakontraktowany z obniżek pozostałych zawodników.
Oczywiście Motor będzie wielkim wygranym jeżeli któryś z zawodników złapie kontuzję i pod tym względem ogromny plus... tym bardziej, że już nie ma kilkutygodniowych przerw pomiędzy kolejkami.
Jak będzie to sezon pokaże, ale z pewnością będzie to dla nas ciekawy sezon.
Kto ma jechać we Wrocławiu? Nie mam zielonego pojęcia. Jedynym rozwiązaniem wydaje się walka o skład na treningu... tylko co jeżeli nie przyniesie ona jasnego zwycięzcy?
Nie chciałbym być na miejscu Ziółkowskiego, a pamiętajmy o tym, że W. Lampart też może oczekiwać większej liczby startów, a niestety jest on jednym z tych zawodników, o których trzeba wyjątkowo dbać.
niespokojny pisze:Na Gorzów też Jamróg bo tam się tylko start liczy a wyprzedzanie tylko po błędzie technicznym zawodnika z przodu.
Nie ma mowy! Chcę znowu zobaczyć jak Łełek szkoli Zmarzlika :D
Co do treningów to spokojnie. Aktualny menedżer Wiktora potrafił swego czasu wciągać wszystkich nosem na treningach w czwartek i piątek, żeby w niedzielę zrobić coś w stylu 1,d,-,0. Z drugiej strony Daniel Jeleniewski na treningu zawsze zamykał gaz w połowie pierwszego łuku, a 2 dni później kręcił dwucyfrówki objeżdżając Ljunga i Lindbaecka.
Ja bym wysłał na ławkę Słoweńca, ale nie jestem obiektywny, bo zwyczajnie go nie lubię, w przeciwieństwie do całej reszty ekipy ;)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
- tezetomaniak
- Trener
Kargolo pisze:Nie ma mowy! Chcę znowu zobaczyć jak Łełek szkoli Zmarzlika :D
Stal Gorzów - Motor Lublin 2 runda DMP
9 B.ZMARZLIK 16+1 (3,2,3,3,2*,3)
4 P.MIESIĄC 3 (1,0,2,0)
tezetomaniak pisze:Kargolo pisze:Nie ma mowy! Chcę znowu zobaczyć jak Łełek szkoli Zmarzlika :DStal Gorzów - Motor Lublin 2 runda DMP
9 B.ZMARZLIK 16+1 (3,2,3,3,2*,3)
4 P.MIESIĄC 3 (1,0,2,0)
Spójrz w terminarz i sprawdź gdzie odbędzie się mecz drugiej kolejki pomiędzy drużynami Motoru Lublin i Stali Gorzów drogi tezetośmieszku poza kontrolą ;)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Byles na meczu w Lublinie? Nie jedziemy w Gorzowie
- tezetomaniak
- Trener
niespokojny napisał "Na Gorzów też Jamróg bo tam się tylko start liczy". Odebrałem to jako mecz w Gorzowie.
Tak czy siak, z szacunku do osiągnięć Zmarzlika, nie będę drążył tematu ;)
Tak czy siak, z szacunku do osiągnięć Zmarzlika, nie będę drążył tematu ;)
Sędzią meczu Krzysztof Meyze a komisarzem Arkadiusz Kalwasiński.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Ciekawe czy ta niespodzianka menago to nie jest Jamróg + Miesiąc, a Hampel dopiero od meczu ze Stalą.
Czy mamy tu jakiegoś specjalistę, który mógłby omówić prawne aspekty występu Drabika w tym meczu? Chodzi mi o to co z jego punktami w przypadku dyskwalifikacji, która może niedługo nastąpić.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Nie odbiorą punktów, bo nie został złapany na dopingu. A zawieszenie może biec dopiero od momentu, w którym zapadnie taki wyrok, do tej pory jest niewinny
Nawet już napisano, że ewentualna kara będzie na sezon 2021 :)) Mecenas robi wszystko żeby ten sezon w pełni odjechał.
Edit: Jacek Ziółkowski w Eleven Call stwierdził iż nie wyklucza, że z Wrocławiem pojedzie trzech Polaków, a Jarek miał czasy zbliżone do najlepszych albo nawet lepsze niż inni zawodnicy.
Edit: Jacek Ziółkowski w Eleven Call stwierdził iż nie wyklucza, że z Wrocławiem pojedzie trzech Polaków, a Jarek miał czasy zbliżone do najlepszych albo nawet lepsze niż inni zawodnicy.
Ostatnio zmieniony 8 czerwca 2020, o 20:14 przez Saeyl, łącznie zmieniany 2 razy.
"Czasy Jarka na treningu wyglądały bardzo dobrze i mam nadzieję, że podobnie będzie we Wrocławiu" więc wyjaśniła nam się chyba jedna niewiadoma co do składu, Jarek pojedzie, pan Jacek się chyba w natłoku myśli wysypał :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Ziółkowski właśnie chyba rozwiał wątpliwości odnośnie obecności Hampela we Wrocku ;) Także zostaje tylko wybór między Jamrogiem i Miesiącem.