Bilety i karnety - ceny, dostępność itp.

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
mundzio
Zawodowiec

Re: Bilety i karnety - ceny, dostępność itp.

#1951 Postautor: mundzio » 13 listopada 2019, o 16:46

SKAJuuss pisze:Pytanie do osób posiadających karnet na zeszły już sezon:

Karnety były imienne?

Nie

SKAJuuss pisze:Czy w przypadku kiedy posiadacz karnetu nie mógł być na meczu mógł odstąpić swój karnet np. znajomemu i ta osoba może normalnie wejść 'na okaziciela'?

Tak

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#1952 Postautor: Speedway » 13 listopada 2019, o 17:07

Firmowe były imienne już w tym sezonie i podobno będą i w tym. Jednak nic z tego nie wynikalo. Nie mamy takiej przepustowości bramek by sprawdzano dane każdej osoby. Poza tym to już by była zbytnie nadgorliwosc wg mnie. Samo numerowanie to już poważna operacja logistyczna na naszej "Arenie"
Obrazek

Czarek
Trener

#1953 Postautor: Czarek » 13 listopada 2019, o 17:13

Pewnie będą miejsca nienumerowane, tzw. stojące i to one zostaną objęte sprzedażą biletów.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#1954 Postautor: RadeKas » 13 listopada 2019, o 17:18

Ja tylko mam nadzieję, że klub zatrudni odpowiednią firmę z odpowiednią ilością ludzi do ochrony. Jestem sobie w stanie bardzo łatwo wyobrazić jak przychodzę na swoje miejsce 30 minut przed meczem, a na nim i obok siedzi grupka 15 osób, które sobie "zajęły" 2 godziny wcześniej. Bez wsparcia ochrony może być ciężko takim wytłumaczyć, że są nowe zasady.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
toinoja
Szkółkowicz
Kontakt:

#1955 Postautor: toinoja » 13 listopada 2019, o 17:58

A może karnety tylko na sektory A i C, czyli na prostą startową i prostą od strony Bystrzycy. Reszta jak do tej pory bilety.

Klops1
Senior

#1956 Postautor: Klops1 » 13 listopada 2019, o 18:26

RadeKas pisze:Ja tylko mam nadzieję, że klub zatrudni odpowiednią firmę z odpowiednią ilością ludzi do ochrony. Jestem sobie w stanie bardzo łatwo wyobrazić jak przychodzę na swoje miejsce 30 minut przed meczem, a na nim i obok siedzi grupka 15 osób, które sobie "zajęły" 2 godziny wcześniej. Bez wsparcia ochrony może być ciężko takim wytłumaczyć, że są nowe zasady.

Ale przecież ta grupka kupi albo karnet albo bilet z wyraźnie oznaczonym miejscem w którym będą siedzieć. Po jaką chorobę mieliby zajmować 15 miejsc innym ludziom?

Kina sobie jakoś poradziły, to i klub sobie poradzi.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#1957 Postautor: RadeKas » 13 listopada 2019, o 18:44

Mogą też kupić na stojące, albo nie wszystkie karnety pójdą i będzie pula biletów ogólnych?

Wiem, że to dziwne, ale jakoś mam przeczucie, że nasza najlepsza widownia na świecie będzie miała problem ze zrozumieniem, że już nie można sobie miejsc zajmować.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Ge(L)o
Trener

#1958 Postautor: Ge(L)o » 13 listopada 2019, o 20:53

I co wtedy ? Polecisz z płaczem do ochrony (lub stewarda) ? :-P

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#1959 Postautor: RadeKas » 13 listopada 2019, o 20:56

Nie, grzecznie powiem "ok proszę pana, rozumiem że pan był pierwszy. Odłożę swój numerowany karnet i pójdę siedzieć w pierwszym rzędzie na dole".

Czy może prawilną opcją prawdziwego kibola jest pójście z miejsca na solo?

Powiedz mi Ge(l)u, którą bramkę wybrać?
Richie Faulkner:

TreleMorele
Senior

#1960 Postautor: TreleMorele » 13 listopada 2019, o 20:59

Karnety pójdą jak świeże bułeczki podobno można brać 10 na osobę dobry zarobek 1 łuk będzie w cenie.
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...

Barti
Junior

#1961 Postautor: Barti » 13 listopada 2019, o 21:01

Ge(L)o pisze:I co wtedy ? Polecisz z płaczem do ochrony (lub stewarda) ? :-P

A będzie inne wyjście?
Czasami coś napisze

Mistrz Mistrz MOTOR Mistrz!

Ge(L)o
Trener

#1962 Postautor: Ge(L)o » 13 listopada 2019, o 21:17

RadeKas pisze:Nie, grzecznie powiem "ok proszę pana, rozumiem że pan był pierwszy. Odłożę swój numerowany karnet i pójdę siedzieć w pierwszym rzędzie na dole".

Czy może prawilną opcją prawdziwego kibola jest pójście z miejsca na solo?

Powiedz mi Ge(l)u, którą bramkę wybrać?

Zrobisz, co uznasz za słuszne. Ja nie podpowiadam, tylko byłem ciekawy.
Osobiście uważam, że klub robi błąd. Nowe zasady wywołają wiele zamieszania (choć teoretycznie nie powinny). Na trybunach może być ciekawsza walka niż na torze.

Hotell1

#1963 Postautor: Hotell1 » 13 listopada 2019, o 21:18

Będę odpowiednie osoby aby zapobiec takim sytuacjom. Zawsze widzicie problem.
Z tego co wiem, nie będzie można stać na koronie, bo nie będzie sprzedawanych biletów na miejsca stojące

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#1964 Postautor: kibicLBN » 13 listopada 2019, o 21:37

TreleMorele pisze:Karnety pójdą jak świeże bułeczki podobno można brać 10 na osobę dobry zarobek 1 łuk będzie w cenie.

.,!-?
Nie dziękuj, po prostu się częstuj.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#1965 Postautor: Cz@rek » 13 listopada 2019, o 22:30

Powiem tak ,z jednej skrajności w drugą. Powinno sie to robić stopniowo i najwyżej dwa,trzy sektory robić numerowane. Mnóstwo ludzi chodziło tylko na niektóre mecze i to z różnych względów (czasowych,finansowych,towarzyskich etc.) teraz pozbywamy się tych kibiców.
Znam też takich często starszych kibiców którzy nawet internetu nie mają nie wspominają o koncie na eventim,tych ludzi szkoda mi najbardziej oni często od kilkudziesięciu lat kibicują swojej drużynie, a teraz taka niespodzianka...

TreleMorele
Senior

#1966 Postautor: TreleMorele » 13 listopada 2019, o 22:48

kibicLBN pisze:
TreleMorele pisze:Karnety pójdą jak świeże bułeczki podobno można brać 10 na osobę dobry zarobek 1 łuk będzie w cenie.

.,!-?
Nie dziękuj, po prostu się częstuj.

i to jest kpina z kibiców którzy będą chcieli wybrać się na pojedyncze zawody .
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...

Badzia
Szkółkowicz

#1967 Postautor: Badzia » 13 listopada 2019, o 23:48

Witam na forum. Czy orientuje się ktoś jakie są korzyści zakupu karnetu na trybunie głównej? W obecnym sezonie była to gwarancja miejsca siedzącego, ale po wprowadzeniu numeracji miejsc na całym stadionie nie wiem co, poza zadaszeniem, otrzymuje się płacąc ponad 2x więcej.

Kaman
Kadrowicz

#1968 Postautor: Kaman » 14 listopada 2019, o 07:54

Cz@rek pisze:Powiem tak ,z jednej skrajności w drugą. Powinno sie to robić stopniowo i najwyżej dwa,trzy sektory robić numerowane. Mnóstwo ludzi chodziło tylko na niektóre mecze i to z różnych względów (czasowych,finansowych,towarzyskich etc.) teraz pozbywamy się tych kibiców.
Znam też takich często starszych kibiców którzy nawet internetu nie mają nie wspominają o koncie na eventim,tych ludzi szkoda mi najbardziej oni często od kilkudziesięciu lat kibicują swojej drużynie, a teraz taka niespodzianka...

Większość takich znam faktycznie to będzie problem. Ze 2-3 tys w puli biletów powinno być bez dwóch zdań. Stadion nie ma 20 tys pojemności(ha byl w latach 90-tych , ale kibic na kibicu). Nie chce narzekać bo miejsca numerowane są na całym świecie. Tylko tej części kibiców żal.

Awatar użytkownika
mundzio
Zawodowiec

#1969 Postautor: mundzio » 14 listopada 2019, o 08:04

Tu widzę klasycznie po lubelsku, nie było numeracji - źle, będzie numeracja - źle.

Nie da się wszystkim dogodzić, ale obawiam się że problemów z zapelnieniem stadionu nie będzie.

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#1970 Postautor: Kshyhu » 14 listopada 2019, o 08:42

Badzia pisze:Witam na forum. Czy orientuje się ktoś jakie są korzyści zakupu karnetu na trybunie głównej? W obecnym sezonie była to gwarancja miejsca siedzącego, ale po wprowadzeniu numeracji miejsc na całym stadionie nie wiem co, poza zadaszeniem, otrzymuje się płacąc ponad 2x więcej.

Może po prostu miejsce z doskonałym widokiem, gdzie zawodników masz praktycznie na wyciągnięcie ręki? ;)
Motor mocnyj!

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#1971 Postautor: grzesieck » 14 listopada 2019, o 09:25

Kaman pisze:
Cz@rek pisze:Powiem tak ,z jednej skrajności w drugą. Powinno sie to robić stopniowo i najwyżej dwa,trzy sektory robić numerowane. Mnóstwo ludzi chodziło tylko na niektóre mecze i to z różnych względów (czasowych,finansowych,towarzyskich etc.) teraz pozbywamy się tych kibiców.

Większość takich znam faktycznie to będzie problem. Ze 2-3 tys w puli biletów powinno być bez dwóch zdań. Stadion nie ma 20 tys pojemności(ha byl w latach 90-tych , ale kibic na kibicu). Nie chce narzekać bo miejsca numerowane są na całym świecie. Tylko tej części kibiców żal.

mysle, ze klub pojdzie po rozum go glowy i nie zapelni calego stadionu karnetami, bo to bylby strzal w stope

na facebooku w komentarzach troche pojawilo sie komentarzy w tym stylu i widzialem, ze klub juz zaczal sie wycofywac z poczatkowej deklaracji, ze wszystkie miejsca przewidziane sa na karnety
METHANOL ADVENTURE TEAM

Marmo

#1972 Postautor: Marmo » 14 listopada 2019, o 12:38

Postanowiłem w końcu napisać, dotychczas tylko czytałem forum.
Zaznaczam, że na żużel chodzę ponad 30 lat, więc trochę kasy zainwestowałem w klub.
Dla mnie, to jest chore wystawianie wszystkich miejsc na sprzedaż karnetową.
Są kibice, których po prostu nie stać wydać kilkaset zł. jednorazowo (cała rodzina), co w takim przypadku, tata lub mama kupuje karnet, a co z ich dziećmi, mają pozostać w domu, bo rodziców nie stać na zakup kilku karnetów, czy to jest ok. Dzielimy kibiców na pierwszą i drugą kategorię.
A co z przyszłymi kibicami, jest gro ludzi, którzy chcą z czystej ciekawości zobaczyć żużel na żywo i nie są pewni, czy im się spodoba, to też są zmuszeni kupować karnet?
Mój apel do klubu, jeszcze raz się zastanówcie, czy to jest dobra opcja, bo można więcej stracić niż zyskać.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
mundzio
Zawodowiec

#1973 Postautor: mundzio » 14 listopada 2019, o 14:44

Marmo pisze:Postanowiłem w końcu napisać, dotychczas tylko czytałem forum.
Zaznaczam, że na żużel chodzę ponad 30 lat, więc trochę kasy zainwestowałem w klub.
Dla mnie, to jest chore wystawianie wszystkich miejsc na sprzedaż karnetową.
Są kibice, których po prostu nie stać wydać kilkaset zł. jednorazowo (cała rodzina), co w takim przypadku, tata lub mama kupuje karnet, a co z ich dziećmi, mają pozostać w domu, bo rodziców nie stać na zakup kilku karnetów, czy to jest ok. Dzielimy kibiców na pierwszą i drugą kategorię.
A co z przyszłymi kibicami, jest gro ludzi, którzy chcą z czystej ciekawości zobaczyć żużel na żywo i nie są pewni, czy im się spodoba, to też są zmuszeni kupować karnet?
Mój apel do klubu, jeszcze raz się zastanówcie, czy to jest dobra opcja, bo można więcej stracić niż zyskać.
Pozdrawiam.

Jesteś w błędzie, jak niestety większość malkontentów. Ceny biletów podrożały więc cena ma skompensować lukę po tych którzy nie przyjdą. Fakt że może to bez sensu sprzedać wszystkie miejsca na karnet, z tej prostej przyczyny że pozostałe miejsca będą tak przerzedzone że pojedyncze osoby nie będą się na nie decydować, bo na żużel na pewno przychodziły z towarzystwem.

Wyjścia są dwa, albo tak jak sugerowali koledzy sprzedać na karnety tylko konkretne sektory, albo sprzedać cały stadion i nie pozostawić złudzeń że w trakcie sezonu coś się uda kupić w rozsądnej ilości.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1974 Postautor: istred » 14 listopada 2019, o 15:49

Ja absolutnie podzielam opinie, że wystawianie wszystkich miejsc na karnety to strzał w stopę.
Rozumiem, że dla klubu to wygodne - pieniądze za wszystkie mecze rundy zasadniczej dostaje ryczałtem kilka miesięcy przed startem sezonu i nie musi prowadzić sprzedaży stacjonarnej - ale jest to podejście wyjątkowo krótkowzroczne, bo klub zamyka się na dopływ nowych kibiców, co może odczuć w jakiejś perspektywie. Jednocześnie ci wierni kibice, którzy przychodzili na stadion od wielu lat mogą zostać teraz wykluczeni na cały sezon.
Z punktu widzenia klubu korzystniej jest sprzedać połowę karnetów, a połowę zostawić na bilety, tak żeby jednocześnie skorzystać finansowo i umożliwić maksymalnie dużej liczbie osób zobaczenia zawodów żużlowych.

Nie widzę z kolei problemu z pojedynczymi miejscami. Przy każdej imprezie biletowanej z miejscami numerowanymi - czy to w kinie, teatrze, czy sportowych - mecze piłkarskiej reprezentacji czy żużlowe GP, takie miejsca zostają, a ostatecznie - jak jest zainteresowanie - to finalnie się sprzedają. Tak samo będzie w Lublinie. A, że nie będzie się siedziało w ulubionym miejscu, obok znajomych? W tym sezonie było tak samo, o ile nie przyszedłeś 3 godziny przed mecze, albo znajomy nie zajął pół sektora.

Awatar użytkownika
ptgt
Senior

#1975 Postautor: ptgt » 14 listopada 2019, o 15:59

Większym nieporozumieniem jest liczba karnetów przypadająca na osobę (aż 10?!) tym bardziej że karnety nie będą imienne. Jeśli nie uda Ci się zakupić karnetu 20go, będziesz mieć szanse zakupić go na OLX ;)
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata